• 9.373.530 stemmen

Misdaad / Drama | 99 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Harvey Keitel, Michael Madsen en Tim Roth

IMDb beoordeling: 8,3 (1.159.976)

Releasedatum: 5 augustus 1993

Plot Reservoir Dogs

"Every dog has his day."

Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.

Mr. White / Larry Dimmick

Mr. Orange / Freddy Newandyke

Mr. Blonde / Vic Vega

"Nice Guy" Eddie Cabot

Detective Holdaway

Officer Marvin Nash

EmDee

Nou, ga ik m dan eindelijk eens helemaal zien ?

avatar van Goodfella

Goodfella

Weet iemand toevallig iets van een R2 special edition DVD?

Je bedoelt deze?

avatar van Goodfella

Goodfella

Helaas... Ik zou 'm graag willen kopen, maar m'n dvd-speler lust 'm niet.

GerwinF

Let op dat deze S.E. DVD Closed Captioned is.

avatar van Noodles

Noodles

voor mij de beste misdaad ooit.

kan zelfs the godfather niet tegenop!

en de bekende oor scene is natuurlijk altijd leuk om naar te kijken

Hahaha, reservoir dogs is goed, maar de godfather is toch van een andere klasse.

Jordy

Let op dat deze S.E. DVD Closed Captioned is.

close caption is een systeem waarmee in Amerika (waar ze geen TT kennen) ondertitels optioneel met het tv-beeld meesturen... heb je toch geen last van als je een dvd koopt?

GerwinF

Ja maar als je dvd speler dat niet ondersteund heb je geen ondertiteling.

op die manier, okee

avatar van Mik

Mik

Ja maar als je dvd speler dat niet ondersteund heb je geen ondertiteling.

heerlijk toch?

Al vind ik het soms wel super grappig hoor, hoe die nederlandse vertalers al die uitdrukkingen enz proberen op te lossen haah.

GerwinF

Ik zet meestal engelse ondertiteling aan. Maar omdat het best veel dialogen zijn is het af en toe wel lekker met ondertiteling aan

avatar van gotti

Heb hem heel lang geleden een keer gezien en vergeleken met de rest van deze stemmers sta ik wel een beetje laag dus kijk ik hem ook maar even op V8.

avatar van gimli f

gimli f

Als ik Natural Born Killers en Pulp Fiction een 4,5 geef, dan deze ook. Deze is trouwens nog leuker dan PF.

Leukste scenes blijft de begin-scene (ja, WAAROM zou je tippen eigenlijk.... weet je dat ik ooit eens in het echt zo een zelfde discussie heb gehad met wat vrienden?).

Verder:

"Why do I have to be Mr. Pink?"

"Because you're a faggott, that's why!"

Jordy

ik had trouwens destijds bij het kijken van m'n eerste dvd-versie van de film pas door wat er nou met Mr. Pink gebeurt helemaal op het eind.. op m'n VHS-je was dat echt NIET te horen

IamBernie

Wat bedoel je dan precies Jordy ?

avatar van tovenaar

tovenaar

Op mijn VHS-je was dat wel te horen hoor, je moet je geluid alleen TERING-hard zetten

Jordy

Wat bedoel je dan precies Jordy ?

dat ie toch nog gepakt wordt door de politie, heb lang gedacht dat ie er met de buit vandoor ging

avatar van gimli f

gimli f

Ik dacht al: een vreemd einde zou dat zijn, als alle lieden elkaar doodschieten en doodgeschoten worden, maar juist de grootste rat er alleen vandoor zou gaan. Ik vond dat al een beetje vreemd. Hij wordt dus gepakt? Mooi!

IamBernie

Heh WTF? Ik ga dus echt ff gauw die DVD erin gooien, want dat is me dus echt nooit opgevallen. Ik dacht nml ook dat Pink er als enige vandoor ging :/

hey Bernie zullen we het einde even NIET verklappen?? bedankt

IamBernie

Oops sorry ! Uit enthousiasme te snel verstuurd, hehe.

EmDee

Nou eindelijk gezien deze geweldige film. Het begin met de Madonna-dialogen en de fooi-discussie is super.
Waarna het eigenlijke verhaal pas gaat beginnen.
Ook grappig dat Mister Orange werd gespeeld door Pumpkin.

Maar... wie schoot nou Eddie neer op t laatst?

Mr Orange/Tim Roth

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Ik dacht dacht dat Mr.White Joe en Eddie allebei neerschoot.

dat zou rap wezen

ik zal um d'r zo es bij pakken en nog es gluren

EmDee

Ja doe dat maar, want de eerste naam die je noemde, is het volgens mij niet.

Joe heeft idd gelijk

Keitel schiet Joe en Eddie dood. ik had 't verkeerd gezien. 't is net alsof Roth ook schiet maar dat was dus gezichtsbedrog van mijn kant

was een goede quizvraag geweest

avatar van tenniskampioen

tenniskampioen

goede film, die bij wijlen erg grappig is en leuk om volgen maar gezien zijn notering in de top 100 had ik er toch wat meer van verwacht.Het verhaal is me wat te dun en eenvoudig.Toch heb ik me heel goed geamuseerd! ****

avatar van jackie

jackie

Mik,

Wat klopt er dan niet ?

avatar van Mik

Mik

Veel!

Ik weet het ook allemaal niet hoor, maar er zitten een heleboel foutjes in.. Schijnbaar ook expres hoor.

Mr. Pink en die politiemannen lopen 2 x langs dezelfde gebouwen tijdens 1 achtervolging. Ze noemen mekaar allemaal al mr white/pink/orange enz. voordat Joe het verteld heeft dat het moet enz..

Iemand anders duidelijkere uitleg?