• 9.380.120 stemmen

Met onder meer: Mel Gibson, Madeleine Stowe en Chris Klein

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 18 april 2002

Plot We Were Soldiers

"400 U.S paratroopers. 4,000 Vietnamese soldiers. 12,000 miles away from home. 1 man led them into battle."

De film vertelt het waargebeurde verhaal van 450 Amerikaanse soldaten die, in het begin van de Vietnam-oorlog, omsingeld werden door 2000 Noord-Vietnamese soldaten. De film volgt Lt. Colonel Harold Moore, en de reporter Joseph Galloway in wat de eerste grote slag in de Vietnam-oorlog zou worden.

Lt. Col. Hal Moore

Minotaures

K@i schreef:

de Amerikanen maakten geen schijn van kans

395 gewapende bange mannen VS 4000 gewapende angstloze mannen

Was het geen 450 tegen 2000?

avatar van candymancandyman

candymancandyman

Vette film met veel actie en bloedvergieten. Ook de andere kant van de oorlog wordt belicht dmv scenes van het thuisfront. Post krijgen is meestal niet zo leuk maar in de oorlog al helemaal niet.

avatar van SilverShadow

SilverShadow

Prachtige film die goed laat zien hoe het allemaal gegaan is zowel vanuit de kant van de Amerikanen als die van de Noord-Vietnamezen.

Beide fronten hebben bij deze strijd heel veel soldaten verloren en dat wordt ook duidelijk in beeld gebracht: kan me best indenken dat voor bepaalde personen verschillende beelden best emotioneel kunnen zijn.

De beelden van het thuisfront die op de hoogte werden gebracht spraken ook boekdelen.

avatar van Demoniac

Demoniac

De gevechtsscènes waren mooi in beeld gebracht en er waren een aantal gruwelijke beelden te zien. Wel jammer dat het af en toe iets te veel de emotionele richting op ging. De film had verder een paar irriterende dingen. Zo werd er ineens van een gevechtsscène naar de vrouw thuis, die aan het stofzuigen was, geswitched; erg irritant stukje. Verder heel vreemd dat er een enorme strijd geleverd wordt, zo'n beetje niemand aan de regen van kogels ontsnapt, maar Mel Gibson staat gewoon vrolijk rechtop, loopt wat rond en geen kogel die ook maar in zijn buurt komt. 3*

avatar van darkjaap

darkjaap

goeie film hoor echt goed werkje

deed me een beetje denken aan windtalkers met name met de slow motion effects die erg goed in beeld werden gebracht

er zijn wel is waar betere oorlogs films maar deze eeft me ook weten te boeien

avatar van Lovely Boy

Lovely Boy

De film moet even op gang komen maar wanneer de pleuris uitbreekt gebeurd dat ook goed. Mooie rol van Mel Gibson en vooral ook van Sam Elliot die de norse Sgt. Major briljant neerzet en ook een pluim voor Greg Kinnear.

[ Zelden zulke ernstige verwondingen in een oorlogsfilm gezien als na het napalmbombardement in deze film, kippenvel hoor!. ]

Maar verder mooie heroische en waarheid getrouwe film met een boodschap de zinloosheid van oorlog.

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Veel kritiek wordt hier geleverd op het amerikaanse patriottisme. Terecht. Veel van die kritiek gaat richting de US-soldaten. En dat vind ik onterecht. Dat zij zichzelf zien als helden kan ik op zich goed begrijpen. De mislukking van de vietnam-oorlog is niet hun schuld, maar van de hogere macht. De US-soldaten hebben gewoon hun orders opgevolgd en daarvoor verdienen ze een pluim. Dat anderen er films over blijven maken mag nu wel eens afgelopen zijn. Ik zou er als land niet trots op zijn.

avatar van Comanchero

Comanchero

Jeauhan schreef:

Ik ben het wel een beetje met je eens, al zou ik het niet helemaal zo verwoorden. Dat je de kritiek niet op de schouders van de veteranen wilt laden, is goed van je. Dat zij zich zien als helden, zie je verkeerd. Ik ken enkelen van hen erg goed in hoewel zij nog steeds vechten tegen de spoeken uit het verleden en nog harder om erkenning van hun daden, zijn zij niet uit op heldendom.

De VS is niet trots op hun oorlog in Vietnam, maar juist daarom is het patriottisme voor de veteranen juist zo nodig. Films die voortbouwen op een gevoel van schaamte zijn destructief voor de soms zeer gewonde zielen, die de beelden niet kwijt kunnen raken en nu nog steeds hun verhaal niet kunnen doen.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Het is vooral de idiote manier waarop aan dat patriottisme vorm wordt gegeven en het ontbreken van enige relativering in deze film dat me stoort. Ik heb het geloof ik al eens eerder gezegd maar had eerder het gevoel dat het in deze film om een kruistocht van Gibson tegen de heidenen ging...

avatar van Timberley

Timberley

Blijft een bizarre film, een film die mij altijd weer stil krijgt.

het verhaal, de rol van Mel maar ook de perfect gedetailleerde veldslagen!

Klasse film

avatar van 50eurocent

50eurocent

mooie film maar laat soms een steekje vallen toch erg goed.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Voor een oorlogsfilm een tegenvaller. De gevechtsscenes zijn goed in bbeeld gebracht maar zoals Demoniac al geschreven heeft, is het idd raar dat er midden in een scene ineens iets anders in beeld komt. Toch een aardige film.

3*sterren*

avatar van wennie24

wennie24

Wat een super mooie film vind ik dit! Ik heb hem denk al 6 a 7 keer gezien en zal er nooit genoeg van krijgen denk. Zo op zijn tijd moet ik hem gewoon weer zien.

avatar van TwoFace

TwoFace

We Were Soldiers is de slechtste Vietnam film die ik ooit gezien heb. De acteerprestaties zijn ondermaats en ik ergerde mij kapot aan het feit dat alle Amerikanen in deze film afgeschilderd werden als brave en goede christenen die normaal gesproken nooit een vlieg kwaad zouden doen, walgelijk. 80% van de soldaten uit die tijd kwamen rechtstreeks uit de getto en zatten aan de heroine en de crack en dat waren echte geen lieverdjes.

avatar van Pres. Camacho

Pres. Camacho

TwoFace schreef:

Hoe kan jij dat weten? Was jij daar mss? Pipo, stop eens met allemaal dingen te verzinnen.. Wikipedia zeker?

avatar van tevelenco

tevelenco

Goed in beeld gebrachte oorlogsfilm.

Al heb ook ik me wel wat geergerd aan het prekerige toontje van wij amerikanen zijn zo goed en christelijk aan het begin van de film.

Dit hadden ze wat mij betreft achterwege kunnen laten want het zorgde alleen maar voor ergernis en maakte de film onnodig lang.

Maar deze minpunten worden ruimschoots goedgemaakt door de mooi in beeld gebrachte beelden van de strijd die ze moesten leveren.

Die goed duidelijk maakt hoe zinloos die oorlog wel niet was en dat er eigenlijk geen winnaars zijn maar alleen maar verliezers.......

avatar van Jeauhan

Jeauhan

brave en goede christenen

Ik denk niet dat God het goed vindt als je napalmbommen loopt te gooien

avatar van doubleaa070

doubleaa070

het leuke was dat deze film niet zoals de meeste oorlog films van tegenwoordig laten zien hoe geweldig de amerikaanse strijders waren. wat voor helden ze waren. deze film was meer neutraal ze lieten zien hoe het er aan beide kanten uitging de emoties die erbij horen. vandaar 3 sterren

avatar van TwoFace

TwoFace

Ik kan jou precies hetzelfde vragen: Hoe kan jij weten dat het niet zo was? Was jij daar misschien? Ik kan jou kritiek eigenlijk niet eens serious nemen als jij films als White Chicks een 4* en Epic Movie 3* geeft. En stop alsjeblieft met onmiddelijke ingang met dat walgelijke msn taal. Als je een echt goede Vietnam film wilt zien moet je maar eens Full Metal Jacket, Platoon of Apocalypse Now kijken.

avatar van SanderSander88

SanderSander88

White Chicks een 4* en Epic Movie een 3*? Het spijt me dat te horen man.

avatar van KdB

KdB

TwoFace schreef:

geef je ons dan even je bronnen? dit bericht is niet slecht bedoeld, maar ik zou gewoon graag weten waar je dit van hebt.

Ik respecteer ieders mening over een film, maar argumenten moeten in mijn ogen goed gestaafd zijn, anders is het gewoon laster.

avatar van Dwaalman

Dwaalman

Ik heb 'm na een half uur uitgezet. Best mogelijk dat ik daardoor een fenomenale film heb gemist, maar toen Mel Gibson voor de derde keer door de knietjes knakte om God ergens om te vragen had ik geen zin meer om verder te kijken.

avatar van ewalk

ewalk

Mel Gibson film waar het patriotisme en de heldenverering vanaf druipt.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Dit is een echte helden- oorlogsfilm en vind dat gibson zeer slecht zulke oorlogsfilms kan acteren ook te langdradig 2.5*

avatar van Theunissen

Hier druipt inderdaad het patriottisme vanaf. Dit lijkt meer op een Amerikaanse propaganda film . De gevecht scènes en aktie zijn zeer mooi maar het verhaal stelde me enorm teleur. Mel Gibson, Madeleine Stowe (als zorgzame moeder en vrouw) en Chris Klein vond ik maar zeer matig.

Ik vond eigenlijk alleen maar Sam Elliott goed te pruimen in deze film. Een 2 voor de gevecht scènes, aktie en Sam Elliott. De rest is helaas geen punt waardig.

avatar van DIE Jeroen

DIE Jeroen

Redelijk vervelende film.

Ik ben meer fan van tweede wereldoorlog-actiefilms.

Geef mij maar saving private ryan; stukken beter dan dit.

2,5

avatar van Lad

Lad

kos schreef:

. uhuh .

Amerikanen hebben nu eenmaal een troepenmacht die amper of niet te stoppen is...

avatar van Lad

Lad

K@i schreef:

de Amerikanen maakten geen schijn van kans

395 gewapende bange mannen VS 4000 gewapende angstloze mannen

Die bange mannen...

Als er iets is wat je die Amerikanen niet kunt verwijten, algemeen gezien, is het dat wel...

Voorbeeldje: zou jij het durven om zo ongedekt ergens op een strand bij D-Day te staan...? Beetje meer respect voor het land dat ons tot twee maal toe bevrijdt heeft...

Lad schreef:

Ja, dat hebben we gezien in Vietnam ja.