• 9.379.468 stemmen

Terminator 2: Judgment Day (1991)

Actie / Sciencefiction | 137 minuten / 152 minuten (special edition) / 154 minuten (extended special edition)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 137 minuten / 152 minuten (special edition) / 154 minuten (extended special edition)

Alternatieve titels: T2 - Terminator 2: Judgment Day / Terminator 2: 3D

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton en Edward Furlong

IMDb beoordeling: 8,6 (1.272.758)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 27 september 1991

Plot Terminator 2: Judgment Day

"It's nothing personal."

Het is tien jaar geleden dat Sarah Connor het doelwit was van een moordlustige Terminator-robot uit de toekomst. Haar zoon John zal ooit de verzetsleider worden die het opneemt tegen supercomputer Skynet. Daarom zendt Skynet nu een nieuwe, nog dodelijkere Terminator naar het heden om John te elimineren. Het verzet stuurt daarop een oudere Terminator naar het heden om John te beschermen. Dit leidt tot een gevecht tussen twee onoverwinnelijke moordmachines.

Sarah Connor

avatar van mister blonde

mister blonde

Rivaal?

JJ_D

Vind ik ook nogal sterk uitgedrukt, Laurent. Dat onze meningen verschillen en dat mister blonde steeds een terecht punt inneemt dat ik minder vaak kan weerleggen maakt ons toch nog geen rivalen? Mister blonde discusieert nu eenmaal wat beter dan mij, maar dat hoop ik in de volgende jaren even goed te kunnen. Misschien is hij wel m'n leermeester ofzo... Of is dat er nou weer over?

avatar van tyrannosaurus

nothingness

Verstand op 0 en schieten! 4*

avatar van Remi

Remi

Ik vond er anders wel een aardig verhaal in zitten, hoor... Niet dat je echt je hersens moet gebruiken, maar ik ken dommere films

avatar van IL-BE-BACK

IL-BE-BACK

soepele atkie waarbij arnold schwarzenegger heel goed akteert als de onverslaanbare mens/robot Terminator, jammer dat Robert Patrick de rol vertolkt van de T1000 hij lijkt meer op een voetballer en bovendien is hij niet echt geloofbaar.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

"ll be back!"....coole film, heel stoer en veel spanning. Arnold weer in de bocht.

***-sterren

avatar van 606

COOL meer kan ik niet zeggen de slechte robot is geweldig gewoon hij acteerd super.

avatar van danfloz

danfloz

super

avatar van cnad

cnad

Deze film vond ik super als kind

avatar van thunderball

thunderball

Dit vind ik de beste Terminator film! Alle remmen los en toch nog wel iets van een verhaal en boodschap.

Cameron op zijn best!

De langere special edition is echt te gek, mijn favoriete scene is dan ook wanneer hij een poging (met nadruk op poging) doet om te leren lachen! lol!

Hamilton ziet er ook heel stoer en cool uit, echt een verschil met de vorige film waarin ze nog een bang meisje was. Goed geakteerd!

Enige zwakke vind ik ergens wel dat nu Arnold beroemd is geworden hij per se een goede Terminator moet spelen, terwijl hij nou net zo goed was als de dreigende levensgevaarlijke Terminator van deel 1.

4 sterren!

avatar van brimbram

brimbram

ik vind dit zelf 1 van de beste films ooit . zwak punt vind ik dat er een hoop goede dingen uit deel 1 zijn gecopieerd. de lange versie is niet beter maar wel heel leuk om naar te kijken als je van deze film houd

cnad schreef:

Deze film vond ik super als kind

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Tjah, infantiel is hij in elk geval wel...

Mooi woord hoor, maar wat is er dan dom en onnozel aan? Of vind je alle Sci-fi infantiel?

De roze lasertjes, de stoere bodybuilders, de lompe actie ... het is nu niet meteen sci-fi die enige serieux uitstraalt. De eerste film is niks beter.

Meer een actiefilmpje gedraaid rond een flauw en angstig toekomstbeeld.

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Tsja het is natuurlijk een Actie/Sci-fi, als dat niet meteen je genre is snap ik het wel. Maar tuurlijk is Arnold een bodybuilder (wie nog meer?) en zijn er lasertjes (maar wat voor een kleur moeten ze dan zijn?), maar dat hoort er een beetje bij denk ik.

Vind er zelf wel een idee achter zitten dat verder gaat dan de meeste kinderen direct zullen snappen (dat idee van je eigen toekomst maken bijv.).

• 12092 berichten

Back to the future gezien? Ook een kinderfilm, maar dan wel vermakelijk en qua ideeën over toekomst net zo flauw.

Dit blijft gewoon steken tussen kinderentertainment en een poging om een spannende actie SF te maken. In dat laatste is de film jammerlijk mislukt! Meer dan wat aan elkaar geplakte achtervolgingen per motor, vrachtwagen of andere blikken op de weg is deze film niet

avatar van Bobby Digital

Bobby Digital

IL-BE-BACK schreef:

Juist wel, die uitstraling van hem, dat is het mooie, toen ik deze film voor het eerst zag dacht ik nog steeds dat Arnie de badguy was en Robert Patrick de good guy maar bleek andersom.

Deze film blijft gewoon leuk om naar te kijken, vind het nog steeds een spektakel vanaf het begin tot het eind

Ook één van Schwarzenegger's beste films uit zijn cv

avatar van djelle

djelle

Ach waarom kunnen de mensen tegenwoordig niet gewoon meer een film als T2 zien zoals hij is? Een vermakelijk genrefilmpje vol actie en spectakel (lekker achteroverleunen en genieten). Dat mikt helemaal niet op een serieuze uitstraling (wat niet meteen wil zeggen dat het helemaal geen inhoud heeft, maar swoit).

Arnie die de rol van Terminator opneemt is gewoon beestig cool, om te beginnen. Zo'n lompe spierbundel (met de ideale uitstraling hiervoor) die met zo'n grappig accent 'ill be back' uitkraamt. Een stoere motor, een zonnebril, een shotgun... De lompe, heerlijk over the top actie hoort daar gewoon bij, en het resultaat is gewoon... topentertainment. Wie maalt er nu om zo'n lasertje als je net zo'n spectaculaire achtervolging achter de rug hebt...

• 12092 berichten

Het punt is dat er zoveel betere actiefilms zijn gemaakt dan deze. Zelfs de actie in deze film is namelijk niets meer dan wat opeenstapelingen van stukken blik en wat explosies. Er zit volstrekt géén spanning in of samenhang

Wat dat betreft was het eerste deel nog een stuk overtuigender.

BoordAppel

Het punt is dat er zoveel betere actiefilms zijn gemaakt dan deze.

Was het maar waar. Dit is een van de beste lompe actiefilms die er zijn.

• 12092 berichten

Zelfs in het "lompe" gebied is het nog een matige film, echt, heus, serieus

BoordAppel

Echt, heus, serieus niet waar.

Wel een beetje vreemd om het eerste deel dan beter te noemen. Duffere actie en het verhaaltje was toen ook al infantiel.

Kon ik van deze film nog veel meer genieten moet ik zeggen.

• 12092 berichten

In deel1 was het arnold zelf nog die als een razende bezig was om dwars door alles heen linda hamilton naar de eeuwige jachtvelden te helpen. Daar zat tenminste actie gekoppeld aan spanning. Deze kinderfilm is alleen maar domme actie en veel herrie zonder welke vorm van spanning dan ook.

En films als predator, big trouble in little china, aliens of first blood zijn ver superieur op het gebied van lompe actie boven deze.

avatar van Lola3

Lola3

orbit schreef:

Ja maar ik vind een robot tegen een robot leuker dan rambo die tegen 120 man alleen wint maar voorspelbaar en dus is de spanning er op den duur ook af...

orbit schreef:

Aliens en Predator zijn ook lekker lomp inderdaad, die andere twee zijn een stuk braver. Big Trouble in Little China is zelfs meer een komedie toch?

Onderhond schreef:

Voila.

PartyMarty schreef:

Inderdaad, de Terminator-filosofie-schijt... Qua diepgang? Hmm, erg laag op de ladder.

avatar van Lola3

Lola3

Voila.

Wel grappig soms als je de mogelijkheden van de toekomst ziet