• 9.160.305 stemmen

Met onder meer: Sayaka Maeda, Seiko Takuma en Tomomitsu Yamaguchi

Gesproken taal: Japans

Releasedatum: 1 augustus 2024

Plot Mind Game

De student Nishi-kun versiert per toeval een afspraakje met zijn grote liefde Myon-chan. Om de de verloren tijd uit hun jeugd weer goed te maken, gaan ze samen naar een bar waar ze worden opgeschrikt door een groepje Yakuza die een lening komen innen bij de vader van Myon-chan. Helaas loopt het allemaal vreselijk fout en wordt Nishi-kun overhoop geschoten. Op zijn weg naar het hiernamaals komt de geest van Nishi-kun God tegen, die hem bewust de verkeerde kant uitstuurt. Nishi-kun merkt echter op tijd dat er iets niet goed gaat en maakt rechtsomkeert, terug naar de wereld van de levenden.

Nishi (stemrol)

• 1934 berichten

Morgen eenmalig in RKZbios, Groningen. Ik ga

avatar van huppelepup

huppelepup

Ik veronderstel dat je dit kunt waarderen als je drugs gebruikt, maar ik vond het maar niets. Lelijk getekend, vale kleuren en een onzinnig verhaal met onsympathieke karakters.

De hoge waardering hier en op IMDb is wat mij betreft volkomen onterecht.

avatar van Richardus

Richardus

• 1934 berichten

Ach, het was wel vermakelijk maar wel continu heel hysterisch, en vaak compleet onzinnig, uit de bocht vliegen met erg flauwe puberhumor. Bont en maf maar "overweldigend psychedelisch" enzo? Naaah, eerder irritant.

Beter!

Zonder de druk van het magische jaar 2004 beviel deze film me de tweede keer stukken beter. Het is makkelijker de film op waarde te schatten wanneer hij niet direct concurreert met 2 top 10 films. Sowieso is Yuasa zelf iemand wiens stijl je een beetje moet leren waarderen.

Het is een maffe bende, zowel qua plot als qua presentatie. De vergelijking met Dead Leaves is gewoon niet fair, de verwachtingen op basis van ander 4°C misschien ook niet, hoewel de film technische toch écht wel wat te bieden heeft. Het is alleen niet allemaal zo "traditioneel" mooi.

Een geweldige trip, met memorabele scenes, sterke voice acting en uiteindelijk toch ook een mooi en emotioneel einde. Yuasa is een heerschap met een compleet eigen stijl en feel, knap dat hij toch uitgegroeid is tot een populair regisseur.

4.5* en een uitgebreide review

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Knotsgek!

Heerlijke trip met als absolute hoogtepunten de autoachtervolging, de veel geroemde liefdes scene en natuurlijk de ontsnappings scene. Origineel dat ze niet zomaar even uit de walvis weten te ontsnappen. Het gevoel waar heb ik zojuist naar zitten te kijken? Wordt door de regisseur gedeeld die je als kijker de laatste 5 minuten nog even mediterend laat bijkomen van alle geweldige ideeën en animatiestijlen die zojuist de revue gepasseerd zijn, perfect einde. Dikke 4* Snel weer een keer kijken!

avatar van flaphead

flaphead

Een van de meest hysterische, fragmentarische en schizofrene films die ik gezien heb. Met Japan weet je wel dat je vaak iets mafs voorgeschoteld krijgt, maar het was mij iets teveel van het goede. Er zit een verhaal in de verte, maar het gaat voornamelijk om te laten zien hoeveel gekte en tekenstijlen gebruikt kunnen worden. En dat is vaak mooi, maar grip krijgen op de film lukt daarmee niet. Hoe verder in de film, hoe meer artsy het bij vlagen wordt. Scenes en fragmenten die als los zand ertussen zitten.

Een trip is het zeker, de subtiele humor aardig, de tekenstijlen vaak interessant, maar voor mij veel te schreeuwerig en onsamenhangend, ondanks de sluitende begin- en eindscene.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 1 augustus 2024 in de bioscoop (re-release, Periscoop Film)