Genre: Misdaad / Thriller
Alternatieve titel: Seven
Geregisseerd door: David Fincher
Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow
8,6 (1.992.617)
Releasedatum: 9 november 1995
Bekijk via Prime Video
Plot Se7en
"Seven deadly sins. Seven ways to die."
Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.
Somerset
Detective Taylor at First Murder
Dead Man at 1st Crime Scene
Workman at Door of Somerset's Office
bennie jolink
dat klinkt gaaf. een alternatief einde is ook wel nodig, want het 'gewone' einde is wel zo ontzettend voorspelbaar dat ik gelijk de hele film gewoon nix meer aan vond.
Ramon K
Sorry hoor Bennie, maar hoe voorspelbaar het einde ook voor jou was (en DAT kan ik me al moeilijk voorstellen) het is en blijft een goede film. Beetje raar om Seven op zijn einde af te rekenen......
Mik
Voorspelbaar einde? Holy shit, ik had het einde echt niet verwacht, maar dan nog! Dit is toch een super film op zich..
SlingBlade
Het aantal waarzeggers op deze site wordt steeds groter!
Yak
Oké, het einde is vanaf het moment dat ze met de seriemoordenaar naar de aangewezen plek rijden inderdaad wel te voorspellen, maar dat maakt het juist zo ongelooflijk sinister.
Ben 't hier wel mee eens. Zo vreselijk bijzonder vind ik 'm nou ook weer niet.
Shyamalan
Vooral het einde brengt deze film naar een hoger niveau. Kevin Spacey acteert geweldig in deze film.
Wolverine
Kevin Spacey in Seven en Usual Suspects echt weergaloos. En allebei met een zelfde soort onverwachts einde. Seven net ietsje beter verhaal nog vind ik. Maar allebei 5 sterrenfilms.
Poster is idd geweldig.
Macmanus
IK vind dit einde niet echt lijken op het Usual Suspects einde.
Brinta
Ik heb begrepen dat deel 2 ook in de maak is. Morgan Freeman speelt mee, Brad niet.
Linda
Waarom doen ze dat nou weer?!
Word vast een flutfilm
GerwinF
Het lijkt erop dat ze originaliteit steeds meer verliezen in de film business. Allemaal sequels/prequels en remakes die meestal het origineel niet kunnen overtreffen. Jammer.
petey
- 1901 berichten
om een andere amusumentstak te quoten waar originaliteit ver te zoeken is: `It´s all about the money´.
Flexje
het is en blijft een goede film.
Eerste keer vond ik um geweldig (3jaar terug)
Laatst weer gezien en ik moet zeggen. Brad Pitt rulez maar ik vond hem erg slecht in deze film. De film is goed omdat hij de eerste in zijn soort is.. Maar hij blijft niet goed..
cornelis
Brad Pitt is over het algemeen een matig acteur, met een bijzondere screen presence, waardoor iedereen dat eerste (wat?) vergeet. Is mijn mening...
Macmanus
In deze film speelt hij niet de sterren van de hemel, maar hij is ook niet slecht, en in Fight Club en Snatch laat Brad Pitt echt wel zien dat hij kan acteren hoor.
NERD
Ik persoonlijk beschouw Pitt als een van de beste acteurs van de afgelopen 10 jaar.
Maareh, wat bedoel je met "screen presence"? Bedoel je dat zijn uiterlijk zijn 'slechte' acteerprestaties goedmaakt???
cornelis
Ik ben met je eens dat het in genoemde films werkt, maar volgens mij is het 1 trucje, en is het dus een nogal beperkt acteur. Al zie ik hem ook graag.
cornelis
Nee. Dat iemand zodra hij in beeld is het shot van boven tot onder en van links tot rechts 'iets doet' in beeld. Een beetje je-ne-sais-quoi weetjewel
Duidelijk kan ik het niet zeggen.
NERD
Beperkt is juist iets wat hij in mijn ogen totaal niet is. Wat voor trucje bedoel je dan?
Ik vind het juist ongelooflijk hoe hij iedere rol totaal anders speelt. Bijna onherkenbaar Pitt als je puur op het acteren let.
Jordy
één trucje? ik kan het wilde/gekke uit 12 Monkeys en Fight Club toch niet vergelijken met het sullige uit The Mexican, het "coole" uit Meet John Doe of het psycho-white trash acteren uit Kalifornia
denk dat hij juist ondanks zijn uiterlijk een gewaardeerde acteur is geworden, niet dankzij
één trucje?
Ja. En je bedoelt Meet Joe Black toch?
Ik bedoel niet dat hij niet in staat is verschillende personages neer te zetten, maar dat de manier waarop hij ze benadert beperkt is. Let op: een beetje beperkt. Ik zei niet 'slecht acteur'.
Goodfella
Dacht even dat het een geintje was tov Spacey's karakter in deze film, maar het is gewoon nog vroeg.. ok
Amen
JoeHallenbeck
Ik vond Pitt ook erg matig in Se7en. Constant die vreemde zenuwtrekjes in z'n gezicht en die samengeknepen oogjes. Misschien wou hij het personage zo neerzetten maar ik vond Mills maar een vervelend, klagend mannetje.
Hij is trouwens wel goed in 12 Monkeys en Fight Club.
Phoenix
Er komt een 2e deel van Seven! Weet nie wat ike van moet denken...
Ik las het gisteren ook op teletekst (424). 'Zonder' Brad Pitt, althans, zijn personage zit nu in een inrichting...

Thrillerklassieker 'Se7en' krijgt 4K-restauratie en keert binnenkort terug naar de bioscoop

1 April, kikker in je bil: acht films met een verrassend einde

Thriller-meesterwerk 'Se7en' van David Fincher morgenavond te zien op televisie
David Fincher is bezig met een 4K remaster van zijn iconische thriller 'Se7en', maar wil niet te veel veranderen

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
self-fulfilling prophecy detectives.w.a.t.regendrugsdealereviscerationlust and impulsiveness rage and hatepride and vanityimmoderateness insomniasadismeonderzoekpension politiepsychopaatmoordseriemoordenaarschietpartijreligiewhodunitlijkmacabreseven deadly sinsdepravity neo-noirurban gothicsinisterambiguousominousseven: los siete pecados capitales