Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Albert Hughes en Allen Hughes
Met onder meer: Tyrin Turner, Larenz Tate en Samuel L. Jackson
Releasedatum: 21 oktober 1993
Plot Menace II Society
"This is the truth. This is what's real."
De jonge Caine Lawson is opgegroeid in de achterbuurten van Los Angeles. Hij raakt door z'n vriend O-Dog steeds vaker betrokken bij criminaliteit. Hij raakt tegen z'n wil steeds dieper in een vicieuze cirkel van geweld en criminaliteit. Z'n vriendin Ronnie en haar zoontje Anthony doen hem echter in zien dat hij dit leven wil ontvluchten.
Caine 'Kaydee' Lawson
Grocery Store Man
Clyde
Karen Lawson
Anthony
Ik had meer van deze film verwacht. Het verhaal springt van de hak op de tak (vooral in het begin stoorde ik mij hieraan), het was voor mij te voorspelbaar en erg veel 'inhoud' had het imho ook niet. Films als Clockers of Boyz in the Hood vind ik dan ook stukken beter. Die kwamen stukken krachtiger over. Dat had ik bij deze film totaal niet. 2,5*
LZA
Heb de dvd een paar weken geleden aangeschaft. Had hem daarvoor nog niet gezien en ben blij met mijn aankoop, maar op de hoes en het "boekje" staan wat screenshots die ik eigenlijk niet herken uit de film bijv. dat Caine in de bajes op de vuist gaat met een langharige gast,en dat er een zooitje mexicans geknield onder schot gehouden worden door de politie...
IMDB:
The Hughes brothers, when queried about the film's explicit content, have often talked about a "prison riot" scene that studio execs forced them to cut in order to avoid an NC-17 rating. The scene has yet to appear in any of the released versions of the film.
mmh er zijn dus nogal wat scenes verwijderd...beetje jammer dat die screenshots dan nog wel op de hoes staan.
Jordy
Nou dan wordt het tijd voor een fatsoenlijke r1-special edition, die ik nu heb is niet veel
MarkFish
De film geeft een goed beeld van die ellende in die wereld. De constante dreiging van te grote ego's. Mooi hoe die gast uit dat leven probeert te komen, maar daar niet in slaagt. Volgens mij vrij realistisch.
3 *
Monsta Kody
Haha hoe kan iemand Clockers beter vinden dan Menace 2 Society. Clockers was zo zwaar over the top en onrealistisch. Je gaat me toch niet vertellen dat je Colors ook goed vond??
Monsta Kody
het was een goede Amerikaanse vertekening van de werkelijkheid misschien
Beetje gelul vind ik. Clockers vind ik in principe realistischer dan deze film.
Monsta Kody
Ehm ja..... jullie zijn natuurlijk de experts. Ik zeg niet dat ik expert ben maar ik heb wel enkele boeken hierover gelezen en de situaties in Menace 2 Society komen vaak voor, niet alle gangsters wonen in dozen, veel van hen komen uit normale gezinnen. Ook de acteurs komen realistischer over, die gasten uit Clockers zien eruit alsof ze nog nooit buiten hun eigen rijkeluisbuurt zijn geweest en de slang die ze gebruiken is ronduit belachelijk. En geen commentaar over mijn betweterigheid als jullie niet weten wie Monster Kody is want dat laat zien dat jullie niets van de LA straat / gang cultuur weten. Nu sssssst
Wie zegt dat ze dat niet weten? ik weet het in ieder geval wel. Ik heb het boek hier liggen.
Ehm ja..... jullie zijn natuurlijk de experts.
Wie zegt dat?
Dat ontken ik ook helemaal niet. Ik reageerde alleen op jouw opmerking over Clockers, dat ik minstens zo realistisch vind (Ik heb beide films overigens 4,5 ster gegeven, wat erg hoog is voor mij).
Vind ik onzin. Noem eens een voorbeeld

Monsta Kody
haha ok, het komt allemaal wat vijandig over maar neem het maar niet persoonlijk op.
En om op je argumenten te reageren:
Laat maar.
Ik ga slapen :S. Nu sssst
wow! goed zo kereltje. Maar had ik het tegen jou?
Nee, maar het is nogal onzinnig om net te doen alsof iemand die weet waar jouw naam vandaan komt veel van de gangcultuur weet en iemand die het niet weet niet. Dat is flauwekul.
Monsta Kody
Als je veel van de gangcultuur weet ken je Monster Kody, dat is een feit. Maar aangezien beide films niet over gangs gaan.. waar hebben we t over
Tja, JIJ begon er over, en JIJ legde het verband...
Monsta Kody ken ik niet (ik ben nu wel benieuwd en ga het even opzoeken), maar moet je 'veel' (ruim begrip) over de zwarte getto's in de VS weten om zo'n getto goed te vinden. Dacht het toch niet...
Monsta Kody
huh wie heeft t over getto's goed vinden. Met mijn routeplanner kan ik ze iig niet zo goed vinden
Pierre1
Trekt leuke mensen aan, deze film
En ik weet waar ik 't over heb, weet je, yo ik kom ook uit da hood y'all, slechte jeugd en all
Word up, two
up 4 da Monsta Kody weet je, peace
Pierre1
Verder wel een redelijke ghetto-film, is al een tijdje terug dat ik deze zag. Ik denk dat je dit soort films ook een beetje ontgroeit.
Monsta Kody
hahaha wat maak je jezelf weer belachelijk
ik heb nooit gezegd dat ik ooit de hood kom en ik heb nooit slang gebruikt. En "dit soort" films ontgroei je niet of misschien als je 45 bent en dement. Maar nu je t zegt, ik denk dat ik de Godfather trilogie n beetje ontgroeit ben, bah al dat geweld en gangster gedoe
Even tussendoor. Ik weet niks van gangs. Wie is die Kody?
Monsta Kody
Monster Kody is waarschijnlijk de bekendste Crip, hij was n levende legende voor Crips in Los Angeles. Hij heeft ook n autobiografie geschreven.
Jordy
Het "stoere" ontgroei je, waarna een steengoed drama overblijft
pascal83
redelijke film, al vond ik de hoofdpersonen slecht gecast ... ze pakte totaal me niet op de een of andere manier, verder vond ik de stereotypering en de moralistische boodschap bij wijle irritant ....
misschien had ik ook wel te veel verwacht van deze film, misschien is mijn beeld over hoe het in dergelijke buurten aan toe gaat teveel beïnvloed door andere films .... hoe dan ook, een lichte tegenvaller

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

La Haine