• 9.384.404 stemmen

The Matrix Reloaded (2003)

Actie / Sciencefiction | 138 minuten

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 15 mei 2003

Plot The Matrix Reloaded

"Free your mind."

De machines hebben de locatie van Zion, de laatste menselijke stad, gevonden. De enige hoop voor de rebellen is The Keymaker, een man met toegang tot alle deuren naar de machinewereld. Hij wordt echter bewaakt door The Twins, een gedreadlocked duo dat kan verdwijnen en verschijnen als geesten. Agent Smith kan zich inmiddels als een virus in The Matrix vermenigvuldigen, wat de zoektocht voor Neo, Trinity en Morpheus bemoeilijkt.

avatar van aimane

aimane

Vandaag op tv.

avatar van whitemoor

whitemoor

Inderdaad vandaag op televisie... Tussen de reclame en het sbs6 "nieuws" door....

avatar van Turkeyloverz

metaledje

lol net hoger dan een 3, niet zo geweldig dus bij de mensheid

avatar van Nyazzin

Nyazzin

echt een mega coole film. The one is the one

avatar van kiriyama

kiriyama

Aardige film die het helaas niet bij het (geweldige) origineel haalt.

avatar van miak

miak

Jammer dat mooie originele films altijd zo'n bagger vervolg moeten hebben. Bagger was het niet helemaal: er zitten een paar leuke actiescènes in. Maar met het origineel stelt het niks voor. En het verhaal van die Zion boeit me ook niet echt. Nieuwe character Link is wel leuk. 3*

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Ik heb tot nu toe de eerste twee delen gezien, en ik vond deze opmerkelijk beter dan de vorige versie, al hoewel ik er een aantal saai stukken in vinden zitten. Toch omdat er meer actie inzit vind ik hem beter dan het eerste deel. Misschien komt het dat ik deze beter vond, omdat ik het vorige deel toch vond tegenvallen en mijn verwachtingen lager lagen.

3,5 ster

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Ben al niet zo'n fan van The Matrix, maar dit 2e deel vond ik wel erg matig. De actie vond ik veel te overdreven, het relatie gedeelte van Morpheus nogal onzinnig en vooral het verhaal dat werd helemaal ondergesneeuwd door de actie. In het eerste deel was dit allemaal wat beter in evenwicht vond ik.

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Ik vond deze film in vergelijking met de eerste flink tegenvallen, jammer .

Er zat teveel overdreven actie in en special effects. Die scène waar Neo met al die Smiths vecht op dat plein met die paal bijvoorbeeld .

Er waren veel meer van die scènes, de scène met de racemotor vond ik wel sjiek.

Daarnaast vond ik het verhaal minder interessant dan de eerste film en minder mysterieus. De Bron van de Matrixen vond ik wel interessant.

2,5 ster

avatar van Diesel

Diesel

Kan niet tippen aan het origineel. Het verhaal is minder interessant en het geheel duurt een halfuur te lang. Qua actie is er gelukkig wel genoeg te beleven en ook de score van Don Davis is weer top. 3*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Vond deze net zo goed als de eerste deel. Vooral die achtervolging op de snelweg. Hij was geslaagt vond ik.

Revolutions moet ik nog maar es zien want die heb ik nog niet gezien.

4,0

avatar van Eazyfan

Eazyfan

goed vervolg op de rest en op sommige momenten best spannend.

avatar van Kevin13

Kevin13

als ik hun was zou ik al lang gestopt zijn met matrix films te maken. maar ze maken hun waarschijnlijk graag belachelijk

avatar van juuljuul

juuljuul

Naar mijn mening zijn alle matrix films geweldig.

Ik hoorde andere zeggen dat ze die eindeloze slow-motion zat zijn, ik vind dat geweldig.

Goeie schiet-scenes enz.

Ik geef toe soms beetje ver gezocht.

Maar toch nog 4,5*

avatar van thunderball

thunderball

geef jij bij alle films altijd exact het zelfde commentaar? Da's wel heeeel makkelijk, veel succes bij Pirates of the Caribbean, LOTR etc.

avatar van hendrik119

hendrik119

waarom doen ze dit nou! de eerste film is zo mooi en dan vergallen ze dat met zo'n 2e film. er zaten welliswaar een paar leuke scènes in maar daar blijft het bij.

avatar van lightsabers

lightsabers

matrix reloaded vind ik echt wel de max,slowmotion,echt hard vechten,enz....

avatar van felix89

felix89

een mooie nagedachtenis van een schitterende film word naar haaien geholpen. schandalig !!

avatar van roelv

roelv

Topfilm, meer actie, meer slowmotion: meer matrix 5*

avatar van seanpuffy

seanpuffy

bijna evengoed dan de eerste maar krijg toch evenveel omdat ik 4 iets te weinig vind dus daarmee 4.5

avatar van BlueSword

BlueSword

vond deze film ook zeer goed, erg goed vervolg, alleen deel 1 was toch een stuk beter.

geweldige vechtscene's met een aardig verhaaltje.

4.0* op naar deel 3.

avatar van vampirekiss

vampirekiss

Ik had deel 1 niet gezien dus de film kon ik al niet meer volgen van in het begin. Maar had ik deel 1 wel gezien dan zou ik deze film waarschijnlijk ook maar slecht gevonden hebben.
Toen ik deze film in de cinema aan het bekijken was ben ik bijna in slaap gevallen van verveling .
Het enige dat me is bijgebleven van de film zijn lange zwarte jassen en 1 van de hoofdrolspeelsters die een buis, paal of wat het ook was door haar lichaam had.
Mooie special effects maar meer vond ik er niet aan.
Dit is gewoon niet mijn genre van film.

avatar van Tom Savini

Tom Savini

De (instrumentale) soundtrack is geweldig! Mijn adrenaline gaat er razendsnel van stromen!

avatar van danny4826

danny4826

3,5 want de eerste keer gaf ik een 4 maar de 2e keer een 3

avatar van Fristo

Fristo

Deel 1 was echt geweldig maar in dit deel ben ik echt teleurgesteld.

aktiescenes zijn wel leuk maar zien er wel nep uit.. duidelijk computer werk.

Het verhaal lijkt een beetje afgeraffelt, dat was juist zo sterk in deel 1

Een 3 voor de moeite

avatar van movie*freak

movie*freak

beste matrix film

4 en half ster

avatar van notsub

notsub

Na deel 1 te hebben gezien nu voor de tweede maal deze gekeken. En meer genoten dan de eertse kijkbeurt, vooral omdat ik de personages al ken. Dit deel barst van de actie en dat blijf ik toch wel het mooie vinden aan deze films. 3.5