• 9.109.837 stemmen

Geregisseerd door: Martin Rosen

Met onder meer: John Hurt, James Bolam en Christopher Benjamin

Releasedatum: 10 februari 1983

Plot The Plague Dogs

"Escape to a different world...and share the adventure of a lifetime."

Twee honden weten te ontsnappen uit het Research Centrum waar proeven op dieren worden genomen. Ze zijn er erbarmelijk aan toe. De grote zwarte labrador Rowf heeft een traumatische angst voor water na de verdrinkingsproeven die hij heeft doorstaan. Snitter, de zwart met witte terriër, is neurotisch geworden door een ingreep in de hersenen. De plaatselijke bevolking reageert geschrokken op deze ongewone schapendoders en kippendieven, maar hun ontsnapping wordt een landelijke zaak wanneer de vrees wordt uitgesproken dat de twee met builenpest zijn besmet.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Snitter (stemrol)

Lynn Driver (stemrol)

Farmer (stemrol)

avatar van Keezz

Keezz

Heb ooit het boek (simpelweg vertaald als 'twee honden') gelezen, waarop deze film geinspireerd is. Kan me herinneren dat dat wel indruk maakte...

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Erg zielig verhaal.

Als je deze film kijkt, krijg je toch een hekel aan mensen

avatar van Justice4All

Justice4All

Wouter schreef:

Dat is een andere film.

O oke

Maar had volgens mij ook een nederlandse filmtitel, of niet soms?!

avatar van Mug

Mug

Naar het boek van Richard Adams (u weet wel, die van Watership Down).

Spannend en ontroerend verhaal.

avatar van Egbertbos

Egbertbos

Justice4All schreef:

Ook honden gaan naar de hemel, ofzo?!

De Nederlandse titel van deze film is 'n Hondenleven voor twee.

Teminste dat staat op de rental video doos

avatar van angelique83

angelique83

Ik heb deze film laatst besteld op dvd en vandaag binnen gekregen

en gelijk gekeken ook en ik moest weer huilen aan het einde van de film zo zielig hoe ze op gejaagd worden

prachtige film

ik ben ook echt blij dat ik hem op dvd gevonden heb

avatar van susanne69

susanne69

hallo angelque83,

Ik ben op zoek naar de film The plaque dogs voor mijn moeder.

Ik heb begrepen vanuit je berichtje dat je deze dvd besteld hebt.

Ik wil deze film ook heel graag hebben! waar kan ik deze bestellen?

Kunt u mij hiermee helpen..

U doet mij dan een heel groot plezier!! En mijn moeder ook!!

Met vriendelijke groet,

Susanne

avatar van Shinigami

Shinigami

Prachtige film,bijna zo goed als Watership Down!

Het einde is zeer aangrijpend.

avatar van korp

korp

Een ontzettend aangrijpend stukje tekenfilm, die naast erg mooi geanimeerd-getekend te zijn (voor die tijd, maar ook nog steeds voor deze dagen) ook er voor kan zorgen dat het nog even een paar dagen in je hoofd kan door dwarrelen.

Erg donker getekend, wat ook bijdraagt aan de soms vervelende sfeer. En vooral dat einde, damn. Staat toch wel in mijn top 10 meest tragische eindes.

Ik had het ooit eens op videoband gezien toen ik nog kind was, en eigenlijk is dit ook niet echt een kinderfilm naderhand. Jaren verstrijken en opeens kom je weer bij deze film door middel van een youtube filmpje. Toen maar eens gekocht op DVD (via bol.com, maar volgens mij hebben ze het niet meer). http://www.bol.com/nl/p/dvd/plague-dogs/1002004000076244/index.html, nee dus. Maar marktplaats is ook altijd een goede bron eventueel..

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Een loodzware en sombere animatiefilm die gezien het thema en uitvoering totaal niet geschikt is voor de allerkleinsten. De animatie zelf was niet van een al te hoge kwaliteit en de beelden waren soms te donker, maar het einde waar de twee honden hun dood tegemoet zwemmen kan niemand onberoerd laten.

avatar van otherfool

otherfool

Och ja, die film die mijn ouders kochten om met hun kleinkinderen van een jaar of 6 te gaan kijken. Niet zo'n goed idee! Overigens ook niet voor ouderen aan te raden; de film is lelijk in al haar facetten (wat ik overigens ook vond van Waterschapsheuvel). 1*.

avatar van Protonos

Protonos

Schitterend! Erg mooie animatie en het verhaal is dieptriest

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

een goede animatiefilm van dezelfde schrijver als Watership Down, maar dit valt me ineens op: "The film was created entirely without the use of rotoscoping or computers."

The Plague Dogs (1982) - Trivia - IMDb

de originele "non-hollywood" bioscoop versie van deze film was niet verkrijgbaar tot 2005 en kwam uit via de Australische Big Sky Video. Daarvoor was het in Nederland te krijgen via Home Entertainment Indies maar was de amerikaanse versie met ondertiteling.

avatar van angel1926

angel1926

Ik heb hem ooit bestelt op bol.com

Had hem ooit eens gezien op tv en kon hem nergens vinden jaren lang

diep triest verhaal, echte tranen trekker.

avatar van baspls

baspls

otherfool schreef:

Watership Down (watershapsheuvel) is een van de beste animatiefilms ooit. deze kan dan toch ook niet slecht zijn? en hij is voor 6 jaar en ouder dus zijn die kinderen gewoon niets gewend (denk ik, ik weet natuurlijk niets van ze).

avatar van baspls

baspls

Geweldige film!! Maar net iets minder als Watership Down (die van precies de zelfde makers is). Nog bloederiger en duisterder, alleen gaat het nu niet om allerlei soorten dieren en vallen die een bedreiging vormen voor konijnen maar om de meest vreselijke soort die er is, DE MENS, die probeert de honden Rowf en Snitter om het leven te brengen. Ik ben heel erg tegen dierproeven en dierenmishandeling en dit is een hele goede film om dat te bewijzen. Totaal niet geschikt voor kinderen. De stemmen van John Hurt en Nigel Hawthorne (die ook samen als Hazel en Capt. Campion in Watership Down en als de Horned King en Flewwidur in The Black Cauldron zitten) waaren fantastisch en de andere gingen ook wel. De animatie was zachtuitgedrukt GEWELDIG. Wat ik wel miste was één mooi lied en een super score (zoals Watership Down wel had). Geweldige film!!

avatar van Henry Spencer

Henry Spencer

Natuurlijk een beetje gedateerd, maar wel ijzersterk verhaal en personages. Mag je wel verwachten natuurlijk van Richard Adams.

avatar van mrklm

mrklm

Na het succes van zijn regiedebuut Watership Down verfilmde Martin Rosen opnieuw een boek van Richard Adams. Zijn groei als regisseur is hier zichtbaar, bijvoorbeeld in zijn keuze om het verhaal volledig vanuit het perspectief van de betrokken dieren te vertellen. De menselijke karakters zijn - op een enkele uitzondering na - volledig op enkelhoogte gefilmd. Bovendien overlapt de menselijke dialoog vaak beelden van de twee helden van dit verhaal. Rosen slaagt er daardoor in duidelijk te maken dat Snitter [John Hurt] en Rowf [Christopher Benjamin] alleen staan in een vijandige wereld.

In de confronterende opening zien we hoe wetenschappers Rowf in een watertank smijten om te zien hoe lang hij het uithoudt voor hij verdrinkt. Ze redden hem pas wanneer hij totaal uitgeput is, allemaal in het belang van de wetenschap. Snitter is gebruikt voor experimentele hersenoperaties, waardoor werkelijkheid en waanbeelden door elkaar lopen en hij ze niet meer van elkaar onderscheiden. Ze weten te ontsnappen uit het lab, maar niet voordat we gezien hebben wat andere laboratoriumdieren moeten doorstaan. De toon is gezet...

Snitter droomt van een leven met een baasje, iets wat Rowf nooit heeft gehad. Ze ontmoeten The Tod [James Bolam], die ze weliswaar helpt maar ook verantwoordelijk is voor de dood van een aantal schapen in de omgeving. Als zich ook nog het nieuws verspreidt dat Snitter en Rowf mogelijk met de pest zijn besmet, begint een ware klopjacht op de beide honden.

Het is een indrukwekkende film met een poëtisch einde, maar de opeenstapeling van deprimerende gebeurtenissen en onthullingen maken dit tot zware kost die mij niet geschikt lijkt voor kleine kinderen. Het valt sowieso niet mee om 80 minuten lang mee te gaan met een reis vol duisternis waarin er geen licht aan de horizon lijkt te zijn.

avatar van Chaffie

Chaffie

omdat Waterschapsheuvel een van mijn favoriete animatie films is, moest ik deze film natuurlijk ook eens kijken. Wat een heftige verhaal, en wat een vreselijke beelden! Kreeg echt kippenvel. Goed om hier een film over te maken. Ook al is dit een oude film, het onderwerp is helaas nog steeds aan de orde.

Ontzettend hard gehuild aan het eind.

avatar van Corcicus

Corcicus

Zoals een groot historicus (Gibbon) ooit zei, is de geschiedenis het relaas van de dwaasheden en misdaden van de mensheid. Ook in onze eigen tijd is de waslijst met misdaden lang. Tegen elkaar, maar vooral tegen de dieren en de natuur worden alle registers opengetrokken en kent de menselijke vernielzucht geen grenzen.

Martin Rosen is zich van deze ongemakkelijke waarheid bewust en koos ervoor om in zijn schaarse films dit thema aan te snijden. Moedig en waarlijk uniek in zijn cinematografische strijd. Opnieuw koos hij daarbij voor John Hurt om de hoofdrol te vertolken. De film is misschien minder indrukwekkend en onderhoudend dan het debuut met de konijnen, maar de boodschap komt even hard aan. Zo jammer dat de situatie sindsdien (40 jaar geleden) niet veel verbeterd is.

avatar van clubsport

clubsport

een vergeten animatiefilm voor volwassenen die er wel inhakt , het dramagehalte is groot en het verhaal is realistisch , hard maar sterk neergezet .