• 9.378.849 stemmen

Jesus Christ Superstar (1973)

Muziek / Drama | 108 minuten

Genre: Muziek / Drama

Geregisseerd door: Norman Jewison

Met onder meer: Ted Neeley, Carl Anderson en Yvonne Elliman

Releasedatum: 20 september 1973

Plot Jesus Christ Superstar

"And now, the film…"

De film vertelt het verhaal van de laatste 6 dagen van het leven van Jezus Christus door de ogen van Judas Escariot. Gebaseerd op het concept-album van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, en de daaropvolgende, langlopende Broadway-musical.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Jesus Christ

King Herod

Apostle James

avatar van G to the J

G to the J

leuke film.. maar geloof is niet mijn ding..

Ze mogen ook wel dialogen gebruiken.. maar ze zingen non-stop..

als je van religie's films houdt, is het wel te doen..

Maar da gezang.. onwijs..

Op een gegeven moment begon het echt te irriteren/vervelen

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Zeker een hele aardige musical, die natuurlijk zo seventies is als maar kan maar juist daarom zo heerlijk kitscherig blijft. Je moet ervan houden.

avatar van Carl

Carl

je moet er inderdaad van houden.

Brrr.

avatar van anne J

anne J

Zie deze film elk jaar al mijn hele leven

Maar toch kijk ik hem wel elke goede vrijdag, maargoed.

wel een klassieker vind ik.

avatar van Semsoethot

Semsoethot

Voor het eerst gezien in 1973, sinds die tijd zeker 15 keer. Blijft één van mijn favoriete films, met name door de geweldige muziek. Maar ja, het is natuurlijk ouwe lullenmuziek.

avatar van Mads Smikkelsen

Mads Smikkelsen

Goeie film, behoorlijk ondergewaardeerd, ik ben niet gelovig maar het blijft een geweldige musical met idem muziek.

avatar van Sutherland

Sutherland

Heel mooi en knap neergezet als je ziet dat er alleen maar gezongen wordt in de film en dan tóch een verhaal met emotie weet neer te zetten. Geweldige nummers en muziek. Ik vond Judas echt geweldig, Jezus kon mij niet altijd overtuigen(gelukkig in het echt leven wel).

Enige minpunt van de film is dat er gebruik gemaakt werd van moderne middelen, ze spelen het leven van Jezus dus zogenaamd na maar dan met geweren in plaats van speren o.i.d. Mijns inziens was de film een stuk beter geweest als ze dit niet gedaan hadden.

Ik heb toch echt wel genoten!

avatar van 1976Ben

1976Ben

Afwisselend genant en briljant. Maar ik ga er wel voor: de 70ies sfeer en veel écht mooie nummers!

avatar van mipha

mipha

Sentiment.. die muziek, ik blijf het maar zingen terwijl ik niets met jesus heb of met welk geloof dan ook.. geweldig!! ROCK Jesus!!

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Discussie over religie verwijderd, houdt het gewoon bij de film.

avatar van Gerards Dream

Gerards Dream

Mooie film die ik behoorlijk vaak heb gezien en die nog steeds indruk op me maakt. De gebruikte muziek blijft staan na al die jaren. Door de factoren valt des te meer op hoe tijdloos dit product is. Naast de Matthäus Passion van J.S. Bach vaste prik in de tijd voor Pasen.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Een film, die ik ieder jaar kan blijven zien. Sterke songs, sterke vertolkingen en een prachtig decor.

avatar van lottetje

lottetje

het is een traditie geworden bij ons. Pasen = jesus christ superstar.

Geweldige film.

de muziek is echt briljant.

avatar van elmo4ever

elmo4ever

mooie en vooral leuke film maar het is vooral de muziek die het geen 1,5 laat zijn dus...

2,5

avatar van postvakje

postvakje

Werkelijk fantastisch. Echt iets voor Pasen. Erg veel mooie nummers en een theologisch zeer interessante visie op de rol van Judas (en zijn motieven achter het 'verraad' van JC). Ook de inzet van moderne elementen zoals tanks zijn m.i. zeer geslaagd.

Denk wel dat de film aan kracht wint als je de bijbel kent (nieuwe testament).

avatar van Zoyechka

Zoyechka

Bah mensen die deze super film 1 ster geven, snap ik gewoon niet.. Dat het niet je ding is ok, maar ik ga een comedie toch ook geen 1 ster geven omdat ik niet zo van comedies hou.

Dit is nou eenmaal een musical-film en een geniale ook!

Overtuigende rollen van alle spelers, de teksten zijn mooi, de stemmen + de muziek en er zit ook nog humor in.

Nee ik kan hier geen minpunt aan ontdekken... Ik denk dat sommige mensen gewoon de bedoeling niet helemaal snappen

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Dit hebben we gezien tijdens godsdienstles ! Het is op en top jaren '70 met bekende liedjes. Voor een musical beloon ik deze film ook best hoog geloof ik, maar ik vond het best onderhoudend allemaal en het had ook nog alleraardigste vondsten.

avatar van VanRippestein

VanRippestein

Klassiekertje met heerlijk sfeertje. Geweldig hoe te pas en te onpas echt ALLES gezongen wordt. Dat vond ik wel een goede zaak, maarja, dat kan natuurlijk alleen als alle nummers staan als een huis. En dat doen ze.

Het religieuze aspect zie ik niet echt aan de film. Ja, tuurlijk, het is het verhaal van Jezus, maar het is wel héél oppervlakkig uitgewerkt. Ik heb de bijbel niet gelezen, dus ik zal er vast anders tegenaan kijken als iemand die dat wel heeft, maar de film was zette mij niet echt aan tot religieuze discussies. Maar ik denk dat dit juist wel een goede keuze was. De film draait voor mij meer op de seventies sfeer en de muziek.

avatar van Keina

Keina

Elk jaar kijk ik 'm weer met Pasen, ennuh tussendoor ook...;)

Lekker meezingen, het is en blijft een musical! Absoluut één van mijn lievelingsfilms.

Toch een halve ster eraf, aangezien ik bij 2 liedjes het geluid zachter zet (schaam, schaam).

Een discussie over geloof verwijderd? Waarom? Daar gaat het toch om? Wat ik veel hoor, is dat juist gelovigen deze film mijden...

Had ik maar zo'n stem als Ted Neeley en Carl Anderson *zucht*

avatar van mipha

mipha

"who is that broken man"... FANTASTISCH

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Goede musical. De muziek is erg leuk, en daarmee bereikt de film al meteen veel. Er wordt eigenlijk niet in gesproken, maar daar kon ik me niet aan storen. Ik heb vooral (op aanraden) veel naar de muziek geluisterd en ik heb me gedurende de film echt goed vermaakt. De locatie's waren mooi, alleen kan ik goed begrijpen dat mensen hier niks aan zullen vinden, want je moet er echt van houden. Zonder dit verwacht te hebben bleek het bij mij dus wél in de smaak te vallen.

avatar van Marshall1959

Marshall1959

Blijft een geweldige musical met prachtige muziek.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Vroeger vond ik het maar een rare film zoals; soldaten die met een broek, hemd, geweer en zonnebrillen in de woestijn rondliepen. Terwijl in die tijd dat er nog niet eens was. Had ook (volgens mij) veel kritiek gehad om die reden. Maar uiteindelijk vind ik het middelmatige Musical want ik heb erger gezien en hou eigenlijk niet van dit genre. Vooral de muziek is sterk. 2,0.

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

4 sterren vanwege de muziek en gekozen 'stijl'. Lekker hippie

avatar van DonLeone

DonLeone

echt wel de allerallerallerbeste Jezus-film die ik ooit gezien heb, met een boeiende herhaling van het Jezus-verhaal, een flinke dosis filosofie doorheen en ook een geslaagde musical

avatar van Rmie

Rmie

fijne liedjes..

mooie beelden

met een wat bizar verhaal

avatar van lottetje

lottetje

Pasen komt er weer aan, dus ik heb hem maar weer eens voor de zoveelste keer gekeken.

Hij blijft super..

avatar van canciser

canciser

Vanavond op tv, joepie! Lekker meezingen met jezus....

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Musicals zijn niks voor mij, en ik vind dit ook een afgrijselijke film. Helaas wil mijn moeder deze film elk jaar weer bekijken. Dus vanavond wordt weer een vreselijke avond.

avatar van 606

ik vind dat deze muziek film meer respect verdiend.