• 9.375.326 stemmen

The Land before Time (1988)

Animatie / Avontuur | 69 minuten

Met onder meer: Gabriel Damon, Candace Hutson en Judith Barsi

Releasedatum: 13 juli 1989

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Land before Time

"A new adventure is born."

Een brontosauruswees genaamd Littlefoot (Platvoet) gaat op zoek naar de legendarische Great Valley: een land vol voedsel waar de dino's in vrede kunnen leven. Tijdens zijn reis ontmoet hij vier andere jonge dinosaurussen en ze moeten samen zien te werken om te overleven.

Littlefoot (stemrol)

Cera (stemrol)

Petrie (stemrol)

Ducky (stemrol)

Littlefoot's Mother (stemrol)

Narrator / Rooter (stemrol)

Velociraptor (stemrol)

Grandfather (stemrol)

Daddy Topps (stemrol)

Dinosaurs (stemrol) (onvermeld)

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

Oke thanks en die zijn gewoon uit de schappen te halen bij de FRS?

bij bol kost ie maar 8 euro

avatar van joepvdz

joepvdz

Ach wat heb ik hier als kind toch van genoten.. Ik heb toen echt zitten huilen om de film(heey ik was 5 oke.. )

*5 omdat ik toen zo van de film heb genoten.

avatar van film_kaza

film_kaza

ik heb volgens mij 3 delen gezien.

van deze film herinner ik me al helemaal weinig, maar weet nog wel hoe het eindigt

avatar van Flipman

Flipman

Ik heb alleen het eerste deel gezien, en stukken van (een)vervolg(en). Jeugdherinneringen kleven vast aan deze prachtige animatiefilm ! Ik geef een drie en 'n half.

avatar van Olivia

Olivia

Hij krijgt gewoon 5 sterren van mij omdat dit mijn favoriete jeugdfilm was. Prachtige film die me toen, maar nu nog steeds, heel erg kan ontroeren.

avatar van HCForums

HCForums

Deze greep me net zo aan als The Lion King...

avatar van NavelstrenG

NavelstrenG

Wat heb ik hier destijds van genoten

avatar van kiriyama

kiriyama

Jeugdsentiment, ik vond hem vroeger echt geweldig. Nu is ie toch wel wat minder maar nog steeds leuk.

avatar van Charlotteke

Charlotteke

Ook van mij krijgt hij *****

Ik heb vroeger (en soms ook nu nog) wat afgehuild bij de scène tussen platvoet en zijn overleden moeder

avatar van basketballerke

basketballerke

Vroeger alle delen die ik had doodgedraaid. Sinsdien ben ik helemaal vol van dinosaurussen.

avatar van FillumGek

FillumGek

Net herzien en het blijft echt een schitterende film.
Mooie animatie, leuke humor, ontroerend verhaal en vol spanning en avontuur.

Als klein jongetje vond ik het best eng met Sharptooth ( in de NL versie 'Ruigtand') en alle herinneringen kwamen met de scenes weer naar boven drijven. Erg leuk.

Ook waren de vliegers erg grappig. In de scene waar ze ruzien om een kersje, de piepgeluidjes die ze maken en Petrie is bij vlagen hilarisch

De achtergrondmuziek is ook erg mooi en een geniale soundtrack van Diana Ross. Weet iemand of het nummer "If we hold on together" speciaal voor deze film is geschreven?

Ik blijf mijn stem op 4.5* houden. Hier is gewoon helemaal niks mis mee. Hij duurde alleen een beetje kort. In mijn geheugen duurde hij langer. De vervolgen zijn trouwens iets minder maar nog steeds erg vermakelijk ( heb t/m deel vier gezien).

Ik las trouwens net pas op IMDb dat Judith Barsi ( stem van Ducky) in 1988 ( release van de film) was vermoord door haar vader. Ze is begraven op 9 augustus 1988, mijn geboortedatum.

avatar van FillumGek

FillumGek

Las net trouwens op IMDb dat er in 2007 een serie komt van Platvoet

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Betwijfel of de doelgroep van tegenwoordig platvoet nog wel kent

avatar van wentelteefje

wentelteefje

ook weer zo'n zielige film weer zitten huilen, waarom moeten ook altijd ouders van kinderen in films dood gaan?? 5,0

avatar van hel1

hel1

erg leuke en ontroerende film. ook voor volwassenen!!!

avatar van Quintus

Quintus

Is de alternatieve titel niet gewoon "Platvoet"? Ik heb deze film altijd met de naam Platvoet onthouden toen ik klein was, volgens mij kwam later de toevoeging "en zijn vriendjes" met de jammere vervolgdelen mee. Of zit ik mis?

In ieder geval heb ik deze (van tv opgenomen) video vroeger zo grijs gedraaid dat ie een plaats verdient als hekkensluiter van mijn top 10, daar waar ook de kubricks en de coppola's te vinden zijn.

avatar van brymj

brymj

jeugdsentiment van de bovenste plank

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Indrukwekkende film met aardige special effects die meer aan de vermakelijke kant zitten dan aan de goeden.

Jeugsentiment is het juiste woord ja

3,5 *

avatar van jannemann

jannemann

jeeeeeeeeugdsentiment!

avatar van Yvetje

Yvetje

De eerste tekenfilm die mij kippevel bezorgde. Ontzettend ontroerend verhaal en mooi verteld en getekend. De soundtrack van de film is in Nederland niet verkrijgbaar helaas, want dit is echt een pareltje. Voor deze generatie die de film nog niet heb gezien....ondanks alle moderne technieken van alle animatiefilms van tegenwoordig zeg ik toch "aanrader"! 4.0

avatar van Yvetje

Yvetje

FillumGek schreef:

Het nummer is speciaal voor de film geschreven en de soundtrack is van composer "James Horner". Deze soundtrack is niet verkrijgbaar in Nederland.

avatar van duffman

duffman

Echt een hele mooie film toen ik klein was keek ik er zoveel naar en elke keer moest huilen ( ik vond het zo erg toen platvoet zijn moeder kwijtraakte ).

3,5.

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

Damm wat heb ik deze veel gekeken vroeger. Superfilm. 4,5 sterren.

avatar van Minotaures

Minotaures

Als kind supervaak bekeken. Leuk toen ik klein was, maar ja niet zo erg leuk nu maar alsnog 2.5*

avatar van kowen

kowen

Als kind een groot platvoet-fan en ik kan niet ontkennen dat dit nog steeds één van de mooiste films voor mij is, vooral door de nostalgische waarde die deze film voor mij heeft en dus een deel van mijn jeugd bepaald heeft. De eerste film die je als kind helemaal geweldig vond, zal je altijd geweldig blijven vinden. Bovendien was en is het een prachtig verhaal waar zelfs volwassenen weleens een traantje weg pienken. Daarom 5 sterren en mijn nummer 1!

avatar van Gizzmann

Gizzmann

kowen schreef:

Ik was ook helemaal gek op Platvoet Maar ik vond 'vroeger' de sequels leuker omdat deze zo zielig was... nu weet ik wel beter

avatar van garlic senior

garlic senior

heb deze vroeger een stuk of tien keer bekeken, maar hij blijft magistraal! Ik stoorde me niet aan de Nederlands stemmen, een zeldzaamheid dat ik ook meemaakte bij The Lion King. Deze film barst gewoon van de sfeer. Vooral het begin draagt hier zijn steentje bij. Daarnaast zit het ook bom van de leuke personages, het onsterfelijke jeugdsentiment en het drama is ook erg mooi. Ook leuk humorgebruik om het geheel wat laten opvrolijken, echt mooie film dit! Komt in mijn top 10!!!!

avatar van Fza

Fza

1 van 'n favoriete films toen ik klein was.

avatar van Ambru

Ambru

Fza schreef:

1 van 'n favoriete films toen ik klein was.

Idem.

verlies van geliefdevulkan tyrannosaurus rexaardbevingprimitive time dinosaurusin einem land vor unserer zeit