Genre: Thriller / Mystery
Met onder meer: Nicolas Cage, Gary Sinise en Carla Gugino
Gesproken taal: Tsjechisch en Engels
Releasedatum: 19 november 1998
Plot Snake Eyes
"Believe everything except your eyes."
In een casino in Atlantic City vindt een belangrijke bokswedstrijd plaats. Midden in het gevecht worden er ineens schoten gelost en blijkt de minister van Defensie het slachtoffer te zijn. De louche detective Rick Santoro gaat op onderzoek uit, waarbij niets is zoals het lijkt.
Rick Santoro
Cyrus
Ned Campbell
veron35
matig acteerwerk
Nicolas Cage en matig gaan niet samen!
nightbreed
Nicolas Cage en matig gaan niet samen!
Cage is geen slecht acteur maar hij kiest gewoon met regelmaat een slecht script uit.
Het zal wel aan de dollars liggen die hij ervoor krijgt om aan een domme Hollywoodfilm of in een potentiele flop mee te weken.
markie1978
Leuke film, naast Face Off, en Con Air is dit een van de betere films van Niclage cage, helaas zijn cages films tegenwoordig niet meer om aan tekijken. Deze film verdient echter een dikke voldoende, wie goed oplet ziet ook de acteur Gary Sinise die ook in CSI NY speelt.
Leland Palmer
Goede film met een ijzersterke Nicholas Cage! Het verhaal is een beetje voorspelbaar maar toch wel goed! Cage is sowieso een geweldig acteur en hij is dan ook degene die in Snake Eyes voor de pluspunten zorgt.....Brian De Palma zorgt voor een leuke sfeer in de film met zowel momenten van spanning, actie en humor (vooral van Cage). Geen topfilm, maar hij kan er zonder meer mee door!
* * * 1/2
Leland Palmer
Moet je daarvoor goed opletten?
Volgens mij speelt hij naast Nicholas Cage de hoofdrol hoor...!
otherfool
Cage en Sinise schitteren beide in deze mooie film van DePalma. Met name het eerste uur is spannend en het is allemaal schitterend gefilmd (de openingsscene is natuurlijk classic). Jammer van de mindere ontknoping en het belachelijke aanhangseltje aan het eind.
3,5*.
Simon Smith (crew films)
Ik wil graag weten wat je zo stom vindt aan het aanghangsel aan het eind, otherfool.
Simon Smith (crew films)
Ik vond het wel "mooi" om te zien dat het niet goed afliep voor Rick en dat in the end, "the house always wins". De enige die er zonder kleerscheuren vanaf komt is namelijk de casinobaas, die zijn nieuwe casino kan gaan bouwen. Het laatste shot is natuurlijk ook nog leuk vanwege de ring in de pilaar
thomzi50
- 1991 berichten
Ik vond het eigenlijk wel een vermakelijk filmpje. Misschien omdat ik zo van Cage kan genieten - niet odmat ik hem zo een geweldige acteur vind maar omdat ik altijd moet lachen om zijn rollen - en ook omdat ik een groot De Palma-fan ben. Waarom wordt duidelijk in het begin van deze film, heerlijk camerawerk weer
Dat De Palma-sfeertje waar ik zo van hou komt daar het beste tot haar recht.
Helaas geldt voor Snake Eyes wat ook bij Femme Fatale geldt: na een indrukwekkende opening zakt de film steeds verder af en het einde van Snake Eyes vond ik dan ook wl erg matig. Toch, door het fraaie begin en de altijd vermakelijke Cage wordt het nergens vervelend: drie sterren.
Schiedammer
Een hele redelijke en aardige film. Vehaal was goed waardoor je blijft denken hoe zit het in elkaar en wie heeft het gedaan ( tenminste het eerste uur daarna is alles duidelijk ). Beelden van de film waren prima. Het geluid op dvd was ook goed ( alleen weinig surroundeffecten ). Cage deed het ook prima zoals bijna altijd .Dus wat wil je als filmliefhebber nog meer. Voor mij is de film 3,5* waard.
Gerritj
De eerste keer dat ik deze DVD afspeelde was ik nogal negatief. Ik ben toen ook voortijdig gestopt.
Nu vond ik het een goede film. Niets verandelijker dan een mens.
Over het algemeen vind ik Gage een voortreffelijke acteur. Ook hier, vooral in het begin als branieschopper/politieinspekteur.
Hij was trouwens op het eind weer goed opgelapt na het pak slaag. Ik weet niet wanneer deze beelden zijn gemaakt nadat hij zo was toegetakeld.
3.5
Legan
Uitstekend camerawerk, vooral in het begin, en 'n prima sfeer. De film zakt na dit begin, langzaam in elkaar. Qua acteren, qua verhaal, cinematografisch, voorspelbaarheid, twist, … Maar 't slechte einde spant de kroon in de neergang van de film.
6,0 uit 10 (3,0*)
lesamurai
Deze film van De Palma is mooi geschoten maar ik vindt het te Amerikaans en gewoon een zwak alledaags verhaal wat geen enkel originaliteit in petto heeft, oftewel ik geef hier een magere 2 sterren voor.
dvdfreak123
Goeie film maar had toch net iets meer verwacht nog goed geacteerd van cage
Slynkin
Vermakelijke film. De twist halverwege is erg goed, maar buiten dat heeft deze film niet veel bijzonders.
SannekePanneke
Het is 1 van de zo vele politie films. en zeker nu tegenwoordig de special effecten en de geluidseffecten beter zijn, vind ik dat dit echt geen boeiende film is om te kijken. Ik vond het ook onwijs voorspelbaar en een verschrikkelijk amerikaans einde.
Ik vond Nicolas Cage in het begin erg grappig, en anders dan in andere film. (wat hem dus een goede acteur maakt.) maar verder in de film werd het vervelend kijken.
geen aanrader dus.
tukkerstein
Tegen elke verwachting in een amusante "who did it" - thriller. De plottwists zijn niet zo heel interessant, maar het geheel blijft allemaal net genoeg boeien om de aandacht vast te houden. Nicholas Cage speelt zoals vrijwel altijd degelijk.
Leuk is trouwens dat tien minutendurende steadicamshot aan het begin van de film, waarin blijkbaar niet in geknipt is.
Barrie vd Laan
Ik vind dit nou echt een stijlvolle thriller. De camera glijdt zo mooi overal langs dat je echt meegevoerd wordt. Na een uur had je alleen wel een beetje door hoe het zat maar dat stoorde ook niet heel erg. goede film.
4 sterren.
Weertenaar
Brian De Palma red gedeeltelijk wat er te redden valt: 2.50
En dat bedoel ik letterlijk, want de regie van De Palma is de enige reden dat ik nog tot een redelijk fatsoenlijk cijfer kom voor Snake Eyes. Het script laat duidelijk te wensen over, het acteren stelt weinig voor, het realisme is een discussiepunt waardig en bovenal verliest de film naarmate deze vordert steed meer aan kracht, het enige punt waar De Palma wel op afgerekend kan worden. Het is dat hij de film uit diverse perspectieven filmt, wat een geweldig goed geslaagde dimensie aan de film meegeeft, en uitermate sterk camerawerk aan de oppervlakte laat doorschemeren, anders had Snake Eyes niet veel meer dan een niemendalletje geweest, de bekendheid van Nicolas Cage ten spijt.
Verhaal: 2.00
Inhoud, originaliteit, fouten/blunders, verhaallijnen, diversiteit, etc.
Snake Eyes moet het duidelijk niet van het script hebben. Er zitten een paar aardige momenten in, maar daar blijft het vervolgens ook bij. Het begin word te breed uitgemeten om van een sfeervolle openingsscene te kunnen spreken, het middenstuk van de film is ronduit belabberd en het einde brengt ook zeker niet de ontknoping waar we met zijn allen op zaten te wachten. Het verhaal komt eigenlijk geen moment van de grond, zit te onevenwichtig in elkaar en geeft al veel te vroeg de clue weg waardoor deze lichte mysterieus getinte misdaadfilm halverwege omslaat in een slappe actiefilm. Dat het verhaal met veel flashbacks werkt en deze flashbacks vanuit een ander perspectief worden gefilmd is een geniale vinding en voegt ook daadwerkelijk iets aan de film toe, maar naar mijn idee had men hier veel meer mee kunnen doen.
Acteerwerk: 2.00
Hoofdrollen, bijrollen, dialogen
Nicolas Cage is een alom gerenomeerde acteur, maar wat iedereen in zijn acteerprestaties hier ziet snap ik niet. Zijn karakter vorming is zeer matig, zit er simpelweg geen enkele gedachte achter zijn acteren, zit hij meerdere keren op het randje van 'overacting' en doet hij het als gehavend persoon die onder het bloed rondstrompelt zo ongelofelijk overdreven dat dat geen moment serieus was te nemen. Daarnaast zien we veel te veel Nicolas Cage en te weinig Rick Santoro, als je begrijpt wat ik bedoel. Ook voor Gary Sinise liep ik absoluut niet warm. De chemie tussen Cage en Sinise was daarnaast ook nog eens flinterdun. Carla Gugino onttrekt zich enigzins aan de matige prestaties, maar ook zei wist maar mondjesmaat te overtuigen. Verder nemen de dialogen deze film ook al niet bij de hand.
Speelduur: 2.50
Balans in de film, strekking van het verhaal, speelduur, etc.
Tja wat zal ik zeggen. Niet goed maar slecht is daarentegen ook weer een groot woord. Als alle losse scenes eruit zouden worden geknipt dan regiseert Brian De Palma deze losse scenes stuk voor stuk naar een voldoende niveau met hier en daar een uitschieter, maar als geheel past het slechts mondjesmaat in of bij elkaar. De film bevind zich meerdere malen op een stuurloos schip, om het maar even kernachtig uit te drukken. Waardoor de voortzetting van de film vaak ter kennisgeving word aangenomen. Het boeide niet meer, omdat de clue al lang en breed was prijsgegeven en de slotscene niet eens had hoeven worden verfilmt, want 99 van de 100 kijkers hadden dit zo ook wel uit kunnen tekenenen... Verder doet men nog een aantal pogingen tot humor, maar die passen deze film al helemaal niet door het overwegend serieuze karakter van de prent.
Realisme: 2.50
Realisme van gebeurtenissen in de breedste zin van het woord.
De film verloopt naar mijn idee nogal gezapig. Enerzijds heb je het gevoel dat men serieus met de materie omgaat en anderzijds kreeg ik de indruk dat men het eigenlijk ook niet zoveel kon interresseren waar het met deze film nou eigenlijk naar toe moest. En dat uit zich ook in het realisme. Soms straight en overtuigend maar soms ook losbandig en ondoordacht. Neem bijvoorbeeld het geval waarin Santoro en Dunne elkaar tot het uiterste dwingen in achtervolging op Julia. Overtuigend uitgewerkt, voorzien van voldoende realisme en daarnaast stond het echt in dienst van het verhaal. Aan de andere zijde van de medaille zien we daarentegen de slotscene. Kort door de bocht, uitermate lomp met dat gedoe van die verslaggeefster ertussendoor, de misplaatste Snake-Eyes oneliner, de (mislukte) arrestatie van Dunne en daarnaast miste deze scene ook nog eens elke vorm van overtuiging. De contrasten zijn groot, waar de film zich aan de ene kant te kort mee doet, maar aan de andere kant datgene juist de redding betekend voor Snake Eyes.
Cinematografie: 3.50
Special Effects, Camerawerk, belichting, montage, stunts, coordinatie, etc.
Het goede camerawerk, de redelijke sfeer, de drie-dimensionale flashback perspectieven, de behoorlijke montage en de zeer sterke coordinatie hadden een beter lot verdient dan Snake Eyes. Ik ken Brian De Palma met name van Scarface, The Untouchables, Mission Impossible en nu Snake Eyes, maar stuk voor stuk zijn het cinematografisch bovengemiddelde prenten. Brian De Palma verstaat zijn vak, maar heeft desondanks te veel middelmatige films op zijn naam staan. En als Snake Eyes vervolgens als leidraad fungeert voor al die middelmatige films dan begrijp ik ineens waarom dat uiteindelijk allemaal middelmatige films zijn. Cinematografische hoogstandjes gekoppelt aan een matig script, als ik zo vrij mag zijn om het zo eventjes samen te vatten ondanks dat ik na Snake Eyes de rest van die 'middelmatige' films nog nooit heb gezien, maar ik heb zo mijn vermoedens.
Verdict:
Om nog even terug te komen op De Palma; het is natuurlijk ook niet zo dat hij helemaal vrij uit gaat. Op cinematografisch vlak is zijn hand inderdaad altijd het meest zichtbaar, maar vergeet niet dat hij bij lange na niet het uiterste vergt van de acteurs, de film bij tijd en wijlen doelloos voort stiefelt en de prent vooral geen moment één geheel vormt. Een mislukking wil ik het niet noemen, eerder een ongelukkige combinatie van factoren. Samengevat brengt Snake Eyes niet wat ik er van gehoopt had. Het script is matig uitgewerkt, de acteerprestaties hebben veel weg van een verplicht nummertje, het realisme balanceert tussen wal en schip en de balans in de film is meerdere malen volledig zoek. Zoals gezegd doet Snake Eyes enkel op cinematografisch gebied nog een redelijke duit in het zakje, maar dat voorkomt allerminst dat de nare bijsmaak volledig word weggespoeld: 2.60 (2.50).
Movie Jim
Redelijke film ligt mij niet echt. Had er veel meer van verwacht en al dat langdradige gedoe ik hou er gewoon niet van.
1976Ben
Ik geloof dat er drie verborgen cuts in de die eerste 10 minuten zitten
Timothyvdmeer
Wel een redeljke film. Niet echt superspannend maar kijkt lekker weg.
3*.
Ik geloof dat er drie verborgen cuts in de die eerste 10 minuten zitten
Meer, wel een stuk of 8! Goed verstopt hè?
kinjutsu
Wist helemaal niet dat Ryûichi Sakamoto de O.S.T. voor deze gemaakt had, nog maar eens kijken en dan daar op letten.
Simon Smith (crew films)
De soundtrack is prachtig inderdaad! Hele prachtige, treurige muziek is het hoofdthema. Zie verder MuMe.
ErwinH
Ik ben niet zo weg van deze film, erg saai, maar ook rommelig.
Cage vind ik zowiezo een nogal beperkte acteur, het lijkt net of hij in elke film dezelfde rol speelt, dat gevoel heb ik ook altijd bij Jeff Goldblum, maar dat heeft hier niks mee te maken. Soms komt dat spel van Cage erg goed uit de verf, maar in deze film niet zo.
aburex
Goede thriller met een uitstekende Nicolas Cage en ook Gary Sinise biedt goed tegenwerk. Regisseur De Palma is goed zoals altijd. Wist u dat de eerste dertien minuten van de film onafgebroken gefilmd is?
1976Ben
Nee hoor, is niet het geval. Dacht eerst dat er 3 cuts in zaten, maar volgens IMDB zelfs 8:
"Opening sequence includes 8 cuts: First take - 2'19" 0'18" TV screen - 2'37" Rick Santoro by the monitors Second take - 2'41" 2'37" Rick starts to walk - 4'18" - Rick follows Cyrus Third take - 1'43" 4'18" Rick on the stairs - 6'01" - Rick shouts "Go Tyler! Go Tyler!" Fourth take - 1'02" 6'01" Rick enters Arena - 7'03" - Rick meets Kevin Fifth take - 2'47" 7'03" Rick starts to talk with Kevin - 9'49" Kevin looks on redhead woman Sixth take - 2'22" 9'49" Redhead on the Arena - 12'11" Blonde talks to Kirkland Seventh take - 0'18" 12'11" Rick watching the fight - 12'29" "Here comes the Pain!!" Eighth take - 0'21" 12'29" Rick watching the fight - 12'50" Rick answers the phone from a girl with number "7"
Wel heel knap gedaan, uiteraard!

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

Carlito's Way

Leaving Las Vegas
Drama / Romantiek, 1995

Basic Instinct
Thriller / Mystery, 1992
gokkenmoordcasinopolitical activismboksermission of murderboxing matchnaval officeratlantic citypolitie agentwitness to murderbriberyhomicide detectivesecretary of defense boksenwhistleblowercorrupt copboxing matchassassination plotlifelong friendsnavy commander