• 9.377.375 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Roemenië

Geregisseerd door: Rick Bota

Met onder meer: Doug Bradley, Kari Wuhrer en Paul Rhys

Plot Hellraiser: Deader

"The Latest. Most Terrifying Evil."

Verslaggeefster Amy Klein krijgt op een dag een band te zien waarop een vrouw wordt vermoord en daarna weer tot leven wordt gewekt. Ze komt op het spoor van een cultgroep genaamd de Deaders. Hoe dichter ze bij de cultgroep komt, hoe vreemder de gebeurtenissen om haar heen worden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 2,5. zonde erg zonde maar gaat nog net

ben grote fan van hellraiser vandaar 5 sterren

avatar van Herrerman

Herrerman

Een lekker vervolg, soms wel smerig.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Op de achterkant een foto uit hellraiser inferno, de voorkant lijkt geknipt en geplakt door een kleuter en de film trouwens ook.

avatar van SonnyK

SonnyK

Ik vond dit echt een van de slechste films die ik ooit gezien heb. Je zit constant te wachten tot het spannend wordt maar dat moment komt eigenlijk nooit. Het acteerwerk en de special effects vond ik ook erg goedkoop.

avatar van Leviathan

Leviathan

Was wel te doen alleen de hellraiser sfeer is beetje weg moet ik zeggen. Pinhead doet het altijd goed alleen hij speel nauwelijks nog een rol erin helaas..

avatar van Culpa

Culpa

Ondanks de redelijke slechte recensies viel hij me toch enigzins mee. Geen echte Hellraiser zoals de kenners gewend zijn, maar een redelijk slap aftreksel. zoals wel vaker bij vervolg delen. Weinig schrikeffecten en minder bloederig en griezelig. Deel 1 en 2 blijven het beste vind ik zelf. Hij boeide me redelijk in het begin, maar ik moest me er toe zetten om hem af te kijken.

blijf dit toch een goeie film vinden met veel spanning en gore

avatar van mckiller

mckiller

Aardig slechte horror, zit je te kijken blijkt het dat het weer een droom is in die film

avatar van _dangerous_

_dangerous_

mckiller schreef:

hoe slecht de film ook is, je hebt niet het recht om de film te verlappen

avatar van _dangerous_

_dangerous_

606 schreef:

blijf dit toch een goeie film vinden met veel spanning en gore

wat een smaak heb je zeg.

deze film laat weer eens zien dat het tijdperk van de hellraiser films toch wel echt voorbij is.

na deel 1 ging het alleen maar bergafwaarts....

avatar van de_gashmunt

de_gashmunt

Ben nog altijd geen horrorliefhebber op SAW na.. slechte film..

*1,5

avatar van Jack_Frost

Jack_Frost

SonnyK schreef:

Dat is de charme van hellraiser! Dat weten alleen de die hard hellraiser fans! 5*

Jack_Frost schreef:

yep dat is zeker waar en ik ben een echte fan

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Jammer, Hellraiser is geen Hellraiser meer in dit deel, maar een compleet nieuwe film. R.I.P. Hellraiser: 1,0*

avatar van Leviathan

Leviathan

de_gashmunt schreef:

Ben nog altijd geen horrorliefhebber op SAW na.. slechte film..

*1,5

Kan Saw ook niet echt een horror noemen.. het enigste waarmee ze kijkers trekken is met bloed spanning is erg ver te zoeken in die films

avatar van Legan

Legan

Met Bota opnieuw achter het stuur (deel 6) had ik toch wel enige verwachtingen. Alleen toen ik Roemenië als land erbij zag staan, kreeg ik bange voorgevoelens. En inderdaad. Het op één na slechtste deel, al moet ik de laatste deel nog zien. Een matig uitgewerkt verhaal vol clichés, een kleurloze cast dat slap acteert, oninteressante personages en settings, weinig sfeer en spanning, saai, slappe lelijke effecten en gore, … Een handjevol sfeervolle scènes kunnen de film niet redden.

avatar van charmed one

charmed one

dit is een wel een leuk deel ik vind deel drie het leukst

avatar van renalpha

renalpha

Goeie film en overigens qua special effects ook leuk om te zien, je kan er zelf mee lachen. Ben horror gore fan 5 puntjes

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Kari Wuhrer hield mijn aandacht er wel bij.

De 1e delen zijn allemaal wat beter, maar pinhead kreeg in dit deel weer even wat speeltijd en dat is altijd de moeite waard om te kijken.

Het verhaal was ook nog wel redelijk en ik vond de scene in de trein wel gaaf. Ook het einde was mooi gedaan. Hellraiser blijft altijd een beetje een gemixt gevoel van grappig en goor. Mijn lievelingshorror aller tijden in ieder geval met nightmare on elmstreet samen.

avatar van Thomas83

Thomas83

De een na laatste Hellraiser alweer. Geen enkele sequel kon me eigenlijk tevreden stemmen. Veruit de meeste films zijn kwalitatief gewoon slecht, de films die wel voldeden op zichzelf stelden dan weer teleur omdat ze niet echt als een Hellraiser-film aanvoelden, iets waar de serie al onder lijdt vanaf de derde film eigenlijk, of misschien de vierde als je het mild bekijkt. Voor deze film had ik al bepaald geen goede hoop na een blik op de goedkoop en lelijk ogende filmposter. Het plot klinkt ook niet al te origineel en is nog erger dan in de samenvatting op Moviemeter staat. De hoofdpersonage moet bijvoorbeeld ook afreizen naar Oost-Europa. Komt bekend voor. En Deader is ook wel een heel debiel woord. Creatief hoor.

Bij de eerste beelden is eigenlijk al duidelijk dat deze film weer niks is. De (soms veel te harde) muziek die totaal niks met Hellraiser van doen heeft, de oninteressante personages, domme dialogen, matig spel van de acteurs. De schrikeffecten zijn ook erg makkelijk en de film bevat weinig gore en sfeer. Weer zo’n doorsneethrillertje qua benadering, en eentje die saai is bovendien. Sommige scènes zijn ook vrij absurd. Surrealistisch of creepy bedoeld, maar zo’n metroscène of scène hierna op het station had voor mij echt niet gehoeven.

Het sublplotje over incest vond ik ook wat debiel en overbodig, en lekker smaakvol gedaan ook met het slowmotion-geluid van een broekriem die wordt losgemaakt. Je moet er maar opkomen. Hetzelfde geldt voor het mes in de rug in de badkamer. Ik moest er maar om lachen, meer een soort slapstick-element dan een serieus verzinsel in een horrorfilm. De slechte en overdreven geluidseffecten en nutteloze en hip bedoelde recht-van-boven-shots maakten het nog erger. De scène waarin de hoofdpersoon bloedt en dat verborgen wil houden is ook al zo bizar. Al dit soort rare scènes vormen ook steeds een vreemd soort excuses om weer wat tieten in de film te gooien.

Het einde is ook vreselijk suf. Wel eindelijk eens Pinhead wat langer in beeld, maar echt smerig werd het allemaal niet, en ik moest zelfs lachen om de meerdere mensen aan 1 ketting geregen Zo zit de film dus vol met dit soort rare ideeën en scènes, en is verder ook nog cliché, oninteressant en saai ook. Nu is het zelfs zo dat de film niet wat heeft te bieden wat betreft een thrillerverhaal, ranzige gore of sfeervolle scènes. Ik kan gewoon helemaal niks noemen waar de film goed in is, zelfs maar boven het gemiddelde uitkomt of zich tenminste nog matig mag noemen. Nee, alles is gewoon slecht eigenlijk, en ook dit zevende deel van de Hellraiser-reeks heeft weer niks te maken met Hellraiser. Zo kun je bij elke film er wel Hellraiser ingooien op het laatst, die dan weer zijn ding doet. De Cenobites duiken hier ook pas de laatste minuten echt op. Pinhead wordt tegenwoordig in de Hellraisers ook gewoon verslagen op het einde, ditmaal zelfs inclusief een achterlijke soort van nucleaire explosie in huiskamerformaat. Juist ja…1.0*.

avatar van JustMike

JustMike

slecht verhaal, slechte actrice, slecht vervolg op een coole serie

avatar van JustMike

ik vind hellraiser ook wel cool... maar deze film is een schande voor de reeks

Dat maakt mij niks uit.

avatar van Thorak

Thorak

Beste deel uit de hele serie (alleen Hellworld heb ik niet gezien). Pinhead komt inderdaad bijna niet voor in deze film, maar afgezien van het eerste deel komt hij zowiezo niet erg veel voor in de films. Pinhead is dan ook niet de hoofdpersoon van de films. Argumenten voor lage beoordelingen "omdat Pinhead bijna niet in de film voorkomt" vind ik dan ook totaal nergens op slaan. Dit deel had een origineel verhaal, vrij goed geacteerd (zeker vergeleken de andere delen), aardige gore en natuurlijk een erg knappe hoofdpersoon, Kari Wuhrer

Naar mijn idee zijn alle oneven delen de beste uit de serie, alle even delen vond ik slecht.

Er mag van mij dus zeker nog een deel 9 gaan komen

avatar van Pete_033

Pete_033

Wie deze film de beste uit de serie noemt moet zich meteen laten opnemen! Deze film valt niet onder de Hellraiser films maar onder de DTD Hellraiser films. Dit zijn films die om dromen draaien en meestal zijn geschreven als een horror film zonder enige Hellraiser invloeden maar dit is er later alsnog in verwerkt wat meestal ook erg opvalt.

Vergeleken alle DTD Hellraiser films is deze samen met Hellseeker een van de beste. Pinhead krijgt redelijk veel screentime maar zijn dialogen zijn erg zwak (deze zijn overigens door Doug Bradley, die Pinhead speelt, zelf geschreven)

Het meeste screentime van pinhead zit nog steeds in Bloodline en Hell on Earth.

Het verhaal van deze film is redelijk. De hoofdrolspeelster Kari Wuhrer ziet er lekker uit en acteerd ook aardig. Vraagd me toch af waar het mis is gegaan met deze actrice, heb haar laatst nog gezien in eight legged freaks. Voor de rest zijn het allemaal, op Doug Bradley na, b-acteurs van het kaliber gtst.

De locatie ziet er ook goed uit en geeft de film een duistere sfeer.

De dvd uitgave in nederland is erg zwak: niet eens een menu!

Op de achterkant van de hoes staat een foto uit deel 5, over fouten gesproken!!!

Pinhead`s justice with the hooks op het einde, zoals altijd, zag er te goedkoop uit helaas.

Al met al een redelijke film uit de DTD Hellraiser series.

Nu maar wachten op deeltje 9 zonder Doug Bradley, kan nooit wat worden zonder de enige echte PINHEAD

avatar van Thorak

Thorak

Je bent toch meer postief dan negatief over deze film en toch en 1.5*?

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Wuhrer alleen is al 3,5 sterren waard. Wat Pete zegt dat het vreemd is dat ze zo weinig goede rollen heeft gekregen is toch wel opmerkelijk te noemen. Lekker ding en kan nog acteren ook.

En het einde van dit deel vind ik wel heel vet. Paul Rhys die het denkt te kunnen opnemen tegen Pinhead en consorten. What was he thinking? En dan die ketting door hun magen geramt. Ik vond dit deel ook echt ouderwets spannend.

Pete geeft idd wel erg weinig, nadat ik zijn stukje heb gelezen.

avatar van Pete_033

Pete_033

De score is misschien inderdaad ook erg laag maar ik moet nog wennen aan het puntensysteem alhier:D

Mijn definitie daarvan is als volgt:

1: slecht

2: gemiddeld

3: goed

4: goed/geweldig

5: meesterwerk

Ik vind de film als grote hellraiser fan (en vooral Clive Barker fan) gemiddeld. Als Kari niet de hoofdrol had gespeeld maar een of ander b-actrice dan was het heel anders geweest.

En ik oordel niet alleen op looks want dan zou ik de 2 Tomb Raider films ook meesterwerken vinden:D

avatar van puckb96

puckb96

opnieuw een misselijkmakende horrorfilm zonder een goed verhaal waar het alleen maar gaat om de hoeveelheid gore. Nee, net zoals bij al die andere misselijke Hellracers! Ze kunnen wat mij betreft verder racen naar de highway to hell.