Genre: Thriller / Mystery
Met onder meer: Nicolas Cage, Gary Sinise en Carla Gugino
Gesproken taal: Tsjechisch en Engels
Releasedatum: 19 november 1998
Plot Snake Eyes
"Believe everything except your eyes."
In een casino in Atlantic City vindt een belangrijke bokswedstrijd plaats. Midden in het gevecht worden er ineens schoten gelost en blijkt de minister van Defensie het slachtoffer te zijn. De louche detective Rick Santoro gaat op onderzoek uit, waarbij niets is zoals het lijkt.
Rick Santoro
Charles Kirkland
Cyrus
Ned Campbell
savi_7
vond deze echt het slechtste wat De Palma heeft gemaakt,van wat ik gezien heb. pff was deze slecht zeg
XfofaXX
Ik ben juist verbaasd dat deze zo'n lage score heeft. Ik vond hem echt wel redelijk spannend en goed gemaakt.
Captain Pervert
Mij valt pas op dat dat openingsshot één shot is doordat ik het hier lees
Als Nicholas Cage niet zo vreselijk overthetop acteert in dat stukje (vreselijk irritant) was het me misschien meteen wel opgevallen.
De film is zeker niet slecht maar ook vrij standaard, met een wending die je van mijlenver aan ziet komen. (Maar misschien is dat wel omdat Gary Sinise in Ransom ook een backstabber speelt, hij heeft er echt het hoofd voor).
Nando
Ik vond de rol van Nicolas Cage niet zo goed..maar de film zelf en het verhaal vond ik wel goed..3.5 sterre
Dylan Blanker
Vond het echt wel een goede en best wel spannende film, met goed, leuk en grappig acteerwerk van Nicolas Cage, die in deze film een combinatie maakt van een leuke / grappige rol, en tegelijkertijd een combinatie van een serieuze rol (in de tweede helft van de film). Daardoor bleef de film gewoon boeiend, en was het gewoon vermakelijk om naar Nicolas Cage te kijken (bijna altijd in zijn films). Bovendien een paar goede en grappige dialogen, met een goed verhaal. En verder best wel een spannend en leuk einde.
Conclusie: Cage is gewoon goed, het is absoluut geen slechte film, en is naar mijn mening zeker een dikke 3 sterren waard!
Ik persoonlijk geef de film een *** en een half (3,5)
Zeker de moeite waard!

Nicolage Rico
- 20220 berichten
"Do you think i will fuck one wife in 30 years?" (zo ging die zin ongeveer, toch?
) Hahaha, fantastisch.
Verder een redelijke thriller met alleraardigst spel van Nicolas Cage. Deze film kan niet uitgroeien tot een topper. Toch jammer...
Spartaan1986
Film die ondanks een degelijke cast en een mooie setting er niks boeiends van weet te maken. 2*
D-ark
Snake eyes is het perfecte voorbeeld van een film met geweldig camera werk maar met een matig tot het einde slecht verhaal.
Cage waar ik eigenlijk een hekel aan heb zet een goede rol neer.
3,0
KaniffNL
mee eens maar dat komt, het is best wel een standaard verhaal achteraf als je deze film in 1998 gekeken heb was het echt super film vond ik maar tegenwoordig wordt alles geremaked etc en alles is zo achterhaald... Daarbij irriteerde ik me aan sommige scenes in de film toch 3,5/4
lowhusky
Ik vind de titel niet echt bij de film passen verder wel een vermakelijke film met een "stoere" cage. 3 sterren
lowhusky
Ik vind de titel niet echt bij de film passen
Past trouwens wel, want ik ben er achter gekomen wat Snake Eyes betekent (dubbel één)
Doom
Snake Eyes is op zich een zeer vermakelijke misdaad thriller. Je verwacht alleen toch wel wat meer van regisseur Brian De Palma en de samenwerking met Nicolas Cage en Gary Sinise.
Snake Eyes bevat gewoon een goed plot, het verhaal wordt ook op een interessante (vermakelijke) manier aan de kijker getoond. Het is leuk om het verhaal vanuit ieder perspectief te mogen aanschouwen. Helaas zakt het niveau drastisch wanneer Rick Santoro er achter komt dat zijn goede vriend achter de moorden zit. Ineens wordt het sterke begin te niet gedaan door een voorspelbaar (standaard) eind te creëren. Ook mist Snake Eyes een echte misdadiger, Gary Sinise kan gewoon niet overtuigen.
Nicolas Cage zit wel helemaal in zijn rol van Rick Santoro. Het personage is misschien niet helemaal vernieuwend, echter toch weet Cage het voor elkaar te krijgen om er iets bijzonders van te maken. Top acteerprestaties. Jammer dat Snake Eyes zelf verder niet echt kan imponeren, het blijft voornamelijk de 2de helft van de film een standaard misdaad film.
vind ik ook van mij krijgt deze film een 4
vooral omdat cage een topgast is.
waidman
Snake Eyes vind ik 1 van de betere films van de Palma, alleen jammer dat Cage voor de rol van Santoro is gecast. Mijns inziens was bijvoorbeeld Kiefer Sutherland of John Travolta hier beter op zijn plaats geweest. Sinise speelt wel een prachtige rol, ik begrijp niet waarom hij niet vaker in grote producties verschijnt hij heeft namelijk al in diverse rollen laten zien wat hij kan. John Heard kun je maar moeilijk plaatsen, maar dat komt volgens mij doordat ik hem maar steeds vergelijk met zijn rollen in Home Alone. het verhaal is prima in beeld gebracht, de flashbacks werken goed en zorgen tot halfweg de film voor de nodige verassingen, daarna is het verhaal duidelijk, het tempo zorgt er wel voor dat het niet verveeld. Cage is een goed acteur, maar hij zou ook hier wat ingetogener moeten acteren, dat uitbundige past niet bij hem, maar ja dat is mijn mening. Snake Eyes is een goede film van de Palma, niet zo goed als Untouchables maar zeker de 4 waard die ik er aan heb gegeven
ivg1
Yup, Craps.
Simon Smith (crew films)
Snake eyes, the house always wins: niemand is er ooit achter gekomen dat Gilbert Powell het kwade brein achter alles is en de ware schuldige. Hij ontspringt de dans, lekker cynisch, daar hou ik van
murtcelP
Geniaal begin, iets minder einde. De film heeft een lekkere mysterieuse sfeer. Cage en Sinise zijn allebei erg goed. ***1/2
Castor Troy
Deze film begint zo goed, heeft alles mee, de regiseur heeft naam, Cage speelt alweer eens een (uitbundige)geweldige rol, maar de film zakt helaas in en wordt voorspelbaar, het einde is tenenkrommend, Toch een 3,5 vanwege de genoemde positieve punten
Simon Smith (crew films)
Ik lees maar steeds dat het eind van deze film zo slecht is. Kan iemand mij ervan overtuigen dat dat inderdaad zo is? Ik zie het echt niet namelijk.
Spartaan
Slechste film ooit van Nicolas Cage als acteur en De Palma als regisseur.
Geen moment spanning, een lachwekkende script en slecht acteerwerk van Cage en Sinise.
0,5
Doom
Het script van Snake Eyes is helemaal nog niet zo slecht. Vooral in het eerste deel niet. Daar wordt het verhaal gewoon ijzersterk getoond vanuit allerlei hoeken. Ook is je commentaar op Nicolas Cage niet echt te begrijpen. Hij is best sterk bezig in deze film. Zeker niet slecht.
Spartaan
Cage deed het allemaal iets "te", het liep echt de spuigaten uit met dat overdreven geschreeuw en al die dramatische toestanden.
Die huilpartij van Sinise was al helemaal niet overtuigend. Je kon het al vanaf Bagdad zien aankomen dat hij medeschuldig was voor de aanslag.
Ok, ik zal mijn stem verhogen tot 1,5, want nu herinner ik me weer de dame in de rode jurk, dat was echt het enige positieve aan de film.
Doom
Haha. De dame in de rode jurk. Positief!
De huilpartij van Sinise was verder inderdaad niet overtuigend, eerder lachwekkend. Hij is wel bijzonder slecht bezig in Snake Eyes. Het overdreven geschreeuw van Cage hoort alleen wel een beetje bij het personage Rick Santoro. Hij is toch wel een man man. (Als je begrijpt wat ik bedoel.)
nightbreed
Te ver gezocht verhaal, te cliche, good versus bad, matig acteerwerk, bla bla bla...
Alleen genietbaar voor de jeugd onder de 18.
Cijfer: 2,5

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Carlito's Way

Leaving Las Vegas
Drama / Romantiek, 1995

Basic Instinct
Thriller / Mystery, 1992
gokkenmoordcasinopolitical activismboksermission of murderboxing matchnaval officeratlantic citypolitie agentwitness to murderbriberyhomicide detectivesecretary of defense boksenwhistleblowercorrupt copboxing matchassassination plotlifelong friendsnavy commander