• 9.385.443 stemmen

The Matrix Reloaded (2003)

Actie / Sciencefiction | 138 minuten

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 15 mei 2003

Plot The Matrix Reloaded

"Free your mind."

De machines hebben de locatie van Zion, de laatste menselijke stad, gevonden. De enige hoop voor de rebellen is The Keymaker, een man met toegang tot alle deuren naar de machinewereld. Hij wordt echter bewaakt door The Twins, een gedreadlocked duo dat kan verdwijnen en verschijnen als geesten. Agent Smith kan zich inmiddels als een virus in The Matrix vermenigvuldigen, wat de zoektocht voor Neo, Trinity en Morpheus bemoeilijkt.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

tovenaar schreef:

Dat zou inderdaad kunnen ja, maar vind je het zelf ook niet ontzettend jammer dat er bij een film steeds gezegd moet worden: "Dat wordt in het volgende deel wel duidelijk..". Voor mij is dat echt een teken van zwakte van deze film.

Tjsa, dat accepteer je of dat accepteer je niet. Mij maakt t niet veel uit, hier niet en bij LotR ook niet. Alhoewel het verhaal hier wel heel erg afhangt van een volgend deel. Dat is bij LotR wat beter gedaan, vind ik.

avatar van tovenaar

tovenaar

BoordAppel schreef:

Tjsa, dat accepteer je of dat accepteer je niet.

Daar heb je helemaal gelijk in denk ik, anyway, ik accepteer het niet . Ik moet er niet aan denken dat dit een trend gaat worden en dat we zo nog 5 films krijgen die allemaal in meerdere delen worden uitgebracht, dan is de lol er voor mij echt af.

neo

Sommige dingen karakters blijven trouwens nog best onduidelijk zoals Niobe, zowat het enige wat je van haar weet is dat ze ooit de geliefde van Morpheus was en dat ze de majoor is van het kleinste schip ''Logos''. De game Enter The Matrix bevat veel extra beelden, die in ieder geval haar karakter uitlichten. Nou hoor ik al weer sommige mensen dat dit weer zo'n slechte commerciele daad is....

Trouwens Dttom ik ben het weer helemaal met je eens

En dan nog even iets interessants: bij Dixons kan je een gratis boekje pakkenb waarin een Enter The Matrix special in staat en wat info over Animatrix en Reloaded zelf.

avatar van landrover

landrover

het tot nu toe lage gegeven stemmen komen om de negatieve punten van de film, die vooraf al besproken werden, als je hierop gaat letten in de film dan is je stem natuurlijk ook laag, maar dat zou je dan ook allemaal bij andere films doen; de negatieve punten bekijken

wat een flauwekul

Salov

Ja dat vind ik ook Landrover. Door negatievelingen als die Tovenaar , zo'n zogenaamde film-criticaster, ontstaat een beetje het beeld dat Reloaded niet aan de verwachtingen voldoet. Als je een trilogie als vorm niet leuk vind, dan kijk je er toch gewoon niet naar...

Jordy

dus we moeten maar instellen dat er geen negatieve reacties meer op films mogen komen?

Macmanus

Dan staat zou er bij sommige films bar weinig staan

avatar van tovenaar

tovenaar

Salov schreef:

En bedankt...

En de 3 puntjes zijn er weer

Macmanus

Deze film heeft trouwens 135 miljoen *opgebracht in de hele wereld, Das nie weinig

Macmanus schreef:

omgebracht

Jordy schreef:

Negatieve reacties moeten natuurlijk wel ergens op gebaseerd zijn en niet op het feit dat je de film niet kon volgen. Maar je zult toch toe moeten geven dat the matrix reloaded een niveau haalt waar 95 % van de films niet bij in de buurt komt, en das heel knap voor een mega productie al deze, waar alle ogen op gericht zijn.

Jordy

Die houseparty-scene in Zion haalt inderdaad een dieptepunt dat in 95% van de films niet gehaald wordt, daar heb je gelijk in

Jordy

Goed ik overdrijf, maar ik wordt zo langzamerhand een beetje moe van mensen die geen kritisch woord over deze film willen horen alleen maar omdat er wat stoere actiescenes in zitten... er was, vind ik, ERG veel mis met de eerste anderhalf uur (!) van deze film, en dat ga ik niet zomaar vergeten omdat ik deel één zo goed vond, of omdat het op het eind van de film weer erg interessant wordt.

dttom

dat mag jordy maar ik heb de eerste 1,5 uur echt niet als hinderlijk ervaren, er gebeurde van alles, heb me geen moment verveeld!

avatar van EmDee

EmDee

neo schreef:

Dat vernam ik laatst ook bij Twee Vandaag. Als je echt alles wil weten, moet je ook t spel hebben gespeeld.

Jordy

Sja in Scary Movie gebeurde er ook van alles, heb ik me ook niet bij verveeld... oftewel dat vind ik persoonlijk niet zo'n criterium.

Jordy schreef:

zucht goed goed ik heb zeer geboeid gekeken, het verhaal kreeg vorm en de dialogen vond ik erg interessant dus. Je snapte toch wel wat ik bedoelde jordy

Jordy

Het spel kwam toch gelijk uit met de film? Dus je KUNT (normaal gesproken) dat spel nog niet eens gespeeeld hebben als je bij de premiere zat. En sowieso vind ik dat echt TE ver gaan, om tegen mensen die bepaalde dingen slecht uitgewerkt vonden te zeggen "had je het spel maar moeten spelen" (zeg niet dat dat hier gedaan wordt, maar er zullen mensen zijn die dat roepen...)

avatar van GerwinF

GerwinF

Jordy schreef:

Jordy, mischien eens een goed idee om de plus en minpunten onder elkaar in 1 reactie te zetten. Mischien zien er dan meer mensen in dat er degelijk slechte momenten in de film zitten.

Jordy schreef:

Maar je begrijpt de betekenis erachter wel, die ik al eerder heb getypt?

EmDee schreef:

Als dat echt zo is, vind ik dat een schandalige gelduitkloppende streek.

Ik heb begrepen dat dat absoluut niet nodig is om het verhaal te begrijpen maar dat het voor de die hard fans is en dat is toch leuk dat de die hard fans ook nog wat extra's krijgen in een spel/anime. Het ligt uiteindelijk toch allemaal in het verlengde van the matrix, en zonder die extra's zouden ze het spel toch wel kopen dus is allemaal mooi meegenomen. We kunnen het ook wel is positief bekijken en niet er altijd van uitgaan dat het alleen maar om geld draait, ook al geef ik toe dat dat natuurlijk wel een punt is, maar niet overheersend hoeft te zijn.

avatar van Ramon K

Ramon K

Salov schreef.....Negatieve reacties moeten natuurlijk wel ergens op gebaseerd zijn en niet op het feit dat je de film niet kon volgen. Maar je zult toch toe moeten geven dat the matrix reloaded een niveau haalt waar 95 % van de films niet bij in de buurt komt,

Ik heb de film nog niet gezien, maar ik zal je nu alvast zeggen dat dat absolute onzin is. Ik ben benieuwd hoeveel en welke films jij zo al gezien hebt...deze film lijkt me niks meer dan een vermakelijk tussendoortje.

EmDee schreef:

Als dat echt zo is, vind ik dat een schandalige gelduitkloppende streek.

Maar van een karakter als Niobe zal waarschijnlijk veel meer te zien zijn in Revo, dus het is maar afwachten. Koop binnenkort wel een keer het spel en dan moet ik maar eens ff bij iemand waar ik het spel kan spelen kijken hoe het allemaal zit.

Ramon K schreef:

deze film lijkt me niks meer dan een vermakelijk tussendoortje.

Okee hier distantiëer ik me dan wel weer van Films als deze (met veel diepere lagen en verwijzingen naar andere films, mythologie e.d.) zijn JUIST interessant als je veel films gezien hebt.

neo schreef:

Maar je begrijpt de betekenis erachter wel, die ik al eerder heb getypt?

Ja hoor, maar dat vond ik er een beetje te dik bovenop liggen (naast het feit dat het imho te lang duurde, en een beetje een MTV-springbreak indruk op me achterliet)

dttom schreef:

Precies en ten eerste mag je zelf bepalen of je die extra info wilt weten en als je geinteresseerd bent in de film zin dit soort dingen alleen maar leuk. Vooral voor de fans, wat Emdee dacht ik nou niet bepaald is toch

Jordy schreef:

Haha dat vond ik zo'n baggerprogramma, maar goed ik moet toegeven dat ik tijdens die scene en speech van morpheus wel ff op mijn uurwerk keek zo van I GET THE PICTURE!

Jordy schreef:

Kijk Jordy, we raken al op 1 lijn zie ik al. Ramon, het is een beetje jammer om al te reageren als je nog niet eens de moeite hebt genomen om reloaded te gaan bekijken. Al deze reacties maken iig duidelijk dat het niet mogelijk is om aan de torenhoge verwachtingen te voldoen, als het eerste deel al geschiedenis schrijft. Neemt toch niet weg dat het dan even goed een top-film is, hoewel een opmaat naar Revolutions.