Taegukgi Hwinalrimyeo (2004)
Alternatieve titels: Brotherhood | Tae Guk Gi: The Brotherhood of War | Taegukgi | 태극기 휘날리며
Zuid-Korea
Drama / Oorlog
140 minuten / 148 minuten (director's cut)
geregisseerd door Je-kyu Kang
met Dong-Kun Jang, Bin Won en Hyeong-jin Kong
In 1950 breekt er oorlog uit tussen het communistische Noord-Korea en het kapitalistische Zuid-Korea. Terwijl ze met hun familie op de vlucht zijn worden twee broers meegenomen naar het front, om daar te vechten voor de vrijheid van hun volk. Eén van de broers wil zo snel mogelijk een medaille halen, zodat hij z'n jongere broer naar huis kan sturen.
- nummer 224 in de top 250
TRAILER
En dat gebeurt niet vaak bij mij.
Met de opmerking dat niets voor niets is in de wereld......
Wowh wat een film........
heb zelf de r3 2 disc dts versie van cdwow.
bij koreandvds hebben ze de SE versie nog volgens mij. (tinnen hoes erom heen en 3 discs)
Deze behoort tot een categorie daar weer boven!
Kan me niet indenken dat iemand dit afgezaagd (jaja, cliche's zitten er heus wel in) af zal doen:
****1/2
Dat klinkt heel erg eng, weetje dat? Ik zie liever een Koreaanse van Idi I Smotri! Maar ik zag al dat je d'r een 5 voor gegeven hebt, als vele anderen, dus t zal wel meer zijn dan een "Koreaanse Saving Ryan's Privates".
Maar ja, wat wil je met een Koreaanse film.

Al met al toch nog 4*

De hele film zit je een beetje te wachten op de dood van één van de broers.
Ik had er toch iets meer van verwacht.
Meer dan een 3,5 kan ik niet geven.

Zomaar een weetje, de titel "Tae Guk Gi" is de naam van de Zuid Koreaanse vlag
Over de uitvoering valt veel te zeggen, maar inhoudelijk raakt 't het collectief [en pijnlijk, bijna traumatisch] gevoel van de Koreanen.
De alt. titel 'Brotherhood' verwijst weliswaar naar het lot van de twee broers, maar krijgt helemaal gewicht als het wordt uitvergroot naar de Noord- en Zuid-Koreaanse relaties.
Als de oude man huilt, is het voor het [verhaaltechnisch] uiteindelijk niet alleen voor zijn gesneuvelde broer.
JSA [van de regisseur van OldBoy] behandelde het onderwerp net iets subtieler, maar los van sociale/historische relevantie [dus als 'simpele' oorlogje/explosie/jankfilmpje] is Taegukgi nog altijd zeker de moeite waard.
Is 'ie heel bekend?
Hij staat namelijk wel bovenaan in de top 25 van 2004
Misschien een beetje TE heroïsch. Maar ach, ik heb genoten.
Net zo irritant en sfeer-verpestend als een microfoon in beeld, wat mij betreft.