Apocalypse Now (1979)
Genre: Oorlog
Speelduur: 153 minuten / 202 minuten ("Redux") / 183 minuten ("Final Cut")
Alternatieve titels: Apocalypse Now Redux / Apocalypse Now: Final Cut
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Apocalypse Now
"This is the end..."
Ten tijde van de Vietnamoorlog, wordt Captain Willard de jungle in gestuurd om Colonel Kurtz te vinden en te vermoorden. Kurtz heeft zijn eigen leger opgebouwd, en weigert nog naar de legerleiding te luisteren. Terwijl Willard de jungle in vaart, worden hij en de rest van de bemanning langzaam overvallen door de gevechten en gekte van de omgeving.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Heart of Darkness (BoekMeter)
- Apocalypse Now (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Photojournalist
General Corman
Colonel Lucas
Goodfella
Euhm, 't was niet kwaadwillend bedoeld hoor! Ik vind alleen die totaal krankzinnige situatie in Kurtz' dorpje juist een perfecte afspiegeling van het krankzinnige van oorlog voeren in het algemeen. That's all
mister blonde
niet kwaadwillend bedoeld hoor, maar je opmerking slaat nergens op (als je die scenes nergens op vindt slaan heb je m.i. de essentie van de film gemist).
Volkomen mee eens.
GFM
Ik heb de essentie van de film gemist?? owkee kun je stellen, maar misschien sprak de essentie van de film me wel helemaal niet aan.... In ieder geval is dit mijn film niet, ongeacht welke waanzin van oorlog ze ook willen uitbeelden... die "essentiele" waanzin zie ik liever in Platoon of Full Metal Jacket, mijns inziens een stuk realistischer... let wel ik vind m niet slecht maar mijns inzien geen topper: 3,5*
mister blonde
maar misschien sprak de essentie van de film me wel helemaal niet aan....
GFM
Zozo meneertje blond..... wie denk je wel dat je bent met je prietpraat...als dit nou mijn mening is, wie ben jij om daar een oordeel over te gaan hebben? Mij verwijten dat ik de "essentie" van een film niet begrijp..... ten eerste je kent me niet en ten tweede is een mening niet per definitie JOUW mening,,,accepteer het en ga over iemand anders zn rug een beetje de held uithangen... Ben je blond ofzo??
mister blonde
Zozo meneertje blond..... wie denk je wel dat je bent met je prietpraat

Yak
... Ben je blond of zo??
niet eens trouwens, maar bedankt voor de interesse.
Bing! GFM knockout!
Geachte heer Blonde (klinkt wel een heel stuk stoerder dan Tom),
Gezien het feit dat u er nogal wat moeite voor doet om uw gelijk te halen bij deze mijn reactie.
Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat deze woordenstrijd aardig irrelevant en nutteloos is.
Als u heilig overtuigd bent van uw gelijk en als dit u een gelukkig mens maakt dan kan ik u van harte feliciteren want wat mij betreft blijft het hier bij.
Ik ga namelijk niet mijn kostbare tijd verdoen aan personen die op arrogante wijze meningen opdringen op deze site.
Neemt niet weg dat ik erg ben aangedaan door het feit dat u me een aangenaam persoon vindt....
Met Vriendelijke Groet,
GFM
Post Scriptum: MIJN mening is en blijft dezelfde en natuurlijk in het geheel niet kwaadwillend bedoeld
Post Scriptum 2: ik hoop dat u te zijner tijd de irrelevantie ook gaat inzien
Post Scriptum 3: Knock out? yeah right!
Post Scriptum 4: HET EINDE IN HET INBOORLINGENDORP RAAKT KANT NOCH WAL
WiLL
Trek het je niet aan ... ik heb ook eens een film op jouw manier beoordeeld en ook ik kreeg te horen van die Blond dat ik de essentie gemist had en de diepere betekenis van de film niet had begrepen of zoiets.
Dat zijn dan van die gasten die direct op de man spelen en je dan eigenlijk voor iemand uitmaken die niet in staat is om een film te begrijpen.
Laat die gasten lekker ... ik kijk ook veel liever platoon, een film moet je vermaken als ik de zin van het leven wil weten dan ga ik de bijbel wel lezen.
speedy23
Please FK, haal er nu Jezus niet bij of we zitten hier voor een paar weken aan vast...
Mister_Pink
De film laat perfect de tragiek en waanzin van de Vietnam oorlog zien.
Het gaat ook om de confrontatie die de mens met zichzelf ondervindt. Ik ken geen films die zo een beklemmende sfeer neer kunnen zetten als ANR. Geweldig om te zien hoe het bootje door de rivier "opgezogen" wordt de jungle in (onder begeleiding van helse muziek).
Geweldig geacteert door Sheen, Duvall, Hopper en Brando. De prachtige scenes zie je in geen andere film terug. Het einde is mischien iets te filosofisch, maar daar hap ik maar even doorheen. Geweldige escapisme!
4,5 sterren!
Kai
Die 153 minuten die hier boven staan is dat de speelduur van de Redux of de orginele.
Het origineel duurt 153 minuten, redux duurt 202 minuten.
filmfan82
heb recentelijk de redux gezien, mijn vriend was er lyrisch over, maar ik vond hem net te lang, kan aan mij liggen, maar ik kon het einde echt niet plaatsen.. Ging alleen spontaan zweten van de film, de hitte straalde van het scherm.
rik_kubrick02
Superzzz film!
Voral t laaste deel in de bush bush mt Marlon Brando waanzin! Echt top, Coppola rulezzz!
Wel lang maar zekerzzz nie TE lang!
Henry Spencer
mijn stem veranderd van 3* naar 4* nu ik de redux gezien heb.
Ongelooflijk hoeveel eruit gegooid is en hoeveel samenhangender de film daardoor wordt. Maakte nu een veel grotere impressie.
Mister_Pink
Door de redux versie verhoogde ik mijn stem van 4 naar 4,5 naar 5.
Badalamenti
kos schreef
Blijf zwaar onder de indruk, ook na het zien van de redux !
Er zit wel een vrij lange sequentie in op een Franse plantage diep in de jungle. Het is me niet geheel duidelijk wat dit bijdraagt tot de film ??

Vietnamoorlog-klassieker 'Apocalypse Now' zondagavond te zien op televisie

Amazon Prime Video verwijdert deze ijzersterke titels zeer binnenkort uit het aanbod

Henk Schiffmacher (71) liep 'vanwege zijn penis' een rol in klassieker 'Apocalypse Now' mis

Vietnamoorlog-klassieker 'Apocalypse Now' morgenavond te zien op televisie

The Godfather