Genre: Muziek / Drama
Met onder meer: Ted Neeley, Carl Anderson en Yvonne Elliman
Releasedatum: 20 september 1973
Plot Jesus Christ Superstar
"And now, the film…"
De film vertelt het verhaal van de laatste 6 dagen van het leven van Jezus Christus door de ogen van Judas Escariot. Gebaseerd op het concept-album van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, en de daaropvolgende, langlopende Broadway-musical.
Jesus Christ
Annas
Apostle
Apostle James
Jodie Foster-fan
Ik vind het anders wel een mooie film, niet super realistisch ofzo, maar dat was volgens mij ook niet de bedoeling toen ze die film maakten. En wat betreft dat vele gezang, dat vinnik juist wel vrolluk er tussendoor, want zeg nou zelf, die laatste 7 dagen zullen anders geen pretje geweest zijn om naar te kijken. Als je dan zo graag geen gezang maar harde, en dan bedoel ik ook keiharde realiteit wilt, kan je b-ter naar Passion of the Christ gaan kijken
Teskuh17
Ik vind deze film prachtig, geweldig etc etc! Het is wel, je houdt ervan, of je houdt er niet van.. Ik vind de stem van vooral Ted Neeley (Jezus dus) overweldigend! Mijn favoriete liedje is dan ook Gethsemane, waar hij zo lekker in schreeuwt (kippenvel moment). De film is vooral voor mij heel speciaal, omdat deze film mij heeft laten kennismaken met het verhaal.. Interesse had ik nooit voor God, Jezus etc, maar hierna steeds meer.. Deze film betekent dus onwijs veel voor mij en Ted Neeley eveneens. Raar maar waar, heeft Ted veel van Jezus weg..
Mug
Raar maar waar, heeft Ted veel van Jezus weg..
?????
Tja, als ik m'n haren, incl. baardharen, langer laat groeien, een wit gewaad aantrek en een doornenkroon op m'n hoofd zet, heb ik ook veel van Jezus weg....
Handtekeningen later, beste dames, niet zo dringen.
bioscoopzaal
Handtekeningen later, niet zo dringen.
Ik wil er graag een op m'n kruis ...
Phoenix
Beter (lees: vermakelijker) dan The Passion maar daar is dan ook alles mee gezegd. 1*
Teskuh17
Raar maar waar, heeft Ted veel van Jezus weg..
?????
Handtekeningen later, beste dames, niet zo dringen.
Niet qua uiterlijk (zucht)...
sn@ke
- 2077 berichten
Heb je jezus dan zo goed gekend
Jezus wordt ( in de bijbel ) afgeschreven als de perfectie ( een god). Lijkt me erg raar om dit met een acteur te vergelijken ...
Heb je jezus dan zo goed gekend
Nee hoor, ik heb Jezus niet gekend, maar aan teksten uit de bijbel kun je zijn point of view wel beoordelen.. Ted is gewoon heel zachtaardig etc. Ik zie Ted in het echt, niet hetzelfde als Jezus, maar er meer van weg hebben als anderen (neem nou die van 2000).. Misschien is het wel, dat ik Jezus graag zou willen zien als Ted.. en daarom Ted vergelijk met Jezus..
Jezus zachtaardig?
"Doch die vijanden van mij, die niet wilden, dat ik over hen koning
werd, brengt hen hier en slacht ze voor mijn ogen."
(Lukas 19:27)
"Indien iemand tot Mij komt en niet haat zijn vader,
en moeder, en vrouw, en kinderen, en broeders, en
zusters, ja, ook zelfs zijn eigen leven, die kan
Mijn discipel niet zijn." ( Lukas 14:26)
"Meent gij, dat Ik gekomen ben, om vrede te geven op de aarde? Neen, zeg Ik u, maar veeleer verdeeldheid. Want van nu aan zullen er vijf in een huis verdeeld zijn, drie tegen twee, en twee tegen drie. De vader zal tegen den zoon verdeeld zijn, en de zoon tegen den vader; de moeder tegen de dochter; en de dochter tegen de moeder; de schoonmoeder tegen haar schoondochter, en de schoondochter tegen haar schoonmoeder." (Lukas 12)
En om te bewijzen dat het niet alleen in Lukas staat:
"Meent niet, dat Ik gekomen ben, om vrede te brengen op de aarde; Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard." (Mattheus 10:34)
" Zo iemand in Mij niet blijft, die is buiten geworpen, gelijkerwijs de rank, en is verdord; en men vergadert dezelve, en men werpt ze in het vuur, en zij worden verbrand." (Johannes 15:6)
"Want Ik ben gekomen, om den mens tweedrachtig te maken tegen zijn vader, en de dochter tegen haar moeder, en de schoondochter tegen haar schoonmoeder. En zij zullen des mensen vijanden worden, die zijn huisgenoten zijn " (Mattheus 10:35-36)
En voor Bush-liefhebbers:
"Wie met Mij niet is, die is tegen Mij" (Mattheus 12:30).
hugohei
"Ik ben de ware wijnstok, en mijn Vader is de landman..."
Blij dat er nog iemand is op deze site die de Tale Kanaans spreekt - en de Statenvertaling gebruikt.
BoordAppel
Je gaat bijna geloven in de theorie dat Jezus gewoon keihard aan de paddo's was.
FisherKing
En die over ons waakt.
Teskuh17
!? Als dat nu eens zou gezegd worden, en mensen zouden het geloven etc. zou het stukken beter zijn in de wereld, zo denk ik dr over!
Kwebbel
Die is goed
Ortwin
Prachtige film!
De muziek is een meesterwerk, vooral The Last Supper is prachtig.
Sobere decors, maar dat is normaal bij een soort musical als deze. De acteurs zijn matig (eerlijk gezegd vind ik de mannelijke acteurs VEEL beter dan de vrouwelijke...) maar de tonen hun gevoelens wel soms wat weinig, wat veel beter is in de live-musical.
En waarom komt er bijna geen bloed in deze film? Natuurlijk, een passion of the Christ is teveel, maar dit is wel heeel weinig...
Uma Oldman
Een mooi en leuk detail is dat ze bij de last supper 'the last supper' van Da Vinci uitbeelden...
E V
Heeft een aantal mooie liedjes, mijn favo is I don't know how to love him. Verder ca va.
Angrod_Pallanén
Mooie film met een goede Jezus. Aangezien dit mijn eerste Jezus-film was vergelijk ik ze met hem en ik vind deze toch echt veel beter, ik hou dan ook meer van muziek en van goeie muziek heb je in deze film genoeg. 3,5
Lennert
Beste Musical Ever. *****
Mensen kom op, dat je je stoort aan sommige uithalen zou ik me heel misschien kunnen voorstellen, maar objectief gezien kan ik me niet voorstellen dat iemand hier een 0,5 voor geeft
Beste Musical Ever. *****
AMEN! en btw, die uithalen zijn gewoon een heerlijk kippevel moment.. Ted en Carl zijn geweldig!
The One Ring
Ik ging deze film vooral kijken om 'm eens gezien te hebben, maar verwachte er niks van. Het klinkt gewoon te belachelijk. En dat is het eigenlijk ook. Maar het was lang zo erg niet als verwacht. De muziek was niet slecht (meesterlijk was het ook niet) en het werd wel leuk gebracht. Alleen die moderne elementen als geweren en tanks hoeven van mij echt niet. En een keer ging het gewoon te ver met belachelijk zijn. Die ene koning (Herodus geloof ik dat ie heet) met dat maffe zonnebrilletje. Het lijkt net alsof je als kijker voor de gek wordt gehouden door Monty Python of zo, wat niet de bedoeling kan zijn. Al met al viel de film me lang niet zo tegen als verwacht, maar wees eerlijk, het is volslagen geschift.
2,5 sterren
gemaster
Ik zapte er gisteren even langs. Nachtmerries van lang geleden kwamen naar boven. Deze film MOEST, samen met Ben-Hur, gezien worden door de jonge kindertjes van basisschool 'De Eerste Rith'. De meisjes vonden het allemaal erg leuk en genoten volop. Ik heb me 1,5 uur lang lopen ergeren aan het overdreven hippie gedoe en de gemaakte coolheid van de film. Ik denk dat ik nog liever een grammatica toets had gedaan dan naar dit misbaksel kijken. 1,5*
Oh en Ted Neely heeft toch wel een erg matige stem voor een hoofdrolspeler in een musical.
ShadowLady
Hmm mijn moeder heeft in haar jeugd in de bioscoop gewerkt en had het altijd over deze film, maar toen we hem laatst keken zei ze dat ze een nog oudere versie heeft gezien (zwart-wit zelfs?) kan dit kloppen of doet m'n moeder weer eens raar?
Je moeder doet raar. Over het leven van Jezus bestaan wel oudere films, maar een oudere Jesus Christ Superstar is er niet. De (theater)musicalversie is uit 1971, dus veel eerder zou ook onmogelijk zijn.
Bigking.nl
Verschrikkelijke 'film'. Ik heb sowieso al niet veel met bijbelse verhalen en musicals, maar dit sloeg alles: voorgaande twee elementen gecombineerd met hippie troep. De muziek behoort tot de slechtste ooit in de filmgeschiedenis, samen met films als Grease.
Maar omdat het Pasen is en ik vandaag in een milde bui ben zal ik niet te gierig zijn in m'n beoordeling:

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Las 13 Rosas