• 9.375.132 stemmen

Misdaad / Thriller | 127 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titel: Seven

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow

IMDb beoordeling: 8,6 (1.992.617)

Releasedatum: 9 november 1995

Plot Se7en

"Seven deadly sins. Seven ways to die."

Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.

Officer Davis

avatar van IamBernie

IamBernie

S3v3nty-tw0 :evil

haha, ja en dan een prequal van een jonge Somerset in 1972

En om meer in de stijl te blijven "Se7enty 2wo"

avatar van Brooklyn

Brooklyn

NERD schreef:

haha, ja en dan een prequal van een jonge Somerset in 1972

Dat ie dan een soort Shaft blijkt te zijn ofzo...

mr.Frielink

Ik vind ( en ja, dit zal wel heel veel negatieve reacties uitlokken) dat Kevin Spacey maar een eentonige ( NIET een slechte) acteur is. Hij speelt in vrijwel elke film hetzelfde type. In American Beauty, Se7en, The Usual Suspects en K-pax heeft hij overal zo'n monotone stem en lijkt 't net alsof hij nauwelijks moeite doet om enigzins zijn emoties te tonen. In se7en is zijn rol wel gepast, maar dat neemt niet weg dat ik hem wel eens een andere rol zou willen zien spelen.

avatar van Armin

Armin

Hou je in, Armin

mr.Frielink

haha, hoeft niet hoor. Gooi 't eruit!

Mik

mr. Frielink, wat vind je van Christopher Walken? Die heeft in mijn ogen pas iedere keer dezelfde rol.

Sowieso vind ik het gelul dat je zegt dat een acteur altijd dezelfde rol heeft. Hij bepaalt niet voor welke film hij gecast wordt, en Als ie dan gekozen wordt voor een rol, dan komt dat juist doordat die acteur geknipt is voor die rol. Hij vervult de rol die de regisseur bij het character vond passen. M.a.w. Ik vind Spacey goed gecast voor de rollen die jij aangeeft, dit heeft niks te maken met zijn acteerprestaties.. Zo is het overigens ook met Christopher "the man with the plan" Walken.

BoordAppel

Jeff Golblum speelt pas elke x dezelfde rol.

mr.Frielink

Jeff Golblum speelt pas elke x dezelfde rol.

Goldblum hoort daar inderdaad ook bij, alhoewel ik Walken toch echt wat verschillende rollen heb zien spelen.

Phooze

Gisteren met de MM top 100 boodschappen wezen doen bij de dvd-boer. Ik heb maar gelijk Se7en gekocht in de special ed. uitvoering en heb er geen spijt van ! Het einde was niet helemaal uit de lucht komen vallen, maar toch goed uitgewerkt.

Ik vond deze dingen alleen een beetje jammer:Die scene dat Pitt en Freeman het hebben over of ze weleens hun pistool hebben getrokken/gebruikt, dat was gewoon een verwijzing naar het orginele einde. In het orginele einde schiet Freeman Spacey dood, maar dat gebeurt nu niet, dus hadden ze die scene met dat gesprek er beter uit kunnen halen. Verder snap ik de overdreven aanwezigheid van het mes van Freeman niet. Dit zou ook een verwijzing ergens naar kunnen zijn, maar ik zie het niet.

Voorlopig 4,5 ster

Wat is precies "Wrath" (wraak ofzo)? Om die zonde werd de vriendin van Pitt toch afgemaakt?

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Nee, dat was envy. Wrath was de zonde van Pitt.

JoeHallenbeck schreef:

Nee, dat was envy. Wrath was de zonde van Pitt.

Het ging toch om de zonde van de slachtoffers? Envy was de zonde die Spacey onderging en hij was het laatste slachtoffer

Ik weet het al.....
Doordat spacey jaloers was en Stacey vermoorde, vermoorde Pitt Spacey weer. Pitt heeft met zijn wraak ook zijn eigen leven weggenomen omdat hij OF niet meer met zichzelf zal kunnen leven OF gewoon de doodstraf krijgt.
Dus Stacey had geen zonde gepleegd, en dat was dus een "gewone" moord....
Toch?

Mik

Spacey's deadly sin was Envy, hij was jaloers op het leven van Pitt, dus vermoorde hij zijn vrouw. Pitt zou als hij Spacey neer zou knallen Wrath (wraak inderdaad) worden. Pas als Pitt Spacey zou neerknallen zou zijn missie om de 7 deadly sins uitgevoerd te krijgen geslaagd zijn.

mr.Frielink

Is "John Doe" een of andere benaming voor seriemoordenaar? deze naam wordt namelijk gebruikt in verschillende films, als de naam van moordenaar.

BoordAppel

John Doe wordt gebruikt als ze geen idee hebben wie t is.

avatar van tovenaar

tovenaar

Bijvoorbeeld in ziekenhuizen, als er een slachtoffer binnen komt, waarvan ze de naam niet weten, krijgt die de naam John Doe mee.

avatar van chrissie

chrissie

BoordAppel schreef:

John Doe wordt gebruikt als ze geen idee hebben wie t is.

Zoals voor een lijk of een gekwetste van wie ze geen identiteisgegevens hebben, of in dit geval een moordenaar die zijn identiteit niet wil prijsgeven

mr.Frielink

Ah, ik had al in mn CKV-verslag geschreven dat de moordenaar John Doe heette ,dat is dus niet correct.

Mik

Dat is toch niet fout dan!

mr.Frielink

Zijn officiele naam is niet John Doe, hetgeen dat ik dus wel had beweerd. Geen grove fout, maar toch..

avatar van sjantal

sjantal

Dit is echt een hele goeie film!!!!

avatar van Jos2

Jos2

John Doe is eigenlijk een soort van Amerikaanse versie van 'Jan Modaal' of 'Jan Lul'

Jos2 schreef:

Daar heb ik nog nooit van gehoord. Maar zoals eerder gezecht John Doe wordt door de Politie en Ziekenhuis/Ambulance gebruikt voor personen waarvan de echte naam niet bekend is. "he is a John Doe", of zoals ze in Se7en gebruiken ze het om een moordenaar aan te duiden van wie ze de naam niet weten. Is zowiezo handiger om John of Jane Doe te zeggen dan "the person of whom we don't know their name".

avatar van Armin

Armin

NERD schreef:

....zoals eerder gezecht !..

Goedemorgen, Nerd

NERD

Ben pas 3 uurtjes wakker. Bovendien lijkt het me sterk dat jullie door zo'n taalfout niet meer begrijpen wat ik bedoel.

Als je niets te doen hebt Agony, er zullen ongetwijfeld nog veeeeel meer fouten staan in mijn berichtjes

Jos2 schreef:

Volges mij hebben we in NL niet zoiets als John Doe. Kan me moeilijk voorstellen dat ze in een ziekenhuis zeggen: "Daar hebben we weer zo'n Jan Lul." Voor vrouwen gebruiken ze volges Toine, An Oniem. Blep.