• 9.373.131 stemmen

Geregisseerd door: Marc Forster

Met onder meer: Billy Bob Thornton, Halle Berry en Heath Ledger

Releasedatum: 2 mei 2002

Plot Monster's Ball

"A lifetime of change can happen in a single moment."

De racistische Hank Grotowski woont samen met zijn vader Buck en zijn zoon Sonny, met wie hij tevens in de gevangenis werkt waar de ter dood veroordeelde Lawrence Musgrove op zijn executie wacht. Wanneer door toevalligheden de paden van Hank en de alleenstaande zwarte moeder Leticia elkaar kruisen, hebben zij meer overeenkomsten dan zij op het eerste gezicht doorhebben.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Mooie aangrijpende film. Twee totaal verschillende personen, vertonen uiteindelijk raakvlakken met elkaar. Beide personen beleven een uiterst traumatische ervaring. Uiteindelijk vinden ze troost in elkaar. Sterk acteerwerk. Het verhaal is niet vlot maar ik ervaarde dat totaal niet als storend. Het verhaal wordt goed opgebouwd. Mooi.........

****-sterren

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

film is ok....een mens kan toch veranderen........3,5

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Hele mooie film, op het einde van de film is het één en al emotie: prachtig!

avatar van trebor

trebor

Een aardige film met een beetje voorspelbaar plot. De acteerprestaties zijn daarintegen erg goed. Onderhoudende film.

avatar van Tarkus

Tarkus

Het verhaal mag dan al een boodschap hebben en de acteerprestaties mogen dan ook goed zijn in deze film. Ik vond hem veel te langdradig. Dit had veel beter uitgewerkt kunnen worden. Spijtig.

En de in Amerika veelbesproken seksscene, tja, wat zijn ze in Amerika wel gewoon... ik vind ze mooi gefilmd en zo zie je er in Nederlandse en Belgische films meerdere.

3 Sterren voor deze prent, meer kan ik er niet voor geven.

Mojo Pin

Ik zag de aankondiging van deze film op RTL 7. Doet die Halle Berry ook nog wat anders dan van bil gaan?

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

Mojo Pin schreef:

??

Je bedoelt doet die Halle Berry ook nog wat anders dan acteren.

avatar van Justice4All

Justice4All

Mojo Pin schreef:

... en daarom is het een Oscar waard.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

De meeste mensen zijn helemaal lyrisch van deze film. Waanzinnig resensies ook gekregen. Ik vond het wel een goed film, realistisch maar geen hoogstandje.

Allerlei gedoe over spoilers verwijderd. Spoilers kun je melden via het uitroepteken-icoontje.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Of via de corrigeerfunctie als je meent dat er spoilers in de plotomschrijving staan.

willa man

voor welke film heeft halle berry een oscar gekregen ?????

weet iemand dat??

Catwoman.

avatar van Art

Art

Grappig! Die Oscar kreeg ze dus voor haar rol in deze film.

avatar van Werwolf

Werwolf

Redelijk indrukwekkende film met mooie rollen van zowel Halle Berry als Billy Bob Thornton. Maar helaas zwakte de bij enkele momenten af. Twijfel tussen 3/ 3,5 sterren, maar vooralsnog 3,5*

avatar van Evil Empire

Evil Empire

Topfilm met Billy Bob en Halle B. Zet 'm op, Billy Bob!!

willa man

ok dus voor deze film, thanks.

ik zit hem nu kijken en woooww hot!!!!!!!

beoordeel hem straks.

willa man

goed geacteerd maar heeft een slecht verhaal vind ik.

de spannende momenten konden spannender maar zoals ik al zei goed geacteerd.

geef hem 3,5 sterren

avatar van lowhusky

lowhusky

ik vond heath ledger en halle berry wel heel goed acteren, hele goede film 4*

Art schreef:

Grappig!

avatar van door

door

Goeie film 4.0 waard, goed acteerwerk van Billy Bob en Hally Berry, en ook Heath Ledger wat een droppie is dat toch

Vond het leuk dat ze P.Diddy in deze film gecast hebben hij deed het goed

Mooi verhaal maar miste toch wel iets

avatar van Sal

Sal

Blijft een mooie film, ik hou hem op de 3,5* hoewel hij tussen deze en de 4* hangt voor mij

avatar van kiriyama

kiriyama

Kon me niet boeien, vond hem erg saai en heb het laatste halfuur ook niet meer gekeken.

avatar van trebor

trebor

Leuke film met een aangrijpend verhaal. Berry vind ik altijd wel goed spelen en mag gezien worden. Maar voor die geweldige vrijpartij (waar zoveel ophef over was) hoef je 'em niet aan te schaffen...

avatar van Lauraaa

Lauraaa

Fakete Halle Berry nou een orgasme in die film?

avatar van dvdschaaf

dvdschaaf

Leve Billy Bob, deze scene én een relatie met Jolie, wat wenst een man nog meer!

avatar van %%%%%%

%%%%%%

heb een vraag doet halle berry het echt met Billy bob thornten Of is t aleen maar film Maar voor de rest wel een aardige film. 2,5 sterren niet mijn film

avatar van WB

WB

%%%%%% schreef:

Ik denk dat je deze vraag zelf wel kan beantwoorden. Het is Hollywood.

avatar van poisonpen1234

poisonpen1234

in films is er racisme denk eens na peeps,

de reden waarom halle berry eerste beste actrice was voor de zwarte cultuur omdat ze nude scenes deed in monster's ball en nog wel ___door een blanke *

eerlijk is eerlijk

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

poisonpen1234 schreef:

in films is er racisme

Alléén in films.....?

Dus volgens jouw heeft ze hem niet gewonnen omdat ze toevallig gewoon fantastisch acteert in deze film?! Lekker kortzichtig zeg!