Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 5 augustus 1993
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Reservoir Dogs
"Every dog has his day."
Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spoilertopic
- Reservoir Dogs: The Screenplay (BoekMeter)
- Game (GamesMeter)
- Reservoir Dogs (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Officer Marvin Nash
Mr. Blue
Mr. Brown
coldheaven
Moderator, misschien een idee om de berichtjes over het verkeerd spellen van Tarantino's naam te verwijderen?
niethie
Hij legt het toch uit. Te weinig actie en hij vind het niet spannend. Twee argumenten die ik overigens ook vind, maar dat terzijde.
Feit is dat sommigen altijd zo uit hun dak gaan als iemand hun favo film niet leuk vind..
coldheaven
Ik vond de vertolking van Steve Buscemi teleurstellend; normaal speelt hij erg overtuigend een loonatik, maar Mister Pink is toch één van de mindere.
In de begin scene bijvoorbeeld als hij uitvalt tegen Harvey Keitel; hij probeert kwaad te worden, maar het kwam op mij niet overtuigend over. Harvey Keitel daarentegen vervult weer een heldenrol.
dave
Mr. Pink is toch een van de smaakmakers vind ik persoonlijk. Hij kruidt de film door een zeer kwetsbare gangster te spelen die niet veel nodig heeft om de bom te doen barsten. Dat 'proberen kwaad te worden' kun je beter omschrijven als hysterie.
Mr. White(Keitel) speelt bij mijn weten helemaal geen heldenrol.
Sinds wanneer zijn gangsters helden?
Vergeet ook niet dat het lijkt alsof hij erg veel belang hecht aan het mensenleven dat op het punt staat uit te doven (Tim Roth), maar dat hij het dan toch vertikt om hem naar een ziekenhuis te brengen.
Kijk naar hoe zijn visie tegenover Roth verandert als hij hem verteld dat hij een agent is
Als je met 'heldenrol' iets anders bedoeld, in de aard van 'geweldig geacteerd', dan heeft voorgaande informatie weinig belang.
coldheaven
Mr. White(Keitel) speelt bij mijn weten helemaal geen heldenrol.
Sinds wanneer zijn gangsters helden?

Toevallig even online, vandaar deze snelle reactie:P
Met heldenrol bedoelde ik inderdaad geweldig geacteerd, ik zal m'n termen voortaan iets meer op duidelijkheid kiezen.
Wat betreft Mr. Pink; ik blijf erbij dat deze zijn gewoon uitermate bedroevend vertolkt, voor zijn doen dan. Het is niet zo dat ik het een totale aanfluiting vind, maar in vergelijking met wat hij in andere films laat zien vond ik deze rol gewoon tegenvallen (in films als The Big Lebowski en Con Air vind ik hem veel beter). Hysterie? Ik weet ook wel dat hij flipt omdat hij weet dat er zich een lek in de groep bevind, maar ik vond het niet overtuigend; hij legt geen nadruk op de "woordversterkers", zoals bijvoorbeeld Samuel L. Jackson dat zo mooi kan, die kan pas overtuigend hysterisch worden.
dave
Weet je, ik doe net hetzelfde als jij (toch wat westerns betreft): ik ga films met elkaar vergelijken die, buiten de acteurs die erin voorkomen, niets met elkaar gemeen hebben.
Daardoor komt de film waar het over gaat (Reservoir Dogs in dit geval) in een dikke laag mist te zitten.
Buscemi's rol in The Big Lebowski vind ik inderdaad ook veel beter, maar zeg nu zelf, wat heeft Donny met Mr. Pink te maken? Of met Samuel L. Jackson?

Je zegt ook dat Mr. Pink geen nadruk legt op woordversterkers. Had jij dan niet de indruk dat hij de eerste minuten in dat pakhuis constant dingen, woorden, blééf herhalen? Op die manier versterk je natuurlijk ook wat je wilt zeggen.
- 20609 berichten
hij word natuurlijk niet voor niks mr pink genoemd!
Pastichio Rocker
Bovendien is de rol van Donnie speciaal voor Buscemi geschreven.
coldheaven

Ik hoop dat je weet dat ik met woordversterker het woord "fuck" bedoel, wat hij inderdaad constant bleef zeggen. Dit woord kan hij gewoon niet goed uitspreken, wat voor mij ten koste ging van zijn vertolking. Ja ik zit weer ongelofelijk te mierenneuken, maar zulke dingen verpesten het gewoon voor mij.
Bovendien is de rol van Donnie speciaal voor Buscemi geschreven.
Hij was er inderdaad geknipt voor
Dutch Ownage
Amusante film met echte Tarentino dialogen en een leuk misdadig plot. Jammer dat Tarentino zelf maar een kleine rol in deze film heeft, ook als acteur kan hij mij altijd goed bekoren. Zijn rol in From Dusk Till Dawn hierbij als voorbeeld. Is het mij trouwens als enigste opgevallen dat niemand in de eind-scène een geweer richt op Nice guy Eddie, maar dat hij toch wel dood neervalt. Ik heb de scène meerdere keren overnieuw afgespeelt maar de enige conclusie die ik kan trekken is dat Mr. Pink hem vanonder de trap heeft neergeschoten. Maar als je hem onder de trap vandaan ziet komen lijkt het net alsof hij niet heeft geschoten.
schram101
Wederom sterke film van Tarantino! Zoals we van hem gewend zijn weer ijzersterke dialogen en goed acteerwerk. Ook grappig dat hij zelf een rolletje heeft. Wat Dutch Ownage boven mij zegt viel mij inderdaad ook al op. Ik hield het er maar op dan het Mr Pink was;)
Een aanrader voor de liefhebber:
@Dutch Ownage
@schram101
ik zou dan toch nog maar is goed op meneer white letten!
@Dutch Ownage
@schram101
ik zou dan toch nog maar is goed op meneer white letten!
Aangezien Dutch Ownage het niet ziet: Mr. White schiet ze volgens mij allebei een keer
Pastichio Rocker
Damn, die vraag of Mr White 1 of 2x schiet blijft tot in den einde rondspoken hier.
Ja, Mr. White schiet zowel Joe als Nice Guy Eddie neer.
coldheaven
Ja, als men de film beter zou kijken zou deze vraag niet eens bestaan.
theile000
viel eigenlijk beetje tegen.
kga em nog eens bekijken wnr ik wat wakkerder ben.
nu: opnieuw bekeken en vindt hem toch te langdradig hoor.
coldheaven
viel eigenlijk beetje tegen.
kga em nog eens bekijken wnr ik wat wakkerder ben.
nu: opnieuw bekeken en vindt hem toch te langdradig hoor.
Welk deel of delen hadden ze voor jou dan mogen weglaten?
Wonderbra
Voor de zoveelste keer herzien en wederom tot de conclusie gekomen dat deze niet in je collectie mag ontbreken.
Grover
Sterke film met prima cast en wederom weer een aantal onsterfelijke scenes. Stuck in the middle with you, kan ik nooit meer luisteren zonder die scene voor ogen te krijgen.
Prima soundtrack overigens.
Leopold Stotch
Ik hou van het werk van Tarantino, maar ik had van deze film toch iets meer verwacht. Het einde vond ik nogal voorspellend en teleurstellend.
Misschien waren mijn verwachtingen dan ook iets te hoog voor deze film.
Anders : goede acteerprestaties en vooral schitterende dialogen.
Dead01
- 1977 stemmen
Eens herbekeken overlaatst en moet zeggen blijft goede film.
Verhaal lijn zit goed in elkaar en goede acteurs.
Criticism
Naar mijn mening Tarantino's beste. De film begint al goed met de dialoog over 'Like a Virgin'. Als ''Little Green Bag'' word ingezet en ze lopen samen over de straat zit je helemaal in de film. De film zit vol met briljante dialogen die nog verder omhoog worden gestuwd door het hele goede acteerwerk. De film verveeld geen minuut, en de scéne met ''Stuck in the middle with you'''is ook nog eens onvergetelijk. Top!
- 20609 berichten
scéne met ''Stuck in the middle with you'''is ook nog eens onvergetelijk. Top!
AC/DC
Natuurlijk weer een goede film van Quentin Tarantino met een geweldige soundtrack!
dikkop
Ben geen Quentin Tarantino fan maar deze film begint toch echt een klassieker te worden. Geweldig coole film, met super acteerwerk. Het is net een toneelvoorstelling waarbij je je geen seconde verveeld.
MarcieMarc
Love the films van Quentin Tarantino
88Fabian
in feiten goed gefilmd.maar vind de film niet bijzonder goed.jackie brown is de beste film van tarantino.

Misdaadklassieker 'Reservoir Dogs' van Quentin Tarantino morgenavond (15 april) uitgezonden op televisie

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

Tarantino's debuut 'Reservoir Dogs' is morgenavond (27 december) te zien op televisie: 'Bloederige, grappige en vooral gefocuste film'

Videogame-tie-ins: Vijf films waarvan je misschien niet wist dat ze een eigen game kregen

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
traitorear jewelrypsychopaatdiefovervalverraadmysteriemaffiaontsnappenbendeplan gone wrong cultfilmnonlinear timelinewarehousejewelry heistensemble casttold in flashbackheist gone wrongbotched robberyforeshadowingrendezvousiconicset in one roomuneasy alliancerag tag group shared universebased on short film