Genre: Misdaad / Thriller
Alternatieve titel: Seven
Geregisseerd door: David Fincher
Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow
8,6 (1.992.617)
Releasedatum: 9 november 1995
Bekijk via Prime Video
Plot Se7en
"Seven deadly sins. Seven ways to die."
Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.
Somerset
Detective Taylor at First Murder
Dead Man at 1st Crime Scene
Workman at Door of Somerset's Office
haha, ja en dan een prequal van een jonge Somerset in 1972
En om meer in de stijl te blijven "Se7enty 2wo"
mr.Frielink
Ik vind ( en ja, dit zal wel heel veel negatieve reacties uitlokken) dat Kevin Spacey maar een eentonige ( NIET een slechte) acteur is. Hij speelt in vrijwel elke film hetzelfde type. In American Beauty, Se7en, The Usual Suspects en K-pax heeft hij overal zo'n monotone stem en lijkt 't net alsof hij nauwelijks moeite doet om enigzins zijn emoties te tonen. In se7en is zijn rol wel gepast, maar dat neemt niet weg dat ik hem wel eens een andere rol zou willen zien spelen.
Mik
mr. Frielink, wat vind je van Christopher Walken? Die heeft in mijn ogen pas iedere keer dezelfde rol.
Sowieso vind ik het gelul dat je zegt dat een acteur altijd dezelfde rol heeft. Hij bepaalt niet voor welke film hij gecast wordt, en Als ie dan gekozen wordt voor een rol, dan komt dat juist doordat die acteur geknipt is voor die rol. Hij vervult de rol die de regisseur bij het character vond passen. M.a.w. Ik vind Spacey goed gecast voor de rollen die jij aangeeft, dit heeft niks te maken met zijn acteerprestaties.. Zo is het overigens ook met Christopher "the man with the plan" Walken.
mr.Frielink
Goldblum hoort daar inderdaad ook bij, alhoewel ik Walken toch echt wat verschillende rollen heb zien spelen.
Phooze
Gisteren met de MM top 100 boodschappen wezen doen bij de dvd-boer. Ik heb maar gelijk Se7en gekocht in de special ed. uitvoering en heb er geen spijt van ! Het einde was niet helemaal uit de lucht komen vallen, maar toch goed uitgewerkt.
Ik vond deze dingen alleen een beetje jammer:Die scene dat Pitt en Freeman het hebben over of ze weleens hun pistool hebben getrokken/gebruikt, dat was gewoon een verwijzing naar het orginele einde. In het orginele einde schiet Freeman Spacey dood, maar dat gebeurt nu niet, dus hadden ze die scene met dat gesprek er beter uit kunnen halen. Verder snap ik de overdreven aanwezigheid van het mes van Freeman niet. Dit zou ook een verwijzing ergens naar kunnen zijn, maar ik zie het niet.
Voorlopig 4,5 ster
Wat is precies "Wrath" (wraak ofzo)? Om die zonde werd de vriendin van Pitt toch afgemaakt?
JoeHallenbeck
Nee, dat was envy. Wrath was de zonde van Pitt.
Phooze
Het ging toch om de zonde van de slachtoffers? Envy was de zonde die Spacey onderging en hij was het laatste slachtoffer
Ik weet het al.....
Doordat spacey jaloers was en Stacey vermoorde, vermoorde Pitt Spacey weer. Pitt heeft met zijn wraak ook zijn eigen leven weggenomen omdat hij OF niet meer met zichzelf zal kunnen leven OF gewoon de doodstraf krijgt.
Dus Stacey had geen zonde gepleegd, en dat was dus een "gewone" moord....
Toch?
Mik
Spacey's deadly sin was Envy, hij was jaloers op het leven van Pitt, dus vermoorde hij zijn vrouw. Pitt zou als hij Spacey neer zou knallen Wrath (wraak inderdaad) worden. Pas als Pitt Spacey zou neerknallen zou zijn missie om de 7 deadly sins uitgevoerd te krijgen geslaagd zijn.
mr.Frielink
Is "John Doe" een of andere benaming voor seriemoordenaar? deze naam wordt namelijk gebruikt in verschillende films, als de naam van moordenaar.
tovenaar
Bijvoorbeeld in ziekenhuizen, als er een slachtoffer binnen komt, waarvan ze de naam niet weten, krijgt die de naam John Doe mee.
chrissie
John Doe wordt gebruikt als ze geen idee hebben wie t is.
Zoals voor een lijk of een gekwetste van wie ze geen identiteisgegevens hebben, of in dit geval een moordenaar die zijn identiteit niet wil prijsgeven
mr.Frielink
Ah, ik had al in mn CKV-verslag geschreven dat de moordenaar John Doe heette ,dat is dus niet correct.
mr.Frielink
Zijn officiele naam is niet John Doe, hetgeen dat ik dus wel had beweerd. Geen grove fout, maar toch..
Jos2
John Doe is eigenlijk een soort van Amerikaanse versie van 'Jan Modaal' of 'Jan Lul'
NERD
Daar heb ik nog nooit van gehoord. Maar zoals eerder gezecht John Doe wordt door de Politie en Ziekenhuis/Ambulance gebruikt voor personen waarvan de echte naam niet bekend is. "he is a John Doe", of zoals ze in Se7en gebruiken ze het om een moordenaar aan te duiden van wie ze de naam niet weten. Is zowiezo handiger om John of Jane Doe te zeggen dan "the person of whom we don't know their name".
NERD
Ben pas 3 uurtjes wakker. Bovendien lijkt het me sterk dat jullie door zo'n taalfout niet meer begrijpen wat ik bedoel.
Als je niets te doen hebt Agony, er zullen ongetwijfeld nog veeeeel meer fouten staan in mijn berichtjes
BoordAppel
Volges mij hebben we in NL niet zoiets als John Doe. Kan me moeilijk voorstellen dat ze in een ziekenhuis zeggen: "Daar hebben we weer zo'n Jan Lul." Voor vrouwen gebruiken ze volges Toine, An Oniem. Blep.

Thrillerklassieker 'Se7en' krijgt 4K-restauratie en keert binnenkort terug naar de bioscoop

1 April, kikker in je bil: acht films met een verrassend einde

Thriller-meesterwerk 'Se7en' van David Fincher morgenavond te zien op televisie
David Fincher is bezig met een 4K remaster van zijn iconische thriller 'Se7en', maar wil niet te veel veranderen

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
self-fulfilling prophecy detectives.w.a.t.regendrugsdealereviscerationlust and impulsiveness rage and hatepride and vanityimmoderateness insomniasadismeonderzoekpension politiepsychopaatmoordseriemoordenaarschietpartijreligiewhodunitlijkmacabreseven deadly sinsdepravity neo-noirurban gothicsinisterambiguousominousseven: los siete pecados capitales