• 9.374.123 stemmen

Thriller | 108 minuten

Genre: Thriller

Geregisseerd door: M. Night Shyamalan

Met onder meer: Bruce Willis, Toni Collette en Olivia Williams

IMDb beoordeling: 8,2 (1.132.090)

Gesproken taal: Latijn, Spaans en Engels

Releasedatum: 23 december 1999

Plot The Sixth Sense

"Not every gift is a blessing."

Dr. Malcolm Crowe, een kinderpsycholoog, neemt de taak op zich om een jongetje te genezen dat geesten ziet. Het jongetje, Cole, heeft door z'n gave veel problemen op school en met z'n moeder. Door Cole te helpen hoopt Crowe in het reine te komen met zichzelf, nadat hij in het verleden bij een soortgelijk geval niet voldoende heeft kunnen helpen.

Ik reken hem dat persoonlijk niet aan nee, het is eigenlijk een bekend filmcliche.

avatar van EmDee

EmDee

Wat dachten jullie van Slimer (Ghostbusters)? Die is toch lief?

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Of Patrick Swayzee in Ghost?

avatar van Tazzzmania©

Tazzzmania©

bill cosby in ghost dad ;P

avatar van Wouter

Ben ik het met je eens Ramon. Die geesten zijn altijd van mensen die een ongeluk hebben gekregen of zijn vermoord en zijn altijd creepy en "psychisch gestoord". Nooit 's een geest van een lief oud overleden omaatje..

Die zouden ook niet ronddolen, volgens de logica van the Sixth Sense

avatar van Hobbes

Hobbes

niet waar:

De vrouw die Osmont helpt met het voorbereiden voor het (toneelstuk? tijdje geleden alweer ) waarmee die aan 't praten is is volkomen normaal (op 't feit dat ze dood is na dan )

avatar van Armin

Armin

Kwam er net pas achter dat ik nog niet op deze film gestemd had. Qua beoordeling kan ik kort zijn. Waanzinnig ! *****

avatar van NERD

NERD

Denk dat ik de film nog maar eens moet zien. Volgens mij heb ik hem een beetje verkeerd bekeken/begrepen

avatar van Linda

Linda

zo'n mooie film

echt the number 1 thriller of al time.

goed verhaal ,nog betere acteurs en nog betere acteerprestaties. wel jammer dat osment de oscar niet heeft gewonnen want dit is echt een geweldige prestatie. de geesten maken de film ook nog wel amusant, alhoewel de film zonder geesten ook geweldig zou zijn. en (natuurlijk) een verassend einde. 5 sterren

avatar van gimli f

gimli f

Vond het een redelijk goede film, maar echt spannend werd het nergens. Bizar wel, op het einde. Mooi gefilmd, dat wel.

avatar van Boule

Boule

Origineel concept...dat zeker.

Maar dat jankende mannetje !!!

tja, ik denk dat dat gewoon mijn kryptonite is.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

13 december op Yorin

avatar van hans vd togt

hans vd togt

goed gedaan, als je "het" weet em je kijkt hem nog een keer...alles klopt!

avatar van pjotr

pjotr

Vooral "leuk" als je bij de eerste keer kijken na 5 minuten "het" al doorhebt ....:Z

avatar van Jordy

Jordy

geweldig toch, hoeveel waarzeggers deze film heeft voortgebracht...

avatar van tovenaar

tovenaar

MovieMeter creëert banen!

avatar van hans vd togt

hans vd togt

tuurlijk, jij had het al door na 5 min, das pas gaap gaap

Al een tijdje geleden gezien, maar toen vond ik m behoorlijk irritant. Is t niet zo dat dat jochie en de geest op allerlei plekken rondlopen, zoals op een begrafenis, en dan tegen elkaar praten en dat niemand van de omstanders door heeft dat 't vervelende menneke in het luchtledige staat te brabbelen?

avatar van pjotr

pjotr

reactie op Hansie..

Nou toevallig wel...:D
Ik had de dag ervoor wel Jacobs Ladder nog eens gezien....Waar deze film steunt op een ingenieus verhaal moet The Sixth Sense het hebben van één gimmick.
In de scene waar Willis met zijn vriendin in het restaurant heeft afgesproken viel me meteen al op dat er iets niet lekker zat - de rest van de film werd m'n vermoeden keer op keer bevestigd.......

avatar van Jordy

Jordy

moet The Sixth Sense het hebben van één gimmick

yeah right

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Da's toevallig! 'Jacob's Letter' staat ook nog op mijn to-see lijstje. Dat wordt smullen

avatar van Sjan

Sjan

Omdat ik 'm de eerste keer zo vet vond 4 sterren, maar je moet 'm eigenlijk niet veel vaker kijken heb ik wel gemerkt.

avatar van Linda

Linda

Ik ga hem juist steeds meer waarderen en ben hem nog lang niet zat en dat zal ook wel nooit gebeuren.

avatar van Zavo

Zavo

Vreemd dat deze film niet in de top 100 staat hier, ik heb hem destijds in de bios gezien en vond hem fantastisch. Vanavond ga ik hem voor de tweede keer kijken, ik ben benieuwd of de 4 en 1/2 ster blijven staan.

avatar van Pitbull

Pitbull

+ 0,5 ster, kippe(n)vel.

avatar van darkcity

darkcity

Het was over het algemeen een goede film, maar omdat ik [knip] eerder zag dan dees en iedereen zei dat het einde van The Sixth Sense op dat van [knip] leek vond ik hem al minder origineel, [knip] blijft dan ook wel m'n favoriet van de 2. Acteerprestaties en spanning is allemaal dik in orde ! En Bruce Willis kan maar beter aktieheld blijven spelen, in zon rol vind ik m beter. ***

[edit kapp: spoilers voor andere film verwijderd]

avatar van Macmanus

Macmanus

Nog steeds een goeie film, Osment kan toch wel goed acteren hoor.

En de rest van de cast is ook nog tip top.

Net als met Usual Suspects blijft het einde altijd hangen, en dan vergeet je eigenlijk dat de rest van de film ook nog super is, daarom is het handig om hem nog eens te kijken, ik wist het nu dus ook na 5 minuten, ja zeg het maar ik ben goed

4.5 sterren dus met een half sterretje verhoogt.

Kwam er nu ook pas achter dan de regisseur er in meespeelt, hij is volgens mij die dokter als ik me niet vergis, goeie acteur hoor, hij kan dus schrijven regisseren en acteren

avatar van Zavo

Zavo

Ik heb weer van het begin tot het eind geboeid zitten kijken (alleen jammer van de reclames tussendoor), dus ik blijf bij 4,5 sterren.

avatar van darkcity

darkcity

In [knip] zat vond ik ook een iets spannender en mysterieuzer sfeertje, ik kon dat helaas minder terugvinden in The Sixth Sense. Ik vond [knip] ook iets spannender, dat kwam door het enge huis, en ik altijd al iets gehad met enge huizen.

[edit kapp: spoilers voor andere film verwijderd]

avatar van Macmanus

Macmanus

Dat vind ik ook niet zo erg dat je dat vind, maar je kan toch niet zeggen dat Sixth Sense minder orgineel is als hun het hebben bedacht?