• 9.378.482 stemmen

Thriller | 108 minuten

Genre: Thriller

Geregisseerd door: M. Night Shyamalan

Met onder meer: Bruce Willis, Toni Collette en Olivia Williams

IMDb beoordeling: 8,2 (1.132.989)

Gesproken taal: Latijn, Spaans en Engels

Releasedatum: 23 december 1999

Plot The Sixth Sense

"Not every gift is a blessing."

Dr. Malcolm Crowe, een kinderpsycholoog, neemt de taak op zich om een jongetje te genezen dat geesten ziet. Het jongetje, Cole, heeft door z'n gave veel problemen op school en met z'n moeder. Door Cole te helpen hoopt Crowe in het reine te komen met zichzelf, nadat hij in het verleden bij een soortgelijk geval niet voldoende heeft kunnen helpen.

avatar van lesamurai

lesamurai

Reticulated schreef:

Deze film moet je gezien hebben!

sensationeel, eng en ook nog eens erg dramatisch; hoe konden ze het samen bundelen. Erg appart.

avatar van Ruubster

Ruubster

Mijn mening over deze film komt overeen met de mening welke ik ook bij the others heb neergzet. Om de een of ander manier boeien dit soort films over iets tussen hemel en aarde me iedere keer weer.

avatar van missl

missl

wat een enge film, of nou ja, eigenlijk is het helemaal niet zo eng maar ik denk dat het vooral de sfeer is.

ik vind dat deze film boeiend blijft ook al weet je al wat het einde is, de film zit gewoon goed in elkaar.

avatar van daantje81

daantje81

mooie film en spannend tot op het einde met een voor mij onverwacht einde.

avatar van Denise88

Denise88

Al 100x gezien maar blijft goed inderdaad.

Sterk in elkaar gezet (Y)

avatar van lizzy123

lizzy123

het is en blijft echt een van mijn favoriete enge films een echte topper wat zo blijft )))

avatar van smeetsm

smeetsm

is alweer lang geleden, maar was dat niet met dat jongetje, dat dode mensen zag?

Voor zover ik kan heugen was het een hele goede film

avatar van Demoniac

Demoniac

smeetsm schreef:

Voor zover ik kan heugen was het een hele goede film

Ja, dat is hem. Inderdaad een geweldige film.

avatar van gijs (-.-)

gijs (-.-)

lesamurai schreef:

laag cijfer dan

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

De meest overgewaardeerde film ooit bijna. Als je eenmaal de clue hebt gezien, is de film als zodanig helemaal niet zo boeiend meer. Wat blijft is een aardige fantasy-drama met wat horror-elementen.

avatar van Resh

Resh

Ben het met Donkerwoud wel eens het hele film vond ik niet zo boeiend er zaten wel een paar leuke schok momenten in maar voorderest vond ik de film helemaal niks aan het was heel vaag en onduidelijk en moeilijk te begrijpen maar door het einde en de clue te hebbe gezien vind ik de film toch nog wel een toppertje

avatar van thunderball

thunderball

Blijft een mooie, spannende en emotionele film. Destijds twee keer in de bios gaan zien en daarna een paar keer op TV. Ondanks dat je de clou al weet blijft het een boeiende film.

Mooie rol van het jongetje en van een zeer ingetogen Willis.

4,5 ster.

avatar van klute89

klute89

Gisteravond voor de derde keer gezien, en het is en blijft toch een hele geslaagde horrorfilm.

Sterke acteerprestaties van Osmend en Willis. Het verhaal is goed en blijft dat tot het eind. Eng vind ik de film eigenlijk niet, maar wel erg spannend. Ook na een derde kijkbeurt.

avatar van Haen

Haen

Resh schreef:

ik weet niet over welke schokmomenten je het hebt, maar ik denk niet dat schokmomenten de bedoeling waren, er waren wel een hoop scenes waar je er een zou verwachten maar gelukkig heeft de regisseur die momenten niet gebruikt want dat zou het niveau van de film erg naar beneden halen

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Gisteravond voor de tweede keer gezien, hij was niet zo eng als dat ik hem herinnerd had, maar dat hoeft ook helemaal niet natuurlijk. erg goede film, mijn 4,5 sterren blijven staan.

avatar van Resh

Resh

Haen schreef:

Ik heb het over dat je opeens uit het niks iemand voorbij ziet lopen is voor mij best wel schokkend en beetje vreemd eng zou ik het niet noemen. En op het einde bijna met dat kotstende meisje was wel flink schokkend

avatar van Sifra

Sifra

Ode aan de gene die deze film in elkaar heeft gezet. echt heel spannend en mooi!

(-0.5 voor het einde)

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Donkerwoud schreef:

Maar een film is toch meer dan een verhaal? Sfeer, muziek, acteerprestaties. Als het alleen om het verhaal gaat, blijft er geen enkele film leuk na een keer kijken, als het je tenminste frustreert, dat je al weet hoe het afloopt.

En hoezo overgewaardeerd? Was echt een trendsetter. Kijk maar eens hoe 'bovennatuurlijke thriller' opeens een subgenre werd en hoeveel mensen hebben getracht ook een film te meken met een verrassende clue.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

psycholamp schreef:

Ach, het zal er mee te maken hebben dat ik het einde al wist bij de eerste keer kijken.( Mensen om je heen zijn soms echt vuilakken. ) Wat blijft er dan nog over? Geen onderhoudende dialogen, geen intriges, het acteerwerk is bijna volledig in handen van een vervelend wonderkind, geen humor, etc. Alleen enge scenes die slechts functioneel zijn om die clue aan het einde vorm te geven.

avatar van Adrenal

Adrenal

Wat een einde

avatar van Parisa

Parisa

"I see death people." Ik houd van deze film. Hij blijft na vele keren kijken nog steeds mooi. Er zijn geen dingen die ik zou veranderen aan deze film. Verder sluit ik me aan bij het bericht van thunderball een aantal posts boven mij.

avatar van drlina

drlina

Ik heb hem iets van 4 keer gezien en elke keer als die op tv is dan moet ik hem gewoon zien, want hij blijft leuk!

avatar van cambal

cambal

Kan nog steeds niet begrijpen dat Willis het in zich heeft om in dit soort geweldige films te spelen , toch een echte acteur , divers , chapeau .

avatar van Joän

Joän

Van het begin tot eind spannend.

Van mij krijgt deze film een 4.5 *

avatar van paus

paus

Erg goede en spannende film, met veel schrikmomentjes erin.

Deze film sleept je mee in de wereld des geesten.

Ik denk dat veel mensen hier niet van kunnen slapen.

Het einde vind ik alleen een beetje vaag en ik had de film wel wat langer verwacht!

avatar van Lad

Lad

Ik verhoog mijn stem met een halve *.

avatar van scholtie

scholtie

geweldig film. met een nog mooier verhaal.

en dat einde. gewoon briljant!

avatar van Lad

Lad

Lad schreef:

Ik verhoog mijn stem met een halve *.

De film heeft echt zo'n ongelofelijke plotwending he, fantastisch gewoon, één van de beste, zoniet de beste, plotwendingen ooit!!

Misschien een verrassende opmerking nu, maar deze plaats in de top-250 vind ik zelfs te laag voor deze topfilm!

avatar van Koerok

Koerok

paus schreef:

Wat is er dan vaag aan? Volgens mij is de film gewoon helemaal af aan het eind. Niets vaag, alles klopt gewoon....!

avatar van gauke

gauke

Nr 10 in mijn persoonlijke film top 10. Prachtige horrorfilm over rouw en verlies en een verbroken relatie. Vernuftig bedacht verrassend einde. Een film om meerdere keren te bekijken en waarin je steeds weer nieuwe en andere dingen ontdekt.