Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Albert Hughes en Allen Hughes
Met onder meer: Tyrin Turner, Larenz Tate en Samuel L. Jackson
Releasedatum: 21 oktober 1993
Plot Menace II Society
"This is the truth. This is what's real."
De jonge Caine Lawson is opgegroeid in de achterbuurten van Los Angeles. Hij raakt door z'n vriend O-Dog steeds vaker betrokken bij criminaliteit. Hij raakt tegen z'n wil steeds dieper in een vicieuze cirkel van geweld en criminaliteit. Z'n vriendin Ronnie en haar zoontje Anthony doen hem echter in zien dat hij dit leven wil ontvluchten.
Caine 'Kaydee' Lawson
Clyde
Karen Lawson
Anthony
HiLL
.hahaha ja ok ok je hebt me, maar daar is het anders......O-)
ewalk
Welnee, dat soort clips waren er toen ook allang.
Ja maar echt niet zoals nu. De clips van toen waren minder gimmickachtig dan de huidige clips. De clips en arteisten van nu zijn meer van: Zwarte man uit getto moet zijn afkomst verkopen aan groot blank publiek door middel van groffe taal, sex en vooral geweld tegen andere zwarte mannen. Laat daarbij veel auto's en halfnaakte vrouwen rondlopen en je hebt een hit!
Indien je zwart bent en je hebt een belangrijke boodschap over de gang van zaken in Amerika dan ben je alleen interessant als je ondergronds gaat.
De film mts geeft de uitzichtloosheid weer maar ook de geweldspiraal waarin het gros van de arme zwarte en latino bevolking in LA zich bevindt. Het is maar voor een enkeleing weggelegd om hier uit te komen. Op een of ander manier blijven familie of vrienden trekken. Dan maar drugs of je wordt tegenwoordig rapper.
Jordy
Ja maar echt niet zoals nu.
Kijk de clips van The Chronic ('92) of Doggystyle ('93) nog maar eens goed...
Welnee, dat soort clips waren er toen ook allang.
a) Niet in de overvloed van nu.
B) Dit was en is wel verreweg de beste en rauwste boys'n the hood film!
ewalk
.The chronic of doggystyle waren clips met wat schaars geklede dames. Het was toen nog erg grensverleggend en niet cliche, zoals nu.
N.W.A. hadden ook niet echt clips waar het expliciete vanaf droop. Het zat hem meer in de teksten(f**k the police, e.d.) De zogeheten rapstijl die ze maakten was gangsterrap: rauwe teksten over het bende leven, dealen, vrouwen, hustlen, pimpen e.d.
EPMD heeft nooit gangsterrap gemaakt. Gangsterrap werd en wordt nu ook nog steeds in die vorm aan de westcoast gekoesterd. De east coast heeft ook een wijze van het verheerlijken van geweld maar toch in een andere stijl. De heren van EPMD(Erick and Parish Making Dough) zijn afkomstig uit NY en niet uit LA. Hun clip met schaarsgeklede dames kan alleen Golddiggers(verwijzend naar vrouwen die op mannen hun geld uit zijn) zijn geweest. Overigens met een gastoptreden van LL Cool J.
Wat je zegt slaat echt nergens op.
Gewelddadige clips waren er al lang, of EPMD geen gangsterrap maakte valt te betwijfelen (het is iig anders dan westcoast) en dat gangsterrap alleen in LA voorkomt is echt onzin.
Ik refereerde overigens aan de clip The Big Payback van EPMD.
(Die met LL is trouwens 'Rampage')
Rujar
Clips van tegenwoordig ligt het er allemaal veel te dik bovenop! Bling bling cultuur. Fuck off met die nep zooi! Het is al helemaal triest om te izen ze dat we hier in Nederland ook al die bling bling in de clips hebben. Hou het gewoon ouwe school! Schoppen tegen de maatschappij en de politiek, politie en andere rappers. Beetje slap lullen over welke ‘hoer’ je geneukt hebt en hoeveel geld je wel niet hebt gaat natuurlijk nergens over.
ewalk
Wat je zegt slaat echt nergens op.
Ik refereerde overigens aan de clip The Big Payback van EPMD.
(Die met LL is trouwens 'Rampage')
Rampage, klopt foutje.
Ik blijf er echter bij dat EPMD geen gangsterrap maakt. De term gangsterrap is eigenlijk ontstaan nadat rappers als Schoolly d en ice-t over hun gang begonnen te praten, ze refereerden naar hun manier van leven(drugs, vrouwen, hustlen en hun wapens). Ook waren zij, naast leden van de 2 live crew een van de eersten die echt met expliciete teksten kwamen in midden jaren 80. TDaarvoor waren de teksten vrij braaf. Al voor de opkomst van NWA in '88 werd de term gangsterrap gebezigd maar werd vervolgens gelabeld aan de east coast en die speciale sound die daaruit voortkwam is echt wel in LA ontstaan. Ik heb bovendien niet gezegd dat het alleen in LA voorkomt. De Getoboys uit Houston, en zelfs 2 pac, die ooit bij Digital underground uit Oakland begon, maakten gangsterrap. Daarna kwamen mannen als King Tee, Too Short, CMW, mc eiht, enz. Dit waren mannen die expliciete teksten over het harde leven in ghetto's hadden. Ook over hun eigen aandeel hierin.
EPMD heeft meer de old school sound van de tijd van Red Alert en Marley Marl. "Open sesame let down the maingate" uit the Big Payback.
Helemaal mee eens
Zoals je zelf al aangeeft is die term 'gangsterrap' min of meer door de westcoast gejat alsof het van hen was. (Schoolly D. is ook gewoon eastcoast, meer een goed voorbeeld wat voor mij pleit eigenlijk
Het is ook maar wat je gangsterrap noemt. EPMD is misschien niet het beste voorbeeld, maar toch wel enigszins geweldverheerlijkende teksten. Die clip van The Big payback dat ze samen met NWA wapens staan te bekijken en de schietbaan opgaan spreekt wat dat betreft boekdelen.
Helemaal mee eens
Schoolly D is voor mij de man.(ik heb hem ooit ontmoet)
Ik denk dat er geen echte definitie van gangsterrap is. Ik denk echter wel dat de stijl van EPMD toch meer de eastcoast stijl is en zeer herkenbaar blijft. Ere zijn meerdere rappers die in hun teksten geweld verheerlijken of goed praten. Ook Cypress Hill en Brand Nubian hadden dergelijke teksten en clips(How i could kill a man en punks jump up to get beat down) maar dat waren niet zo zeer gangsterrappers.
Het gaat meer om het hedendaagse beeld van hiphop muziek. Ik ben blij dat iemand als Kos toch vrij veel kennis van de ontwikkeling heeft van deze muziekstijl. Velen onder ons laten zich echter leiden door de huidige clips en zogenaamde urban movies wat dan per definitie aan de rapcultuur wordt gekoppeld en daar is dus waar bij mij de schoen wringt. Menace to Society, met een zeer goede soundtrack overigens, geeft een helder en realistisch beeld weer van de levenswijze van een bepaalde doelgroep. Omdat deze levenswijze voor veel kids marginaal oogt en is, wordt het door velen verheerlijkt. dat wordt weer opgepikt door de platenbusiness die geld ruiken. Dit maakt de weg vrij voor vele dumbassrappers die ook hetzelfde willen bereiken als hun voorbeelden. Mannen als the Pharcyde, Common, Tribe, Guru, Rakim e.d zullen daardoor nooit zo hoog scoren als Snoop e.d.
Wat Menace betreft: het blijft de ultieme hood film die de sfeer van die wereld goed weergeeft. Vind hem beter dan Boyz in the hood, is ook veel rauwer. Ik vind boyz in the hood toch meer geromantiseerd.
Kijk voor een soortgelijke sfeer van MTS, maar dan eastcoast, ook naar de film "Juice"met goed acteerwerk van Tupac.
Fredo Corleone
.Het verschil is dat de personages van Goodfellas gewoon en stoer overkomen. Hier klinkt het allemaal als of het stoer moet overkomen, waar door het nep over komt.
koreaan
In de stijl van boys in the hood, waarom maken ze niet meer van deze goede hood movies.
Tegenwoordig zijn ze echt slecht.
vond boys in the hood iets beter.
Is dat niet the point van de film? Wanna be gangsters.
NeoTheXerox
Jullie snappen geen bal van films als menace II society. Het is een goeie film net als boyz n the hood, Thugz, hood Angels, Dead Homiez, R.I.C.C.O, 2G's & A Key, Snitch, Blood in Blood Out.
Het is zoals de werkelijkheid is!!!
Vata Locos Banging in Bangin Out
Precies Scarface en Goodfellas naspelen, zonder de gevolgen te zien.
magetto
boyz in the hood is de absolute nr. 1...de menace too society komt op een goede tweede plek..daarnaast zijn er nog enkele goede titels...maar niet om wooooow van de zeggen...deze 2 films zijn de absolute toppers
charissa
Gisteren voor de zoveelste keer gezien blijft echt een favoriet in mijn collectie
TheRisingSun
Sterke film,die op mij zeer realistisch overkomt,maar ik eerlijk gezegd geen idee heb of het er inderdaad zo aan toe gaat in zulke buurten. Desondanks goede film met goede rollen van de twee hoofdrolspelers Tyrin Turner en Larenz Tate,maar ook Jada Pinkett speelt haar rol erg overtuigend. Een film die je toch wel aan het denken zet hoe deze jongeren in godsnaam een normale jeugd moeten hebben in zo'n situatie als waar zij zich in bevinden!
Vind Boyz 'N the Hood (4,5 sterren) toch nog een tikkeltje beter,vandaar dat ik deze film 4 sterren geef.
DRJeFF
Kvond het geen juweeltje in zn soort.Ken betere "gangfilms"
Vond het er vaak goedkoop uitzien.
Voor de rest wel t kijken waard. 2.5
FeRdY
echte een gangsterfilm gewoon goed laat goed zien hoe het er in de hood aan toegaat maar toch is boyz n da hood beter.
Nomak
Dit is mijn favoriete film. Ik heb hem meerdere videotapes kapotgespeeld en heb hem nu gelukkig op dvd. Minstens 50 keer gezien,
Menace II Society heeft werkelijk alles. 2 klassen beter dan Boyz 'N The Hood en alle andere films van deze categorie.
5 sterren natuurlijk!
rccroque
pff hoe bedole je newb die reinbo...fucking film is de beste gangsta film ever...je weet niet waar je het over hebt...ga sesamstraat kijken gek
SpyCow
fluimfilm, bijna iedereen hier laat zich meeslepen met de sores 'van de straat' (ik herken 't wel), wat in mijn ogen goedkoop scoren is
[Zwarte man uit getto moet zijn afkomst verkopen aan groot blank publiek door middel van groffe taal, sex en vooral geweld tegen andere zwarte mannen. Laat daarbij veel auto's en halfnaakte vrouwen rondlopen en je hebt een hit!
100% waar. Echter dit is een film, en daar hoort er een rode draad bij. Dus wat doen de Brothers? Ze husselen ff er een draadje door, en ja hoppa: iedereen beschouwt 't als een roodkoperen ketel.
twee-en-halve ster, meer verdient deze film niet!
SpyCow
Het is zoals de werkelijkheid is!!!
Vata Locos Banging in Bangin Out
Naomi Watts
Een verhoginkje voor Menace. Heel erg realistisch, goed acteerwerk vooral van Tate, geen oppervlakkige personages en een vermakelijk verhaal. 4*
Modar
Ik vond deze film niet slecht, vannacht voor het eerst gekeken en de film boeide wel. Misschien op sommige punten wat overdreven denk ik maar niet TE. Voor de mensen die wel eens GTA spelen zal het heel bekend voorkomen allemaal, tenminste daar dacht ik gelijk aan hehe.
3,5 ster geef ik deze film..
YuLaw16
. Maar ik vond 't er nou niet bepaald als een ghetto uit zien.
*wel 4 jaar geleden maargoed*, maar dit is ronduit bull shit. Veel ghettos in Amerika waren eerst wijken waar blanken woonden, die zijn er gewoon uit getrokken, en alle huizen zijn daar blijven staan.

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod