Genre: Thriller / Misdaad
8,6 (1.731.662)
Releasedatum: 12 april 1991
Bekijk via Videoland
Plot The Silence of the Lambs
"To enter the mind of a killer she must challenge the mind of a madman."
Clarice Starling, een jonge FBI-agente, wordt op een zaak van een psychopatische seriemoordenaar gezet. Om een beter inzicht te krijgen in de zieke geest van de moordenaar besluit ze met een andere psychopaat, Dr. Hannibal "The Cannibal" Lecter, te gaan praten. FBI-agent Jack Crawford denkt dat de gevangen Lecter de antwoorden heeft op de vragen omtrent de moorden.
Clarice Starling
Ardelia Mapp
Barney
Lamar
Edie
Sow, van 1991 alweer?... Gaat snel! Iig een erg goede film, met uitstekent gekozen acteurs en actrices die hun rol prima uitvoerde. Ik blijf het nog steeds een goede, erg spannende thriller (vind het niet bepaald horror) vinden.
Zeker 4 sterren dubbel en dik verdiend.
Edie
Nieke
Hij blijft lekker draaien, zoveel jaar later nog steeds.
Ik vind Hannibal Lecter geweldig in zijn kooi!
djelle
Alom geprezen indertijd (nu nog steeds trouwens) en uitgeroepen tot 1 van de geniaalste thrillers ooit gemaakt. En terrecht.
De fijne uitwerking van Hannibal Lector alleen al, die ervoor zorgt dat je echt enorm bang wordt van die vent. Net als je denkt dat je hem een beetje doorhebt, doet hij weer iets verschrikkelijks en onverwachts. Het hele verhaal zit zo goed in elkaar en prachtig uitgewerkt, het geheel intrigeert sterk en je zit tergelijkertijd regelmatig in spanning voor de buis. Veelzeggende en nuttige dialogen gaan schitterrend samen met het prachtige en overtuigende acteerwerk van Hopkins en Foster. (Wat zag ze er sexy uit zeg! Ze heeft zo'n opwindend accentje...)
Er zit nog zoveel geniaals in deze topklassieker eigenlijk maar het is teveel om op te noemen. Mocht er iemand hem nog niet gezien hebben (Iemand van de planeet Zardoz), dit is een echte aanrader! 5*
feanaro surion
Toch opgewaardeerd naar 5 sterren, deze film blijf ik gewoon geweldig vinden als ik er ook maar even aan denk.
Remi
Ik woon in Vlaardingen (Nederland)
En een of andere mafkees vond het nodig om deze film na te doen en heeft zijn moeder vermoord en gevild (het heeft ook wat weg van 'Psycho)
Maar die vent woonde dus ook in Vlaardingen en het is ook hier gebeurd.
Hoe gestoord kunnen mensen zijn
HiLL
Een van de meest overschatte films die er is..
zeker niet slecht..maar dat mensen dit altijd maar zoooooo'n onwijs goeie film vinden..snap ik niet.
een goede thriller met ook een redelijk goed verhaal, het onoriginele en vaakgebruikte thema van 'politie moet seriemoordenaar pakken' is minder saai en origineler door de opgesloten moordenaar die de agente helpt de andere moordenaar te pakken. het is niet zoals vele zeggen 'DE thriller' maar ligt wel op een veel hoger nieveau dan de doorsnee thriller. staat zeker in mijn thriller top 20.
Coop
Dit is mijn persoonlijke nummer 1.
Toen ik deze film de eerste keer zag zat ik zo mee in de film ! een absolute aanrader !!!
Royco
Mee eens erg spannende film waarbij je jezelf geen minuut verveeld.
Ik heb met veel plezier naar deze zeer "naargeestige" film gekeken.
Caligula
Ik woon in Vlaardingen (Nederland)
Maar die vent woonde dus ook in Vlaardingen en het is ook hier gebeurd.
Hoe gestoord kunnen mensen zijn
Waarschijnlijk door de inteelt ...
Ess-86
Alweer een tijdje geleden dat ik deze film gezien heb. Het is niet mijn favoriet. Het genre trekt me niet zo, vind de film niet echt bijzonder. Maar toch een 3,5 is het wel waard.
betekenis
goeie spannende film. Alleen ik vind het einde een beetje jammer.
Scratt
Supergoede, thriller alleen spijtig dat er zoveel films zich gebaseerd hebben op deze film waardoor het minder origineel is geworder. Dan zijn The Bone Collector, Taking Lives en Twisted ook nog goede films omtrent chasing serial killers. 4*
spuit11
Een van de beste thrillers allertijden. Zat op het puntje van mijn stoel toen ik deze film heel wat jaartjes gelden voor het eerst zag, de spanning en de psycologische spelletjes van Lector waren indrukwekkend. Deze film daarna nog meerdere malen gezien en de vervolg-films kunnen niet aan SofL tippen, maar Hannibal Lector werd ijzersterk neergezet Hopkins. De gesprekken tussen Clarice en Lector blijven me iedere keer weer boeien.
5* meer dan waard
vdc
Ieder ander einde aan deze film zou een minder goede film opleveren.
Hoe subliem toch, dat telefoontje van Lector op het eind van de film.
Have the lambs stopped screaming ?
Waarmee hij aangaf : met een ‘feel-good event’ verwerk je geen trauma.
De definitieve film over seriemoordenaars. Is zelfs nog beter dan het boek. Subliem vakmanschap- een van de beste thrillers ooit. Jammer van de mindere vervolgfilms.
Sillygirl
Bijna een klassieke thriller zou je zeggen.
Hij werd toen zo goed gevonden en dat is eigenlijk bij iedereen blijven hangen.
Met het geld en de technieken van tegenwoordig had het altijd beter gekunt.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 12004 berichten
Een van de meest overschatte films die er is..
Ik ben het volledig met je eens. Inderdaad erg overschat, maar Anthony Hopkins is natuurlijk briljant.
mister blonde
here I go again; misschien helpt het om uit te leggen waarom je deze film overschat vind (inhoudelijk). geeft mij de gelegenheid om die misvatting de wereld uit te helpen.
Ivettetjah
Erg goeie.... heb genoten ook al was me pa zo dom om het einde even van te voren te vertellen....
Jonathan Crane
zit er nog over te denken deze op DVD te kopen. Ben bang dat hij de 2e keer niet meer zo spannend is.
Wel echt een fantastische film.
@Ivettetjah: Doet mijn pa soms ook, maar ja ik vroeg erom...:p
Jorick
Wel echt een fantastische film.
Gewoon kopen, je zult er namelijk geen spijt van krijgen en tegenwoordig is deze dvd te koop voor een schappelijke prijs!
mikoz
klopt hij lag laatst bij de FRS voor de 3 voor 33 stapel
( nog steeds wel prijzig overgens ) maja ik denk dat films sowieso wel duur blijven todat de chip komt dan ..
JoeCabot
Dat heb je natuurlijk met thrillers
. Maar in de silence of the lambs zit er volgens mij zoveel meer dan spanning dus...

Hannibal Rising
2007

Red Dragon
2002

Hannibal
2001

Manhunter
1986

Een greep uit de best beoordeelde films en series over seriemoordenaars volgens MovieMeter

Een greep uit de best beoordeelde psychologische thrillers volgens MovieMeter

Thrillerklassieker ‘The Silence of the Lambs’ is vanavond te zien op televisie

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
gebaseerd op boekfbiontvoeringscientific study psychopaathorrormoordseriemoordenaarpsychologische thrillerwreedheidkannibaalpsychiaterbitingmoth virginiamacabredisturbedneo-noirkannibalismetwistedskinning adapted into stage play or musicaladapted into play or musicalcannibalismpsychological horrorhannibal lecterpast history suspensefulsinisterdistressingexcitedforebodingfrightenedhorrifiedominouspsychological profilingcrime thriller prisãocrime horror