• 9.376.895 stemmen

Jesus Christ Superstar (1973)

Muziek / Drama | 108 minuten

Genre: Muziek / Drama

Geregisseerd door: Norman Jewison

Met onder meer: Ted Neeley, Carl Anderson en Yvonne Elliman

Releasedatum: 20 september 1973

Plot Jesus Christ Superstar

"And now, the film…"

De film vertelt het verhaal van de laatste 6 dagen van het leven van Jezus Christus door de ogen van Judas Escariot. Gebaseerd op het concept-album van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, en de daaropvolgende, langlopende Broadway-musical.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Jesus Christ

King Herod

Apostle James

avatar van Lennert

Lennert

Slechtste muziek ooit uit de filmgeschiedenis? Oorspronkelijk was dit een album dat in 1970 werd uitgebracht, nog ver voor een film met Ian Gillian op zang. Smaak valt over te twisten, maar ga me niet vertellen dat deze muziek bij de slecht.

Maar goed, als je the Aviator en JCS op dezelfde hoop bij Crossroads wil gooien is dat je goed recht...

avatar van Bigking.nl

Bigking.nl

Niet dezelfde hoop. Je hebt meerdere hopen bagger. Sowieso vind ik gebruik van zang in een film storend.

Teskuh17

Bigking.nl - als je dan toch al niets met muziek in een film en de bijbel hebt, dan zegt dat al genoeg over wat je oordeel wordt, voordat je de film gaat bekijken. Waarom? Een oordeel over Jezus of de Bijbel verhalen staan vaak al vast en muziek in een film, nou, als je daar niet van houdt, dan hoef je deze film niet te bekijken, want deze film IS muziek. Ik vind het zielig dat je dit meesterwerkje een 0,5 geeft, omdat je waarschijnlijk een (voor)oordeel zal hebben over het onderwerp, met alle respect. Natuurlijk mag je je mening houden, maar het is waarschijnlijk je smaak en dan houdt het natuurlijk op..

Gemaster - Ted Neeley s en blijft een van de beste stemmen die er zijn. Ik geef geen ongelijk dat anderen ook goed zijn, maar er is er maar één die bij mij zoveel kippenvel bezorgt en dat is Mister Neeley. Hij is de beste.. daarom brengt hij ook meer dan 100 Miljoen op als er een 25th Anniversary wordt gehouden van JCS.

Voor allen die niet om kunnen gaan met de Hippy stijl.. ach.. dat was toen en dat was goed .. kijk er gewoon door heen en luister naar de prachtige muziek en de magnifieke lyrics..

5* dik verdiend Ted & Carl..

R.I.P. Carl

gemaster

Ach kom nou toch op. Onze Ted haalde sommige uithalen gewoon niet. Het leek wel Gerard Joling op het songfestival.

Oh en de muziek is ook gewoon ruk hoor.

Onzin! Ga je mond spoelen en een blokfluit kopen zodat je aan je muzikaal gehoor kan gaan werken!

avatar van FisherKing

FisherKing

Nee . Ik vind het ook v e r s c h r i k k e l i j k .

(ik wou dat ik bij deze film dat ik geen gehoor had)

(ook geen ogen overigens)

Uma Oldman

Er zit een knop op je tv!

avatar van FisherKing

FisherKing

Ik kijk geen tv.

Ik zag dit in de bios.

weglopen dan?

Uma Oldman schreef:

Een blokfluit? Zou zo'n oubollig instrument ervoor zorgen dat ik de walgelijke kitschmuziek van Webber kan waarderen?

Oh en de muziek is ook gewoon ruk hoor.

De vergelijking met Gerard Joling is wel erg ver gezocht, maar ach, als jij dat vind, dan moet dat maar zo zijn..

Ik vind het wel diep triest dat de lyrics en de muziek zo de grond in worden geboord.. maarja, over mening valt niet te twisten. Het lijkt me verstanding niet meer verder te discussieren over meningen.

Teskuh17 schreef:

Het lijkt me verstanding niet meer verder te discussieren over meningen.

Dan wordt het wel erg saai denk je niet?

avatar van *Sandra*

*Sandra*

Ik kijk deze film ieder jaar met goede vrijdag weer, ik heb zelfs het album ervan. De liedjes vind ik erg leuk. Sommigen vinden dat het verhaal nu uit z'n verband is gerukt, maar ik vind dat het verhaal gewoon op een leuke manier wordt verteld. 5*

gemaster schreef:

Dan wordt het wel erg saai denk je niet?

ik denk gewoon dat iedereen nu wel zijn mening heeft laten horen en daar mee is het voor mij in ieder geval af..

avatar van Asmahan

Asmahan

Jesus Christ Superstar is voor mij, net als voor velen jeugdsentiment. De eerste keer dat ik de film zag, was ik nog erg jong. En erg katholiek opgevoed. Ik vond het indrukwekkend, een schreeuwende Jezus. Toen ik wat ouder werd, was ik helemaal weg van Ted Neely. Vooral als hij liep te stralen terwijl zijn bewonderaars hem op handen droegen.

En Judas... Als kind vond ik 'm maar eng, met al zijn kritiek en innerlijke demonen. Nu belichaamt hij de twijfels die ik ook kreeg, naarmate ik meer over het Christendom ging nadenken.

De rol van Maria Magdalena vind ik te simpel. Ze zou toch zo'n wijze vrouw zijn die alles had begrepen? Hier is ze vooral een groupie die met haar verliefde gevoelens worstelt. Ze loopt Jezus kritiekloos na.

Als ik de film weer eens heb gezien, heb ik de teksten nog dagen in mijn hoofd. Wat ik vooral erg grappig vind: hoe Annas en Kaiaphas Judas ervan overtuigen om het geld aan te pakken. 'It isn't blood money, a fee nothing more.'

avatar van Flipman

Flipman

Ik moet de muziek weer eens draaien, die is echt geweldig !!!

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Zonder twijfel.

avatar van mkolb72

mkolb72

Met alle respect naar iedereen met een mening, maar ik krijg het idee dat veel mensen hier vergeten dat de film uit 1973 is. Ja, het is erg bombstisch, maar met de groove van de muziek is toch echt niks mis hoor. En als we dan ook nog eens kijken naar de film zelf, dan denk ik dat het zeker voor die tijd, best een gewaagd verhaal is. Het moet het Vaticaan destijds flink grijze haren hebben bezorgd.

In deze film worden de keuzes die iedereen maakt, redelijk goed onderbouwd, waardoor ook de slechte personages meer diepgang krijgen en het idee van een soort masterplan des te meer aankomt. Maar goed, Ik heb dan ook aleen maar een mening.

avatar van Johan81

Johan81

Je hoeft niet gelovig te zijn om bijbel verhalen te waarderen. Mensen die van de Griekse mythologie houden hoeven toch ook niet in Zeus en zijn collega's te geloven. De bijbel staat gewoon vol met prachtige verhalen, of je ze nu ziet als waargebeurd, een beetje waargebeurd of puur als sprookjes.

Persoonlijk vind ik de muziek in JCSS echt waanzinnig goed. Musical muziek moet je van houden, en dat doe ik. Zeker in dit rock-sausje. Dit blijft gewoon goede, tijdloze, muziek, met hele goede zangstemmen. Met Neeley is niets mis, en Carl Anderson steelt de show.

avatar van mkolb72

mkolb72

Beste Johan81, helemaal mee eens!

mkolb72 schreef:

Beste Johan81, helemaal mee eens!

Ik ben t ook eens.. alleen is Ted heeeel goed en niet gewoon oké maar dat is just my taste.. Carl en Ted samen stelen de show als je t mij vraagt

avatar van erwku

erwku

film is redelijk, muziek is geniaal. Gemaakt in de tijd dat progressieve rock populair was, voor mij persoonlijk dus alleen maar beter.

Muziek vind ik echt geniaal

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Asmahan schreef:

Het zou wel goed kunnen dat Maria Magdalena en Jezus verliefd waren hoor. Het zou zelfs kunnen dat ze getrouwd waren. Een ongetrouwde Jood is namelijk een ware schande

XfofaXX schreef:

da vinci code gelezen ofzo?

avatar van Woutjinho

Woutjinho

het idee van de film is slecht

avatar van Goise

Goise

Je hoeft van dit verhaal ook niets te snappe, omdat het door de ogen van Judas is verteld...

Voor Judas is Maria niets minder dan een hoer

avatar van hinie

hinie

Oh vreselijke film is dit. Moest hem destijds kijken op school. werd de zaal uitgestuurd omdat ik steeds zat te zeggen wat een vreselijke film het wel niet was...ik blij dat ik hem niet heb hoeven afkijken..

avatar van Film Pegasus

Geweldige film, die helaas niet altijd goed is uitgewerkt. Maar de muziek en de sfeer is er wel en maakt van deze musical een echte klassieker. Misschien wat gedateert (ondertussen al 33 jaar oud), maar zeker niet slecht.

avatar van malkovich

malkovich

Wat een geweldige muziek bevat deze musical toch. Vooral 'Heaven on their minds' en 'Superstar' rocken echt. Ben niet zo gelovig, maar elke keer als ik deze zie, spreekt het me behoorlijk aan. Wellicht ben ik nogal beeldgevoelig ofzo... Tja.. Films he!

avatar van swrene

swrene

in een woord prachtig. Ook de nederlandse versie van de musical is goed, hoewel het in het begin wel even wennen is. Je zou er bijna gelovig door worden:p