A Sound of Thunder (2005)
Genre: Sciencefiction / Thriller
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Tsjechië
Geregisseerd door: Peter Hyams
Met onder meer: Ben Kingsley, Edward Burns en Catherine McCormack
Gesproken taal: Engels en Mandarijn
Releasedatum: 1 september 2005
Plot A Sound of Thunder
"Some Rules Should Never Be Broken."
New York. Hi-tech superconcern waar Ben Kingsley de scepter zwaait en dat vooral gespecialiseerd is in het conserveren van dieren die dreigen uit te sterven. Zeer veel geld verdienen ze met een virtuele safari, waarbij tegen betaling, mensen via een hi-tech computer terug naar de pre-historie afgeschoten worden, alwaar ze op levensgrote in het wild levende levensechte dieren, waaronder dinosaurussen, jagen. Een en ander gebeurt onder strikte regels. Zo hebben de deelnemers speciale kleding, apart wapentuig en mogen ze absoluut niet van de baan afstappen waar ze oplopen en waar vandaan ze jagen. Zoiets zou verschrikkelijke gevolgen kunnen hebben..
Alicia Wallenbeck
Sonia Rand
Young Technician
Godspeed
- 1909 stemmen
Ook ik verwachtte veel van deze film; voornamelijk door het feit dat het een verhaal is waar je écht iets van kunt maken, en 100+ minuten pure spanning van kunt creëren. Helaas is dat niet gelukt. Af en toe een avonturistisch moment, met hier en daar wat spanning, maar bij lange na niet wat het had kunnen zijn. 2.5* voor het handjevol scènes dat wél nog redelijk was.
nightbreed
Ik vond de film best wel meevallen, met een groter butget en een betere regisseur had dit zelfs een hele goede film kunnen zijn, een soort van 'Jurasic Park' meets 'The Butterfly Effect' zeg maar.
Als je je niet stoort aan de matige special effects en de plotholes dan is dit een zeer onderhoudend filmpje.
Cijfer: 3
Witch-king
In het begin toen de mannelijke en vrouwelijke hoofdrolspelers met zijn tweeën aan het praten waren, merkte ik duidelijk dat er met blue/greenscreen gewerkt was. In de rest van de film heb ik daar niks van gemerkt.
Verder hele goede film, die zeker het kijken waard is.
****4****
Minority_Check
special effects waren erg slecht zoals er boven gezegd wordt
verder vond ik de verhaal lijn overdreven
want een vlinder kan onmogelijk de menselijke ras uitroeien
als bv. iemand was achter gebleven of zo iets dan zou het misschien iets ''leuker'' zijn
toch een 1* voor de moeite
Lennert
special effects waren erg slecht zoals er boven gezegd wordt
verder vond ik de verhaal lijn overdreven
want een vlinder kan onmogelijk de menselijke ras uitroeien
toch een 1* voor de moeite
Zoals ze in de film al uit hebben gelegd: het kan weldegelijk. Als evolutie een doministenenbaan van miljarden stenen is, waar er 1 wordt tegengehouden houdt het oorspronkelijke verloop toch ook op? (in dit geval stopt dan de hele baan, maar het draait erom dat het resultaat door 1 klein rotsteentje/vlinder verandert kan zijn)
Verder vond ik de film zoals ik al verwachtte erg meevallen. De acteurs waren redelijk bezig, de special effects waren alleen in het geval van de allosaurus erg slecht, maar vielen voor de rest best mee. Voor het budget had er iets mooiers uit kunnen komen, voor mijn viel het erg mee. Het verhaal was redelijk, had wat gaten, maar kwam niet minder geloofwaardig over dan de meeste sci-fi films. Ik heb er zeker van genoten en de film genomen voor wat het wel is ipv voor wat het had kunnen zijn. 3 sterren
predator
- 1954 stemmen
Ik vond 'm niet meevallen. Wat een dramatische SE en wat een dramatisch acteerwerk. Kon 'm gewoon niet uitkijken, en dat gebeurt echt heel, heel zelden.
grazy_gangstah;
ik had hoge verwachtingen van deze film, maar het sloeg totaal niet aan.
slecht acteerwerk(de personages heb ik nog nooit gezien), special effects en voral visual effect bagger, ik had meer verwacht.
Ik dacht dat er dino's kwamen en niet van die bavianen, en dat er een soort van oorlog kwam.
Het verhaal vind ik matig en origineel, maar dit is geen leuke, spannende film.
Het is lelijk voor een 2005 film.
score: **2,5**
Usual Suspect
ik had hoge verwachtingen van deze film, maar het sloeg totaal niet aan.
Het verhaal vind ik matig en origineel, maar dit is geen leuke, spannende film.
Het is lelijk voor een 2005 film.
score: **2,5**
Dan vind ik het ongeloofelijk dat je toch nog 2,5. geef...
Statiegeld
Wat een verschrikkelijke film. Een vlinder die ervoor zorgt dat de hele mensheid vergaat. Geloof je het zelf? Een film als de Day After Tomorrow is de meest realistische fim ooit vergeleken met dit 'ding'. Als je al zo'n plot hebt dan kan ik al niet meer genieten van de film. Ook de kruising tussen dinosaurussen en primaten (gewoon een dinosaraus met een bavianenhoofd dus) zijn ook zo verschrikkelijk slecht. Ook de 'moderne stad' zag er echt verschrikkelijk uit. Het enige pluspunt waren de acteerprestaties. Die waren nog wel te pruimen
Statiegeld
Dat is geen baviaan, maar een mandril.
Neemt niet weg dat het verschrikkelijk slecht bedacht is. Deze beesten hebben 6 miljoen jaar de tijd gehad om zich te ontwikkelen. Zijn het nog steeds dinosaurussen? Nee, een kruising tussen primaten en dinosaurussen. En dan zie je gewoon een dinosaurus met een hoofd van een mandril erop. Verzin wat beters man. Trouwens: net alsof door die ene vlinder niet die komeet was gekomen die alle dinosaurussen heeft uitgeroeid. Deze film zit gewoon vol fouten.
nightbreed
Dus volgens jou zijn de dino's 6 miljoen jaar geleden uitgestorven?
Ik zou toch eens wat beter opletten als je op school bent.
psycholamp
- 1960 berichten
65 miljoen jaar geleden.
Ik hoop alleen dat slechte computer animaties, eerder uitsterven.
JanWillem1991
ik denk dat ik hier gek ben..
Ik vind het namelijk een film die lekker weg kijkt. Leuk verhaal en Boeiend
PEN15
Ik heb nog nooit van deze verfilming gehoord tot een paar seconden geleden. Ik was op zoek naar beeldmateriaal van Rad Bradbury's legendarisch verhaal A sound of thunder (1952). Toen kwam ik een trailer tegen en hoopte ik toch maar niet dat ze het in hun botte hoofd halen om dit ijzersterke verhaal te gaan verfilmen, waarom whyyyy? Ik heb al gelezen dat deze film geen zak aan is, dus cashfilmpipo's bedankt voor het verzieken van een meesterlijke fantasie. Van de beelden die ik in de trailer zag, kon ik al opmaken dat het nergens over gaat. Ik hoop van harte dat ze met deze productie zware verliezen en reputatiebeschadiging hebben opgelopen.
DeCol
Ik heb er delen van gezien maar ik wil hem is helemaal gezien dus heb ik hem vanochtend gekocht voor 2,50 en daar kun je niet moeilijk over doen eh! Ik ben benieuwd.
DeCol
Nou ik heb hem gisteravond gekeken en ik heb gemengde gevoelens. Vind het niet zo'n heel slecht verhaal, wordt redelijk geacteerd maar alles ziet er niet uit. Het verhaal mist ook zijn top. Ik hoef hem ook niet nog is te zien. 2.5*
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
net zoals DeCol al zei, het is inderdaad een goed verhaal, en er word goed geacteerd, maar de special effects zien er niet uit. En aangezien dit weer zo'n film is die het moet hebben van de special effects geef ik echt niet hoger dan
2.5 sterren.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
net zoals DeCol al zei, het is inderdaad een goed verhaal, en er word goed geacteerd, maar de special effects zien er niet uit. En zo'n soort film moet het juist hebben van de special effects, ik had hem een dikke voldoende gegeven als die special effects goed waren.
2 sterren.
Luc_Beijers
Heb deze film net gekeken. Het is geen superfilm maar heb me toch redelijk vermaakt. De achtergronden in de stad lijken wel heel erg nep, net als de auto's. Die reptiel-apen vond ik wel leuk bedacht. Ik geef de film 2 sterren. Leuk om een keer gezien te hebben, maar meer ook niet..
Yes, ik kan weer eens een 0,5* uitdelen!
Ongelooflijk, dat dit op de markt is gebracht. Ongelooflijk lamlendig, ongeloofwaardig debiel verhaal dat echt nergens op slaat.
Maar goed, als goede acteerprestaties en special effects aanwezig zijn dan kan het nog vermakelijk zijn, toch? Jazeker...
Helaas moet je dan niet bij de film zijn. Het zijn denk ik de slechtste effects die ik ooit heb gezien in zon soort film. En ik zwijg maar over de mensen die erin mee spelen...
0,5* dus. En verdiend ook.
Het verhaal is best goed maar de uitwerking ervan is zeer matig. De film is niet spannend en de special effects zien er zeer belabberd uit. De film is gelukkig wel uit te kijken maar verwacht er niet veel van.
skipy05
ik heb hem een 2de keer gezien nu. zit wel wat spanning in het verhaal, het is een goed verhaal en de acteerprestaties zijn goed maar de special eefects waren maar slecht. dat is spijtig want de film had zoveel beter geweest met goede effects.
maerk
Heel slechte film. Had gedacht dat het nog wel iets zou kunnen worden met Ben Kingsley en Edward Burns. Ook klonk het verhaal best interessant. Maarja, het is allemaal zó belabberd uitgewerkt. Echt vreselijk. Ook waren de special-effects vreselijk slecht. Als je dan toch een film met veel CGI wil maken, zorg dat je daar het budget voor hebt zodat ze er goed uitzien!!
+0,5* voor de moeite die ze erin hebben gestoken.
1* dus.
picah.q
Meschien heb ik niet helemaal het recht om te stemmmen omdat ik hem niet heb afgekeken, Ik moet zeggen dit is werkelijkwaar een van de slechtste films die ik ooit heb gezien. Het begon met die Dinosaurus, daar stond een groepje soldaten ? "Gare mensen in pakken waren het maar" en toen zei de leider iets van, Wait... Shoot now.. en waarom die dat zei kan ik nog steeds niet begrijpen. Volgens mij was het gewoon klinklare onzin en moest het interesant lijken. De special effects waren ook bagger vond ik, en de schietgeluiden waren zo karig als en noot. 0.5 !
Frankeermachine
Dan heb je het begin ook niet gezien! Ze gaan steeds naar hetzelfde moment terug in de tijd. De t-rex doet steeds hetzelfde. Hij heeft dat moment al talloze keren meegemaakt, dus weet hij precies wanneer de T-rex zijn/haar hoofd draait en zijn/haar zwakke plek toont. Daarom dus het wait......Shoot now.
picah.q
Sorry daarvoor. Maar de manier van acteren is naar mijn mening wel echt bagger, en het zag er allemaal maar cheesy uit.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Frequently Asked Questions about Time Travel
Komedie / Sciencefiction, 2009

MirrorMask
Avontuur / Fantasy, 2005
jagertechnologietoekomststerven en doodtijdreizentime machineromantiekcloningdinosauruswetenschapperalternate realitygebaseerd op een kort verhaalalternate timelinechanging the past or futureallosaurusbutterfly effectevil scientist 2050s