Genre: Drama / Oorlog
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 18 april 2002
Bekijk via Videoland
Plot We Were Soldiers
"400 U.S paratroopers. 4,000 Vietnamese soldiers. 12,000 miles away from home. 1 man led them into battle."
De film vertelt het waargebeurde verhaal van 450 Amerikaanse soldaten die, in het begin van de Vietnam-oorlog, omsingeld werden door 2000 Noord-Vietnamese soldaten. De film volgt Lt. Colonel Harold Moore, en de reporter Joseph Galloway in wat de eerste grote slag in de Vietnam-oorlog zou worden.
Lt. Col. Hal Moore
Capt. Tom Metsker
2nd Lt. Henry Herrick
Capt. Tony Nadal
Lad
Ja, dat hebben we gezien in Vietnam ja.
Ze "mochten" niet door doen...
En maar goed!
Madecineman (moderator films)
Amerikanen hebben nu eenmaal een troepenmacht die amper of niet te stoppen is...
Amerikanen kunnen dan wel denken dat ze een hele geschiedenis in oorlog voeren en krijgskunst hebben maar het is peanuts vergeleken bij de geschiedenis van een land als Vietnam.
bozzy
gewoon een goede oorlogsfilm.
niks meer niks minder.kijkt lekker weg!
Master1986
Goede oorlogfilm. Best wel aangrijpend ook. Ongelofelijk dat ze met zo weinig man toch nog stand hebben weten te houden. Moet echt vreselijk zijn geweest die Vietnam oorlog.
De film krijgt van mij 3.5 sterren.
Chainsaw
Een vrouw staat op het punt om te bevallen, haar moedige man vecht ondertussen voor zijn vaderland. Brave kinderen bidden, vrouwen wachten eenzaam thuis en soldaten vertellen in hun laatste adem dat ze trots zijn dat ze voor hun Amerika mogen sterven. De vlag van dit land wappert hevig onder een mopje vioolmuziek en terwijl een explosie in slowmotion wordt bewonderd door een groep huilende soldaten, horen we een panfluit als een gewonde soldaat afgevoerd.
Pijnlijke film, waarin ik me steeds maar weer afvroeg of ik de film toevallig niet al eens gezien had. Alle clichés uit het genre komen voorbij zetten en het wordt allemaal afgrijselijk sentimenteel gebracht. Beetje niveau Pearl Harbor en World Trade Center. De personages zijn bordkartonnen, oninteressante figuren en meeleven zit er absoluut niet in. Enkel Elliot was nog wel geinig. Verder zag alles er prima verzorgd uit, maar daarmee heb je nog geen goede film. Ben de film morgen waarschijnlijk alweer vergeten.
1,5 sterren.
Ruben1994
De film krijgt van mij 3.5 sterren.
Zijn andere oorlogen niet vreselijk dan?
(bijv. d-day lijkt me ook vreselijk
Bullit
Ik heb deze voor 6 euie gekogt maar na 35 minuten afgezet. Werd gek van het geloof in deze film. Gaat meer over God dan over wat anders. Ik kijk wel een andere keer de rest af en geef dan ook punten.
dammit
leuke film. wel veel over godje dit godje dat. haalt het niet bij saving private ryan maar toch aardig
Arnhemmer
De sterkste scene vond ik met de postbode die van Gibsons vrouw een veeg uit de pan kreeg. ` Maar mevrouw, ik doe toch alleen maar mijn werk.` Dit was het enige personage met wie ik oprecht medelijden had. Heb ik iets gemist? Verder een goede film waarbij, naar mijn mening, de actie/gevechtscenes wat chaotisch waren. (maar ja, welke oorlog verloopt niet chaotisch?)
Metalfist
400 U.S paratroopers. 4000 Vietnamese soldiers. 12 000 miles away from home. 1 man led them into battle
Oorlogsfilms hebben nooit echt tot men favoriete genre behoort maar daar is stilletjes aan toch verandering in aan het komen. Mijn broer koopt er regelmatig wel eens eentje en dan geef ik ze toch wel een kans.
De eerste 40 minuten waren de moeilijkste minuten van heel de film. Ik werd gewoon mottig van dat over the top patriottisch sausje dat over heel de film werd gegoten. Gelukkig verdwijnt dit toch voor een groot deel (al bevat heel de film een vuil smakend Amerikaans sausje) en maakt het plaats voor een rauwe, realistische oorlogsfilm met een aantal zeer sterke scènes waaronder het stuk met de taxichauffeur die de doodsbrieven van de soldaten aan hun vrouwen komt geven.
Mel Gibson acteert wel goed, zie hem ook wel graag spelen maar ook de andere acteurs/actrices zijn doenbaar. De actie is ook zeer mooi in beeld gebracht al had ik soms wel het probleem dat ik niet goed wist wie er nu dood ging maar dat heb ik wel meer bij oorlogsfilms.
De film kon misschien wel een 10 minuten korter maar over de gehele lijn blijft hij wel boeien.
Ondergronds
Een keiharde oorlogsfilm met sublieme vechtscenes. Jammer dat het soms zo "Amerikaans" is (overdreven heldengedoe en vaderlandsliefde). Anders zat hier nog meer in.
Voor de rest is deze film echt wel puur vermaak. Zoals ik al gezegd heb, bevat de film werkelijk enkele uitstekende vechtscenes, die mooi in beeld worden gebracht.
De film zit ook vol met heerlijke quotes. Om er maar enkele op te noemen:
Sergeant Ernie Savage: Beautiful morning, Sergeant!
Sergeant Major Basil Plumley: What are you a fcking weatherman now?
Lt. Colonel Hal Moore: I wonder what was going through Custer's mind when he realized that he'd led his men into a slaughter?
Sergeant Major Basil Plumley: Sir, Custer was a pussy. You ain't.
Sergeant Major Basil Plumley: If any of you sons of bitches calls me grandpa, I'll kill you.
Vond ik riskant maar het sloeg wel aan! Zeer geslaagd, in zo'n serieuze film me een paar keer kunnen laten lachen.
Voor de rest is het gewoon achterover leunen in je sofa en zien hoe iedereen mekaar afknalt. Af en toe zie je wel iets vreemds (zoals een Vietnamees die op 2 meter van de Amerikaanse bevelhebber ter plaatse staat en hem wilt neersteken in plaats van hem af te knallen). Maar dat nam ik er bij, want voor de rest is het allemaal zeer degelijk.
3,5 sterren, heel vermakelijk en soms heerlijk ruig.
PS: knappe soundtrack!
aerts007
Ja, dat hebben we gezien in Vietnam ja.
En in Nederland,Belgie,Frankrijk enz,enz.....
Voor hetzelde geld hadden we duits gepraat op dit moment, remember!
SubzeroX
die mening kan ik mij wel in vinden
oorlogs films zijn ook niet echt iets wat ik zo leuk vind om te kijken maar ik kijk ze zo nu en dan omdat sommige acteurs mij dan aanspreken dus die geef ik dan 'n kans
Ook 'n erg aangrijpende film, laat goed zien hoe erg het er aan toe gaat in 'n oorlog en ook deze oorlog in vietnam was 'n grote slag wat niet te vergeten is
En het is jammer dat de film zo erg Amerikaans moet zijn, maar dat is nietzo storend om de film gewoon af te kijken
dus ik vond hem al met al goed voor 'n oorlogsfilm
Schiedammer
Gewoon een hele degelijke film die geen minuut verveeld.
Verhaallijn is gebaseerd op waar gebeurde feiten die prachtig in beeld zijn gebracht. Misschien zat er een iets teveel Amerikaans kantje aan maar dat nemen met de koop toe. Er werd wel een beetje aan de kant van Vietnam gekeken zodat je ook de indruk kreeg dat het ook gewoon mensen zijn. De karakters hadden in mijn ogen iets meer uitgediept mogen worden maar aan de andere kant is dat niet makkelijk met een waar gebeurd verhaal.
De acteurs zaten allemaal goed in hun rol maar dat mag ook wel met zo'n cast. Gibson is altijd wel goed.
De dvd uitgave van deze film is gewoon super. Beeldkwaliteit is heel erg goed en met het geluid 5.1 daar is ook helemaal niets mee aan de hand. De kogels vliegen gewoon om je oren. Leuke film om een keer je surroundset te testen.
Voor mij is de film 3,5* waard.
Bla
Is alleen jammer dat ze maar blijven roepen 'And who got you out of that mess two times in history? We did!'...
En nu moeten wij daar onvoorwaardelijke steun voor teruggeven.
Bazaar
Leuke film met mooie actie, geboeid blijven kijken tijdens de hele film. Gewoon leuk voor tussendoor, geen topper, maar toch leuk genoeg om in mijn collectie te hebben.
Leno
Matige oorlogsfilm waarin de Amerikanen zich weer flink op de borst kloppen. De heroïsche rol van Gibson, waar hij overigens niet vies van is, past precies bij het sentimentele verhaal. Hij staat met de borst vooruit op het slagveld terwijl iedereen eraan gaat. De enorm trouwe vrouwen thuis, die na enkele uren nadat er iemand sterft al een telegram krijgen (?), dikken het nog wat aan.
De Vietnamezen worden zijdelings belicht, wat knullig overkomt.
Toch is de film best vermakelijk als je dit voor lieft neemt. De actiescenes zijn aardig en geven een beklemmende sfeer. Visueel valt hier ook weinig aan op te merken.
Piraat
Eens met bovenstaande quote, maar aangezien de film voor 60 procent ofzo uit "knallen" bestaat, geef ik ze 3,5 sterren. Heus popcorn-vermaak.
;)
de film blijft goed en is zeker één van de beste in zen genre.
zo als elke oorlog film hier en daar wat overdreven maar het blijft interessant.
luc800
En in Nederland,Belgie,Frankrijk enz,enz.....
Voor hetzelde geld hadden we duits gepraat op dit moment, remember!
luc800
De gevechten vielen erg tegen omdat de amerikanen zo dom zijn. Bijvoorbeeld in het begin als ze net uit de heli stappen. Waar schieten ze in hemelsnaam op? Maar bepaalde momenten kon ik wel waarderen dus ik geef een 3
JDSsmetje
Ik sta versteld dat drama hier op de eerste plaats staat! Ik heb niets aangrijpend gevoeld...
dörpsgek
vermakelijke film, niet meer niet minder...
erg cliche matig en helaas een Mel Gibson in de hoofdrol...
Rulo
3,5* voor de film en 0,5* extra voor de voortreffelijke soundtrack...
Aangrijpende film
bild
Film boordevol clichés. Zeer standaard allemaal en Mel Gibson als held.
Arnhemmer
erg cliche matig en helaas een Mel Gibson in de hoofdrol...
Film boordevol clichés. Zeer standaard allemaal en Mel Gibson als held.
Lorre....Lorre...
JDSsmetje
Dit heldenepos (zo noemde Vt4 het toch) kon niet echt boeien. We were Soldiers is geen enkele verbetering op wat we al kennen in het genre. De zoveelste standaard-oorlogsfilm dit.

Vietnamoorlogfilm 'We Were Soldiers' met Mel Gibson vanavond te zien op RTL 7

Waargebeurd Vietnamdrama 'We Were Soldiers' vanavond op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Platoon
Oorlog / Drama, 1986