American Psycho (2000)
Releasedatum: 28 september 2000
Bekijk via Netflix
Plot American Psycho
"Killer looks."
Patrick Bateman lijkt op het eerste zicht de perfecte man: hij is knap, intelligent en verdient veel geld. Hij mag dan wel door zijn uiterlijk geobsedeerd zijn, voor zijn omgeving lijkt hij een normale man. 's Nachts houdt Patrick er echter van om onschuldige mensen op een gruwelijke manier om het leven te brengen. Jaloezie, haat, woede, elke reden is goed om zowel onbekenden als vrienden te vermoorden. De politie vermoedt niets van zijn slachtpartijen, tot een detective lucht krijgt van zijn daden...
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- American Psycho (BoekMeter)
- American Psycho (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Paul Allen
Donald Kimball
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Wel een goede film, en Christian Bale speelt met zijn strakke blik uitermate goed als Wall-Street knul. Alleen in sommige gevallen vond ik zijn acteurprestaties niet echt overtuigend, bijvoorbeeld als hij wanhopig is. Over het einde moest ik even nadenken, ik dacht namelijk te ingewikkeld (a la Fightclub). Maar een goede film, met fantastische scenes en wel meer als een 3,16 gemiddelde waard naar mijn mening. 4*
as
mikoz
bijvoorbeeld als hij wanhopig is. *
Het einde dus blijkbaar.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11918 berichten
Is dit die film met die monoloog over Genesis/Phil Collins?
Jep.
Mark86
Ben ik de enige die deze film eerder een comedy dan drama/thriller vond. Je kan deze film toch niet serieus nemen??
as
mikoz
Je bent niet de enige nee
mikey
Je kan deze film toch niet serieus nemen??
Captain Pervert
It's hip to be square!!!
Een paar weken terug in een actionfigure winkel in Groningen een Patrick Bateman van 40cm gezien, voor €40,-
Echt wel cool.
L. luchtloper
Ik vond het maar eigenlijk een ordinaire thriller. Ik vond hem niet boeiend, niet echt spannend. Er zit geen goed verhaal achter in vegelijking met andere thrillers met het genre serie-moordenaar. Seven is bijvoorbeeld veel beter.
Je ziet alleen maar hoe mensen constant vermoord worden op verschillende wijzen, zonder dat de dader gepakt wordt. Voor de rest wordt er alleen maar in geneukt.
Een leuk detail: Christian Bale, the psycho, is het jongetje van Empire of the Sun!
mikoz
Patrick Bateman is een man die naar perfectie streeft en er vreemde gewoontes op nahoud. Ook heeft hij de verlangens om naast zijn perfectie mensen te vermoorden.
Deze moorden gebeuren echter niet echt , dat is aan het einde van de film genoeg te zien. Het heeft zich allemaal in zijn hoofd afgespeeld wat wel echt gebeurd is zijn bijvoorbeeld de tekeningen in zijn agenda , natuurlijk blijft het allemaal een beetje gissen maar dit is de beste conclusie. Het grootste vermaak van de film is de humor , Bateman de perfectionist die om de kleinse dingen over de rooie gaat zoals met de naamkaartjes. Ook in de sexscenes is te zien hoe perfect hij wil zijn. Humor bij uitstek dus.
L. luchtloper
Jij snapt de film dus niet , jammer.
Misschien heb je gelijk, ik heb hem een beetje oppervlakkig bekeken omdat hij me niet beviel.
Ik vind het toch maar een vreemde film.
L. luchtloper
Misschien kijk ik hem wel opnieuw... met meer aandacht.
Goodfella_90
Woensdag om 22.30, Veronica...
Weet je dit wel zeker?
Goodfella_90
Het is dan ook geen woensdag.
Maar aangezien ik het bij woensdag ook niet zie staan vraag ik me af of het wel klopt.
orbit
- 12092 berichten
Fantastisch verhaal en prima verfilming! Dat gelul over huey lewis is echt briljant! Of die visitekaartjes
Ik vind Bale echt geknipt voor deze film en de onrustbarende sfeer is soms creepy. Maar als geheel gewoon een prachtig maatschappijkritisch statement én een goede psychothriller!
metaledje
ik vind dit echt een lollige film, hoe christian bale reageert en doet in deze film is echt grandioos, nogmaals ik vind dit echt een lollige film en acteerwerk is sterk, zeer sterk!!!!4*
maxcomthrilla
Ik vind deze film zo goed omdat Christian Bale, doet alsof het moorden voor hem een normale baan is. Die nonchalance. En veel suspense, ik was vaak verrast als de psycho weer toesloeg. 4*
orbit
- 12092 berichten
Jaa hij is op tv ! Kijken allemaal

Belachelijk laag gemiddelde heeft hij hier trouwens..
malkovich
'Tonight I .. uh.. I just had to kill a lot of people!' Geweldige oneliner....
mikoz

Belachelijk laag gemiddelde heeft hij hier trouwens..
Inderdaad.
Iconische thriller 'American Psycho' met Christian Bale is vanaf morgen te zien op Netflix
Iconische thriller 'American Psycho' met Christian Bale morgenavond op televisie

Austin Butler gaat de hoofdrol spelen in een nieuwe verfilming van 'American Psycho'

Chloë Sevigny had moeite met werkwijze van Christian Bale: 'Waarom kun je niet sociaal doen?'

American History X

Donnie Darko
Mystery / Drama, 2001

Idi i Smotri
Drama / Oorlog, 1985
new york citygebaseerd op boekbusinessmanwall streetpsychopaatsatiredonkere komedieseriemoordenaarchainsawbig city psychologische thrillerstadcultfilmcharacter studywitte kraagharvard business schoolkind van echtscheidingstemimitatie onbetrouwbare vertellervrouwelijke regisseurjaren 80toxic masculinityamerican businessman bloodyambiguity psychological horrorhorrorbaffled