The Matrix Reloaded (2003)
Genre: Actie / Sciencefiction
Verenigde Staten / Australië
Geregisseerd door: Lilly Wachowski en Lana Wachowski
Met onder meer: Keanu Reeves, Laurence Fishburne en Carrie-Anne Moss
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 15 mei 2003
Zaterdag 15 augustus in één bioscoop (Eindhoven)
Plot The Matrix Reloaded
"Free your mind."
De machines hebben de locatie van Zion, de laatste menselijke stad, gevonden. De enige hoop voor de rebellen is The Keymaker, een man met toegang tot alle deuren naar de machinewereld. Hij wordt echter bewaakt door The Twins, een gedreadlocked duo dat kan verdwijnen en verschijnen als geesten. Agent Smith kan zich inmiddels als een virus in The Matrix vermenigvuldigen, wat de zoektocht voor Neo, Trinity en Morpheus bemoeilijkt.
Neo
Persephone
Commander Lock
The Merovingian
mr.Frielink
ik neem aan dat 99 % van de mensen die deze film gaat zien wel weten dat er ook nog een vervolg komt enzo.
ja, maar het is toch niet geheel onaannemelijk dat het net zoals deel 1 zal eindigen, en dus geen cliffhanger zal bevatten, maar een meer gesloten einde zoals deel 1? Of zit ik er naast, en staat dit allang vast?
neo
Of zit ik er naast, en staat dit allang vast?
dit stond allang vast
mr.Frielink
KIjk, dit soort posters verdienen het om aan mijn muur te hangen. Ik vind trouwens die hele reeks posters mooi.
neo
Tuurlijk elke matrix posters is ontzettend mooi, maar deze doen mijn hart toch even sneller kloppen
bioscoopzaal
Ik las trouwens dat de broertjes Wachowski vandaag de final cut hebben ingeleverd bij Warner Bros. Dat wil dus zeggen dat ze kunnen beginnen met het maken van ongeveer 3.900 kopies voor de ultra-wide release op 15 mei a.s.
was het maar al zover ...
neo
Zoals dus al een tijdje bekend is de film voor het eerst te zien op Cannes (15 mei) en wat ik mij dan afvraag is hoe laat ie ie dan in nederland voor het eerst vertoond zal worden...
Ben ik ook wel benieuwd naar. Het persbericht moet nog komen.
neo
Vanuit Cannes zal de film dan worden verspreid over de wereld in de landen waar die op 15 mie gaat draaien, maar ik denk dat er dan geen persvoorstelling in nederland zal zijn...
Wat een nonsense. Cannes heeft niets met de distributie te maken. Voor een wereldpremiere zijn er altijd voorstellingen voor pers.
neo
Als jij het zegt, maar ik lees overal hetzelfde namelijk. Hetzelfde met lotr, ik had de 3e voorstelling over de hele wereld gezien en toen was er daarvoor echt geen persvoorstelling. Met dit soort grote films kan het denk ik weleens wat anders zijn dan normaal.
Ze gaan die filmblikken toch niet allemaal naar Cannes vliegen, en van daaruit versturen ??
neo
Nee tuurlijk niet, maar de film mag pas vertoond worden in de landen waar die 15 mei gaat draaien na de voorstelling in Cannes. Zo heb ik het tenminste begrepen.
Jordy
ik hoopte toch wel op een persvoostellinkje een weekje voor de 15e
ufx
nja, je kunt nog altijd naar de première van Dreamcatcher om zo Final Flight of Osiris te bekijken
(16 april a.s. op het Festival van de Fantastische Film te Amsterdam) En dat is natuurlijk ook niet verkeerd!
(bron: bullettime.nl)
neo
17 april ga ik gewoon een kaartje kopen voor dreamcatcher en alleen voor de hoofdfilm het animatrix filmpje kijken en daarna weer weg.
Hobbes
dat vind ik een enorme belediging van de makers van dreamcatcher.
bioscoopzaal
Heb jij ff pech Neo, "Osiris" zit pas aan het einde van "Dreamcatcher" ... of dacht je dat die mensen gek waren?
NoFutureKid
staat hier wel een aardig stukkie over de special fx van de film.
Kan haast niet wachten btw..
Phoenix
Zo mag ik het zien, jammer dat er nu meer van de computer komt maar als het er daardoor nog beter uitziet en je het niet van echt kunt onderscheiden vind ik het niet erg.
ufx
Final Flight of Osiris draait dus wél voor Dreamcatcher, en niet erna. Tevens zal in de meeste bioscopen de trailer van Matrix Reloaded voor Dreamcatcher zitten...
Dus als je wilt hoef je Dreamcatcher niet eens te kijken... schijnt niet een hele goede film te zijn
neo
Het is ook al jammer dat ik de clue weet van Dreamcatcher, maar anders zou ik die ook al niet gaan kijken.
bioscoopzaal
Ja Herr Neo, Sie wissen doch, dass Sie DER EINZIGE sind? Sie, und nur Sie können die Welt retten von dem schlechten Matrix-programm ... Frau Trinity und Herr Morpheus werden Ihnen helfen
bioscoopzaal
Sorry, ik was blijkbaar verkeerd geïnformeerd. Ik was ervan overtuigd dat ik ergens gelezen had dat "Osiris" pas na "Dreamcatcher" draaide ... my bad!
neo
Ik ga eerste eens even kijken of ze al wat posters bij Expo hebben in Rotterdam. En ik wil trouwens in ieder geval de normale teaserposter hebben. Die van neo natuurlijk ook en waarschijnlijk die van agent smith. Maar stel dat er dadelijk 20 verschillende zijn, ga ik ze echt niet allemaal kopen
neo
Ik nam je bericht toch al niet serieus door die knipoog
bioscoopzaal
Die knipoog sloeg dan eigenlijk weer op het laatste stukje van de post. Nouja, het geeft niet, ik had het toch bij het verkeerde eind ...
mr.Frielink
Ik weet het zo net nog niet hoor, met die hype rond die Matrix-trilogie. De eerste trailer van Reloaded zag er veel belovend uit, geheel in de trend van het eerste deel.De trailer die ik gisteren zag,liet daarentegen hele andere beelden zien, waaronder
een vliegende neo, ala Superman
en..Een of andere zwerm met vleermuizen (?) of zoiets dergelijks
Hierdoor ben ik nogal sceptisch over dit tweede deel.Een van de minpuntjes uit deel 1 vond ik die futuristische inktvissen op het einde. Ik vrees dat dit tweede deel té veel aandacht steekt in de special effects en gevechtsscenes, daar waar The Matrix ook nog eens een zeer behoorlijk verhaal bevatte.

The Matrix Resurrections
2021

The Matrix Revolutions
2003

The Animatrix
2003

The Matrix
1999

'The Matrix' is straks weer te streamen: 'Nog steeds is deze film een genot om naar te kijken'

Nieuwe setbeelden 'The Matrix 4' beloven spektakelstuk

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
saving the worldkunstmatige intelligentieman vs machineprophecyvechtsportenkung fuunderground worlddroomheldstrijdcomputer viruskeytoekomstplato precognitionrave sterven en doodvirtuele realiteitdystopiecomputergelooftruthauto ongelukmissioncyberpunkvrouwelijke regisseuraction herognosticismoracle trans directorsardonic