• 9.373.175 stemmen

Met onder meer: Doug Bradley, Katheryn Winnick en Lance Henriksen

Gesproken taal: Frans en Engels

Plot Hellraiser: Hellworld

"Evil Goes Online."

Vijf vrienden zijn fervente spelers van het Hellraiser-computerspel Hellworld. Ze worden op een dag voor een Hellraiser-party uitgenodigd die georganiseerd is door de "Hellworld.net"-website. Maar wat ze niet weten is dat ze tijdens de spelen een virtuele poort hebben geopend...

avatar van hitchhiker

hitchhiker

Het gaat mij nu echt te ver om Clive Barker's meesterwerk zo uit te melken.

avatar van D-ark

D-ark

Das waar dit is het 7/8 deel

avatar van Materny

Materny

Alsjeblieft, nu is het wel genoeg geweest met Hellraiser.

Ik wist al van te voren dat deze film kwa acteerwerk niets zou worden.

Waarom ik dat wist? : omdat de goede of zelfs redelijke acteurs zich niet laten strikken voor een uitgemolken vervolg als dit.

Zelfs zij weten al van te voren dat zoiets geen succes kan hebben, dus moeten de casting lui op zoek naar matige tot slechte acteurs, wat meteen al de film omlaaghaalt.

Weg met Hellraiser vervolgen!

avatar van Conspiracy

Conspiracy

Deze film gaat helemaal nergens over.
Het heeft niets met de kubus te maken.
niets met Pinhead en de andere cenobites.
En het acteerwerk is echt te slecht.

en die deathscene's dan. De een gaat vrijwillig in een martelstoel zitten om te kijken hoe het zit.
De andere ligt op een bed en dan komt Pinhead met een hakmes.??
Of die gozer die doorboort word door die haak door toedoen van een cenobite.
Dat gaat toch helemaal nergens meer over. Dat heeft niets met Hellraiser te maken.
En dan nog die karate trap. Kom op.
Dit heeft meer weg van een goedkope teenhorror film dan van een Hellraiser film.
De uitleg aan het einde maakte dan nog wel een beetje goed.

Al met al de slechtste van de reeks.
Waar ik Deader wel goed kon waarderen is dit een marteling. Laten ze inderdaad maar die deathscene voor Pinhead schrijven. En hopelijk word die niet uitgevoerd door Rick Bota. Anders is dat ook weer in 15 seconden gedaan

avatar van kneuckeretto

kneuckeretto

waar ging dit eigenlijk over? Ik snapte werkelijk geen hol van die hele film...

avatar van Face*Tomorrow

Face*Tomorrow

Het verhaal was weer eens wat anders, jammer alleen dat het slecht is uitgewerkt, de acteerprestaties hopeloos waren en alle "slachtingen" totaal niet origineel waren..

Ze kunnen er beter mee stoppen, maar ach dat zal toch wel niet gebeuren.

pompoen

Het gore in deze film is echt wel goed, hij is in ieder geval veel beter dan Hellraiser: inferno of deader.

spijtig dat in deze tijd met alle middelen die er zijn en de horror revival geen beter product van deze cult personage gemaakt kan worden

dr channard

De eertse hellraiser-film die me echt teleurstelt. Pinhead komt zeer weinig voor en sommige tieners (waarom tieners, ik vond de hellraiser-filmen zo volwassen en nu gaan ze beginnen met tieners) acteren superslecht.

Conclusie:Hij is voldoende genoeg en voor die echt hard-fans mooi meegenomen. Het is ook een keertje iets anders, maar geef mij dan maar liever inferno.

Totaal: 3 sterretjes

avatar van moviemike

moviemike

Materny schreef:

Henriksen is nochtans een goed en gewaardeerd acteur die jammer genoeg veel te vaak in de verkeerde projecten meespeelt.

Verder vond ik deze "Hellraiser: Hellworld" één van de plezierigste delen van de laatste jaren. Niet dat het allemaal veel beter was maar de film is op sommige momenten zo idioot dat het weer leuk word. Het feit dat ze er ditmaal een slasherfilm van hebben gemaakt met jongeren vond ik nog niet eens zo slecht gevonden. Het is tenminste eens wat anders dan al die depressieve, pessimistische verhaallijnen waarin altijd zo'n hoofdpersoon naar voren word geschoven die na een tijd het verschil tussen fictie en realiteit niet meer kent.
het einde, waarin Henriksen de kubus opent vond ik zelfs de sterkste scene in een Hellraiserfilm sinds "Hellbound".

dr channard

jep het is gewoon een fun deeltje. wel dom dat pinhead een mes heeft. Maar hopen dat ze de reeks goed sluiten

avatar van as

as

dr channard schreef:

Ik hoop dat ze nu echt stoppen...

avatar van zombie

zombie

as schreef:

Ik hoop dat ze nu echt stoppen...

Als je nu eens ophield met het huren van die bagger, zouden ze misschien wel eens stoppen met nieuwe vervolgen maken...

avatar van as

as

zombie schreef:

avatar van metaledje

metaledje

dit deel is duidelijk de slechtste van alle delen

ik vond deader wel goed eigenlijk, dus ik dacht het kan niet slechter worden, nou dus wel

aangezien dit deel uit hetzelfde jaar komt als deader heeft rick bota dit deel gewoon snel in elkaar gepruts, best wel zonde want ik keek graag naar deader.

toch een 3 omdat ik een heel groot hellraiser fan ben

avatar van pietje punk

pietje punk

ik vond deze, door het eind, juist wel weer te pruimen. deader vond ik juist troep.

deze vind ik de beste na de 1e 4 delen.

avatar van PEN15

PEN15

Ik zie het al aan die belachelijk onzinnig, goedkope tagline "evil goes online". Dat is al een indicatie dat je je tijd gaat verspillen.

"You opened the box, we came!!"

als in; je vraagt om problemen. Pinhead ontneemt je 1,5 uur van je leven aan onzin.

dr channard

Waarom zetten ze angstaanjagend goed op de achterkant van de dvd? OK ik heb hem herbekeken en ik vond hem stiekem wel leuker dan Deader, inferno en hellseeekr eigenlijk. Het kijkt gemakkelijk en mijn neef vond deze ook goed. Hij heeft alle hellraisers bij mij gezien en vond bloodline,inferno,hellseeeker en deader slecht. Maar deze vond hij wel goed. "Hetwerd tijd dat het eens goed is " zei hij

avatar van gorelover

gorelover

Ondanks dat deze film het niet haalt bij deel 2 en 3, mijn persoonlijke favorieten, vond ik dit persoonlijk best wel een aardige hellraiserfilm. Stukken beter dan hellraiser inferno, welke ik persoonlijk niet te verteren vond.

Leuke sterfscenes, en ook niet onbelangrijk, mooie dames in strakke pakjes.

Ondanks dat geen van de hellraiserfilms ooit nog het niveau van de eerste 3 gehaald heeft, zal ik ook wel een toekomstig deel 9 gaan kijken.

avatar van metaledje

metaledje

deel 9? heeft die rick bota niks geleerd ofzo? achjah echte fans blijven de films huren en kopen, dus dat is wel gel;d in het laatje, maar ik vond deze echt geen ene hol aan, en bij vervolg delen na inferno wist je allang wat te verwachten, hoop dat deel 9 nu wel een beetje anders word en veel tijd in word gestoken, want dit word echt te dol voor woorden

avatar van justR

justR

hitchhiker schreef:

Het gaat mij nu echt te ver om Clive Barker's meesterwerk zo uit te melken.

en daar ben ik het helemaal mee eens.

Na deel 1 en 2 heb ik volgens mij alleen nog maar 2 sterren gegeven. Deze krijgt er 2,5 omdat ik toch een paar lichtpuntjes in de film zag ( einde bijvoorbeeld en toen die gozer bezig was met een meid die hem een lapdance gaf en opeens veranderde ik schrok zowaar :d )

maargoed ben benieuwd welke delen er nog aankomen en ik hoop echt dat er ooit weer een hellraiser komt die minimaal 4 sterren waard is.

avatar van Holyshit

Holyshit

Zeer goed, hier heb ik geen woorden voor. PErfect, subliem, en telekns weer goed. BEter dan friday the 13th die ik onlangs had gezien. Die was echt zeiken

avatar van Ryamn

Ryamn

Ik vind HellWorld leuker dan deaders en hellworld is gewoon goed Iedereen moet hem wel gezien hebben!

avatar van Strever

Strever

Jep, leuke film, ik snap niet waarom mensen dit zo slecht vinden, het heeft een leuke sfeer, en het verhaal is naar het einde toe prachtig.

pompoen

Leuk gevonden om zo een ondertussen al 8e gelijknamige film te maken met ook de 8e keer dezelfde hoofdrolspeler.

avatar van 606

slecht bij lange na niet hij is erg spannend en boeiend

3,5 ster

beetje cliche van de reeks...

ik vond de eerste 2 delen het best. dan loopt 't af.

maar wel lekker hakken in deze film weer.

ouderwets lekkere woensdagavond film

avatar van Ryann

Ryann

De beste hellraiser film die ik gezien heb een 4.0

Beste?

het is een goed deel, met veel fantasy, maar de beste?

avatar van Rocking

Rocking

Ik ben de gelukkige die deader en deze achter elkaar heeft gekeken, en helaas vind ik ze beiden zeer slecht. Het idee is leuk, maar had er dan een man met een regenjas en een haak bij gezet ipv Pinhead...

Ze kunnen inderdaad met de technieken en ervaring van tegenwoordig een veel betere Hellraiser neerzetten dan dit gevalletje, en die eer zou Pinhead ook moeten krijgen. (jammer dat de acteur zich hiertoe verlaagd)

Spijkers met koppen slaan zou ik zeggen...ik denk dat Clive zelf maar weer eens op de stoel moet gaan zitten en alle vervolgen weg veegt..