• 9.374.489 stemmen

Geregisseerd door: Marc Forster

Met onder meer: Billy Bob Thornton, Halle Berry en Heath Ledger

Releasedatum: 2 mei 2002

Plot Monster's Ball

"A lifetime of change can happen in a single moment."

De racistische Hank Grotowski woont samen met zijn vader Buck en zijn zoon Sonny, met wie hij tevens in de gevangenis werkt waar de ter dood veroordeelde Lawrence Musgrove op zijn executie wacht. Wanneer door toevalligheden de paden van Hank en de alleenstaande zwarte moeder Leticia elkaar kruisen, hebben zij meer overeenkomsten dan zij op het eerste gezicht doorhebben.

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Een hele vreemde trage film die mij echt kan blijven boeien!

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Goede rol van Billy Bob Thornton (Hale Barry mag er ook wezen trouwens) maar vindt het wel knap dat je steeds meer sympathie gaat krijgen voor deze racistische klootzak.

avatar van alexis

alexis

trage film, waardoor de sfeer duidelijknaar voren komt. het verhaal is een voorspelbaar maar het wordt goed geacteerd. de sexscène maakt van een induttende film weer een sappige film. ***

avatar van StuF

StuF

de sexscene staat iets te veel los van de rest van de film...

het enige wat ik me nog kan herinneren is nu namelijk die scene

avatar van E V

E V

Goed acteerspel in vrij harde speelfilm met Halle Berry, Billy Bob Thornton, Heath Ledger en Puff Daddy. (Ook met 1 v.d. meest besproken sex-scènes in de USA)

avatar van eldorado

eldorado

Die ouwe Billy Bob Thornton ramt er maar weer lekker op los.

Dat deed ie in "Bad Santa" nog eens uitgebreid over(standje 69)

Goed bekeken!

Mooie film!

avatar van Jorick

Jorick

Een erg mooi drama met sublieme rollen van Berry en Thornton.

De film is vrij traag, alhoewel de film nooit saai wordt.

De sexscene vond ik overigens wel meevallen, ik snap dus niet dat dit een van de meest besproken sexscenes blijkt te zijn.

Al met al heb ik me prima vermaakt bij deze film.

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Goede, harde, confronterende film over overleven en over de speling van het lot. Die uitgebreide sexscene kon ik overigens niet zo plaatsen. Vond ik niet zo het verhaal ondersteunen. Voor de rest sublieme rollen van Thornton en Berry.

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Behoorlijke film met knap acteerwerk. De hele film blijft niet echt boeien, maar je kan deze toch rustig uitkijken. Enkel het einde viel nogal zwaar tegen. 3,5 *

avatar van seth gecko

seth gecko

erg sterke film.

int begin is het wat moeilijk om halle berry te geloven als marginaal (ze blijft er bloedmooi uitzien)

maar ze acteert zo sterk dat je je er min of meer overzet.

het is een pakkend verhaal over liefde,rascime,lust en angst en nog zoveelmeer.

hard en subtiel tegelijk.

billy bob thornton acteert zoals we dat van hem gewoon zijn,ijzersterk en ook heath ledger overtuigt voor een keer (halleluja)

ontroerende film,punt

avatar van angeleyeszzz

angeleyeszzz

Ik kan dit echt geen goede film vinden. Een traag verhaal. Ze acteren wel goed maar dat is ook het enige.

Phil Leotardo

Op de een of andere manier trekt deze film me niet zo. Ja behalve Halle Berry dan maar vanavond misschien toch een poging wagen vanavond.

avatar van Nitra

Nitra

van deze films leer je meer van het leven ! en je relaxt ook erbij je bent sow in het verhaal

het speelt met je gevoelns ... een dikke 4.5 ..

Do you love me ?

> no i dont

Well i always loved you

*knaaaaaaaaalllllll*

avatar van Sal

Sal

khad eerst m'n twijfels voor ik deze film ging kijken maar kvond hem toch wel meer dan redelijk... goed verhaal en goed acteerwerk.

Wat ik wel vond was dat het rascistische onderwerp wat meer uitgediept had mogen worden, dan had het volgens mij een stuk spannender/actiever geweest.

En ook, zoals eerder al gezegd... het einde... dat was wel een beetje een domper... een 3,5 wordt het voor mij

Phil Leotardo

Gisteren gekeken en hij is me erg meegevallen. Over de beruchte sexscene, logisch dat de Amerikanen hierover weer vallen, die zijn niet zoveel gewend Goed verhaal voor de rest, prima acteerwerk (ook de vader vond ik erg goed spelen) en mooie opnames. Het einde vond ik juist goed en verassend, als je er wat langer over nadenkt is het een logisch einde.

Leticia was net haar huis uitgezet en ingetrokken bij Hank en ze hield echt van hem. Ze vond toen hij chocolade-ijs aan het halen was (hij was echt verslaafd aan de spel en de plastic lepel volgens mij ) de tekeningen van haar ex-man die ter dood gebracht was door Hank en zijn zoon. Ze was in het begin woedend alleen daarna bedacht ze waarschijnlijk dat het gewoon het beste was om bij Hank te blijven en een nieuw leven te beginnen.

Ik geef de film 3.5 ster. Ik kan geen genoeg krijgen van Halle Berry, Billy Bob heeft echt een mooie rol gekregen. Kunnen niet veel zeggen dat ze zo'n scene met Halle hebben gespeeld

avatar van Vamperia

Vamperia

Gisteren gekeken en er waren een paar dingen die ik niet kon plaatsen. Tijdens de beruchte sex scene zag ik een paar keer een hand in een vogelkooi.... of zag ik dat verkeerd ? Had dat ook een functionele bedoeling ?

En dan nog : de dood van Fry, wanneer werd hij nou aangereden ? of heb ik zitten slapen tussen de scene's door ? het kreeg allemaal wel een heel erg KNIP effect. Verder had ik niet echt de indruk met een rasistisch iemand van doen te hebben, meer iemand die werd gehersenspoeld door Pa.

Het eind is zeker wel iets om over na te denken.

avatar van Johan81

Johan81

Het blijft één van mijn all-time favorites. Een hele pure, oprechte film. Tragisch, cynisch maar wel realistisch. Meesterlijk acteer werk van Berry en Thornton. Maar zeker ook van Ledger en Boyle (die ik ook al zo briljant vind ik Everybody loves Raymond). Ook de bijrol van Puff Daddy vond vond ik ver boven verwachting.

Die sexscene is niets mis mee, zeker omdat dat heel belangrijk wordt voor het verhaal in de scene dat Berry en Boyle elkaar ontmoeten. Als Boyle volgens mij iets zegt als: "Tuurlijk, iedereen pakt weleens een zwartje." De sexscene kan ik zeker in de film plaatsen, maar het had niet als reclame op de hoes hoeven staan.

Phil Leotardo

Boyle zei zoiets van je bent pas een echte man als je een sappige negerin heb gehad. En daarna iets van ja er gaat niks boven het open splijten van een donkere eik

avatar van Nouseforaname

Nouseforaname

ik vond het een meeslepende film maar ik vond het geen bevredigend einde ik dacht echt van, wat is nou het verhaal in deze film? 2,5 *

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Nouseforaname schreef:

Ik vond het einde juist erg sterk en ook perfect bij het verhaal passen, want waar gaat deze film volgens mij namelijk over. Twee mensen die door omstandigheden nooit het geluk in hun leven hebben gekregen waar ze naar op zoek waren vinden hierin elkaar. Aan het einde van de film, als Letitcia die tekening vind van haar ter dood veroordeelde man, besluit zij heel bewust te kiezen voor haar liefde voor Hank en dus ook bewust voor het geluk. Zo neemt ze dus haar leven weer in eigen handen. Net zoals Hank heeft gedaan toen hij stopte met zijn baan als bewaker en de band met zijn vader verbrak. Beidde hoofpersonen ruimen als het ware de spoken uit hun verleden op om zo gezamelijk verder door het leven te gaan. Mooi toch!

avatar van LeiduH

LeiduH

De film begon ijzersterk! eerste half uur ging erg snel voorbij, daarna werd het wat saaier en trager. Film met weinig inhoud en een vervelend einde..:S

toch nog 2.5* door de sex-scene

avatar van sparkled

sparkled

Het begin heb ik gemist. Ik vond het heel erg boeiend om de relatie tussen vader en zoon te zien die erg stroef verliep tot een uiteindelijke zelfmoord. Het was voor mij echt erg, ik vond de jongen nogal aardig en sympathiek.

Maar ik kon me niet plaatsen in Halle Berry, ik weet het niet waarom. Ze hebben teveel energie in die seks-scènes gezet en minder rond het film, want het duurde volgens mij langer dan wel ander stukje dan ook.

avatar van Barfly

Barfly

Het komt niet vaak voor dat ik een film niet afkijk. Deze na een uur stopgezet. Traagheid troef. De hoofdrolspeler acteert alsof hij 20 jaar geleden al is overleden. Halle Barry doet mij wederom niets in deze film.

En voor sexscenes die in Amerika als schokkend worden ervaren, ga ik geen extra punten geven.

Smaken verschillen blijkbaar en misschien moet ik de film nog een keer een kans geven.

avatar van Rene102

Rene102

Goede film. Ik kon alleen die hand in die vogelkooi tijdens de sexscene niet plaatsen. 3,5

avatar van RemyBl

RemyBl

Madecineman schreef:

Mooi verwoord, de laatste scene had ik een dicht geknepen keel, zo mooi....wat een climax...

avatar van RemyBl

RemyBl

Rene102 schreef:

Misschien een symbool voor de bevrijding van de personages van het isolement en de eenzaamheid waarin ze zich bevinden?

avatar van Waku

Waku

Ben met de meeste recensies eens dat de film erg traag is.

Het draait dan in Monster's Ball enkel en alleen om de uitwerking van de karakters.

Je moet van dit soort films houden om het te waarderen.

Monster's Ball is troosteloos en somber.

Maar wel een weerspiegeling van de maatschappij.

De film gaf na afloop een leeg gevoel, en dat was waarschijnlijk de bedoeling van reggiseur Marc Foster.

Zware film maar zeker een voldoende.

avatar van heywoodies

heywoodies

Ik heb deze film nu voor de 3de maal gezien. Ik vind 'm prachtig!

Ik vind juist dat deze film hoop uitspreekt. Ondanks vreselijke life-events (die hun ongekende invloed op ons hebben) is er de mogelijkheid gelukkige (al dan niet ijsetende) momenten te kennen.

avatar van pjutter

pjutter

hele mooie film,

met goed acteer werk,

en een top rol van Thornton.

Net als eerdere berichten, hieronder, vroeg ik me af wat dat handje in die vogel kooi was???

voor de rest, mooie film

avatar van beyron

beyron

Sterke prestaties van Berry en Thornton in een wat wisselvallige film. De film begint heel sterk. Een traag doch intrigerend begin en een goede opbouw. De personages worden niet sterk uitgediept, en zo wordt er een wat mysteriueze sfeer gecreeërd.

Maar halfweg de film verliest de film aan spankracht en geloofwaardigheid. De personages blijven even vaag en onherkenbaar, terwijl je een climax zou verwachten in de ontplooiing van de personages. Dit gebeurt niet, en daarom krijg je een einde wat je wat onverzadigd achterlaat en ook geen indruk maakt.

Al bij al is het een leuke film, geen top, maar zeker 1 met sterke momenten en goede acteurs.

***1/2