Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Albert Hughes en Allen Hughes
Met onder meer: Tyrin Turner, Larenz Tate en Samuel L. Jackson
Releasedatum: 21 oktober 1993
Plot Menace II Society
"This is the truth. This is what's real."
De jonge Caine Lawson is opgegroeid in de achterbuurten van Los Angeles. Hij raakt door z'n vriend O-Dog steeds vaker betrokken bij criminaliteit. Hij raakt tegen z'n wil steeds dieper in een vicieuze cirkel van geweld en criminaliteit. Z'n vriendin Ronnie en haar zoontje Anthony doen hem echter in zien dat hij dit leven wil ontvluchten.
Caine 'Kaydee' Lawson
Clyde
Karen Lawson
Anthony
pascal83
de karakters van la haine bijvooorbeeld, pakten me veel meer ... al kwam ook in die film het moralische vingertje en de stereotypering om de hoek kijken
pascal83
* aziaten zijn gierig en achterdochtig
* foute blanke agenten, die afro-amerikanen voor niks oppakken en vervolgens afranselen
* onder een groep vrienden is er altijd een "gekker", die altijd verder dan de rest gaat
* een moslim onder de afro-amerikanen
* streng christelijke opvoeders, in dit geval grootouders
* ongewenst kind
* afro-amerikanen stelen auto's voor blanken
etc etc etc .... moet ik door gaan ?
Jordy
ste·reo·ty·pe·ring (de ~ (v.), ~en)
1 het isoleren van één eigenschap uit een verzameling van eigenschappen en het voorstellen van die eigenschap als representatief voor de hele verzameling
* aziaten zijn gierig en achterdochtig
Terecht toch? Er stond een crimineel in hun winkel! Gierig? Omdat ze wilden dat er betaald werd??
* een moslim onder de afro-amerikanen
* streng christelijke opvoeders, in dit geval grootouders
Geen stereotypen. Je vindt het waarschijnlijk clichés, das wat anders
* ongewenst kind
Waarom was dat kind ongewenst?
* afro-amerikanen stelen auto's voor blanken
Hoe kun je een film maken over iemand die een crimineel milieu probeert te ontstijgen zonder een crimineel milieu te tonen?
Jordy
hey ik weet niet wie dit gecorrigeerd heeft, maar hier hoorde er nog geen "Smith" achter Pinkett's naam
Jordy
naam zoals destijds op de aftiteling stond lijkt mij het meest interessant persoonlijk...
Misschien wel, maar wat lastiger zoeken. Zoals op IMDB staat: 'Ronnie (as Jada Pinkett)' , dit komt bij aardig wat acteurs voor, dus daar zou je dan op moeten letten.
Mja..misschien zit ik nu een beetje moeilijk te doen
Lukic
Stereotype? Je moet beseffen dat het leven van veel mensen aan de onderkant van de samenleving (en ook wel in de hogere regionen) behoorlijk vaak een bepaalde inrichting heeft die je vaak terug ziet. Stereoptype is hier dus gewoon zoals het vaak is of was in omgeving waarop de film zich richt.
Het leuke van stereotypen en cliche's is dat ze nogal erg vaak waar zijn
Diesel
Trivia for
Menace II Society (1993)
Rapper Tupac Shakur was originally attached as the lead but was fired after a fight with director Allen Hughes.
Vond Tyrin Turner wel oke maar denk dat Tupac het beter had gekund. Hij was trouwens redelijk geloofwaardig in Gridlock'd en Gang Related.
santana
Knallende realistsiche film die geen moment verveelt. Politiek correct, moraliserend.... vind ik niet, maar wat doet dat er toe als je zo'n lekkere film voor je kiezen krijgt. Verhoogt naar 5 sterren!
remorz
Deze film was altijd een van mijn favorieten, ik heb hem dan ook zonder twijfel op DVD aangeschaft, maar vond hem na herziening beetje tegenvallen. Vooral Tyrin Turner vond ik slecht acteren; van 4* naar 3,5*
Jordy
Onbegrijpelijk. Die scene waarin hij Pernell gaat opzoeken is bij mij elke keer weer kippenvel.
hakunamathafucka
ok dan, eerst had ik "don't be a menace" gekocht maar daarna bleek dus dat je veel beter dee kon kijken en daarna "don't be a menace".Omdat "don't be a menace"hetzelfde is maar dan in komedie vorm. Maja, het is leuk om de verschillen te vergelijken.
was leuk maar niet echt spannend, 3*
Phil Leotardo
Ik heb deze film nog niet gezien maar de broertjes Hughes zitten op een extra op de regio 1 Special Edition DVD. Ben wel van plan om deze film snel te gaan kijken
Oosie
ik vind deze de beste GHETTO FILM ooit gemaakt !!!!!! van mij krijgt ie een 5
Welke regio 1 Special Edition dvd? was die er maar...
Er is een Criterion laserdisc met audio commentaar. (En ik heb hem
Fredo Corleone
Persoonlijk vond ik het maar een matige film, de acteer prestaties zijn erg matig en de muziek keuze is verschrikkelijk slecht.
Naomi Watts
Larenz Tate vond ik zeker niet matig. Ik hoorde trouwens dat Tupac de rol van Caine is kwijtgeraakt, zonde. Weet iemand hier meer van?
HiLL
Tja heb hem weer eens bekeken en hij is best goed. Maar ben het zat die die films met 'niggers', begrijp me niet verkeerd he, ik discrimineer hier dus NIET!(ze zeggen het zelf, dat bedoel ik dus;) ) Maar dat geschreeuw naar elkaar, fuck this and that..pff stoer doen enz..nee heb er geen zin meer in. En het is behoorlijk cliche allemaal...heb zelfs zitten spoelen. 3*
Cliche is het inmiddels wel geworden, met al die gangsta clips, maar dit is wel het grote orgineel...

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod