• 9.379.506 stemmen

Terminator 2: Judgment Day (1991)

Actie / Sciencefiction | 137 minuten / 152 minuten (special edition) / 154 minuten (extended special edition)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 137 minuten / 152 minuten (special edition) / 154 minuten (extended special edition)

Alternatieve titels: T2 - Terminator 2: Judgment Day / Terminator 2: 3D

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton en Edward Furlong

IMDb beoordeling: 8,6 (1.272.758)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 27 september 1991

Plot Terminator 2: Judgment Day

"It's nothing personal."

Het is tien jaar geleden dat Sarah Connor het doelwit was van een moordlustige Terminator-robot uit de toekomst. Haar zoon John zal ooit de verzetsleider worden die het opneemt tegen supercomputer Skynet. Daarom zendt Skynet nu een nieuwe, nog dodelijkere Terminator naar het heden om John te elimineren. Het verzet stuurt daarop een oudere Terminator naar het heden om John te beschermen. Dit leidt tot een gevecht tussen twee onoverwinnelijke moordmachines.

Sarah Connor

Dr. Miles Bennett Dyson

Dr. Peter Silberman

Enrique Salceda

Janelle Voight

BoordAppel schreef:

Aliens en Predator zijn ook lekker lomp inderdaad, die andere twee zijn een stuk braver. Big Trouble in Little China is zelfs meer een komedie toch?

Braaf? First Blood is een perfecte actiefilm, en rauwer dan dat nep-geweld met hasta la fiesta kutjochies

Lola3 schreef:

Ja maar ik vind een robot tegen een robot leuker dan rambo die tegen 120 man alleen wint maar voorspelbaar en dus is de spanning er op den duur ook af...

Juist het gevecht van een sterfelijke, gemiddelde, mens met de robot maakt het duel bloedstollend. Het is eigenlijk een nowin situatie en daardoor des te spannender hoe de mensen het gaan winnen.

In T2 t/m T8 (of whatever) kunnen ze er godzilla ook nog wel bijslepen of alien, het wordt alleen maar lachwekkend en een poppenkast van sfx

avatar van brimbram

brimbram

gewoon een hele goeie film

avatar van Ammer Reduron

Ammer Reduron

dit is echt 1 van de beste meest intense films ooit. spanning van een ongeevenaard niveau en verborgen boodschappen. ontzettend mooi en bijzonder licht in de film.absolute sfeer met koude kille en duistere momenten. nog steeds is dit top en actueel en telkens geniet ik er weer van. de lijn in het verhaal en de scenes sluiten mooi aan en lopen goed over.

Ammer Reduron schreef:

... en verborgen boodschappen...

Zoals...

JJ_D schreef:

Zoals...

hihi, goeie vraag!!

avatar van Flipman

Flipman

Ik neem overigens niet aan dat een van de verlengde versies van deze film ooit op TV is uitgezonden...?

avatar van fabbyke

fabbyke

Een van de beste actiefilms ooit voor mij gemaakt je denkt een film met arnold schwarzenegger in de hoofdrol, daar gaat niet veel van komen maar de film is gewoon super goed.

Een heerlijke Schwarzenegger die dit keer wel de goede speelt en ik vind het zo wel beter, maar ik had dit ook liever in de vorige film dan gezien. De actie scenes zijn echt top maar soms toch ietsje te lang uitgerekt soms kan de slechte terminator het jongetje gewoon raken en neerknallen en dan wacht hij en wacht hij dat is soms wel irritant. Maar ja welke actiefilm is zo niet?

De minuten zijn gewoon voorbijgevlogen en kijk al uit voor terminator 3 te zien. Een hele dikke 4.

avatar van Ammer Reduron

Ammer Reduron

* T-101 die op een roos trapt ( hoop )

* dat van alle wannabe vaders van john connor de T-101 de beste zou zijn (de creatie van cameron dus ) een verwijzing naar zijn vader die niet altijd even ok was

en zo nog wel een aantal dingen.

cameron heeft ook altijd veel van zijn jeugd / problemen verwerkt in zijn films.

avatar van Brody R

Brody R

de enige film waarbij ik moest huilen

De muziek van Brad Fiedel op het eind in de laatste scene waar Schwarzenegger met dat duimpje van hem naar beneden gaat in het vloeibare metaal, briljant!

Ik was toen wel 12 toen ik hem voor de eerste keer keek maar toch, ik moest huilen

avatar van Kevin13

Kevin13

supergave film. Alleen het einde wanneer Arnold in dat vuur ging was wel triestig

Brody R schreef:
de enige film waarbij ik moest huilen

Dan huil je volgens mij wel rap, want voor mij was dat niet zo dramatisch want het was echt wel voorspelbaar.

en zo nog wel een aantal dingen.

Dit droge sentiment (maw. bovenstaande quote) slikken we toch niet zomaar?

avatar van as

as

Ammer Reduron schreef:

Vind dit wel erg vergezocht.

as schreef:

Vind dit wel erg vergezocht.

Net wat ik wou zeggen!

en zo nog wel een aantal dingen.

Zoals cyborgs en zijn kwikke barometer die tot leven kwam toen ie klein was?

avatar van thunderball

thunderball

misschien liet zijn moeder hem altijd groente uit blik eten, vandaar een man van blik in de hoofdrol (+het blikkerige acteren van Arnold!)!!

avatar van ebbuh

ebbuh

beste film die er is 5*

avatar van 606

ja zeker met een inkomst van 500 miljoen dollar ook de beste.

en daar hield hij veel aan over.

avatar van tommytouch

tommytouch

Echt een hele gave film! Special effects waren verbluffend!

4 1/2 *

avatar van The Oceanic Six

De allerbeste van de cyclus. Deel 2 heeft echt alles. Gelukkig dit keer Arnie als good guy, en verder bouwde men door op al het goeds van deel 1. Nu meer verhaal, meer special effects, meer emotie, meer spanning. Deze film is een enorme klassieker! Zelfs als je weinig hebt met actie films, zou je deze toch eens gezien moeten hebben.

Mensen mogen dan wel Arnie afkraken op zijn soms gebrekkige acteertalent, but who cares? Hij is op zijn best in zijn soort films en zijn soort films vind ik nu eenmaal top. 4,5 Ster voor deze prachtige klassieker. I'll be back....Hasta la Vista baby....

avatar van Sinner

Sinner

Blijft na -tig keren een geweldig film. Wat mij betreft ook meteen de ideale zomerfilm. Lekker vaartje (hoewel dat bij de extended edition net wat minder is), lekkere actie en bijwijlen redelijk komisch. En dat ook het verhaal nog behoorlijk is en de acteurs prima (nou...Edward Furlong is dan wel net wat minder prima maar toch niet zo irritant als vaak wordt gezegd) kom je in dit soort films al helemaal niet vaak tegen. Het blijf een top spektakel film en één van mijn favorieten. (en daar tel ik de hele reeks onder). 4.5.

avatar van al_pacinO

al_pacinO

goede film zovaak gezien en hij blijft goed echt een vette film vol actie explosieven noem maar op

Goede film van arnie

avatar van waseem

waseem

Een van mijn lievelings film....is dat. een goeie film van arni...

avatar van *kelly*

*kelly*

Wel een mooie film hoor,alleen is de actie net iets te veel,maar ja ik ben niet zo'n actiefilm-liefhebber.

Echte aanrader voor de actieliefhebbers onder ons!

-------------------->2.5*

avatar van Ziggy666

Ziggy666

echt SUPER film!!!!!!!!!

heb hem denk ik al 20 keer gezien en blijft mij vermaken!

de special effects zijn zeker voor die tijd echt heel goed!

en de Governator tja, blijf ik zeer goed vinden!

een dikke 5 voor mij!

avatar van Ziggy666

Ziggy666

by the way;

weet iemand iets af van T4??????

Ziggy666 schreef:

by the way;

weet iemand iets af van T4??????

Grote discussie of Arnold zou meedoen, maar ik denk dat hij uiteindelijk heeft afgehaakt. Kijk liever uit naar Indiana Jones 4

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

deze film is niet zo geweldig als de eerste maar slecht is hij zeker niet.

ik heb nog niet veel keer gezien maar hij is best goed

ik geef hem 2.5

avatar van Ammer

Ammer

Bij verre een van de beste sci-fi films ooit gemaakt.

Voorzien van ver op zijn tijd vooruitlopende special effects (net als deel 1 overigens).

Het goede aan deze film is de opbouw van verhaal en aansluiting van scenes, als je er naar kijkt is het net of je iets groots of in ieder geval een hele dag een hele dag hebt beleefd.. de sfeer is daarbij goed geportreteerd

Het frisse begin (ochtend) waarin John Connor voor het eerst kennis maakt met beide terminators...

De warmte (van de middag) in de woestijn waarin het wapen arsenaal word ingeslagen en waar Sarah Connor het beklemmende toekomstvisioen van judgement day heeft en de spetterende dubbele climax bij het Cyberdyne gebouw op de brug en uiteindelijk in de staal fabriek (bij een zwarte nacht)

Ik heb weinig zin om films keer op keer te zien maar dit is een uitzondering op de regel.

De toevoegingen op de special edition waren voor mij een goede aanvulling op het verhaal, en gaf meer dan 10 jaar na verschijning een extra glans aan deze grootse film.