Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Albert Hughes en Allen Hughes
Met onder meer: Tyrin Turner, Larenz Tate en Samuel L. Jackson
Releasedatum: 21 oktober 1993
Plot Menace II Society
"This is the truth. This is what's real."
De jonge Caine Lawson is opgegroeid in de achterbuurten van Los Angeles. Hij raakt door z'n vriend O-Dog steeds vaker betrokken bij criminaliteit. Hij raakt tegen z'n wil steeds dieper in een vicieuze cirkel van geweld en criminaliteit. Z'n vriendin Ronnie en haar zoontje Anthony doen hem echter in zien dat hij dit leven wil ontvluchten.
Caine 'Kaydee' Lawson
Clyde
Karen Lawson
Anthony
Jordy
Erg indrukwekkende film. De film is erg gewelddadig, waardoor je op een harde manier met de realiteit wordt geconfronteerd. Erg mooi is te zien hoe goede mensen door bepaalde omstandigheden in staat zijn tot slechte dingen. Naast deze harde scenes zitten er echter ook enkele prachtige, onroerende scenes in. Vooral de eindscene laat je met kippenvel achter. Verder wordt er erg goed geacteerd door de jonge hoofdrolspelers, zit de film vol goede muziek, en een paar zeer komische momenten. Zeer mooi zijn ook de overeenkomsten met Goodfellas, waar de broertjes Hughes zich door lieten inspireren. 5 sterren.
Jerome-B
Wat een harde/botte maar vooral zeer realistische film, het lijkt net ofdat je naar een documentaire zit te kijken. Heerlijk rapmuziek begeleid de film bijna constant en sleurt je mee in het leven van gangsta's, ghetto's en armoede. Erg goed verhaal, met niet alleen grove taal en rottigheid, maar ook een paar emotionele momenten. Heb de film al meerdere malen gezien en op video staan. 5 Sterren.
Flexje
vooral de eerste keer maakte hij enorm veel indruk op me. 4 sterren.
** Schrik niet Jordy
Ik vind 't niet zo'n goede film. 2 van die etterbakken die in grote huizen leven, terwijl ze doen alsof ze in de goot liggen. En waarom ze zo doen zoals ze doen werd me ook niet duidelijk. Ik vond de film totaal niet geloofwaardig. 5 minuten zien van een documentaire over 't straatleven van zulke jongens en je weet wat ik bedoel.
En de film stikt van de clichees.
Een film als Clockers met een soortgelijk thema vind ik een stuk beter.
Jordy
grote huizen? zo zien de huizen er in Amerika gewoon uit... ook in de arme buurten
waarom ze doen wat ze doen? O-Dog omdat ie gewoon "slecht" is, en daarin werd Caine meegesleept
en clichés... sja het is vaak nagedaan erna
maar ja, geen zin om dezelfde discussie te voeren als laatst met dttom bij Baby Boy.. als je alleen maar "etterende gasten" ziet en meer niet... your loss, jammer dan
Ok, ik zit ook niet te wachten op zo'n welles nietes discussie. Maar ik vond 't er nou niet bepaald als een ghetto uit zien. Ik vond de film heel erg gestileerd. Veel te gelikt voor het op zich zware thema. Alles bij elkaar geteld vond ik 't gewoon niet geloofwaardig genoeg. Dus ik val echt niet alleen over twee etterbakken, dat je dat even weet.
Jordy
Nouja nogmaals, zo zien de ghetto's er in LA dus uit. Kijk maar eens naar Friday, of Boyz N The Hood
je bent waarschijnlijk in de war met de "projects" in New York die je o.a. in Finding Forrester, Clockers, etc. ziet. (geloof ik)
en over dat gestileerde... daar ergerde ik me niet aan, in tegendeel eigenlijk. Maar goed da's persoonlijk.
Inderdaad, ieder z'n eigen mening. Ik vond die twee jongens ook niet goed gecast. Ik kon me totaal niet inleven in hun personages, laat staan mee identificeren.
FilmProf
Hij was wel realistich en cool gemaakt, zeker niet geschikt voor iedereen,..
TommiE!
Menace na 10 keer blijft een goede film! de reden dat veel mensen kiezen voor menace i.p.v boyz n the hood is dat ie wat moderner en dus flitsender overkomt. daarbij komen natuurlijk de shootings die wat vaker voorkomen in menace, dit zijn natuurlijk voor veel mensen altijd belangrijke criteria! Wat mij betreft is het verhaal, personages in Boyz beter dan in Menace...
favo scene in Boyz is payback time met de AK 47 in de cadillac van dough boy en dan vooral het moment als de beat er op het zelfde moment inklapt als het laden van de ak! Meesterlijk, maar goed we hadden het over menace...
Hobbes
Ik vind Menace schokkender, realistischer en minder moralistisch dan boy 'n the hood.
daarom vind ik um beter. niet omdat er meer in geschoten wordt
LZA
Heb de dvd een paar weken geleden aangeschaft. Had hem daarvoor nog niet gezien en ben blij met mijn aankoop, maar op de hoes en het "boekje" staan wat screenshots die ik eigenlijk niet herken uit de film bijv. dat Caine in de bajes op de vuist gaat met een langharige gast,en dat er een zooitje mexicans geknield onder schot gehouden worden door de politie...

Weet iemand hier meer van?
De scènes die je noemt zijn volgens mij gewoon scènes uit de film hoor. Ze komen mij wel bekend voor namelijk...
Agony
- 1985 berichten
Alto top 100?
plofke
Ik heb ook don't be a menace gezien, veel zeggen dat het een slechte parodie op deze film is maar ik vind dat wel mee vallen. Het zal wel een appart gevoel voor humor zijn.
Verder vond ik deze film heel indrukwekkend, misschien iets over de top zoals het in de werkelijkheid zal gaan. Misschien gaat het er in het "echt" ook zo aan toen (wie weet)
Verder de acteer prestatie's vond ik soms wat tegen vallen en van de humoristische scene's heb ik weinig gemerkt.
Jordy
Wat was slecht geacteerd? Waar was de film over-the-top?? Blijf het de beste en indruwekkendste film in het genre vinden, beter dan MM-toppers als La Haine of Do the Right Thing (al gaat deze film misschien iets minder specifiek over rassenproblematiek).
Vreselijke tekst op de poster: "This is the truth. This is real."
Dat maken we zelf wel uit.
BoordAppel
Of iets de waarheid is en of iets realiteit is maken wij niet uit hoor
Maar wel of de film de waarheid goed vertegenwoordigt.
Jordy
Lekker belangrijk, wat één of ander reclamebureau een goede slogan voor deze film vindt
T.O.
De hiphopcultuur heeft wel een patent op nietszeggende slogans als 'keep it real', dat moet gezegd.
Trouwens, de ID van deze film in de adresbalk is 187. Freaky
MenaceIISociety
Ik kon me totaal niet inleven in hun personages, laat staan mee identificeren.
Logisch als je hier in je goed voorziene huisje woont zonder de problematiek die het leven daar met zich mee brengt.
Ik vond de film trouwens wel goed, 4 sterren voor mij meer dan de doorsnee ik vermaak me wel film, maar niet echt een klassieker.
ps. Me naam is niet op de film gebaseerd, wel ervan gestolen. Dit wil zeggen ik vind de naam MenaceIISociety leuk, maar het is niet zo dat ik de naam genomen heb omdat ik de film zo geweldig vind. Ik denk ik zeg het alvast voor ik er vragen over krijg
Als dat niet in deze film over komt, dan is deze film dus niet geslaagd. Hun huis is trouwens groter dan de mijne.
size doesn't matter kapp
huizen zijn erg slecht, muren van een paar cm dik enzo, hele huis staat te schudden als je een deur dicht doet... het goedkoopste van het goedkoopste, ondanks dat ze vrij groot zijn

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

La Haine
Drama / Misdaad, 1995