• 9.375.183 stemmen

The Land before Time (1988)

Animatie / Avontuur | 69 minuten

Met onder meer: Gabriel Damon, Candace Hutson en Judith Barsi

Releasedatum: 13 juli 1989

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Land before Time

"A new adventure is born."

Een brontosauruswees genaamd Littlefoot (Platvoet) gaat op zoek naar de legendarische Great Valley: een land vol voedsel waar de dino's in vrede kunnen leven. Tijdens zijn reis ontmoet hij vier andere jonge dinosaurussen en ze moeten samen zien te werken om te overleven.

Littlefoot (stemrol)

Cera (stemrol)

Petrie (stemrol)

Ducky (stemrol)

Littlefoot's Mother (stemrol)

Narrator / Rooter (stemrol)

Velociraptor (stemrol)

Grandfather (stemrol)

Daddy Topps (stemrol)

Dinosaurs (stemrol) (onvermeld)

avatar van a-rdaa

a-rdaa

Topfilm.

planet_of_death

Schitterende film, vol emotionele momenten waaraan ik als kind een trauma aan over heb gehouden.

avatar van van duijn

van duijn

Schitterend leuke film. Toen ik klein was heb ik hem wel 10x gezien.

Was helemaal weg van die platvoet

*4.5

huVILEub

Geweldige kinderfilm. Vond hem vroeger helemaal super. Platvoetje is een van mijn leukste jeugdherinneringen!

planet_of_death

Halfje erbij. Schitterende animatiefilm, de score van Horner is het beste uit zijn stal.

avatar van jipt

jipt

Jeugdsentiment, ga ik niet op stemmen

avatar van mushroomcloud

mushroomcloud

Verhaal: 2/2

Muziek: 2/2

Tekst: 1,5/2

Regie: 2/2

Overige: 2,5/2

De Sentimentele waarde doet mij deze film een 10/10 geven.

avatar van dolphinazee

dolphinazee

Mooie film, ook mede door de muziek van james horner

mushroomcloud schreef:

Verhaal: 2/2

Muziek: 2/2

Tekst: 1,5/2

Regie: 2/2

Overige: 2,5/2

De Sentimentele waarde doet mij deze film een 10/10 geven.

2+2+2+2+1,5 = 10?

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

en de sentimentele waarde, staat er toch?

avatar van Outblasty

Outblasty

Ik krijg gewoon zin om hem weer te gaan kijken maar ga het toch maar niet doen . Vroeger vond ik alle 13 delen helemaal geweldig. Heb ze minstens 5x gekeken en zou ze toen allemaal 5* hebben gegeven maar om hier nu op te gaan stemmen schieten we niet zo veel mee op. Kinderen van 5 kijken toch niet op Moviemeter.

avatar van glaedr

glaedr

Hoo eens geniaa, Ik ga ze weer eens allemaal kijken:P

planet_of_death

Hoeveel delen zijn er eigenlijk?

huVILEub

13 intotaal. Zal hij nog wel even bezig zijn.

avatar van MrHorror

MrHorror

aaah, platvoet! als klein kind was ik helemaal verslaafd aan de avonturen van de kleine dinosaurussen die van alles meemaakte. het eerste deel wat het beste, volgens mij ben ik gestopt na zo'n... vijf, zes delen...? nouja, in ieder geval heb ik er goede herinneringen aan

avatar van lugia

lugia

Top kinderfilm!

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Bijzondere film destijds, jammer dat ik de andere delen nooit heb gezien.

avatar van Hime

Hime

Ik vind dit een hele goede en vooral mooie tekenfilm. Zeker voor zijn tijd. Jammer dat ze daarna met nog 12 delen kwamen die naar mijn mening de moeite niet waard zijn. Dit is toch het origineel, en daarmee ook de beste film van de hele reeks.

avatar van Devoo

Devoo

Ik hou zoveel van deze film. Dit is echt jeugdsentiment!

avatar van Akkiej

Akkiej

Deze film is zo mooi! En zo zielig tegelijk

avatar van lala83

lala83

Ik zat in de bios toen ik klein was met 200 huilende kinderen incl ouders.

Zo maken ze ze niet meer

avatar van Killer-Instinct

Killer-Instinct

Wat een jeugdsentiment deze film.
Als ik ooit kinderen heb zie ik ze krijg deze film kijken en hun reacties daarbij want wat heb ik genoten van deze film,wel 20x want ik keek hem zo vaak.
Ik heb deze film 15 jaar niet meer gezien ofzo,maar toch staat die nog scherp in mijn herinneringen omdat ik hem zo vaak keek.

Prachtig verhaal met veel deprimerende momenten wat voor jonge kinderen best ff slikken kan zijn,want dat was het zeker voor mij.
De dood van Platvoet's moeder was zo zielig,elke keer weer
Ook kan ik me nog goed herinneren dat Platvoet achter een blad aanrende wat een zielig moment was,en hoe vaak het leek dat de vriendengroep het niet ging redden en het leek alsof het niet goed ging aflopen.
En wat een leuke karakters,Platvoet zelf natuurlijk,maar de gemene Cera ook die eigenlijk gewoon een lief opstandig pubermeisje was met een klein hartje.
En dan natuurlijk Fladder,Bekkie en natuurlijk Punt,wat een leuk zooitje bij elkaar en wat een fantastisch avontuur beleven hun,want als kind is dit echt een prachtige kijkervaring.
De spanning zit er ook goed in want die T-Rex Ruigtand zorgt voor veel gevaar en de spanning is vaak om te snijden in de scenes met hem.
De scene waarin ze hem met een groot rotsblok willen verdrinken is een klassieke scene voor mij als kind en zelfs de 20ste keer kijken bleef die spannend.

Een spannende boeiende film met leuke karakters,een beetje deprimerend af en toe maar met een goede afloop gelukkig

avatar van Hedser

Hedser

Ik was vroeger helemaal verslaafd aan deze serie. Ik heb hem net weer herbekeken en hij blijft fier overeind staan. De soundtrack is werkelijk schitterend, gecombineerd met de soms zielige verhaallijn heb ik het zelfs als 18-jarige soms moeilijk het droog te houden. Toch ziet het er wel een beetje gedateerd uit en ik heb me trouwens nooit gerealiseerd hoe kort de film eigenlijk is. Desalniettemin 5 sterren, mede vanwege het jeugdsentiment.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Ik zag een heleboel van de film liggen bij de boekenvoordeel. Super goedkoop!
Wat heb ik hierbij vroeger lopen janken zeg Verliest hij hier niet ook zijn moeder?

avatar van rep_robert

Puur vanwege het sentiment een 2,5 ster. Want het viel toch een klein beetje tegen, dat lag vooral aan de brakke dialogen die te vaak gekunsteld en opgelezen overkwamen bij mij. Hierdoor is het inlevingsvermogen anno 2011 voor mij toch niet zoals het helemaal hoort te zijn. Ondanks de vele leuke herkenbare punten voor mij. Muziek was wel oké trouwens.

avatar van TheLionKingFan

TheLionKingFan

Mooie film.

avatar van PEN15

PEN15

Eh..jeugdsentiment.. is dat hier al eens geroepen? Tjonge zeg, ik kan me het moment nog als de dag van vandaag herinneren dat de halve binnenstad was volgehangen met deze posters. Ik heb een leuk bedrag over voor deze originele poster, onder voorwaarde dat er "Platvoet en zijn vriendjes" op staat.

avatar van rep_robert

Heb op een paar poster sites geprobeerd te zoeken. Lastige klus idd om een poster ervan te vinden.

avatar van Akron777

Akron777

Puur jeugdsentiment! Heerlijke film. Platvoet, de Scherptand, allemaal leuke karakters. Wat was er destijds nog stoerder dan een dinosaurus?

avatar van FillumGek

FillumGek

Akron777 schreef:

Scherptand

Ruigtand

verlies van geliefdevulkan tyrannosaurus rexaardbevingprimitive time dinosaurusin einem land vor unserer zeit