Genre: Komedie / Drama
Releasedatum: 29 oktober 1998
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Truman Show
"On the air. Unaware."
Truman Burbank leidt een perfect leventje: goede baan, een liefhebbende vrouw en een goede vriend. Langzaam komt Truman er echter achter dat zijn leventje iets té perfect is: hij ontdekt dat hij het middelpunt is van het succesvolle TV-programma The Truman Show. Al zijn hele leven lang woont Truman in een enorme TV-studio, waar een dorpje is nagebouwd en al z'n vrienden acteurs zijn.
- Trailer (YouTube)
- The Truman Show (MusicMeter)
- Kijk op SkyShowtime
Walter Moore / Kirk Burbank
Lawrence
Young Truman
xangadix
Die sponsoring de hele tijd door de Truman Show heen vind ik echt geweldig
boondock
Als een andere acteur (ik noem een spacey of norton) de rol van Carrey had gespeeld, had deze film een nog hogere waardering gekregen. Ik had er zelf ook een beetje moeite mee Carrey serieus te nemen maar uiteindelijk is het hem wel gelukt..
4 *
xangadix
mister blonde
want die film heeft het alleenrecht op die muziek? het gaat vooral om toepasselijkheid bij filmmuziek.
WB
Nou, ik ook niet! De muziek is juist iets wat deze film zo bijzonder mooi maakt! Vol emotie, avontuur, ed...
Gewoon geweldig!
radiohead
zeer mooie film ik vind het zelfd als Captain Pervert
maar het cijfer is een 5.00
Blokland
Wat een geweldige film. Absoluut hoogtepunt vond ik de emotionele speech van Truman's beste maat waarbij de camera inzoomt op zijn oortje en dat blijkt dat het hem allemaal wordt voorgezegd!
*****
Snufkin
Het enige minpuntje aan de film vond ik Jim Carrey ook al vind ik dit het hoogtepunt van z'n carrière. 4*
Phoenix
Wat een feest om te herzien, deze film. Vanaf het moment dat die studiolamp uit de lucht gelazerd komt zit je weer helemaal in het sfeertje
Wat ik me trouwens wel eens afvraag: mocht Carrey een oscar winnen, zou hij zich dan in kunnen houden bij de uitreikingen?
malkovich
Het enige minpuntje aan de film vond ik Jim Carrey.
Is dit een serieus bedoeld? Dan sla je de plank goed mis en wil ik wel eens argumenten horen. Naar mijn mening is het juist Carrey die de film redt.
De film bevat namelijk een aantal plotholes. Ondanks dat blijft deze film voor mij erg bijzonder, vandaar mijn 5 sterren.
malkovich
Carrey wint geen oscar, denk ik. Hij is simpelweg niet hot genoeg bij de mensen die daar over gaan. Acteurs/ actrices zoals Hanks, Nicholson, Penn, Streep, Kidman, Law, Washington, etc. maken een grotere kans.
its my life
zeer leuke film maar carry komt niet goed uit de verf 4.5
Flipman
Goeie film, origineel, krijgt 3,5, maar verdient misschien meer, maar ik moet de film nog eens zien.
Lukic
Stem maar verhoogt naar 4,5. het blijft een geniale film! Alles is super aan deze film!
moviemike
Komaan flipman, verhoog je stem.
dit is een meesterwerk eersteklas.
Patrickvanschaik
- 2096 stemmen
Deze film lijkt me erg goed steeds wil ik em zien maar dan komt er iets tussen helaas kan ik em morge ook niet kijken. ik huur em wel een keer. is de film leuker als Bruce Almighty?
aurora
Superfilm en daarna was ik om, Jim Carrey is wel goed! Erg leuke 'bevrijdings'- acties. En volgens mij kwam deze film voor alle big brother varianten.
Cicero
Wat een saaie film zeg. Zo langdradig dat ik op de helft van de film begon te zappen naar Ajax-Heerenveen. Carrey was de enige die de film enigzins droeg.
(0,5)
Wolverine
Dus je geeft een 0,5 voor de eerste helft van de film en de tweede helft van Ajax-Heerenveen?
U-96
- 2081 stemmen
Ik heb deze altijd al willen zien. Ik liep hem helaas dit jaar (in mei geloof ik) mis, toen hij op tv was...
Erg vermakelijke en leuke film. Vooral het verhaal is erg sterk, leuk verzonnen en leuk in beeld gebracht...
Wat ik toch een enorm minpunt aan deze film vind, is dat er zo slap getoond wordt wat het nou met een mens doet na erachter te zijn gekomen dat je je hele leven, 24 uur per dag, 7 dagen per week door miljoenen mensen bent bekeken, en dat je hele leven helemaal nep is; je 'vrouw' die waarschijnlijk niet van je houdt, je beste vriend die je niet eens kent. Sterke scène dat Truman's beste vriend al zijn teksten kreeg ingesproken tijdens dat diepgaande gesprek bij het water...
Wat ik vooral een prachtige scène vond: Truman die met die boot over de 'zee' vaart, en dan dat de boot opeens de muur raakt, het eindpunt van de studio. Zo raar, maar toch zo geweldig om te zien hoe ze dat hebben gemaakt, met die nepwolken en dergelijke. Prachtig...
Dat die opperbaas met zijn geslijm nog probeerde om Truman in zijn show te houden, alleen voor de kijkcijfers. Erg duf van hem. Het zou ook wel erg merkwaardig zijn mocht Truman in zijn geslijm trappen, en nog terugkeren naar de studio...
Hoewel zijn leven er in die studio er zo geweldig uit leek te zien; goede baan, aardige vrouw, goede vriend e.d. Het is gewoon allemaal nep.
Nu hij uit de studio is gekeerd heeft hij al helemaal geen leven meer. Iedereen zou hem herkennen...
Wat mij uiteindelijk van de 4.0 sterren afhoudt is het enorm slappe einde. Ik was juist zo enorm benieuwd hoe het geheel af zou lopen, en als je dan ziet dat Truman uiteindelijk alleen die deur uitloopt is dat toch wel redelijk teleurstellend...
Erg leuke film met een leuk akterende Jim Carrey, maar met een slap einde...
*3.5*
Zou dit wellicht een vervolg waard kunnen zijn ?
Cicero
Ik begon voortdurend te zappen, maar iedere keer kwam ik weer terug. Edoch vond ik de wedstrijd Ajax-Heerenveen boeiender dan een kleurloze huisman die een held wordt voor alle hamburger-etende en tv-verslaafde Yanks.

Psychologische dramafilm 'The Truman Show' van Peter Weir vanavond te zien op televisie

'The Truman Show' is vanaf 25 april weer te streamen: 'Wat wil een mens nog meer?'

'The Truman Show' is morgenavond (15 januari) te zien op televisie: 'Wat is dit toch een ongelooflijke, mooie en ijzersterke film'

Psychologische dramafilm 'The Truman Show' van Peter Weir vanavond (7 oktober) op televisie

The Green Mile

The Silence of the Lambs
Thriller / Misdaad, 1991

The Usual Suspects
Thriller, 1995
deja vueilandtelevisieclaustrophobiaparanoiasuspicionsimulated reality hidden cameradystopievideo surveillancehuwelijkbedrogmysterietelevision producerontsnappentv show in filmquestioningreality tvmake believepretend reflectivewonderactortv showdirectactor wittyantagonisticdignifiedallegory of the cave