American Psycho (2000)
Releasedatum: 28 september 2000
Bekijk via Netflix
Plot American Psycho
"Killer looks."
Patrick Bateman lijkt op het eerste zicht de perfecte man: hij is knap, intelligent en verdient veel geld. Hij mag dan wel door zijn uiterlijk geobsedeerd zijn, voor zijn omgeving lijkt hij een normale man. 's Nachts houdt Patrick er echter van om onschuldige mensen op een gruwelijke manier om het leven te brengen. Jaloezie, haat, woede, elke reden is goed om zowel onbekenden als vrienden te vermoorden. De politie vermoedt niets van zijn slachtpartijen, tot een detective lucht krijgt van zijn daden...
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- American Psycho (BoekMeter)
- American Psycho (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Luis Carruthers
Paul Allen
Donald Kimball
GuyB
Wel schrikbarend dat ik en Bateman dezelfde favoriete film hebben
Hehe, toevallig heeft ie ook mijn muzieksmaak. Toch maar 'ns mijn agenda in detail bekijken.
GuyB
Ik hoop dat je op de buikspieroefeningen doelt?
goongumpa
Ik drink graag J&B met ijs
en ik vind de muziek van Huey Lewis ook wel te pruimen... verder ben ik ook Talking Heads fan,maar dat zat alleen in het boek denk ik.
goongumpa
Dan maar nooit The Brown Bunny gaan kijken (of misschien juist wel
Waackx
Valt me wel trouwens op dat MM altijd de lelijkste filmposters uitkiest..
simonvinkie
Valt me wel trouwens op dat MM altijd de lelijkste filmposters uitkiest..
Dat slaat echt nergens op...
Waackx
Dat slaat echt nergens op...
Hoezo niet,er zijn genoeg varianten posters van American Psycho ( er is ook eentje die helemaal grijs is en een beetje rood door Bale's hoofd)te vinden maar MM kiest notabene de lelijkte poster uit van allemaal uit.
Hetzelfde geldt voor The Killer Inside Me (5 verschillende ofzo en MM kiest de lelijkste van de 5 uit.
En zo zijn er nog wel wat films.
yeyo
Je bedoelt die banale dvd-hoesjes? Nee, deze poster is juist veel mooier, prachtige cover art.
Waackx
Ok dan verschillen we daar van mening.
Ik vind dat deze cover uitstraalt alsof het om een B-film gaat.
De originele videohoes vind ik mooier.
simonvinkie
En zo zijn er nog wel wat films.
Tuurlijk zijn er wat films waar zeker niet het mooiste poster op MM staat, maar er staat echt niet altijd het lelijkste poster op deze site. Het poster van American Psycho vind ik zelf een prima poster.
Hakunamatafaka
Geinig, ik heb dezelfde ''hobby'' als Bateman.
Ja? ik ook al, maak ook altijd home made pornmovies met een 2tal dames.
Amercianpie
Hoezo dat dan ?
jullie nemen alles weer te serieus...
Justinw
Eindelijk dan eens gezien.
Wel eens wat vlagen opgepikt via de kabel-tv. Maar toen ik heb voor een leuk prijsje als BR zag liggen bij de Media Markt niet geaarzeld.
American Psyscho is z'n film die je wel of niet voelt. Ik deed eigenlijk beide. De film heeft echt een aantal geweldige vondsten en scenes. Vooral die scenes in zijn huis met voice-overs, geweldig. Maar het veel scenes vond ik dan weer lelijk qua vormgeving. Christian Bale vond ik ook wisselend, die koele blik en acteerstijl gaat perfect. Maar die emoties die hij dan wel toont zijn soms erg slecht. Overacting?
Wisselend dus. Het einde kon ik overigens ook weinig mee. Dat het allemaal in zijn hoofd zou afspelen(?) heb ik wel eens vaker gezien dus echt een shock was het niet. Het einde was wel lekker direct waar ik wel van hou. Niet zo traditioneel wat we vaker van Hollywood zien. Toch deed die weinig met me.
3.5* voor nu. Maar deze kan zeker nog een herbekeken worden.
Edit: Die komedie/horror vond ik beide niet echt overtuigend.
Heeft de serie Dexter hier trouwens inspiratie uit geput?
Leland Palmer
Perfect gespeeld.
Justinw
Ghehe zo kan je het ook bekijken, maar ik kon er echt weinig mee.
Picker
acteer werk van bale was erg goed, verder vond ik de film toch tegen vallen. Nergens echt spannend ofzo? Had meer een Mr.Brooks achtige film verwacht, helaas.
Karl van H.
Grappig, ik heb 'n halfuurtje Mr. Brooks gezien maar die vond ik tegenvallen omdat ik meer een American Psycho-achtige film had verwacht
Cleanshot
Tegenvaller, zwaar overschatte rating.
Geen enkele diepgang nergens, dat Bale goed acteerde levert in de film niets op.
Diepgang? Dat is nu net waar het in de jaren 80 aan ontbrak en dit verhaal de draak mee steekt. Als de film iets niet zou mogen bevatten is het wel diepgang, daar ging 't m nu net over.....
(Trouwens gek commentaar van iemands wiens top 10 geen enkele film met diepgang bevat...)
chevy93
Inception gaat (letterlijk) heel erg diep hoor. (3 subuniversums om precies te zijn
Cleanshot
Klopt mbt mijn top tien, mijn voorkeur is actie.
Diepgang betekent verder kijken dan de 1e indruk, daaronder valt ook even verder kijken in mijn filmlijsten en andere stemmen.
Plus misschien ontbrak er diepgang in mijn top 10 maar daar zat wel spanning in, dat kun je van American psycho niet echt zeggen lijkt me.
Verder zou ik maar een beetje aardig doen want ik denk dat ik meer overeenkomsten heb met American psycho dan jouw vergelijking van mijn top met 10 de genoemde film.
(dit laatste is natuurlijk een grapje, we houden het leuk)
damianodebeste
Beetje flauw dat bijna iedereen die deze film slecht vind als argument heeft dat de film niet spannend is. Het is toch geen thriller
%%%%%%
Patrick Bateman: You're a fucking ugly bitch. I want to stab you to death, and then play around with your blood.
Ik moet de film voor de 2de keer bekijken om er een goeie recentie over te schrijven.
Nu kan ik erover zeggen dat de film afstandelijk is net als Patrick Bateman karrakter,maar bovenal is het een fantastische trip.
Iconische thriller 'American Psycho' met Christian Bale is vanaf morgen te zien op Netflix
Iconische thriller 'American Psycho' met Christian Bale morgenavond op televisie

Austin Butler gaat de hoofdrol spelen in een nieuwe verfilming van 'American Psycho'

Chloë Sevigny had moeite met werkwijze van Christian Bale: 'Waarom kun je niet sociaal doen?'

American History X

Donnie Darko
Mystery / Drama, 2001

Idi i Smotri
Drama / Oorlog, 1985
new york citygebaseerd op boekbusinessmanwall streetpsychopaatsatiredonkere komedieseriemoordenaarchainsawbig city psychologische thrillerstadcultfilmcharacter studywitte kraagharvard business schoolkind van echtscheidingstemimitatie onbetrouwbare vertellervrouwelijke regisseurjaren 80toxic masculinityamerican businessman bloodyambiguity psychological horrorhorrorbaffled