• 9.378.044 stemmen

Met onder meer: Mel Gibson, Madeleine Stowe en Chris Klein

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 18 april 2002

Plot We Were Soldiers

"400 U.S paratroopers. 4,000 Vietnamese soldiers. 12,000 miles away from home. 1 man led them into battle."

De film vertelt het waargebeurde verhaal van 450 Amerikaanse soldaten die, in het begin van de Vietnam-oorlog, omsingeld werden door 2000 Noord-Vietnamese soldaten. De film volgt Lt. Colonel Harold Moore, en de reporter Joseph Galloway in wat de eerste grote slag in de Vietnam-oorlog zou worden.

Lt. Col. Hal Moore

2nd Lt. Henry Herrick

Capt. Tony Nadal

avatar van StarWarsFreak

StarWarsFreak

Ik wil deze film graag zien! en ga er denk ik deze week naar toe..

raad iemand dit af??

neo

als je van oorlogsfilms houdt en geen hekel hebt aan amerikaanse patriotisme is het een redelijk goeie film

avatar van NERD

NERD

Ik heb geen overdadig Amerikaans patriotisme gezien!!

Gewoon gaan kijken, het is ZEKER niet zonde van het geld.

neo

niet overdadig,maar het was zeer zeker wel aanwezig.

avatar van You_bastard

You_bastard

Wanneer zullen de Amerikanen een beetje doorhebben dat ze de Vietnam oorlog verloren hebben ? en Wanneer komt er eens een waargebeurde film waarin de zijde van de Vietcong eens verteld wordt ?

avatar van dttom

dttom

Ik had de svcd uit moeten zetten na de zin: This is a tribute to all the young americans who died...... Maar jammer genoeg heb ik maar moeten doorspoelen naar de actie die vervolgens saai was en de rest was om te kotsen. Walgelijk

avatar van Vyvre

Vyvre

Ronduit belabberd. Veel te chauvinistisch, veel te veel emotioneel gezeik, en de actie was ook niet zoals in bijv. Black hawk down. We zijn er doorheen gespoeld..en zelfs toen ging het allemaal nog veel te langzaam. Al met al .

avatar van Yak

Yak

En in de chat was je lovend, ronduit emotioneel geroerd!

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Welke chat?

avatar van NERD

NERD

www.moviemeter.nl/chat.php[/url]

er waren gisteravond zowaar mensen!!!

Hobbes

'k geef er nu 3. mischien dat ik er nog wat negatiever over terugkom...vond hem op sommige punten verschrikkelijk storend.

Mel Gibson vond ik wel behoorlijk/goed spelen

avatar van Jordy

Jordy

bah

bah?

avatar van Jordy

Jordy

ja wat een ergerlijke overbodige film was dit zeg...

Hobbes

ben ik tot op zekere hoogte met je eens..

ik had me echter ingesteld op een verschrikkelijk overbodige film toen viel 't mij eigenlijk nog mee.

alleen dat gemuts met die vrouwen was verschrikkelijk overdreven (en overdreven)

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Walgelijk stukje Amerikaanse legerpropaganda!

Irritant voorspelbaar. Volledig overbodige film (op een andere dan de USA-markt dan).

Ik snap best dat Mel Gibson brood op de plank moet krijgen voor al die kinderen van hem, maar dit heeft de beste man toch echt niet nodig. Hij kan veel beter.

Maz

avatar van Treht

Treht

argh waarom is deze film gemaakt? zoals dttom al zei na een kwartiertje normaal kijken de rest van de film doorgespoeld...

avatar van EmDee

EmDee

bijna 2 uur van de film niet gezien, en toch een stem uitbrengen.

Het zal idd wel een amerikaanse propagandafilm zijn. Als je het stemgedrag op IMDB bekijkt:

US voters 1726 8.0

Non-US voters 1384 6.7

Das nogal een verschil.

avatar van Treht

Treht

uhh zo te horen heb je hem zelf helemaal niet gezien en heb je dus geen enkel recht van spreken, en wat doe je dan ? eerst haal je me onderuit zonder dat je de flm zelf gezien hebt en dan ga je me weer ondersteunen met feiten uit IMDB ?

[edit] met doorspoelen bedoel ik niet op fast forward 8 maar op 2 en nog flink wat gestopt ook

neo

wat heb ik me de 2e keer zitten ergeren.1 ster eraf.

avatar van EmDee

EmDee

Als het om een kwestie in de film gaat oké. Maar het ging om het feit dat je maar een klein deel van de film had gezien en toch een stem had uitgebracht.

En wat die IMDB-info betreft. Dat was geen kritiek. Maar soms kun je aan het stemgedrag al zien of de film pro- of anti-Amerikaans is.

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Damn, wat was dit een enorme tegenvaller zeg. Dacht ik eens lekker te gaan zitten voor een ouderwetse Vietnamfilm, krijg ik me toch een portie emotionele bullshit te verwerken, niet normaal. Was het nu echt nodig om te laten zien dat iedere Amerikaanse soldaat een liefhebbende familieman is? Of hoe al die mutsen beginnen te janken als ze het bericht van de dood van hun man krijgen? En dat Gibson bij iedere dode begint te janken? Kom op zeg, dit is een oorlog dan vallen er nu eenmaal doden.

(zouden de vrouwen van de Vietcong ook zo'n keurig bezorgd telegrammetje krijgen? Zo ja, laat dat dan ook eens zien).

2* voor de actiescenes (en dan ben ik nog gul).

avatar van A.S.E.

A.S.E.

En dit is volgens Mel Gibson (en de schrijvers van het boek) de eerste realistische film over wat er ECHT in Vietnam gebeurde! Yeah right ! En het ergste is dat ze de andere GOEIE films over Vietnam (Deer Hunter, Platoon, Full Metal Jacket, Apocalypse Now...) zitten uit te kakken !

avatar van moviestar15

moviestar15

dit is echt een k*tfilm, het is f*cking saai en het is onrealistisch, ook al zeggen de schrijvers van niet. apocalypse now en andere vietnam filmen die eerder uitkwamen zijn duidelijk veel beter

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

moviestar15 schreef:

vond ik ook zon onzin bij black hawk dawn, dat ze op de hoes durven te zeggen dat ie beter dan saving private ryan is, want dat issie echt niet, das hier ook het geval.

avatar van A.S.E.

A.S.E.

Gewoon één van de slechtse films die ik gezien heb !

avatar van www.goeie.tk

www.goeie.tk

Best leuke film om met wat vrienden s'avonds te kijken. Zeker de moeite waarde om een keer te gaan kijken.

avatar van Sjaak

Sjaak

Deze film liet mij zien wat het nadeel was de verassing van de sneak. Ging hier namelijk met een mooi meisje heen.. Maar veel romantiek zat er door deze film niet in.

Vooral die prachtige keelschot bij het bespelen van een blaasinstrument

Desalniettemin: Mooie film voor het mannelijk geslacht !

avatar van Newbie

Newbie

BWa, geen slechte film, vond het amusant om naar te kijken. 3 sterren.

avatar van Vyvre

Vyvre