• 9.374.524 stemmen

Geregisseerd door: Albert Hughes en Allen Hughes

Met onder meer: Tyrin Turner, Larenz Tate en Samuel L. Jackson

Releasedatum: 21 oktober 1993

Plot Menace II Society

"This is the truth. This is what's real."

De jonge Caine Lawson is opgegroeid in de achterbuurten van Los Angeles. Hij raakt door z'n vriend O-Dog steeds vaker betrokken bij criminaliteit. Hij raakt tegen z'n wil steeds dieper in een vicieuze cirkel van geweld en criminaliteit. Z'n vriendin Ronnie en haar zoontje Anthony doen hem echter in zien dat hij dit leven wil ontvluchten.

avatar van pascal83

pascal83

de karakters van la haine bijvooorbeeld, pakten me veel meer ... al kwam ook in die film het moralische vingertje en de stereotypering om de hoek kijken

Jordy

Noem eens een voorbeeld van stereotypering in deze film?

avatar van pascal83

pascal83

* aziaten zijn gierig en achterdochtig

* foute blanke agenten, die afro-amerikanen voor niks oppakken en vervolgens afranselen

* onder een groep vrienden is er altijd een "gekker", die altijd verder dan de rest gaat

* een moslim onder de afro-amerikanen

* streng christelijke opvoeders, in dit geval grootouders

* ongewenst kind

* afro-amerikanen stelen auto's voor blanken

etc etc etc .... moet ik door gaan ?

Jordy

ste·reo·ty·pe·ring (de ~ (v.), ~en)

1 het isoleren van één eigenschap uit een verzameling van eigenschappen en het voorstellen van die eigenschap als representatief voor de hele verzameling

pascal83 schreef:

* aziaten zijn gierig en achterdochtig

Terecht toch? Er stond een crimineel in hun winkel! Gierig? Omdat ze wilden dat er betaald werd??

* een moslim onder de afro-amerikanen

* streng christelijke opvoeders, in dit geval grootouders

Geen stereotypen. Je vindt het waarschijnlijk clichés, das wat anders

* ongewenst kind

Waarom was dat kind ongewenst?

* afro-amerikanen stelen auto's voor blanken

Hoe kun je een film maken over iemand die een crimineel milieu probeert te ontstijgen zonder een crimineel milieu te tonen?

Jordy

hey ik weet niet wie dit gecorrigeerd heeft, maar hier hoorde er nog geen "Smith" achter Pinkett's naam

Jordy schreef:

Wil je verschillende namen gebruiken? Op IMDB veranderen ze meteen ook overal de naam bij, lijkt me veel beter ivm consistentie vgl. Deborah Unger, Joanne Whalley, Robin Wright etc.

Jordy

naam zoals destijds op de aftiteling stond lijkt mij het meest interessant persoonlijk...

Misschien wel, maar wat lastiger zoeken. Zoals op IMDB staat: 'Ronnie (as Jada Pinkett)' , dit komt bij aardig wat acteurs voor, dus daar zou je dan op moeten letten.

Mja..misschien zit ik nu een beetje moeilijk te doen

avatar van Lukic

Lukic

Stereotype? Je moet beseffen dat het leven van veel mensen aan de onderkant van de samenleving (en ook wel in de hogere regionen) behoorlijk vaak een bepaalde inrichting heeft die je vaak terug ziet. Stereoptype is hier dus gewoon zoals het vaak is of was in omgeving waarop de film zich richt.

Het leuke van stereotypen en cliche's is dat ze nogal erg vaak waar zijn

avatar van Diesel

Diesel

Trivia for

Menace II Society (1993)

Rapper Tupac Shakur was originally attached as the lead but was fired after a fight with director Allen Hughes.

Vond Tyrin Turner wel oke maar denk dat Tupac het beter had gekund. Hij was trouwens redelijk geloofwaardig in Gridlock'd en Gang Related.

avatar van santana

santana

Knallende realistsiche film die geen moment verveelt. Politiek correct, moraliserend.... vind ik niet, maar wat doet dat er toe als je zo'n lekkere film voor je kiezen krijgt. Verhoogt naar 5 sterren!

avatar van remorz

remorz

Deze film was altijd een van mijn favorieten, ik heb hem dan ook zonder twijfel op DVD aangeschaft, maar vond hem na herziening beetje tegenvallen. Vooral Tyrin Turner vond ik slecht acteren; van 4* naar 3,5*

remorz schreef:

Vooral Tyrin Turner vond ik slecht acteren

Onbegrijpelijk. Die scene waarin hij Pernell gaat opzoeken is bij mij elke keer weer kippenvel.

avatar van Yekezzez

Yekezzez

Het valt mij nu pas op dat juist deze film nummer 187 is.

Toeval??

ok dan, eerst had ik "don't be a menace" gekocht maar daarna bleek dus dat je veel beter dee kon kijken en daarna "don't be a menace".Omdat "don't be a menace"hetzelfde is maar dan in komedie vorm. Maja, het is leuk om de verschillen te vergelijken.

was leuk maar niet echt spannend, 3*

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Ik heb deze film nog niet gezien maar de broertjes Hughes zitten op een extra op de regio 1 Special Edition DVD. Ben wel van plan om deze film snel te gaan kijken

Jordy

Welke regio 1 Special Edition dvd? was die er maar...

avatar van Oosie

Oosie

ik vind deze de beste GHETTO FILM ooit gemaakt !!!!!! van mij krijgt ie een 5

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Eén van de weinige echt goede "hood" films!

avatar van entigy

entigy

deze film is te erg,het is gewoon realistisch

avatar van Reinbo

Jordy schreef:

Welke regio 1 Special Edition dvd? was die er maar...

Er is een Criterion laserdisc met audio commentaar. (En ik heb hem )

avatar van fansan

fansan

1 van de beste films:D

avatar van Fredo Corleone

Fredo Corleone

Persoonlijk vond ik het maar een matige film, de acteer prestaties zijn erg matig en de muziek keuze is verschrikkelijk slecht.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Larenz Tate vond ik zeker niet matig. Ik hoorde trouwens dat Tupac de rol van Caine is kwijtgeraakt, zonde. Weet iemand hier meer van?

avatar van HiLL

HiLL

Tja heb hem weer eens bekeken en hij is best goed. Maar ben het zat die die films met 'niggers', begrijp me niet verkeerd he, ik discrimineer hier dus NIET!(ze zeggen het zelf, dat bedoel ik dus;) ) Maar dat geschreeuw naar elkaar, fuck this and that..pff stoer doen enz..nee heb er geen zin meer in. En het is behoorlijk cliche allemaal...heb zelfs zitten spoelen. 3*

HiLL schreef:

...zegt iemand met Goodfellas op 3 in zijn top 10. .

avatar van Reinbo

HiLL schreef:

Cliche is het inmiddels wel geworden, met al die gangsta clips, maar dit is wel het grote orgineel...