

Taegukgi Hwinalrimyeo (2004)
Genre: Drama / Oorlog
Speelduur: 140 minuten / 148 minuten (director's cut)
Alternatieve titels: Brotherhood / Tae Guk Gi: The Brotherhood of War / Taegukgi / 태극기 휘날리며
Oorsprong:
Zuid-Korea
Geregisseerd door: Je-kyu Kang
Met onder meer: Jang Dong-gun, Won Bin en Lee Eun-ju
IMDb beoordeling:
8,0 (40.785)
Gesproken taal: Koreaans
Releasedatum: 25 augustus 2005
On Demand:
Niet beschikbaar op Netflix
Niet beschikbaar op Pathé Thuis
Niet beschikbaar op Videoland
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Niet beschikbaar op Disney+
Niet beschikbaar op Google Play
Niet beschikbaar op meJane
Plot Taegukgi Hwinalrimyeo
"One country, one family… divided by war."
In 1950 breekt er oorlog uit tussen het communistische Noord-Korea en het kapitalistische Zuid-Korea. Terwijl ze met hun familie op de vlucht zijn worden twee broers meegenomen naar het front, om daar te vechten voor de vrijheid van hun volk. Eén van de broers wil zo snel mogelijk een medaille halen, zodat hij z'n jongere broer naar huis kan sturen.
Externe links
Acteurs en actrices
Lee Jin-tae
Lee Jin-seok
Kim Young-shin
Yong-man
Recruiting Officer
Lee Jin-Seok's Grandaughter
Mother
Sergeant Huh
Lee Jin-seok (old)
North Korean boy solider
Video's en trailers
Reviews & comments

Pitakaas
-
- 2962 berichten
- 246 stemmen
Oef. Matig oversentimentele oorlogsfilm is dit zeg. Men wilde een Hollywood blockbuster namaken lijkt het en zijn daarmee in vrijwel elke valkuil getrapt. Krommentenende soundtrack, bizar verhaal, geen karakteropbouw, slecht camerawerk (beter hou je gewoon de camera stil tijdens actie scènes)... Er wordt nog wel beetje redelijk geacteerd maar verder.. Bleh. Ik zou me nog kunnen voorstellen dat mensen deze film aan zouden raden om wat meer te weten over de Koreaanse oorlog maar ook daar doet deze film geen enkele poging om daar ook maar iets informerend over te zijn. Dat laatste halfuur is echt tergend slecht. 5je. Hoe dit een 8 heeft op IMDB is mij echt een raadsel.

Filmkriebel
-
- 8751 berichten
- 4034 stemmen
Saving Private Lee...
De sentimentele laag ligt er vaak dik over geboterd en weerhoudt me van een zeer hoog cijfer maar als oorlogsdrama is dat prima uitgevoerd verder. Grandioze oorlogsscènes, een pakkend verhaal over twee broers die uiteen worden gedreven. Of eigenlijk over broederlijke liefde die omslaat door de waanzin van de oorlog. De oorlogsscènes zijn bruut en realistisch .. het zit soms op het randje van "overdaad schaadt"... het effect komt er op het eind wel degelijk en laat je met een triest gevoel achter na zoveel zinloos leed.. Als ik zo'n film zie, hoop ik steeds dat dit kan overtuigen om nooit meer een oorlog te willen en de weg van de diplomatie te kiezen.

Kondoro
-
- 10453 berichten
- 2396 stemmen
“Wills are for dying people. You've got to be strong.”
Wederom ben ik weer een film gaan kijken na een tip van mijn grote vriend " John Milton” toen we het hadden over films uit de Aziatische cinema, die eventueel kanshebber zijn voor de “MovieMeter top 1000 project” wat dit jaar weer terugkomt op het forum. Als liefhebber van het genre heb ik persoonlijk zeer weinig met de Koreaanse oorlog gehad. Ik wist van het bestaan af maar, van grote details wist ik niks, en veel achtergrondinformatie mis ik toch wel. Daardoor is mijn interesse in films zoals deze altijd wel erg groot, en ik heb de nodige beelden gezien. De oorlog was ook heftig maar, dat is eigenlijk elke oorlog wel te noemen. Deze oorlogsdrama wist me helaas niet altijd even goed te pakken, en het was wel heel erg duidelijk dat ‘Je-kyu Kang’ geïnspireerd is door de Amerikaanse film “Saving Private Ryan”, helaas is de film niet zo goed als die film.
De film deed wat dat betreft niet heel veel fout. De film begon aardig goed, met een mysterieus begin wat eigenlijk aan het einde van de film werd beantwoord. Daarna zien we Zuid-Korea een paar dagen/uren voordat de oorlog begon. We volgen hier de broers ‘Jin-tae Lee’ en ‘Jin-seok Lee’. Ze leven in een klein dorpje samen met hun moeder, en leven eigenlijk een gelukkig leven met elkaar. Tot op de dag dat Noord-Korea het land aanviel, en alle mannen tussen de achttien en dertig jaar moesten opstaan en naar voren moesten, en deze werden meegenomen in een trein waar eigenlijk het verhaal kwam dat ze een militair gingen worden. Men wist van niks, en er was vooral veel vreugde. Destijds was het namelijk heel normaal om voor je land te vechten. Dit zijn beelden die we vooral vroeger vaker zagen, en het meest voorkwamen tijdens de eerste en-tweede wereld oorlogen. Vanaf daar zien we eigenlijk constant het gevecht tussen Noord en Zuid-Korea met een hoofdrol voor Jin-tae die als een soort superheld door het slagveld heen kon lopen, niet geraakt werd maar, wel iedereen kon raken en doden. Iets wat ik toch een klein minpuntje vond.
Na deze opmars weet de film eigenlijk steeds minder te boeien. Het gedeelte waar het overging naar vooral wraak vond ik dan weer niet zo boeiend, en zeker het laatste half uurtje had ik toch wel de enige moeite om de film uit te zitten. Ik heb zelf de ‘director's cut’ gezien wat acht minuten langer duurt, geen idee wat ik meer heb gezien dan de normale versie trouwens. Enfin, het einde vond ik dus niet heel boeiend. Misschien wat langdradig maar vooral niet echt nodig. Ik denk dat de film een mooier einde heeft gekend als ze een twinitg tot dertig minuten eerder waren gekapt, ik weet niet, het voelde iets te lang. En er had in de gehele film wel wat meer uitgehaald kunnen worden. Ik heb het dan niet over het verhaal maar, de actiescènes zijn vooral erg chaotisch geschoten. Dit zorgt voor een goed effect op je als kijker, omdat de oorlog en de gevechten erg bombastisch waren, al had misschien wat rustiger camerawerk ons wat meer indruk kunnen achterlaten, en dan kwam het slagveld voor mijn gevoel pas echt naar voren.
Het zijn eigenlijk maar van de kleine zeurderige puntjes waar ik een beetje op hamer. Toch geeft het je een mooi inkijk op hoe heftig ook deze oorlog was. Waar je vooral de nare beelden van de Noord-Koreanen blijven achtervolgen. Zo krijgen we na een tijdje inzage op de door hen afgeslachte dorpjes, waar iedereen dood is geschoten, en zelfs werden opgehangen. En dat ging zelfs nog gepaard met boobytraps. En dat heeft deze film trouwens heel goed onder controle. De film ziet er erg gelikt uit als het gaat om de decor en de details qua verwondingen. De gehele film vliegen de afgeschoten benen en armen om je oren, en ook is ‘‘Je-kyu Kang’ er niet vies van om executies te vertonen, gevechten te laten zien waar hoofden worden ingeslagen of ogen worden ingedrukt en het gebruik van bloed. Dit geeft toch het nodige realisme, waardoor de film toch zo met vlagen echt hard binnenkomt.
Het had met vlagen wat korter gekund maar, het bleef een goed onderhouden en duidelijke oorlogsfilm die ons toch maar eens een indruk heeft gegeven hoe bloederig en heftig ook deze oorlog is geweest. Ik denk ook dat ik er toch wat meer van had verwacht, al komt de film nog met zoveel dingen aan gezet. De CGI vond ik matig, de vliegtuigen vond ook ik er na een tijdje erg nep uitzien, dat was een doorn in mijn oog. Bedankt JM voor wederom deze tip, en ik heb een vooral lange maar prima film avond gehad. En dit smaakt naar meer.

John Milton
-
- 21076 berichten
- 11436 stemmen
Kondoro Ik heb hem ook op 3,5*, en ben het wel met je kritiekpunten eens! Het was ook geen tip als meesterwerk, maar als toegankelijke, Aziatische oorlogsfilm is hij zeker prima

Kondoro
-
- 10453 berichten
- 2396 stemmen
Kondoro Ik heb hem ook op 3,5*, en ben het wel met je kritiekpunten eens! Het was ook geen tip als meesterwerk, maar als toegankelijke, Aziatische oorlogsfilm is hij zeker prima
Daar heb je ook helemaal gelijk in JM. De gemiddelde score deed voor mij voornamelijk veel verwachtingen op spelen. Persoonlijk vind ik "Mai Wei" dan toch een tikkeltje beter. Die heb ik ook 4* gegeven.

John Milton
-
- 21076 berichten
- 11436 stemmen
Persoonlijk vind ik "Mai Wei" dan toch een tikkeltje beter. Die heb ik ook 4* gegeven.


Shadowed
-
- 7738 berichten
- 4900 stemmen
Met een krap oorlogsbudget van 12,8 miljoen dollar trekt regisseur Je-kyu Kang eropuit om een zo spectaculair mogelijk gefilmd resultaat af te leveren, waarbij de relatie tussen twee Koreaanse broers centraal staat. Er wordt een speelduur van maar het liefst 148 minuten aan geplakt, maar verrassend genoeg voelt de film nergens te lang uitgesponnen aan. De introductie duurt 30 minuten, maar kent genoeg spannende momenten en goed geplaatste opbouw om niet te vervelen. Daarna trekken we naar het slagveld en begint Kang aan een wisselwerking van explosieve oorlogsscenes en sentimentele dramaontwikkeling tussendoor. Het is verfrissend om te zien dat de focus gewoon op de hoofdpersonages blijft liggen en weinig tijd besteedt aan allerlei onbenullige en clichématige extra personages. Niettemin heeft de film wel de neiging weleens te vervagen in dik aangezet sentiment, dat de redelijk rauwe toonzetting op onhandige wijze interrumpeert. Omdat Kang iets te veel zijn best doet om een traantje over de wang van de kijker te laten rollen kan ik niet zeggen dat deze film uitzonderlijk veel indruk op me heeft gemaakt op emotioneel gebied, maar de omgevingen zijn indrukwekkend ingericht en het tempo ligt hoog. Op Zuid-Koreaanse grond werden enkele Noord-Koreaanse omgevingen en steden zoals Pyongyang nagebouwd en vormen voor de liefhebber een extra interessant puntje.
Bekijk ook

Tasogare Seibei
Drama / Historisch, 2002
63 reacties

Nae Meorisokui Jiwoogae
Drama / Romantiek, 2004
74 reacties

Taeksi Woonjunsa
Historisch / Drama, 2017
5 reacties

Dalkomhan Insaeng
Drama / Thriller, 2005
167 reacties

Ang-ma-reul Bo-at-da
Misdaad / Thriller, 2010
297 reacties

Okuribito
Drama, 2008
142 reacties
Nieuwsbrief MovieMeter
Het laatste film- en serienieuws per e-mail ontvangen?
Populaire toplijsten
- Top 250 beste films aller tijden
- Top 250 beste sciencefiction films aller tijden
- Top 250 beste thriller films aller tijden
- Top 250 beste familie films aller tijden
- Top 250 beste actie films aller tijden
- Top 100 beste films van de laatste jaren
- Top 100 beste films op Netflix
- Top 100 beste films op Disney+
- Top 100 beste films op Pathé Thuis
- Top 50 beste films uit 2020
- Top 50 beste films uit 2018
- Top 50 beste films uit 2019
- Top 25 beste films in het Nederlands
Corporate & Media
Realtimes | Publishing Network
Innovatieweg 20C
7007 CD, Doetinchem, Netherlands
+31(315)-764002
Over MovieMeter
MovieMeter is hét platform voor liefhebbers van films en series. Met tienduizenden titels, die dagelijkse worden aangevuld door onze community, vind je bij ons altijd de film, serie of documentaire die je zoekt. Of je jouw content nou graag op televisie, in de bioscoop of via een streamingsdienst bekijkt, bij MovieMeter navigeer je in enkele klikken naar hetgeen dat voldoet aan jouw wensen.
MovieMeter is echter meer dan een databank voor films en series. Je bent bij ons tevens aan het juiste adres voor het laatste filmnieuws, recensies en informatie over jouw favoriete acteur. Daarnaast vind je bij ons de meest recente toplijsten, zodat je altijd weet wat er populair is op Netflix, in de bioscoop of op televisie. Zelf je steentje bijdragen aan het unieke platform van MovieMeter? Sluit je dan vrijblijvend aan bij onze community.
Social media
Realtimes | Publishing Network
- Registreer |
- Contact ons |
- Over ons |
- Adverteren |
- MovieMeter Films Wiki |
- Series Wiki |
- Algemene voorwaarden en privacybeleid |
- Consent wijzigen |
- RSS Feeds |
- API

© 2023 MovieMeter B.V.