Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 5 augustus 1993
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Reservoir Dogs
"Every dog has his day."
Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spoilertopic
- Reservoir Dogs: The Screenplay (BoekMeter)
- Game (GamesMeter)
- Reservoir Dogs (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Officer Marvin Nash
Mr. Blue
Mr. Brown
Tonyvdb
Mr. Blonde roept "Helloooooo ??" in dat oor, maar hij heeft het net afgesneden ... dat kan toch niet
Jos2
Mr. Pink en die politiemannen lopen 2 x langs dezelfde gebouwen tijdens 1 achtervolging.
Gebeurd heel vaak, zeker bij films met een beperkt budget. Zo spaart men tijd.
Ze noemen mekaar allemaal al mr white/pink/orange enz. voordat Joe het verteld heeft dat het moet enz..
Er zal wel een scene gesneuveld zijn in de montage.
Dit zijn toch echt héle kleine dingetjes hoor...
Mik
Niet zeuren Jos2 hehe
ik vroeg toch of iemand anders nog iets had. Er zijn er namelijk nog veel meer geloof ik.. Niet dat het de film minder maakt dan 5 sterren hoor.
Jordy
kweenie of ie al genoemd was, maar je ziet een camera in een winkelruit
JoeHallenbeck
Klopt, tijdens de achtervolgings scene van Pink zie je duidelijk de camera meegaan in een winkelruit.
Hobbes
niet mee eens. In mijn optiek is de film niet chronologisch. je weet dus niet wanneer wat afspeelt. Ik denk dat de scene waarin ze de namen krijgen zich voor de openingsscene afspeelt.
IamBernie
Ik denk dat de scenes die Mik bedoeld o.a. zijn.
1) Wanneer Freddy eenmaal "up there ass" is, en dit verteld tegen die maat van hem in een cafe.
2)Ik weet 't niet zeker, maar mischien ook wanneer ze Freddy net hebben opgehaald en zo'n discussie in de auto houden.
Mik
Dat de film niet in chronologische volgorde verteld wordt is iedereen met je eens.
Maar de scene dat Freddy op wordt gehaald door Mr. Pink, Mr. White en Nice Guy Eddie, dan gaan ze naar die "vergadering" toe waarin Joe gaat vertellen hoe en wat, en ook hun namen dus. Ze noemen elkaar op dat moment echter al Mr.. pink/white enz.
Goodfella
Ik had laatst iemand beloofd om even na te vragen hoe je die hidden feature tevoorschijn tovert... (hoe was Impulz?
Je gaat eerst in het menu naar het interview met Tarantino, maar in plaats van op enter te drukken om het interview te laten beginnen druk je nu op de knop naar rechts. De cursor komt terecht op het oor van de welbekende agent. Druk nu op enter en je hebt het grote geheim gevonden...
(heb het zelf nog niet geprobeert, maar dit schijnt dus wel te werken)
Ramon K
Hey Goodfella, bedankt voor de tip. Ik moest dan wel naar links drukken om op het oor te komen maar voor de rest was het perfect!
Ik ben alleen niet naar Impulz geweest.
Mijn maten waren te moe; we waren de nacht ervoor de hele nacht opgebleven om kaartjes te kunnen krijgen voor de Rolling Stones......en dat is WEL gelukt!

Tonyvdb
een originele verhaallijn, prachtige personages, spetterende dialogen en een coole soundtrack =
****' 4,5 op 5 ****'
Daantje
Ik vond het best wel een goeie film, maar ik had er meer van verwacht. Ik heb m pas na Pulp fiction gezien, maar Pulp fiction vond ik toch echt beter.
Banjo
- 2032 berichten
Ja iedereen gaat me aanvallen weet ik maar ik vond m erg saai. er zitten leuke momenten in. maar ik vind pulp fiction veel beter. die is gewoon leuker en zit beter in elkaar. zo'n film moet je vermaken daar gaat het om en dat dee reservoir dogs niet. de muziek daartegen vond ik wel geweldig (little green bag)
Pitbull
Maar liefst 6 verschillende affiches van deze film. Zie link
Wat is nou de originele filmposter?
Deze hierboven of de meest rechtse op de link.
Ik ben namelijk aan het twijfelen welke ik zal kopen, maar hier weet iemand het vast wel, ik ben ook nog aan het denken welke ik nou mooier vind.
Willem-Jan

tony... my man
-----
Het is grappig want er ZIJN gewoon mensen die ECHT NIET van dit genre houden. Ze zitten overal: het vrouwtje achter de koffie-kiosk, de man in de trein die de krantjes ophaalt, en die man in enschede die in zijn rolstoel het geloof verkondigd; Je kent ze wel...
anyway, sommige mensen houden gewoon niet van die gruwlijk geniale inhoudsloze dialogen waar Quintin zo'n burucht handje van heeft. So be it. Ik heb i.e.g. een klein onderzoekje gehouden en het RESPECT: die is er gelukkig in de meeste gevallen WEL!
Willem-Jan
Je weet wel. zo'n handje. Die je wel eens hebt als je er ergens 1 van hebt toch?
EmDee
WJ, lees nog maar eens goed je post door, en dan vooral het woord voor handje!
Tonyvdb
Willem-Jan, lees eerst eens de context voor je gaat quoten om dan af te breken ...
mister blonde
goeie opmerking
AHWA
Ik geef deze film 4,5 ster in tegenstelling tot de 4 sterren voor Pulp Fiction. Dat komt omdat Reservoir Dogs beter in elkaar zit en dat er geen saaie stukken in zitten. Pulp Fiction is erg sterk maar het verhaal van Bruce Willis vind ik erg saai.
Het einde maakt weer een hoop goed.
"Yo, if you want to play blind man,
go walk with a shepherd".
mr.Frielink
Briliant Peace of shit
Erg gaaf gedaan, alwetend dat deze film maar $1.2 Miljoen heeft gekost. Het verhaal zit erg clever in mekaar, met de nodige flashbacks van de overval. Wel leuk om te weten dat er in de film evenveel tijd verstrijkt als in het echt. Er verstrijken in de film dus ook 100 min verstrijken. De opslagruimte vond ik nou niet bepaald claustrofobisch aandoen, zoals vele zeggen, maar het creeert wel een bepaalde sfeer met als hoogtepunt de folterscene + Een paar fantastische dialogen.Niet zo goed als Pulp, maar toch buitengewoon briljant.
triad
Tarintino is en blijft de meest geniale lowbudget regiseur.. geniale dialogen en een geweldig talent voor het verstoren van het gevoel voor goed en slecht.. absolute aanrader
bylar
Leuk dat muziekje aan het begin van die Hollander.
Lekker gewelddadig, sterke dialogen en een goed plot. Beter dan Pulp Fiction.
****
Agony
- 1985 berichten
Leuk dat muziekje aan het begin van die Hollander.

Misdaadklassieker 'Reservoir Dogs' van Quentin Tarantino morgenavond (15 april) uitgezonden op televisie

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

Tarantino's debuut 'Reservoir Dogs' is morgenavond (27 december) te zien op televisie: 'Bloederige, grappige en vooral gefocuste film'

Videogame-tie-ins: Vijf films waarvan je misschien niet wist dat ze een eigen game kregen

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
traitorear jewelrypsychopaatdiefovervalverraadmysteriemaffiaontsnappenbendeplan gone wrong cultfilmnonlinear timelinewarehousejewelry heistensemble casttold in flashbackheist gone wrongbotched robberyforeshadowingrendezvousiconicset in one roomuneasy alliancerag tag group shared universebased on short film