• 9.375.064 stemmen

Jesus Christ Superstar (1973)

Muziek / Drama | 108 minuten

Genre: Muziek / Drama

Geregisseerd door: Norman Jewison

Met onder meer: Ted Neeley, Carl Anderson en Yvonne Elliman

Releasedatum: 20 september 1973

Plot Jesus Christ Superstar

"And now, the film…"

De film vertelt het verhaal van de laatste 6 dagen van het leven van Jezus Christus door de ogen van Judas Escariot. Gebaseerd op het concept-album van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, en de daaropvolgende, langlopende Broadway-musical.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Jesus Christ

King Herod

Apostle James

avatar van tom

tom

al heel vaak gezien maar vind het altijd nog vermakelijk. Maar het beste bijbelverhaal is natuuk van Hans Teeuwen.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Kregen we vroeger (met Pasen) vaak te zien op de basisschool. Best vermakelijke verhaallijn door al die moderne snufjes/elementen toe te passen in de film. Straalvliegtuigen, geld, wapens e.d.

avatar van tom

tom

met kerstmis??

avatar van jester

jester

Voor de eerste keer gezien op de middelbare school, vond er toen niet veel aan. Pas bij een tweede keer ben ik hem gaan waarderen. Prachtige muziek, redelijk tot goede acteerprestaties.

avatar van andolini

andolini

met kerstmis??

Zeker geen Christelijke basisschool gehad?!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Nooit ged8 dat ik een musical leuk zou vinden.

avatar van Sjan

Sjan

Gewoon leuk om te kijken.

avatar van Elise

Elise

IK ben letterlijk verslaafd aan deze film (ik heb hem zeker al meer dan dertig keer gezien), de choreografie, de muziek, hoe leuk kan een film zijn?

avatar van Peter

Peter

Goede film. lekkere muziek. 4 sterren.

avatar van jay73

jay73

Blijft leuk inderdaad. Met name de stem van Caiaphas blijft iets bijzonders.

avatar van jester

jester

Ik ben hem nu weer aan het kijken, en heb mijn stem verhoogd naar 4,5 sterren. Prachtige muziek, fascinerende lokaties. Ook sterk doordat de twijfels en dilemma's van Judas en Pontius Pilatus voldoende ruimte krijgen.

avatar van soboer

soboer

Waarom moet in een geheel blanke film, Judas zwart zijn. Daarom krijgt deze film 2 sterren.

avatar van gotti

Nadat ik zo'n anderhalf jaar geleden de remake van deze film zag (vreselijke film trouwens), was ik wel benieuwd naar deze film. Jesus als hippie in een musical; het klinkt wel leuk. En leuk was het ook wel. Een musical is niet m'n favoriete genre (Moulin Rouge is natuurlijk geweldig), maar dit was best wel een leuke film. Leuke vertelstijl, niet té flitsend (dat flitsende hadden ze er op het eind van mij wel uit mgen laten) en erg leuke liedjes. 3*

avatar van mister blonde

mister blonde

soboer schreef:

omdat ie goed kon zingen??? ik begrijp je kritiek, echter geen reden om daarom een film laag te beoordelen. hij heeft zelf de rol aangenomen, bovendien is judas niet de slechterik of zo, eerder een verlosser of martelaar.

hier zullen ongetwijfeld een hoop mensen het niet mee eens zijn. kom maar op

avatar van BoordAppel

BoordAppel

soboer schreef:

Waarom moet in een geheel blanke film, Judas zwart zijn.

Is dat in de bijbel ook niet zo?

avatar van soboer

soboer

mister blonde schreef:

hier zullen ongetwijfeld een hoop mensen het niet mee eens zijn. kom maar op

Ik kan er nog meeleven als men een weerspiegeling wil geven van de maatschappij

destijds. Maar in de film komt geen 1 zwarte voor behalve Judas. Waarom was geen 1 metgezel van Jesus zwart??? Dit is voor mij gewoon een rascistische film.

• 2077 stemmen

Ik heb hem nu zo'n 4 keer gezien en het is en blijft een goede film. Mooie muziek zit er ook bij. Jammer dat er een slechte remake van gemaakt is.****

avatar van Quido

Quido

U-96 schreef:

... Mooie muziek zit er ook bij...

Volgens mij doen ze niks anders dan zingen. Ik vond het maar een saaie film. Zitten wel een aantal leuke liedjes in, maar na een uur had ik wel genoeg van dat eeuwige gezang. 2.0*

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

goh, ik dacht al, waarom zou er muziek bij het genre staan

Leuk, maar voor mij te suikerzoet om echt heel goed te vinden.

• 2077 stemmen

Ik beschouw deze film als een zilveren Meesterwerk. Prachtige muziek, mooie achtergronden.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ik ben met mijn eerste vriendinnetje hier naar toe geweest. Zelden zo zitten te balen bij een film.

FisherKing schreef:

Waarom, aivm?

avatar van gotti

Omdat deze film niet een film is waarvan je zegt:"Kom, ik ga eens naar deze film met m'n vriendin".

gotti schreef:

Kan het nog simpeler?

Die vriendin staat er ff los van, maar waarom is dit geen film waar je lekker voor kunt zitten? De tv-zenders laten hem bijna elk jaar zien, en elk jaar is het weer raak.

avatar van gotti

De vriendin staat er niet los van, want daar hadden we het over.

• 2077 stemmen

Jaja, maar waarom is die film zo slecht? Zelfs mijn moeder vond hem prachtig (via haar leerde ik deze film ook kennen). Die vriendin staat er eigenlijk wel los van.

avatar van Jordy

Jordy

off topic berichten verplaatst naar het grote flame topic

avatar van FisherKing

FisherKing

gotti schreef:

Kan het nog simpeler?

Zo is het. Ik toen nog zo onnozel haar de film te laten kiezen. En het gezang in de film (snerpend) hield mar niet op. 108 langggge minuten.

t is ook nooit meer goedgekomen maar da's echt off-topic.

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Echt zo raar... als ik deze film ga kijken, dan krijg ik altijd hoofdpijn. Waarschijnlijk komt dat gewoon door de muziek.

• 2077 stemmen

Dit is nou echt typisch zo'n film van: of je houdt er van of je haat het. Net zoals films als Airplane, Dumb&Dumber en Hotshots. De één houdt er van en de ander walgt ervan.