Genre: Misdaad / Drama
8,5 (1.264.125)
Releasedatum: 12 mei 1999
Bekijk via Prime Video
Plot American History X
"Some Legacies Must End."
Danny Vinyard is een tiener die helemaal onder invloed staat van zijn oudere broer, de skinhead Derek. Wanneer Danny op school een enthousiast verslag maakt over Hitlers 'Mein Kampf', stelt het schoolhoofd hem voor de keus, of een opstel schrijven over zijn broer Derek, of van school getrapt worden. Dereks haat tegen andere rassen vloeit voort uit de moord op zijn vader. Derek sluit zich aan bij een bende en belandt in de gevangenis voor moord. Weer vrij is Derek veranderd. Hij wil een aantal mensen een lesje leren, waaronder zijn eigen broertje...
Derek
Murray
Cameron
Dennis
gemaster
Dus ik moet er respect voor hebben dat jij jezelf tegenspreekt? Laat me raden, jij draagt ook zo'n oranje polsbandje?
as
Voor de gein???
Wat is daar geinig aan dan?
Kijk en dit bedoel ik nou met een verkeerd gedeelte uit mijn zinnen pakken en het verkeerd opvatten. Hopelijk snappen jullie nu waardoor iets anders kan overkomen, dan dat je het bedoelt!!
HiLL
.........................
(LOL)
Zeer aangrijpend verhaal
Het is zo'n film waar je na afloop toch even van moet bekomen en wat stilletjes blijft zitten
Hoogtepunt:De eindscene
crown_secure
Keihard verhaal over jongeren die tegenwoordig in Nederland ook steeds meer opduiken. Jongeren die maar meelopen en geen idee hebben van andere rassen en culturen en elkaar niet respecteren. Ik hoop dat ze deze film wel 2 keer kijken. 5!
*Chrissie*
heb hem nog maar een stukje gezien en ik zal hem zekers afkijken is wel wat grof en lomp maar het idee dat dit zo'n beetje echt gebeurd is walgelijk moet er niet aan denken.
Teuntje
Deze film is veel te racistisch ik heb hem met vrienden gekeken maar hij was kwalitatief uitermate teleurstellend.
Ik had er meer van verwacht.
Pieter Montana
Deze film is veel te racistisch
Het gaat dan ook over een skin-head
Naomi Watts
De kale leden van een racistische groepering kregen de naam 'skinheads' volgens mij, dus in een zekere zin wel.
Goodfella
Het is juist andersom. Sommige skinheads zijn lid van een rascistische groepering, die net per definitie uit kale leden bestaat.
een zeer realistiche film maar al met al blijft het hard natuurlijk hoop dat we in Nederland niet die kant op gaan.
maar wel een goede film en goed acteerwerk van edward norton en furlong. 4,5 stemmen
TeubY
wat een gweldige film, kheb hem vandaag pas helemaal gezien het bleef altijd maar bij stukjes...maar echt een super verhaal en geweldig acteerwerk van Edward Norton en Edward Furlong.
daarom ook mijn top waardering van 5 sterren
van hees
ik vind het een goeie en mooie film, het is wel een aangrijpend verhaal maar toch ik vind het een 4.0 waard
jordybeukeboom
Als een film een aangrijpend verhaal heeft dan hoeft dat toch niet negatief te zijn
Of maak je alleen taaltechnisch een foutje en bedoel je het niet zo?
robbey
Ben gewoon over algemeen erg fan van Edward Norton, hierin bevestigt hij wederom een erg goed acteur te zijn net als in primal fear and 25th hour.
Remmmie
Goed op sommige kinderachtige reacties hier, dacht ik laat ik ook eens op dat niveau meedoen.......en zeggen dat ik zeer onder de indruk was van deze film, de pijn die de beste man moet hebben gehad toen i op het trottoir lag met zijn tandjes en de pijn die de beste man (nadat i zijn voeten had misbruikt ) moest hebben na het ge-penetreerd worden tot aan zijn 12-vingerige darm gaf mij een benauwd gevoel, dat dit in deze wereld voorkomt, ziekelijk eigenlijk, jammer dat we elkaar niet respecteren.......maar toch door het goede verhaal en het pijnlijke aanzien van sommige dingen.....een Dikke ***4***
jessis
Norton op zijn best!
hele goede film,die scene met die stoeprand brrrr.
goed geacteerd,goed in elkaar gezet,het sleepte me mee.
HeatWave
Edward Norton speelt hier inderdaad nominaal.
Wat een sterke karakters worden er in deze film neergezet. Door de hele film sijpelt een onheilspellend gevoel of de vlam elk moment in de pan kan slaan,...dat doet het dan ook. Ik heb de film al meerdere keren gezien en ik blijf hem steeds weer goed vinden.
Pieter Montana
Ik snap niet dat deze film maar 1 Oscar-Nominatie kreeg???
sateck
Erg goeie film, geef hem 4*
Alleen erg jammer dat er zoveel over gepraat wordt op straat, vanwege rasicme enz.
daar moet je je niet mee bezig houden. Deze film laat zien dat racisme geen ene flikker oplevert en je kunt er alleen maar problemen mee krijgen. En die skinheads in deze film(al kijk je naar die skinhead party) sporen gewoon niet !!!
sweetlake
Misschien wel 1 van de beste films ooit. Vind zowiezo deze acteur erg onderschat. Heeft wel meer mooie rollen neergezet. Ook deze was weer waarheidsgetrouw neergezet. Film heeft alles, goed verhaal, goede cast, spanning, actie, emoties.....topper
feanaro surion
Edward Norton onderschat? Hij is een erg goede acteur en volgens mij vinden de meeste mensen dat ook gewoon...
george
top film , heb me geen minuut verveeld.
Die Ladeaskes matirez is de beste acteur.
5 sterren voor hem.
lizard
Een film die je aangrijpt en niet los laat,
Het is erg echt en erg goede film.
4,0
dorieke
hele goede film. erg aangrijpend met goede wendingen en ik vond het eind erg shit maar ook erg goed omdat 't zo verassend is. een toppetje voor mij!

'American History X' verschijnt morgenavond (7 april) op TV: 'Dit is zo'n film die in mijn ogen niet beter kon'

De veelgeprezen 'American History X vanaf deze week ook te zien op HBO Max: 'Een meesterwerk'

Geprezen misdaadfilm 'American History X' vanavond (2 augustus) te zien op televisie

Deze drie klassiekers worden zeer binnenkort van Netflix verwijderd

The Shawshank Redemption
Drama, 1994