Genre: Misdaad / Thriller
Alternatieve titel: Seven
Geregisseerd door: David Fincher
Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow
8,6 (1.992.617)
Releasedatum: 9 november 1995
Bekijk via Prime Video
Plot Se7en
"Seven deadly sins. Seven ways to die."
Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.
Somerset
Detective Taylor at First Murder
Dead Man at 1st Crime Scene
Workman at Door of Somerset's Office
Jordy
de bijna 50.000 stemmers op imdb vinden het ook, dus dan mag het wel gezegd worden vind ik

Alles mag gezegd worden. Maar wedden dat de meesten van die 50.000 films als Odd Man Out nooit gezien hebben?
Jordy
denk dat dat meeste mensen die Odd Man Out niet gezien hebben toch deze film beter vinden (aangezien veel mensen -helaas- liever een nieuwe film zien)
maar goed, nutteloze discussie waarschijnlijk
cornelis

"If 50.000 people say a stupid thing, it is still a stupid thing"
Overigens vond ik het een fantastische film.
Linda
een van mijn favorieten.
deze film rulezzzzzzz man.
heb hem denk ik meer dan 50 keer gezien
en kan er maar niet genoeg van krijgen.
maximus
Ja dit is now een film waar 5 sterren te weinig voor is het is een super goede
film de eenigste film uit 1995 die me echt is bij gebleven.
Wat een supper verhaal en het acteer werk
door de mannen spacey,freeman en pitt is ook
klasse natuurlijk.
Waren er maar meer van dit soort thrillers!!!
Ik geef 10 sterren nee 20 nee 100 sterren
aan deze film
Brooklyn
Ik heb nog nooit zo'n ranzig en koud gevoel aan het einde van een film gehad (positief punt trouwens). Briljante film 4,5 sterren.
EmDee
idd ook een kil einde, Hobbes. Maar bij Se7en kwam het veel onverwachter.
Brooklyn
Toevallig net gehuurd. Ik ga hem een dezer dagen bekijken
Workshop
Verleiding en zwakheid als motief voor hoofdzonden. Maar hoe pakt verleiding en zwakheid uit bij een hoofDEUGD: vergiffenis? Zie de scene van de ontdekking van de inhoud van de kartonnen doos in de woestijn: wraak.
Ik vind het fantastische aan deze film dat hij voor mij laat zien dat de oeroude worsteling van de mens met zonde en deugd gaandeweg zijn eigen evolutie en ontwikkeling eigenlijk nog weinig is veranderd.
tovenaar
Jezus wat is die Se7en Special Edition ongelooflijk geweldig!
GE-WEL-DIG
De extra's zijn echt super om te kijken, 1 van de beste DVD's op de markt met al die extra's. Aardig goedkoop ook bij Play.com.
Kopen mensen!
Tonyvdb
Heb 'm ook net binnen (heb mijn andere verkocht op veilingsite, zat in een zo'n suf dun plastieken doosje)
Moet wel nog kijken, geef 'ns een voorsmaakje ?
Hobbes
ik heb de laatste tijd teveel DVD's gekocht..ik wacht nog wel even denk ik
Die bij play is zonder NL ondertiteling. Dat jullie het even weten.
Tonyvdb
Engelse ondertiteling is genoeg, vind ik
Macmanus
O het gaat hier om seven die heb ik al, pfff ben een beetje moe zeker
Deze DVD is zeker vet, je bedoeld toch die DVD die eruit ziet als een boekje.
Disc 1: de film met maar liefst 4 verschillende audio-commentaar tracks
Disc 2: Deleted Scenes (met of zonder commentaar van Fincher), Extended Takes, Alternate Endings, Exploration of the opening title sequence (Review video storyboards of the rough & final versions of the opening title sequence, inclusief audiocommentaar), Production Design and Still photographs, met commentaar, een docu over de notebooks van John Doe (ON-GE-LO-FE-LIJK hoeveel tijd daar in is gaan zitten! Wat gaan die kerels diep voor deze film), trailers, filmographies, een achter de scenes view van het masteren for the home theatre!
Macmanus
Ik vond het alternatieve einde wel een beetje tegenvallen, ze lieten gewoon getekende beelden zien, dacht ze hebben echte beelden, maar voor de rest is hij erg goed.
tovenaar
Vandaag pas binnen gehad, dus het alternatieve einde heb ik nog niet bekeken
Jordy
ik vind de extra erg stoer waarop ze laten zie hoe hij gerestaureerd is... je tv-beeld is zeg maar de monitor van de gast die de film bewerkte, en je ziet hoe hij met een grafisch programma de film beter framet (iets hoger, iets lager, iets naar links enz) en hoe hij de kleuren in alle scenes overeen laten komen, erg leuk

Thrillerklassieker 'Se7en' krijgt 4K-restauratie en keert binnenkort terug naar de bioscoop

1 April, kikker in je bil: acht films met een verrassend einde

Thriller-meesterwerk 'Se7en' van David Fincher morgenavond te zien op televisie
David Fincher is bezig met een 4K remaster van zijn iconische thriller 'Se7en', maar wil niet te veel veranderen

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
self-fulfilling prophecy detectives.w.a.t.regendrugsdealereviscerationlust and impulsiveness rage and hatepride and vanityimmoderateness insomniasadismeonderzoekpension politiepsychopaatmoordseriemoordenaarschietpartijreligiewhodunitlijkmacabreseven deadly sinsdepravity neo-noirurban gothicsinisterambiguousominousseven: los siete pecados capitales