• 9.378.137 stemmen

Misdaad / Thriller | 127 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titel: Seven

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow

IMDb beoordeling: 8,6 (1.993.682)

Releasedatum: 9 november 1995

Plot Se7en

"Seven deadly sins. Seven ways to die."

Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.

Officer Davis

GrimReaper

Wat een kwajongen!

avatar van puckb96

puckb96

Ik vind se7en zeker wel één van de beste thrillers in de afgelopen jaren. Brad Pitt en Morgan Freeman spelen geweldige rollen.

avatar van Nijmegen

Nijmegen

Uitstekende film met twee fantastische rollen van Brad Pitt en Morgan Freeman. Freeman heeft zo'n fijne stem om naar te luisteren! Heel rustig om naar te kijken. Het verhaal is ook van grote klasse. Met een mooie plotwending, de paar actie scènes in de film komen aardig uit de verf. Al met al beschouw ik het als een uitstekende film met een misschien net top250 notatie. De nr. 9 notering vind ik dan ook veel te hoog. Erg sterk maar geen hoogstaande topper!

avatar van toke30

toke30

te zalige thriller! ziek hoe de hoofdzonden hier naar boven komen! geniaal gevonden wel!

aanrader!

avatar van Virix

Virix

Een hele gave film! Een super vette thriller waar je meteen in zit en waar je op het einde pas losgelaten wordt!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Sommige films hebben je ook nog vast als hij afgelopen is. Se7en bijvoorbeeld.

avatar van Nieke

Nieke

Onlangs nogmaals gezien, en hij lijkt helemaal niet te verouderen. Blijft natuurlijk actueel...

avatar van dominion

dominion

laats herzien en het blijft voor mij de beste thriller. Het verhaal is echt steengoed uitgewerkt het is ook heel luguber. ze hoeven niet eens bloed te laten zien en het is al heel gruwelijk, maar david fincher is gewoon heel goed op het gebied van thrillers en het einde had ik nooit verwacht

avatar van qwertzu

qwertzu

Tja, is gewoon voor mij de beste thriller!!

Spannend tot het eind, lekker grimmig sfeertje, mooi in beeld gebracht en een verhaal om je vingers bij af te likken!

Ben een echte thriller liefhebster, en deze staat dan ook zonder twijfel in mijn top 10!!!

avatar van alberts722

alberts722

erg sterk geacteerd, met name kevin spacey!

Einde was ook sterk, maar voor de rest vond ik het wel meevallen hoor!

Ik snap niet helemaal waarom deze film zo hoog genoteerd staat.

Het is een goede film, maar niet meer dan dat!

simonvinkie

Hoe heb ik hier ook vijf sterren aan kunnen geven? Ik snap ook echt niet waarom deze film zo absurt hoog staat op verschillende toplijsten. Een aardige politiefilmpje is het wel, maar briljant is het zeker niet. Fincher weet wel een lekker lugeber sfeertje te creeren. Visueel is de film ook heel aardig ja, maar wel duurde de film te lang, en vond ik het niveau gewoon niet zo hoog. Pitt en Freeman doen het prima hoor, maar na deze herziening overheerst toch vooral een teleurstellend gevoel.

Het is allemaal wel vermakelijk en het niveau was dus wel aardig, maar dit was verre van briljant. En echt, waar komt die hoge notering vandaan? 2,5*

En echt, waar komt die hoge notering vandaan? 2,5*

Omdat het waarschijnlijk de briljantste thriller ooit gemaakt is.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

En je zelf dus kennelijk ook een periode had dat je 5 sterren gaf

avatar van rep_robert

Kan Simon het beter aan zichzelf vragen inderdaad. Hij weet het antwoord wel ja

simonvinkie

Tja, vroeger vond ik dit vreselijk sterk, maar nu snap ik hier het briljante echt niet van. Vermakelijk was het opzich wel hoor, maar ik vind dit eigenlijk gewoon een ''normaal'' politiethrillertje. Maar ik heb sowieso niet zoveel met dat genre hoor. The Silence of the Lambs vond ik opzich een prima film, maar daar zie ik het briljante ook niet.

simonvinkie schreef:

Vroeger? In januari 2010 zei je nog "zeer ijzersterke thriller" en zelfs "een van de betere thrillers ooit".

Daar ben ik nog steeds over eens. Jammer dat je daar nu anders over denkt.

avatar van NKS

NKS

Simon bedoelt waarschijnlijk omdat je jaren na deze film veel extremere varianten erop hebt gezien, zoals de Saw reeks en de tientalle spin-offs daar van.

Qua 'goorheid' is het overtroffen, dat is ook niet zo moeilijk, maar er zijn weinig genre genoten die er een eve intelligent verhaal aan hangen, en die zo'n goede acteurs heeft. De meeste van zulk soort films hebben alleen b-acteurs.

Ik heb hem zonet nog een keer gekeken en ik moet zeggen dat elke keer dat ik hem kijk hij beter wordt, ondanks dat je het plot al weet. Van 4 sterren naar 4,5 veranderd!

avatar van chevy93

chevy93

NKS schreef:

Qua 'goorheid' is het overtroffen, dat is ook niet zo moeilijk,

Ben ik zeker niet met je eens. De moorden zijn minstens even goor als bij bv. de Saw-reeks. Het enige verschil is dat bij Saw de nadruk ligt op de moord/marteling zelf en bij Se7en vooral op het verhaal erachter.

Maar wat je daarna zegt klopt, waarin deze film zich onderscheidt van andere films is eigenlijk in alles wat een politiethrillertje nooit echt goed maakt. Het zijn meestal kant-en-klare films die je kijkt en daarna gauw vergeet. Se7en doet meer. Heeft een geweldige cast, een geniaal verhaal en een zenuwslopend plot die je nooit zult vergeten. En uiteraard een prachtig grimmige sfeer.

avatar van jipt

jipt

chevy93 schreef:
Se7en is geen exploitatie film en daarom ook niet visueel goor. De moorden zijn misschien bruut maar je ziet niks van de brute op het scherm. Bij exploitatie films als Se7en, Hostel en The Collector ligt de nadruk veel meer op de gore en zijn daarom ook goor. Se7en is pussy vergeleken Saw als het om viezigheid gaat (als we de neukpartij met dat pak hadden mogen aanschouwen had Se7en zeker gewonnen).

Peter Ho schreef:

Daar ben ik nog steeds over eens. Jammer dat je daar nu anders over denkt.

Januari is misschien niet zo lang geleden, maar ik heb in de tussentijd erg veel films gezien en dan heb je wel eens dat je een film veel minder vind dan drie kwart jaar geleden.

simonvinkie schreef:

Is al bijna een jaar geleden, kan het best begrijpen. Heb dat ook gehad met een aantal films. Maar stiekem hoop ik dat je volgend jaar Se7en opnieuw opzet en verhoogt naar 5*.

maerk schreef:

Dan zal hij in de tussentijd veel slechtere films moeten kijken om dat te kunnen

maerk schreef:

Ik zal de film in de toekomst zeker wel weer een kansje gaan geven, maar op een verhoging zal ik niet rekenen als ik jou was.

simonvinkie schreef:

In januari had je zeker ook niet gerekend op een verlaging

Nu ben ik stil.

avatar van adr

adr

een zeer vermakelijke film dit.

avatar van fooraap

fooraap

Geen 4,5 omdat deze film zich minder leent om herbekeken te worden. 4 sterren.

avatar van Svenniboyke

Svenniboyke

Zalig goede film!

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

Het is al een hele tijd geleden dat ik deze film gezien heb maar ik herinner mij nog wel dat ik hem niet heel speciaal vond. Alle sinds toch geen top notering waard voor mij. Maar ik zal hem binnenkort nog wel een herbekijken aangezien deze dus bij zoveel mensen wel aanslaat. Misschien had ik de eerste keer iets gemist of vind ik hem deze keer wel beter.

ExXxtreme schreef:

Dat was ook mijn gevoel na de eerste kijkbeurt, ben er inmiddels een stuk of 4 verder.