Genre: Misdaad / Thriller
Alternatieve titel: Seven
Geregisseerd door: David Fincher
Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow
8,6 (1.993.897)
Releasedatum: 9 november 1995
Bekijk via Prime Video
Plot Se7en
"Seven deadly sins. Seven ways to die."
Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.
Somerset
Detective Taylor at First Murder
Dead Man at 1st Crime Scene
Workman at Door of Somerset's Office
- 19752 berichten
En Amerika is een heeeeeeeel groot land. Genoeg ruimte voor een serie-moordenaar om je te verbergen. In Nederland ken ik ook amper serie-moordenaars.
@yeyo
Nee, maar jij doet alsof er geen serie-moordenaars als John Doe zou kunnen bestaan of je vindt het ongeloofwaardig. En hij maakte overigens ook wel foutjes, want ze hadden hem op een bepaald moment toch al echt te pakken, maar helaas kon hij wegkomen. Het was dus geen perfecte serie-moordenaar. Dat zou ongeloofwaardig zijn ja. Perfecte misdaden bestaan namelijk ook niet.Er zijn altijd aanwijzingen, alleen denk ik dat een dom iemand er meer achter laat dan een slim iemand.
Het probleem is dat er eigenlijk te weinig informatie over John Doe beschikbaar is vanuit de film. Maar ik denk dat het theoretisch een bestaande seriemoordenaar zou kunnen zijn, al is die dan wel verdomde geniaal om alles zo op te zetten.Je zit alleen wel met Sloth-slachtoffer Victor. Een seriemoordenaar neemt echt geen jaar de tijd om te doen wat John Doe met Victor deed. En ook de beweegreden zou niet kloppen, een seriemoordenaar moordt niet omdat hij de wereld iets duidelijk wil maken, hij doet dat om zijn eigen behoeften te bevredigen.
- 19752 berichten
Het genre is dus eigenlijk Fantasy, want het kan eigenlijk gewoon niet.
Fantasy Thriller
zoals de meeste films over seriemoordenaars.
Maar dan is Speed ook fantasy-actie. Dus daar gaan we maar niet aan beginnen.
maerk
Zodiac over de beruchte Zodiac-moordenaar lijkt me ook wel een vette film. Ik ben overigens ook fan van films met serie-moordenaars. Resurrection (1999) is ook wel een spannende film over een serie-moordenaar.
Als je geduld hebt moet je die zeker zien. Een lange zit, maar die is het zeker waard. Heeft ongeveer een zelfde grauwe sfeer als Se7en.
- 2041 berichten
Resurrection wordt niet al te goed beoordeeld hier al zegt dat natuurlijk niet alles. Maar 108 minuten is toch niet zo lang?
maerk
Ik had het eigenlijk over Zodiac.
Nog nooit van Resurrection gehoord.
JacoBaco
Resurrection met Christopher Lambert is niet zo heel goed nee.
chevy93
In Nederland ken ik ook amper serie-moordenaars.
Laten we het maar op een ongelukkige woordkeuze houden.
- 2041 berichten
Ik had het eigenlijk over Zodiac.
Nog nooit van Resurrection gehoord.
Mijn excuses
. Heb The Zodiac (2005) wel gezien, maar was daar niet zo kapot van.
Maar Zodiac (2007) nog niet gezien, leek mij te Hollywood. Is wel een lange zit ja, maar ik zet 'm op de to-see lijst. Ben benieuwd.
Mijn excuses
. Heb The Zodiac (2005) wel gezien, maar was daar niet zo kapot van.
Als je lid bent van Veronica Magazine kun je de special edition voor nog geen 2 euro krijgen! Buitenkansje.
Helaas, Zodiac is al uitverkocht
. Ik moet echt vaker de Veronica gaan lezen, wist niet eens van het bestaan van deze actie af.
wat is hier zo specaal aan jongens??
EEN LUNATIC killt mensen met hoofdzondes, er zijn tig films met zulke killers dus waarom is dit zoo bijzonder?
yeyo
er zijn tig films met zulke killers dus waarom is dit zoo bijzonder?
Omdat deze film haast de grondlegger is van dat subgenre en al die 'rip offs' bespottelijke routineuze prenten zijn.
ik snap er geeeeen zak van !!!!!!!
En daar is ie weer hoor. Eerst The Good, the Bad and the Ugly afzeiken en nu deze film? Noem is 5 films op van voor 1995 wat hetzelfde thema als deze film behandeld. Alvast bedankt!
ik snap er geeeeen zak van !!!!!!!
Dat je iets niet snapt wil niet zeggen dat je er boos om moet worden
. Maar als je niet snapt wat er zo bijzonder is aan Se7en raad ik je aan om de 75 pagina's over deze film te lezen, vervolgens Se7en in je DVD speler te joppen en daarna je volgende comment te geven.
- 2041 berichten
thema?? leg eens uit aub?
Jij bent een snelle lezer zeg, wat had ik nou gezegd? Eerst de 75 pagina's doorlezen, dan Se7en kijken en dan pas een comment geven. En dan in hele zinnen alsjeblieft.
PhongMan
gast, ik snap niet dat deze film de hemel word in ge good,,verder snap ik deze film wel.. een sukkel killt mensen en kiest zorgvldig zijn victims doormiddel van wat hun zondes zijn.
NOU BIG DEAL ZEG !!
- 19752 berichten
Ik denk als je alles zo vereenvoudigt, dat je maar een andere kunstvorm als vermaak moet gaan zoeken. Dan kun je zo'n beetje elke film op aarde terug brengen tot een paar kleuren en wat geluid.
PhongMan
neuh hooor, want Saw is wel goed !
Ik begrijp dan ook niet waarom se7en meer stemmen heeft dan Saw
onbegrijpelik gewoon
AGE-411
In Vlaanderen hebben we Ronald Janssen.
Al is dat meer een serieverkrachter, die per toeval eens iemand doodt.
En we hebben nog Michel Bellen die 4 vrouwen verkrachtte en vermoordde. Toen hij na jaren weer vrij was pleegde hij direct weer een moord.
En nu zit ie voor altijd vast. Maar zijn eerste moorden begin ie in de jaren 60
In Wallonië hebben ze de laatste 15 jaar 3 seriemoordenaars gehad:
- Marc Dutroux
- Michel Fourniret
- Slachter van Bergen (Onopgelost)
- 19752 berichten
Volgens wiki waren dit de onze:
Seriemoordenaars in Nederland
* Willem van Eijk (Beest van Harkstede)
* Koos Hertogs
* Maria Swanenburg
Maria Catharina Swanenburg, beter bekend als Goeie Mie en de Leidse Gifmengster (Leiden, 9 september 1839 - 11 april 1915) was een Nederlandse seriemoordenares. Ze vergiftigde in drie jaar tijd meer dan honderd van haar buurtgenoten van wie er zevenentwintig overleden. Gezellige vrouw haha.
* Hans van Zon
- 2041 berichten
Er zullen er natuurlijk nog wel meer zijn. Moorden die niet aan elkaar gelinkt zijn e.d.
GrimReaper
neuh hooor, want Saw is wel goed !
Ik begrijp dan ook niet waarom se7en meer stemmen heeft dan Saw
onbegrijpelik gewoon
Ik vind dat terecht.
Saw heeft een leuk, origineel idee maar Se7en is een film die meer kwaliteit heeft. Vooral qua verhaal, acteerwerk en spanning.
- 2041 berichten
Reageren hoeft niet meer, hij is reeds geband.
Nou al? Hij maakte onbenullige opmerkingen, maar wat heeft ie nog meer gedaan dan?
JacoBaco
Bij The Good, the Bad and the Ugly hield ie zich (op dat moment) ook niet aan de gedragsregels. Maar dat soort dingen vind je terug in het bantopic. De Site >> Algemeen >> Bantopic

Thrillerklassieker 'Se7en' krijgt 4K-restauratie en keert binnenkort terug naar de bioscoop

1 April, kikker in je bil: acht films met een verrassend einde

Thriller-meesterwerk 'Se7en' van David Fincher morgenavond te zien op televisie
David Fincher is bezig met een 4K remaster van zijn iconische thriller 'Se7en', maar wil niet te veel veranderen

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
self-fulfilling prophecy detectives.w.a.t.regendrugsdealereviscerationlust and impulsiveness rage and hatepride and vanityimmoderateness insomniasadismeonderzoekpension politiepsychopaatmoordseriemoordenaarschietpartijreligiewhodunitlijkmacabreseven deadly sinsdepravity neo-noirurban gothicsinisterambiguousominousseven: los siete pecados capitales