• 9.385.774 stemmen

The Silence of the Lambs (1991)

Thriller / Misdaad | 118 minuten

Genre: Thriller / Misdaad

Geregisseerd door: Jonathan Demme

Met onder meer: Anthony Hopkins, Jodie Foster en Scott Glenn

IMDb beoordeling: 8,6 (1.703.812)

Releasedatum: 12 april 1991

Plot The Silence of the Lambs

"In his mind lies the clue to a ruthless killer. She must trust him to stop the killer."

Clarice Starling, een jonge FBI-agente, wordt op een zaak van een psychopatische seriemoordenaar gezet. Om een beter inzicht te krijgen in de zieke geest van de moordenaar besluit ze met een andere psychopaat, Dr. Hannibal "The Cannibal" Lecter, te gaan praten. FBI-agent Jack Crawford denkt dat de gevangen Lecter de antwoorden heeft op de vragen omtrent de moorden.

Clarice Starling

avatar van Dead01

Dead01

• 1981 stemmen

Jonathan Crane schreef:

zit er nog over te denken deze op DVD te kopen. Ben bang dat hij de 2e keer niet meer zo spannend is.

Wel echt een fantastische film.

@Ivettetjah: Doet mijn pa soms ook, maar ja ik vroeg erom...:p

Heb ze allemaa(2 op dvd en 1 op casette).De films blijven even spannend ook al heb je hem gezien;-)

Doom

Damn, zag hem gisteren pas voor het eerst, ik weet het een beeetje heeeeel erg laat, probeer de topfilms nu een beetje in te halen die ik de afgelopen 19 jaar heb gemist

Maar dit is dus een zeeeeer vette film! Nieuwe topper in me top10

avatar van mikoz

mikoz

Maar dit is dus een zeeeeer vette film! Nieuwe topper in me top10

Haha , klopt ik keek vroeger eignelijk ook amper topfilms ( klassiekers ) dat is pas gekomen toen ik Movie-Meter onder ogen zag

avatar van sweetlake

sweetlake

Geweldige thriller. Af en toe ogen dicht geknepen, maar zeker 1 van de beste in zijn soort.

avatar van Bartje87

Bartje87

mikoz schreef:

haha, bij mij precies hetzelfde, ik kon altijd wel alle namen van de topfilms maar nog nooit gezien, totdat ik moviemeter heb ondekt,

deze film is zeer goed, en spannend, de gesprekken tussen lecter en starling zijn zeer goed. deze bleven mij echt bij. deze staat zeker in mijn top 10

Nubis

Beter dan Hannibal. Verander maar even m'n stem..

Interessant waren wel de gesprekken in de gevangenis enzo, en dat ie deed of ie een politieagent was.

Maar.. niet echt geweldig. 3*

Nubis schreef:
Beter dan Hannibal. Verander maar even m'n stem..

Maar.. niet echt geweldig. 3*

Jammer, ik vond hem juist wel veel beter, staat 2de in me top 10, vind het echt een topfilm, die gesprekken met lector, gewoon goede shit...

En jodie foster, rulezz ook!

avatar van JoeCabot

JoeCabot

En dat is ook de reden waarom je SOTL bekijkt, om de goede dialogen en acateerwerk. Als je gore horror wil zien is deze idd niet echt een aanrader...

JoeCabot schreef:

Juist, hier gaat het vooral om het verhaal.. is gewoon een topper en aanrader als je het mij vraagt!

Doom schreef:

En jodie foster, rulezz ook!

He? Welke vond je beter?

Ik vind Silence of the Lambs beter dan Hannibal zei ik. Of begreep je dat ook..

Nubis schreef:

He? Welke vond je beter?

Ik vind Silence of the Lambs beter dan Hannibal zei ik. Of begreep je dat ook..

Ik bedoelde meer jammer dat je hem niet goed vond, dat ik hem wel veel beter dan een 3* vond, dat bedoelde ik, was beetje onduidelijk!

JoeCabot schreef:

Ik keek m toch ook niet omdat ik horror wilde zien? Niet dat je dat zo letterlijk zegt, maar zo lijkt t. Ik vond dat dus ook heel goed allemaal, in degevangenis wat ik al zei.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

OK, en wat was er dan minder aan?

Nubis

Ik vond het overdreven, en ik denk dus dat het neppe eraan mij stoort. Ik hou wel van realistisch.

Dat hoofd van die kerel, ik weet niet.. het komt dan zo'n beetje over als grap ofzo.

En heeeel veel diepgang heeft het verder ook weer niet. Ik ken veel betere films over seriemoordenaars.

Hoewel, nu ik nadenk, Scream bijv. vond ik echt geweldig. En dat is ook nep, nog veel nepper zelfs. Dus het zal wel aan de diepgang liggen.. Niet spannend genoeg.

avatar van Hannibal

Hannibal

Scream heeft diepgang....

Doom

Kom aan lui, mening respecteren van Nubis!

Nubis

Neeheee. Ik bedoel niet dat Scream diepgang heeft! Dat is eigenlijk gewoon een hele domme film. Maar ik bedoel dat is toen wel de hele tijd geboeid was. Bij Silence of the Lambs komt het er niet uit ofzo, ik weet het niet.

Kan toch?

En trouwens, jouw nickname is Hannibal, dus vandaar waarschijnlijk je reactie.. tja.

avatar van Respekked

Respekked

avatar van Hannibal

Hannibal

Doom schreef:

Kom aan lui, mening respecteren van Nubis!

Ik respecteer haar mening zeker, maar respecteer die van mij dat ik Scream een matige film vindt, waar ik alleen een kerel met een masker achter kinderen aan zie rennen, en waar de zgn. 'diepgang' wat mij betreft ver te zoeken is.

Dan vindt ik (mijn mening) alleen de titel van The Silence of the Lambs al meer diepgang hebben dan alle scream-delen bij elkaar.

Respekked schreef:

er zijn best mensen die hannibal heten met hun echte naam..

Mijn naam is Jeroen, aangenaam.

Respekked schreef:

Hannibal schreef:

hehe ja ok, heb je volkomen gelijk in, ben het wel eens met je daar niet van!

Vind Silence of the lambs nie voor niets 1 van me favo films duz!

Off-topic berichten verwijderd.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Yup 2e in mijn top 5.

Geweldige film, weinig woorden

avatar van HCC

HCC

Ik vind 'm enorm leuk! Waarom? Omdat het personage van Jodie Foster via het personage van Anthony Hopkins vanalles moet zien te weten te komen over de seriemoordenaar. Al die stukjes vormen een grote puzzel bij wijze van spreken. Ach, waarom deze film is niet een keer zien ? Vind het wel een aanrader!

avatar van Nieke

Nieke

Ik weet het, ik gaf vier sterren. Ik laat ze ook staan. Maar het boek is beter. Tip: kijk eerst de film, lees daarna het boek.

Terwijl ik aan het lezen was, zag ik de film meespelen in gedachten. Maar terwijl ik aan het kijken zag, kon ik het boek niet meer vinden.

Toch geniaal verhaal en Hopkins is groots.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11926 berichten

Doom schreef:

hehe ja ok, heb je volkomen gelijk in, ben het wel eens met je daar niet van!

Vind Silence of the lambs nie voor niets 1 van me favo films duz!

Leg mij dan eens uit wat voor diepgang hier in zit...

avatar van Elineloves

Elineloves

Geweldige film.

Antony hopkins flikt t elke keer weer.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Gister weer gezien en het blijft toch 1 van de beste films die er is. Geweldig geacteerd, mooi gefilmd en verschrikkelijk spannend, ook het einde is heel mooi! Mijn 5 sterren blijven zeker staan.

avatar van Scratt

Scratt

Voor de zesde keer gezien ofzo maar verveelt niet. De chemistry tussen Foster en Hopkins blijft echt geweldig. Ik vind het echt wel spijtig van de vervolgfilms die het een beetje verneukt hebben. Red Dragon viel nog wel mee maar die films waren te snel ineen gestoken enz. Hannibal Lecter begon zo stilaan een merknaam te worden ofzo. Dit is gewoon één van de beste thrillers die echt geen prequel en sequel nodig had.

Verhoog m'n stem naar 5

Doom

Ik heb de film vandaag herzien omdat ik niet helemaal zeker was van mijn top10, vooral bij deze film had ik mijn twijfels of hij wel een 5* verdiende.

Nou na het herzien van deze film moet ik me eigenlijk schamen dat ik ooit heb getwijfeld, het is een geweldige film die van het begin tot eind spannend en interessant is. De gesprekken met Dr Lector zijn briljant, net zoals de quotes die tijdens deze gesprekken naar voren komen.

Deze film blijft terrecht op een 5* staan, misschien stijgt hij nog in me top 10, maar dat hangt van de herzien beurt van 'The Ring' af. Die ga ik namelijk nu kijken.