• 9.373.511 stemmen

The Land before Time V: The Mysterious Island (1997)

Animatie / Avontuur | 74 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Alternatieve titels: Platvoet en Zijn Vriendjes V: Het Mysterieuze Eiland / The Land before Time: The Mysterious Island

Geregisseerd door: Charles Grosvenor

Met onder meer: Jeff Bennett en Aria Noelle Curzon

Gesproken taal: Spaans, Nederlands, Engels en Noors

Plot The Land before Time V: The Mysterious Island

Achter de Groene Vallei ligt een schitterend maar mysterieus eiland. Op deze buitengewone plaats ontdekken Platvoet, Cera, Bekkie, Fladder en Punt oude en nieuwe vriendjes, krijgen ze te maken met spannende uitdagingenen beleven ze het avontuur van hun leven. Het is een geheel nieuwe, met liedjes gevulde klassieker uit de Platvoet en zijn Vriendjes serie. Op een dag strijkt een zwerm rupsen neer in de Groene Vallei die iedere plant verslindt die ze tegenkomt. De eens zo groene ruimte is nu leeg en onvruchtbaar en de bewoners moeten een nieuw thuis vinden totdat de 'Groene Vallei' is herstelt. Maar als een ruzie tussen de volwassenen de vriendjes uiteen dreigt te drijven, lopen Platvoet en zijn vriendjes van huis weg. Hun tocht neemt hen mee van het Grote Water-waar vreemde figuren zwemmen en spelen, naar de kust van een mysterieus eiland waar ze hun vriendje Happer weer tegenkomen. Maar dit keer is alles anders en moet happer zijn vriendje beschermen tegen se scherptanden op het eiland en zelfs tegen zijn ouders!

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Narrator / Cera's Father (stemrol)

Littlefoot (stemrol)

Ducky (stemrol)

Spike (stemrol)

Cera (stemrol)

Petrie / Mr. Clubtail (stemrol)

Grandpa (stemrol)

Grandma (stemrol)

Ducky's Mother / Petrie's Mother (stemrol)

Chomper (stemrol)

avatar van Metalfist

Metalfist

Spike, pay attention. You are supposed to be sad like the rest of us

The Land Before Time reeks.. Het blijft een reeks die ik wel een warm hart toedraag, maar dan vooral om nostalgische redenen. De eerste film bleef met de herziening nog stevig overeind staan, maar de vervolgen zijn toch allemaal wel een stuk minder. Zonde, maar ergens wel te verwachten natuurlijk. Ik had op een bepaald moment ook wel eventjes genoeg van de avonturen van Littlefoot en zijn kompanen maar toen ik gisteren in mijn to-see lijst was aan het scrollen, kwam ik dit deel terug tegen.

Journey through the Mists was zo'n anderhalf jaar geleden de laatste die ik zag en hoewel ik het gevoel heb dat het nog steeds dezelfde formule is die gebruikt wordt, vond ik The Mysterious Island een toffer deel in de saga. Je krijgt halverwege de film de terugkeer van de kleine Chomper (die geïntroduceerd werd in deel II - The Great Valley Adventure) en met het andere eiland krijg je eens een ietwat andere setting. Natuurlijk ook daar weer de nodige Sharpteeth die onze vriendjes terroriseren, maar ach.. dat is nog altijd beter dan die pestkoppen uit The Time of the Great Giving en je krijgt nu nog wel een zwemmende Sharptooth (een haai dus) als extra! Even dacht ik dat dit deel zich ging onderscheiden van alle sequels doordat er niet in gezongen werd, maar halverwege de film was het dan toch zover. Niet de kwaliteit van pakweg de gemiddelde Disney film, maar dat Big Water nummer is nog wel aanstekelijk. Deed me wel wat denken aan Big Spender maar bon, beter goed gestolen dan slecht verzonnen denk ik dan.

De animatie is perfect inwisselbaar met elk ander deel uit de reeks, met uitzondering van de eerste film natuurlijk aangezien dat echt een bioscoopfilm was, maar ook daar weet je dus wat te verwachten. Niet dat het er slecht uitziet of iets dergelijks, maar je voelt dat dit gewoon straight to video kwaliteit is. Wel een serieuze wisseling qua cast in dit deel. In het vorige deel hebben we namelijk afscheid genomen van Candace Hutson (Cera), Heather Hogan (Ducky) en Scott McAfee (Littlefoot) en verwelkomen we nu respectievelijk Anndi McAfee, Aria Noelle Curzon en Brandon La Croix. Ik dacht dat het verschil harder ging opvallen, maar eigenlijk merk je amper verschil qua stemmen. Wel vreemd trouwens dat er verschillende versies van de film bestaan in de zin dat de gesprekken tussen Chomper en zijn ouders ondertiteling krijgen. In mijn DVD-box is dat niet het geval alleszins, vreemd genoeg is het dan wel een uncut versie waar het bloed in het gevecht met de Sharpteeth niet is weggemonteerd.

Nu die versies die ik heb zijn sowieso in het algemeen niet ondertiteld (enkel keuze tussen een Nederlandse of Engelse dub) en daardoor heb ik blijkbaar de naam van de reddende engel (Elsie die ervoor zorgt dat Littlefoot en co terug bij hun ouders geraken) misverstaan. Ik dacht namelijk dat dat Nessie was, het monster van Loch Ness. Leek me wel een leuk idee, maar blijkbaar is dat niet bij de makers opgekomen. Soit, leuker deel in de reeks in ieder geval. Hopelijk het begin van een heropleving van de franchise!

dinosaurus