• 9.386.949 stemmen

The Matrix Reloaded (2003)

Actie / Sciencefiction | 138 minuten

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 15 mei 2003

Plot The Matrix Reloaded

"Free your mind."

De machines hebben de locatie van Zion, de laatste menselijke stad, gevonden. De enige hoop voor de rebellen is The Keymaker, een man met toegang tot alle deuren naar de machinewereld. Hij wordt echter bewaakt door The Twins, een gedreadlocked duo dat kan verdwijnen en verschijnen als geesten. Agent Smith kan zich inmiddels als een virus in The Matrix vermenigvuldigen, wat de zoektocht voor Neo, Trinity en Morpheus bemoeilijkt.

Ehm waarom heb ik dat getypt

Ehm waarom heb ik dat getypt

Nou ja een foutje is menselijk

En DAT noemt zich fan!

Nog even dit:

101 is een nummer wat regelmatig terugkeert in de twee matrix films. Maar nu alleen even over Reloaded:

-de snelweg draagt het nummer 101 en 303 bij de afslag (wat denk ik staat voor het feit dat neo zo snel mogelijk naar trinity moet zien te komen)

- het gebouw waar Mero zit , 101

-zion0101 is het password wat trinity gebruikt om te hacken

en dan nog twee die ik zelf niet heb gezien maar wel volgens wat andere fans wel zichtbaar zijn :

-100 agents vs 1 neo (dit beweert de studio)

- en bij de aankomst in zion schijnt bij de controle room ook 101 zichtbaar te zijn

avatar van WhiteWizard

WhiteWizard

Best wel leuk film.. maar als Matrix fan moet ik toegeven dat ik Matrix(1) eigenlijk wel beter vond dan deze.. Okey de special effect zijn misschien wel beter hier.. Maar in het geheel..

Anyway toch 4* wel verdient...

is wel een vette film . beter als de eerste is eg tov

neo

Er blijkt dat er al 3 maanden een nieuw gratis blad bij videotheken ligt genaamd ''Movie Alert''. In het nummer van mei waar ik vandaag een paar van heb meegenomen staat Morpheus op de cover, zit er bovenstaande poster in een iets groter formaat dan 2 a4tjes bij en een stukje over de film met een foto van de Twins!!

neo

En ontdekte pas ook net bij Frs dat daar een mini uitvouwbaar foldertje van Samsung bij zit met wat plaatjes. Heb ik er helaas maar eentje van Heeft iemand soms 1 of meerdere foldertjes daarvan?

Ooh ja en in het Preview juni filmmaand (AH filmweken) staat ook een stukje over Reloaded en is bij de bioscopen te vinden.

avatar van dttom

dttom

Dit niet verkeerd opvatten hoor neo, bedoel dat het jou interesseert mag, maar ik moet toch vragen anybody else here who gives a flying f*ck???

neo

Tuurlijk mag je dat vragen

avatar van BoordAppel

BoordAppel

I think Neo is mistaking us for people who give a fuck .

avatar van Wouter

Juist helemaal niet!

neo

Voor de mensen die de soundrack hebben en nog wat muziek miste van Don Davis is er aardig wat muziek gratis te downloaden op de volgende sites!!!! (desondanks is dit nog steeds niet alle muziek):

site 1

site 2

De volgende tracks zijn dit :

Multiple Replication

No More Nebuchadnezzar

avatar van tovenaar

tovenaar

(*)sKaTeBoBo:D schreef:

beter als de eerste is eg tov

You talkin' to me?

avatar van Goodfella

Goodfella

Wouter schreef:

Juist helemaal niet!

Inderdaad, ik begrijp ook niet waarom er telkens maar weer mensen beweren dat de effecten in dit vervolg beter zijn. Zal wel een automatisme zijn ofzo? 'Het is een vervolg, dus...'

avatar van Phoenix

Phoenix

neo schreef:

een bericht van 18 februari van ign:

Lots of news to run down for the Matrix faithful out there. Most interestingly, a rumor has been going around that Warner Bros. and IMAX Corp. may be bringing The Matrix Reloaded and The Matrix Revolutions to the really big screen. If true, the move would prove a huge boost for large format cinema.

lijkt mij geweldig als ze dit plan gaan uitvoeren!! maar ja het Imax-theater in Rotterdam is al een tijd terug gesloten

Eeeh, Neo? .

avatar van cornelis

cornelis

Dat maakt het Nederlandse IMAX theater nog steeds niet open.

neo

Inderdaad!! Ik doelde op het Imax-theater wat in Rotterdam zat, ik weet heus wel dat in andere landen de film wel op Imax-formaat wordt gedraaid

Goodfella schreef:

Tja al die mensen beweren naturlijk ook dat in deze film de beste actiescenes allertijden zitten Nou zitten er wel twee bij die hoog op lijst staan van mij, maar het lijkt wel of het publiek zoals vaker meteen de producent gaat napraten. Dus it's a bigger film, better action sequence, better special effects, a more complex story (dit laatste is zeker waar). Maar dat alles beter is nee voor mij zelf is Reloaded op het moment qua al die dingen zowat even goed als deel 1. En ik ga nu een punt van kritiek leveren op de special effects (ja je hoort het goed):

in de scene nadat Neo bij the Architecty is geweest en hij weg vlucht/vliegt en wordt achtervolgt door een massale explosie/vuurbal is toch niet zo goed gedaan.

Dit is een enkel schoonheidsfoutje zoals deel 1 ook al had op het einde:

Agent Smith knalt uit elkaar in de hal waar kamer 303 zit en stukken groen vliegen in het rond.

Het Omniversum in Scheveningen vertoont ook IMAX films. De enige keer dat ik daar was, draaiden ze national geographic achtige films.

avatar van jasper

jasper

OmnIMAX toch?

neo

Dat was dus ook zo in Rotterdam alhoewel ze ook wel vaak ''normale'' films draaiden. Zal eens even gaan informeren of er ooit een mogelijkheid is dat de film daar komt. (denk het haast niet)

avatar van Joetje

Joetje

Het verhaal vond ik maar heel erg matig, bovendien niet eens een einde. Eén ster daarvoor. De actie was wel goed gedaan, daarom toch 2,5 ster in totaal.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Dankzij het overweldigende succes van

de Matrix-films is Keanu Reeves de best

betaalde acteur in Hollywood van dit

moment.Reeves heeft recht op 15% van de

recette van de films en heeft inmiddels

206 miljoen dollar binnengeharkt.

Geschat was dat de Matrix 90 miljoen

zou opleveren,maar daar is dus al flink

overheen gegaan.Bovendien moet het

derde deel van de trilogie The Matrix:

Revolutions nog uitkomen.Ook daarvan

krijgt Reeves zijn deel.

Maar de acteur is een gul man en heeft

70 miljoen beloofd aan de mensen die

verantwoordelijk zijn voor de special

effects en de kostuums in de films.

neo

Ja Mr. Anderson (de echte dit keer peter) is idd erg slim geweest Maar dit is eigenlijk al weer oud nieuws

Zet je er voortaan even een bronvermelding bij Petey ? Dit komt van NOS teletekst weet ik.

Ik geloof niks van die gulheid van Reeves. Het zal wel belastingtechnisch erg slim zijn om die mensen via een omweg te belonen.

Dit moet ook weer zo nodig aan de grote klok gehangen worden. Bah.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Hoezo niet? Dat deed ie ook na deel 1 van de Matrix.

avatar van morpheus

morpheus

nee keanu reeves staat idd echt bekend om zijn gulheid. Hij heeft al vele salarissen afgestaan alleen maar om betere acteurs te kunnen casten. Tevens was zijn salaris voor deMatrix Sequels eigelijk veel hoger maar ook dat heeft die afgestaan i.v.m dure specialFX

avatar van Sjoerd

Sjoerd

morpheus schreef:

Ja ik heb ook het idee dat Reeves echt niet veel om geld geeft (hij heeft het toch zat ). Zijn zus was ernstig ziek en daar heeft ie ook weet-ik-het-wat-niet voor laten aanrukken...

neo

Vanaf morgen zal Reloaded in IMAX-theaters vertoond worden in de volgende landen:

Vs,Uk,Canada,Japan,Duitsland (in Berlijn, eigenlijk geen eens zo gek ver weg), Singapore en Zuid-Afrika. Dus Nederland niet (maar dat was natuurlijk al te verwachten). Ik heb met bijna geen verwachting geinformeerd bij het Omniversum en uiteraard zal die film daar nooit komen.

En ooh ja mensen koop nr.22 van het blad Filmscene