Genre: Muziek / Drama
Met onder meer: Ted Neeley, Carl Anderson en Yvonne Elliman
Releasedatum: 20 september 1973
Plot Jesus Christ Superstar
"And now, the film…"
De film vertelt het verhaal van de laatste 6 dagen van het leven van Jezus Christus door de ogen van Judas Escariot. Gebaseerd op het concept-album van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, en de daaropvolgende, langlopende Broadway-musical.
Jesus Christ
Annas
Apostle
Apostle James
petriko
Een film als 'Mohammed Superstar' zou waarschijnlijk moeilijk worden. De profeet Mohammed mag namelijk niet geportretteerd worden naar mijn weten.
Heb deze film al kind al eens gezien, pa vond hem wel goed. Maar ik vond er weinig aan. Ik heb sowieso niks met musicals of muzikale films. Als ik liedjes wil zet ik wel een muziekje op.
En het hele kruisigingsverhaal vind ik saai, zoals altijd.
The Last
Klein jeugsentiment hoor, ik verhoog met een half puntje: 3,5*.
Was toen vooral onder de indruk van Carl Anderson die perfect Judas speelde.
timburton
Heel gewaagd voor die tijd. Maar na een uur begon het wel te kriebelen. Ik hou nou eenmaal niet zo van opera. Maar je moet toch wel de minste respect hebben, als je weet wanneer deze film is gemaakt.
Boenga
Fools! You have no perception
The stakes we are gambling
Are frighteningly high
We must crush him completely
So like John before him
This Jesus must die
en
Hosanna Heysanna Sanna Sanna Ho
Sanna Hey Sanna Ho Sanna
Hey J C, J C won't you fight for me?
Sanna Ho Sanna Hey Superstar
--> FANTASTISCHE muziek...
sabsabsab
Volgens mij doen ze niks anders dan zingen. Ik vond het maar een saaie film. Zitten wel een aantal leuke liedjes in, maar na een uur had ik wel genoeg van dat eeuwige gezang. 2.0*
drm is het ook een musical Duhh
vampyrmaiden
één van de beste films ooit. Uniek in zijn benadering, fantastische music, kudos to Andrew Lloyd Webber
O ja, iemand schreef hieronder 'niet verrassend'??? Het verhaal bestond al een poosje hoor, NATUURLIJK is dat niet verrassend!! Sjonge jonge.
timburton
drm is het ook een musical Duhh
Niet zo bijdehand doen
Er zit gewoon ook heel veel gezang in. Of moet ik zeggen: alleen maar. Mensen vergeten meestal dat dit geen musical is (zoals Grease & Hairspray), maar een Rock Operah. Hier in wordt niet gepraat, enkel gezongen.
2008 jaar om precies te zijn.
sabsabsab
dit is een musical want dat staat niks voor niks op de voor kant en achter ant van het hoesje
klute89
Deze film een keer op school gezien, en vond hem nou niet bepaald goed, op wat muzikale 'fragmenten' na en af toe wat mooi camera werk.
Het is dat ik het sowieso niet echt op musicals heb. Ik vond de ingestudeerde danspartijen niet sterk en eigenlijk ook te belachelijk voorwoorden, bijv. de muzikale intermezzo van Judas met z'n danseressen op de achtergrond. Opvallend was ook dat Judas werd gespeeld door een zwart acteur. Maar dat daar gelaten.
Ik vind persoonlijk dat de film, maar ook zeker Jezus een hoog (overdreven) 'gay' gehalte heeft. Leuk voor even maar na een tijd heb ik het (zeker bij Jezus) wel gehoord
en gezien.
Kortom een echte over de top kitsch film.
Ik kom niet verder dan 1,5*
niethie
Heb hem destijds ook eens gezien met godsdienst ofzo, die lerares wist toen te verkondigen dat het een van de beste films was die ze ooit had gezien, nou mooi dat ik in slaap ben gevallen daarzo, houd zoiezo al niet zo van musicals en al helemaal niet met zo'n verhaal (no offence)
klute89
Misschien 'in slaap gevallen', bij wijze van spreken?
niethie
Misschien 'in slaap gevallen', bij wijze van spreken?
gizzegiz
Prachtige rock opera! Ik, die helemaal niet om muziek gaf, ben hem indertijd, vervlogen tijd, drié keer in de cinema gaan zien! Hij was heel speciaal toen! Een beetje hallucinant. Dat paste wel bij de LSD van die jaren...
Bij vlagen vermakelijke en enigszins onderhoudende musical, waarbij vooral het niveau van de liedjes niet altijd in evenwicht is. Ook de acteerprestaties laten soms duidelijk te wensen over. Voor een grote groep mensen een meesterlijke musical maar enige realiteitszin doet deze film geen goed. Erg mager allemaal. Gemiddeld.
geit
Ik heb deze film voor het eerst gezien tijdens godsdienstles op de middelbare school, en ik werd meteen gegrepen door de muziek
( ik moet er wel bij zeggen dat ik volgens mij de enige was die er wat aan vond)
Vooral de stem van Carl Anderson vind ik erg indrukwekkend mooi.
Later heb ik de film nog vele malen op tv gezien en elke keer vind ik m beter worden.
horned_reaper
?
Alleen de muziek is al GEWELDIG voor die tijd, en dan is de hele musical geniaal.
horned_reaper
Als je van musical houd...gelijk kijken maar ik houd hier niet van.
Dit slaat toch nergens op
Dus als ik niet van een horror hou, dan moet ik meteen allee horror's maar 1 ster geven
Denk even na voor je stemt joh :S
serpico
Dit slaat toch nergens op
Denk even na voor je stemt joh :S
Ze zegt alleen dat het waarschijnlijk een leuke film is voor musical-liefhebbers, maar dat ze er zelf niet zoveel om geeft. Niets meer en niets minder.
veel te lage score deze prachtige muziek, drama film
ik heb dit al zo vaak gezien
ninaleertje
geweldige film, veel emotie en prachtig passende muziek. Ik vind hem een echte klassiker!
Baldur
Mensen kom op, dat je je stoort aan sommige uithalen zou ik me heel misschien kunnen voorstellen, maar objectief gezien kan ik me niet voorstellen dat iemand hier een 0,5 voor geeft
Ik heb me nog nooit zo geërgerd aan een film, en ik heb een hekel aan musicals. Maarrr ik heb hem wel gezien, dus waarom zou ik niet stemmen? Dus vandaar.
Ace Hanlon
Ik hou nou eenmaal niet zo van opera..
Wel een leuke opmerking, waar het een musical betreft.
Persoonlijk ben ik wel een opera-liefhebber, maar een musical is aan mij echt niet besteed.
Niet zo bijdehand doen
2008 jaar om precies te zijn.
Reken dat eens voor, hoe je aan die 2008 jaar komt.
Volgens mijn berekening kom ik uit op 1973 tot 1980 jaar!!!
Zeker dat blijft het,
en zelf ik die niet zo fan is van musicals
De muziek is echt zo prachtig
?
Misschien omdat er ook nog mensen zijn met een andere smaak dan jij
Maar alleen vanwege de muziek is dit al 1 van de beste musicals ooit.
De constateringen: "de muziek IS geweldig" en "dit IS 1 van de beste musicals" gaan mij toch nog al ver!
Dit is jouw persoonlijke mening, maar je geeft hem hier weer alsof iedereen er zo over denkt.
NIET DUS!!!!

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Las 13 Rosas
Drama, 2007