• 9.372.312 stemmen

Misdaad / Drama | 99 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Harvey Keitel, Michael Madsen en Tim Roth

IMDb beoordeling: 8,3 (1.159.839)

Releasedatum: 5 augustus 1993

Plot Reservoir Dogs

"Every dog has his day."

Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.

Mr. White / Larry Dimmick

avatar van Jordy

Jordy

avatar van dttom

dttom

I love Quentin Tarantino. Well i mean his movies except Jackie Brown then.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Wat jordy zegt: "Geweldige film. Supergoede acteurs, erg sterke dialogen, en op een fantastische manier verteld. Het grootste deel van de film speelt zich in één ruimte af, wat een claustrofobisch sfeertje aan de film geeft. 4 en een halve ster."

ThaDeez

Jordy zei het al. Ook de soundtracks passen echt zeer goed bij de films. aan de muziek kan je afleiden wat voor soort personnages het zijn ! MEESTERLIJK, zoals alle QT flicks! OOK JACKIE BROWN, maar dat is gewoon smaakverschil en zal ik me niet verder over opwinden

4,5 ster!

avatar van neo

neo

in deze film wordt het nummer stuck in the middle with you op hele grappige/gruwelijke wijze toegepast.die mr. blonde zit mee te zingen met het liedje en snijdt dan het oor van die agent eraf.hoewel veel mensen dit gruwelijk vinden,kon ik er hard om lachen.

ThaDeez

ZEER goed geacteerd en de soundtracks passen goed bij de film, zei ik toch? =] echt een meesterwerk!

avatar van Blindfold

Blindfold

WAT? Heb ik hier nog geen reactie?

Nou. Euh IEDEREEN DEZE FILM GAAN KIJKEN!!!

Zo, dat zal ze wel aansporen.

ThaDeez

=] hahaha, you go ma..ehh Blinddoek! =] maar even voor de duidelijkheid.. degenen die deze film niet of minder dan 4 keer gezien hebben MOETEN DEZE ECHT (NOG) EEN KEER ZIEN!!!!

• 1955 berichten

Maar eh..is Mr. Blonde nou gay of niet?

avatar van jackie

jackie

Wow, wat een briljant debuut !

• 1955 berichten

Weet iemand nou 't antwoord op mijn vraag?? Ben er gewoon helemaal mentaal gefrustreerd door geraakt!

avatar van Wouter

Volgens mij is Blonde idd een nicht.

• 1955 berichten

Ha! Zie je wel, en waarom dacht jij dat Wouter?

avatar van Psyche

Psyche

#lalalala...stuck in the middle with you(tjakka!!!)

Nou ja, zoiets, ik herinner me alleen de melodie van dat liedje en die woorden als je Resevoir dogs tegen me zegt.

avatar van aburefan

aburefan

Steve Buscemi rules! met afstand tarantino's beste.

geweldig scenario

avatar van Thomas

Thomas

Een super topper wat voor het grote publiek geen topper is.

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Erg goeie film qua verhaal. Het enige dat me eigenlijk weghoudt van 4 is dat er wat weinig inhoud in de film zit. Ik had het gevoel dat ik niets gezien had. Ze komen aan in het pand en daar speelt het verhaal zich af, af en toe komt er eens een mannetje binnen, loop de spanning wat op. Maar buiten het schiten gebeurt er niet zo veel

Maar voor de rest is hij erg goed, vooral goed geacteerd, grappig en een geweldige Steve Buscemi...

Pulp Fiction, van Taranino, vind ik toch beter.

IamBernie

Het interview (dat op de dvd staat) met Quentin Tarantino over Reservoir Dogs is echt vreselijk grappig !

avatar van Ramon K

Ramon K

De ultieme Tarantinoprent gemaakt van bijna niks met oa mijn favoriete Steve Buscemi. Zeer hip en zeer cool en beter dan zijn Pulp Fiction...5 sterren......why do I have to be Mister Pink?....

IamBernie

Because you're a faggot !

avatar van Ramon K

Ramon K

haha

Jildou

Mijn favoriete film aller tijden! (Met nog een klein hoopje anderen)

Quentin is the master! Pulp fiction is natuurlijk geweldig, maar Reservoir Dogs slaat echt alles! Het debuut van de vorige eeuw!!

Steve Buscemi speelt de sterren van de hemel, en I just love Michael Madsen. Ook Harvey Keitel en Tim Roth zijn toppers!

Maar de muziek is ook geweldig, met Stuck in the middle with you, maar bovenaan staat natuurlijk Neerlands eigen George Baker met het geweldige openingsnummer Little Green Bag! Wow wat heb ik dat nummer grijsgedraaid!!!

Dus, lovable film, lovable acteurs en lovable muziek!!

Lovin'it!!

Jildou

En ik wacht natuurlijk met smart op de release van Kill Bill in 2003, het, hopelijk, nieuwe meesterwerk van Tarantino.

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Tja, wie niet ...

Ben het met je eens, de muziek was echt geweldig.

IamBernie

Echt zo waar ! Little Green Bag en Stuck in the middle with you zijn echt zo geweldig !

Little Green Bag is goed ja. Vinden jullie trouwens het middenstuk ook niet wat minder? (van het liedje) Hij begint goed, maar daarna wordt het ineens een ander soort nummmer, althans, dat vind ik.

avatar van dttom

dttom

hij wordt wel anders maar dat vind ik niet minder

IamBernie

Nee ik ook niet, vind het gewoon echt een supernummer. Heerlijk als ik echt meteen dat stuk voor me zie waar 5 heren, in zwarte pakken, met een onwijse coolness over straat zie lopen, classic !

avatar van Wouter

een beetje gelijk heeft kappeuter wel. Later wordt het een heel klein beetje Una Paloma Blanca...

Jildou

Hmmm nooit op gelet eigenlijk, maar ik geniet altijd van het hele nummer dus zal ik dat stuk ook wel best vinden